Mükemmeliyetci (zeki) kocam :(((

Eski konularınızı da okudum şimdi, severek mi evlendiniz? Eşiniz isteyince duygulu, ilgili bir adam olabiliyormuş demek ki o kız meselesindeki gibi. Yani bilmiyorum bi terapiste filan gitseniz, iletişimle ilgili. Arada sevgi, neşe olmayan bir evliliği sürdürmenin yetiştirdiğiniz çocuğa da bir ekstra bir yarar sağlayacağını düşünmüyorum ben.

Bence rahatsiz bunun farkindayim ama destek almayi asla kabul etmez cunku o en iyisini biliyo

Sozledigimde bide benle dalga gecer bosuna para mi vercez ne biliyolar ki :((

zaten eğer tahmin ettiğim şey ise yardım almayı kabul etmez..onun ihtiyacı yoktur ki,hatta biraz daha ısrar etseniz ben onları tedavi edeyim der..maalesef zor bir durum.

eşinizin çocukluğuna inelim...
küçükken ezikti asosyaldi yine yakışıklı değildi olsa bile fakir ve parasız olduğundan kız arkdşlryla takılamadı. kmse umursmadı bunu. kalabalıklarda silikti farkedilmiyordu. ama hırslıydı bu eziklik zoruna gidiyordu. hırs yaptı zekilikten değil bişey olayım bnde diye hırslanmaktan çalıştı derece yaptı bişey oldum sandı etrafındakilerde yavaş yavaş farketti bunu.
hepten ne oldum delisi oldu odtüye gtti orada da pohpohladı öğrenciler brbrlerni biz odtülüyz zekiyiz on numarayız yeaaa dediler buda sinsi sinsi dinledi onları bilinçaltına yerleşti tbi zekiymişim ben yeaa dedi.
hayatta bişi oldukça daha da hırslandı bigün bni beğenmyenler göreck gnünü dedi daha çok okudu desinler ki herşeyi biliyor.
bu yönleri gelişti ama insanlığı geride kaldı o kısmında hırs yapacağı durumlar yoktu çnkü asosyaldi insan içinde bulunamayan ezikti insanlar içinde nasıl davranılır bilemedi gelişemedi.
şimdi onun bu söylediklerini çok görmeyin siz normaldr böyle brnden başka ne bklenr. takmayın kafanıza kndnz istediğnz şekilde geliştrn kndnzi onun için değil. onun yanında çok konuşmayın konuşmadan önce bi durun düşünün. açığını bulun bol bol ezikleyin onu. çocukluğuna inin o zmanları tanıyın ozmanlarıyla dalga geçin bn emnim ki yukarıda anlattığm gbidir.

ESİMİN HAYATİNİN TİPATİP AYNİSİ..

Ne diyebilirim tebrikler...

Neden kendini küçük görüyorsun öğretmenlik en kutsal meslek. Eşin odtü'ye senin gibi öğretmenlerin sayesinde girmedi mi? Benim eşimde hacettepe tıp mezunu ben sırada bir üniversite mezunuyum ama kendimi eşimden hiç aşağı görmedim görmem de çünkü ben de aktif çalışıyorum. Eşin senden daha zeki olabilir ama kıyaslama asla yapma yaptırtma

eşin de insanlık yok bi kere canım. Bi çok insan onun gibi ineklese odtüyü kazanır. Hem yemişim odtüsünü hayat sadece bundan mı ibaret. İnsanlar Allah katında yanlızca takvalarıyla üstünsün. Sen odtülüsün geç cennete demicekler. Kalbinde zerre kadar kibir olan cennete giremez buyuruluyor. Eşinin böyle kalbini kırsın ahirette böle odtülü odtülü cızbız olur:) Bizim oraların güzel bi sözü vAR öyele konustumu Fazla ZIRLAMA DEEE ONA HAKETMİŞ:)
Bide sana çok kızdım sıradan ögretmen ne ya öğretmenlik ne demek bence haberin yok sen insan yetiştiriyosun bunun farkında deilsen bırak o mesleği kıymet bil emek ver hizmet et

