Mükemmeliyetci (zeki) kocam :(((

eski konulara yorum yapılamaz gibi bir kaide mi var kk da.. varsa kilitlesinler.. konu sahibine de yük olmasın 3 sene sonranın yorumları..

kaldı ki konuyu hortlatan arkadaş var olan yorumlardan kendine pay çıkardığını söylüyor öz eleştri yapıyor.. böyle bir konuyu kendisi eşimi ezikliyorum diye açsaydı burda herkes taşa tutardı eminim kendisini...

Burada yazan herkese teşekkür ederim.

Neden mi?

Ben bahsedilen adamın yaptıklarının benzerini eşime yapıyorum. Bunu fark ediyordum ama adını koyamamıştım. Ben Boğaziçine dereceyle girdim iki bölüm bitirdim. Mizaç olarak da hırslı ve rekabeti seven biriyim. Bunlarda sorun yok da eşimle de rekabet etmeye kalktığımı fark ettim. Ben hep kendimden daha zeki bir eşim olsun ve saygı duyayım istiyordum. Annem de babamdan her anlamda daha zeki. Ben babam gibi bir eşim olsun istemiyordum. Sanırım bu açıdan bir hayal kırıklığına uğradım. O yüzden bazen kızıyorum. Nisanli iken az çok anladım ama ahlaki ve huyu güzel gördüğüm için ve içim ısındığı için istediğim gibi zeki olmasa da evlenmek istedim. Birlikte güzel bir yuvamız olacağına inandım. Çok şükür büyük bir sorunumuz da yok. Ama bazen böyle olaylar olunca tekrar sinirleniyorum. Bu yazılanları okuyunca anladım ki o küçük tüm sorunların asıl sebebi benim kibirimden. Konuyu acan ve konuya yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

Mesela eşim bir yerden bir yere toplu taşımayla gidecek; yolu uzatıyor rotayı çizemiyor vs. fazladan bir saat uzatıyor yolunu ve ben onu bekliyorum.

Baska bir örneğinde zaten toplamda üç halı var. Evi temizlerken hepsini kaldırdık. Yerleştirirken mutfakla yatak odasininkini karıştırmış. Biri düz biri renkli çiçekli halı.
Bir konuyu anlatırken gereksiz detaylara giriyor ve anlatacağını unutuyor. Bambaşka yerlere gidiyor. Ben sorularla tekrar geri asıl konuya döndürüyorum. Ailesiyle telefonda konuşurken de böyle oluyor. Ne için aradığını unutuyorlar konuşurken. Kapandıktan sonra tekrar konuşuyorlar..
Odalara banyoya girip çıkarken ışıkları açıp kapamayı unutuyor.

Bu gibi şeyleri nasıl oluyor da yapamıyor diye içim içimi yiyor zaman zaman.
Diyeceksiniz ki ne var bunda.
Çocuk da olunca ne olacak diye korkuyorum. Hem onun peşinden hem çocukların altından kalabilecek miyim diye endişeleniyorum. Annem üç çocuk yetiştirdi ama babamın hala banyo yapmasını o söyler, ne giyeceğini vs babam kendisi bilemez. Yani bizi büyüttü ama eşini büyütemedi :)

Yazdıklarınız olaya farklı boyutlarda bakmamı sağladı. Özellikle kendimdeki kibiri fark ettim. Bundan sonra rekabet etmemeye, onu evlenme kararı aldığımdaki gibi olduğu gibi kabul edip olumlu yanlarına bakmaya çalışacağım.

Teşekkürler KK
:KK200:
Esinizin sizden daha az zeki oldugunu bilemezsiniz iq testi mi yaptiniz esinize?
Frekanslariniz uymuyordur bu sizi zeki esinizi sizden daha az zeki yapmaz.
Bogazici mezunu olmanizda zeka gostergesi degil caliskan oldugunuzun gostergesidir.normal zekayasahip her insan cok calisarak bogazicine,odtu ye girebilir eger zekiler giriyor olsaydi belli bir iq olcutu koyulurdu uymayanlar tercih dahi edemezdi.
Eski konudaki yorumlar size isik olmus kendi eksik yonlerinizi gormussunuz esiniz adina iyi bir durum.

Esinizin sizden daha az zeki oldugunu bilemezsiniz iq testi mi yaptiniz esinize?
Frekanslariniz uymuyordur bu sizi zeki esinizi sizden daha az zeki yapmaz.
Bogazici mezunu olmanizda zeka gostergesi degil caliskan oldugunuzun gostergesidir.normal zekayasahip her insan cok calisarak bogazicine,odtu ye girebilir eger zekiler giriyor olsaydi belli bir iq olcutu koyulurdu uymayanlar tercih dahi edemezdi.
Eski konudaki yorumlar size isik olmus kendi eksik yonlerinizi gormussunuz esiniz adina iyi bir durum.
Bişey soracağım konudan alakasız ama siz nereden mezunsunuz merak ettim :)

eski konulara yorum yapılamaz gibi bir kaide mi var kk da.. varsa kilitlesinler.. konu sahibine de yük olmasın 3 sene sonranın yorumları..

kaldı ki konuyu hortlatan arkadaş var olan yorumlardan kendine pay çıkardığını söylüyor öz eleştri yapıyor.. böyle bir konuyu kendisi eşimi ezikliyorum diye açsaydı burda herkes taşa tutardı eminim kendisini...

Malesef insanı içtenlikle yazdığına pişman etmek için uğraşmış, gereksiz yorum yazmışlar. Konuya cevaben yazdığımı anlamamakta ısrar edip yeni başlık açmamı emrediyor hanım, zekamı sorguluyor ; ki ne haddine!

Desteğiniz için size teşekkür ederim K kalbimsenisecti

Yazıp yazacağıma pişman oldum. KK'nın faydasının yanında gereksiz insanlarla saçma yorumlarla muhatap etmesi can sıkıcı oldu. Orduda böyle emir komuta zinciri yok.

Back
X