üniversiteyle adam olunmuyor ki ya odtü bitirdiyse ne oluyor birde şu var zekanın tek boyutu yokki. sadece türkçe matematik bilmekle zeki olunmuyor, son yıllarda yaılan çalışmalarda duygusal zekanın ve sosyal zekanında çok öenmli olduğu ortaya çıkıyor. ya lütfen hocam ezdirmeyin kendini ne boğaziçi mezunları tanıdım iki lafı bir araya getirip kendini ifade edemeyen. Önce kendine bi baksın eşiniz

eşin de insanlık yok bi kere canım. Bi çok insan onun gibi ineklese odtüyü kazanır. Hem yemişim odtüsünü hayat sadece bundan mı ibaret. İnsanlar Allah katında yanlızca takvalarıyla üstünsün. Sen odtülüsün geç cennete demicekler. Kalbinde zerre kadar kibir olan cennete giremez buyuruluyor. Eşinin böyle kalbini kırsın ahirette böle odtülü odtülü cızbız olur:) Bizim oraların güzel bi sözü vAR öyele konustumu Fazla ZIRLAMA DEEE ONA HAKETMİŞ:)
Bide sana çok kızdım sıradan ögretmen ne ya öğretmenlik ne demek bence haberin yok sen insan yetiştiriyosun bunun farkında deilsen bırak o mesleği kıymet bil emek ver hizmet et

Arkadaslar yanlis anlasilmasin meslegimi cok seviyorum ve memnunum sadece esimin bakis acisindan yazmaya calistim

ESİMİN HAYATİNİN TİPATİP AYNİSİ..

Ne diyebilirim tebrikler...

böyle olduğuna adım gbi emindm zaten. o yüzden siz bunu kafanızaa hiiç takmayın üzülmeyin de alt tarafı birkaç sıradan bilgiyi sizden çok biliyor. biliyor olsa ne olacak sanki.

eğer siz kafaya takarsanız daha çok üzerinize gelir ve yine bn neymişim yeaa yuppi bn zekiyim bn biliyom herşeyi triplerine girer. o otarz knuşmaya başladığnda alınmayın hatta tii ye alın onu. siz dalga geçin 2 satr okdun die nolmuş bee aman bi sen biliyon zaten he he doru sen dediysen kesn doğrudur falan diyin. hiiiç yarışa filan da grmeyin.

en önemlisi birşeye karar verdğinzde düşündüğünzde önce kafanzda güzelce ölçün biçin bktınz eğer birşey söyleyeck laf sokacağı bi durumsa hiiç bahsetmeyn söylemeyin ona. öncesnde de dedğim gbi yanında çok konuşmayın brşeye o yorum yapmadan siz yorum yapmayın bakın önce o ne diyor. ama açığını bulunca varyaaa hiç kaçırmayın ama böyle naaber bk sende salak olabiliyon he he bnde senin açığını yakaladm tarzıyla değil. gayet soğukkanlı bişekilde bn lafımı ortaya koyarım beğenen alır gider beğenmeyen bırakır ortada kalır tarzıyla.

eğer gözüne soka soka yaparsanz sidik yarışımı yapıyon lan bnle sen 50 tane bu duruma düşersn bn 5 yılda 1 kere die tribe girer yine durumu lehine çevirir.

bu tiplerin yanında yine onun gözüne sokmadan kendnzi övün mükemmel ynlernze vurgu yapın.
kndnze öyle güvenn ve bu güvennzi ona öyle bi yansıtın ki kendi ezikliğiyle yüzleşsin lean bn zmanında böyle olamadm bn eziktim desin :)

Arkadaşım insan sorunlu bir ilişkide doğru düşünemiyor.zaman zaman karşıdaki sorunlu insanla uğraşmaktan ve onun düzelebileceğini umarak nezaketli davranmaktan yıpranıyor.siz ezildikçe de ezmeye devam eden bu insan gerçekleri göremeyip,yanlış davranışta bulunmaya devam ediyor.doğruyu,güzeli szi ona göstereceksiniz.hem sevgi dolu,yapıcı olup,ondan nefret etmeden;hem de saçma cümlelerinin altında ezilmeden iletişim kurarsanız ve kendinizden emin olarak ona davranırsanız belki istediğiniz bir iletişim oluşabilir aranızda.kendinizi ezdirmenizin ne size ne onun psikolojisinde bir düzelmeye faydası olacaktır.ezilmeyin,ezen de olmayın.hayat kendimiz olabilmeyle güzel,buna inanın.mesela ''hafızanın kuvvetli olmadığını düşünüyorum'' mu diyor? ''sen bunu yeni mi anladın ahahahaa,ben 5 yaşımdan beri biliyorum,ama maşallah öğretmen oldum,helal bana'' diye cevap verin.sonra direkt mutfağa girin ve ikinize de kahve yapın:) mesela '' çok unutkansın'' mı dedi? siz de ''hayatım sen unutma o zaman'' deyin.tabi bunları öyle çok dalga geçer gibi değil de kendinizden emin olarak ciddi bir şekilde söyleyin ki; sizin ne ezik olduğunuzu ne de ezilmeye müsait olduğunuzu düşünmesin.sanırım kendi ezikliğini sizin üzerinizde de görmek ve onun buna üzüldüğü kadar sizi de üzmek istiyor.aaaaa neden üzülecekmişsiniz ki? erkekler zalim olabiliyor işte,düşüncesizlik.hadi bakalım bunları uygulamaya...sevgiler ve başarılar.

davranışları ve tavrı çok saçma,seni ezmek tepeden bakmak,okumuş ama adam olamamış saygı nedir ,eşe nasıl davranılır daha öğrenememiş
benim abimde hacettepe üniveritesi eczacılık bölümünü birincilikle kazandı ,ama hiç öyle davranış ve tavırlarda bulunmadı her daim mütevazi ve saygılı,sanırım kişilik meselesi,eşine ailesi gereken terbiyeyi vermemiş.

Eşiniz ne zeki ne de mükemmelliyetçi çünkü kendisinin bu söz ve davranışları devam ettiği sürece hem Allah katında hem de insanların gözünde daima KUSURLUdur. Bu arada zeka, kazandığın üniversiteyle ölçülmez.Düzenli ve çok çalışan herkes o adı bilmem ne üniversitelerini kazanır.Allah eşinize akıl versin...

gercekten zeki olan bir insan
sevdigi kadin/erkek karsisindakinin zayif yönlerini hatalarini kusurlarini yüzüne vurmaz
onu öyle sever
gelitirmesine yardimci olur
ve en önemlisi karsisindakinin sadece iyi güzel huylarini ön plana cikartir sadece
esinizde kesinlikle sorun var
neden evlenmis sizinle
bunu ona sorun bence

Kizlar o kadar sinirliyim ki nasil baslayim nasil anlatiyim bilmiyorum
Onceki konularimda esimle iletisim kuramadigimizi falan anlatmistim
Once esimi anlatiyim,esim odtu mezunu odtuyede turkiye derecesi ile girmisti.
cok zeki hersey hakkinda bilgi sahibi ama hicte sosyal olmayan
herseyi cok ince ayrintisiyla dusunen,
dolayisiylada karsisindakindenden mukemmel olmasini bekleyen bir insan
Bende siradan bi universiteyi zar zor bitirip ogretmen oldum
Bu aksamki tartismamizda ;
Senin hafizanin o kadar iyi oldugunu dusunmuyorum,
Ben oyle ima etmis olsam bile senin bunu anlayabilecegini sanmiyorum dedi :((
Biseyide senden ögreniyim ,hafiza problemin oldugunu dusunuyorum dedi

Kabul ediyorum bazi seyleri unutabiliyorum cunku aklimda ondan cok sey var
Ama hazmademiyorum onun dedigi kadar bos bi insan degilim :((
NE YAPABİLİRİM !KENDİMİ VE HAFİZAMİ NASİL GELİSTİREBİLİRİM
Onun karsisinda ezik durumda olmaktan ,surekli mukemmel olmaya calismaktan YORULDUM :((
PAYLASMAK İSTEDİM

Ya niye seninle evlenmiş o zaman afedersin dee :20: Odtülü diye illa ki çok zeki anlamına gelmiyor.Evet belli bir seviye gerekiyor ama sonrası azim diğer üniversitede pek çok onlardan zeki insan daha az çalıştığı için odtülü değil sadece. Bunu çevremde çok fazla odtülü tıptan iyi üniversitelerden insan olduğu için gözü kapalı rahatlıkla söyleyebiliyorum emin ol. Ayrıca şunu söyleyeyim her zeki insanın da hafızası iyidir diye bir de şey yok :31: Hem dahi olup hem de öğrenme güçlüğü olan bir sürü ünlü bilim adamı bile var(dı) :31: zeka = hafıza demek değil kesinlikle :31: Başka etkenler de var. Ama kendimi nasıl geliştiririm diyorsan kitap oku, filmler kısa filmler izle.Sanatsal yönünden bakmayı öğrenebilirsin olaylara.Arkadaşlar daha güzel önerilerde de bulunacaktır eminim. Ama hayatını ona endeksleme lütfen bu seni ittirici bir güç olsun evet ama sen o istedi ya da seni zorluyor diye değil kendin için yap bunu.:31:

Son düzenleme:
Ay benimde i$ yerimde böyle bir erkek var, $unu biliyormusun diyor, hayir diyorum $u siniftayken ögrenmedinmi diyor,o zaman aklima geliyor ve gerçektende o sinifta o dersi görmü$tüm sinir bozucu Allah yardimcin olsun

benimde buna benzer bir huyum var, biriyle konu$urken, benim bildigim bir$eyi eger o bilmiyorsa anlatmak istemiyorum bir $eyi anlatmaktan nefret ediyorum sorulara sessiz kalmak istiyorum! ve bu huyumu bende sevmiyorum ama elimde degil, belki e$ininde elinde degildir

Ayrıca eşinin eq su düşük olmalı iq su yüksek olsa bile bunları sana yaptığına göre :31: Ki bu da psikolojik rahatsızlıkların sebebidir diye okumuştum :31:

Ya niye seninle evlenmiş o zaman afedersin dee :20: Odtülü diye illa ki çok zeki anlamına gelmiyor.Evet belli bir seviye gerekiyor ama sonrası azim diğer üniversitede pek çok onlardan zeki insan daha az çalıştığı için odtülü değil sadece. Bunu çevremde çok fazla odtülü tıptan iyi üniversitelerden insan olduğu için gözü kapalı rahatlıkla söyleyebiliyorum emin ol. Ayrıca şunu söyleyeyim her zeki insanın da hafızası iyidir diye bir de şey yok :31: Hem dahi olup hem de öğrenme güçlüğü olan bir sürü ünlü bilim adamı bile var(dı) :31: Böyle bir şeyi söylemek istemezdim hatta yazdıktan sonra silcem bu kısmını yanlış anlaşılsın istemiyorum çünkü. Ben de üstün zekalı olduğu testlerle kanıtlanmış birisiyim ve emin olabilirsin ki berbat ötesi bir hafızam var. Psikologla görüştüğümde bana aşırı temkinli olduğumu bu sebepten böyle olduğumu söyledi.Yani zeka = hafıza demek değil kesinlikle :31: Başka etkenler de var. Ama kendimi nasıl geliştiririm diyorsan kitap oku, filmler kısa filmler izle.Sanatsal yönünden bakmayı öğrenebilirsin olaylara.Arkadaşlar daha güzel önerilerde de bulunacaktır eminim. Ama hayatını ona endeksleme lütfen bu seni ittirici bir güç olsun evet ama sen o istedi ya da seni zorluyor diye değil kendin için yap bunu.:31:

konu sahibi kendini geliştirmek istiyorsa bunu kendini insan üstü varlık zanneden eşi için değil yalnızca kendisi için yapmalı çünkü eşi için yaparsa eşinin üzerinde yarattığı olumsuz baskıyı haklı görmüş olacak...Bence kendlnize saygı duymaktan hiç vazgeçmeyin...

Tüm yorumları okudum, ben sana sen suçlusun/eşin suçlu, şöyle davran demek istemiyorum
Herşey her zaman olmasını istediğimiz gibi mükemmel değil ki sen de zaten bu durumdan yorulmuş, yıpranmışsın. Bazen akışında yaşamak isteriz hayatı...
Ben farklı bir seçenek sunmak isterim, naçizane; bir psikologa görüşsen, hem içinde bulunduğun durumdan çıkman için sana faydası olur hem de eşini de psikoloğa götürmek için bahane... Diyebilirsin ki o gitmez, söz konusu sensen elbette ki gider. " Psikoloğa gittim, benimle ilgili sana sormak istedikleri varmış, bir de senden dinlemek istiyormuş beni, sorunlarım neymiş daha doğru çözebilmek için" falan dersin, psikologla da konuşursun, o zaten böyle kişilerle nasıl konuşulması gerektiğini bilir ve eşinin bu durumu düzeltmesine yardımcı olur. Eşine terapiste gitmeyi önersen yapmaz büyük ihtimal, ama böyle bir durumda sözde senin düzelmene vesile olacak ya, herşeyi de biliyor ya (!) koşa koşa gider :34:

al işte bir vaka daha ... bu erkekler neden böyle düşüncesiz ve patavatsız anlamıyorum.

Tüm yorumları okudum, ben sana sen suçlusun/eşin suçlu, şöyle davran demek istemiyorum
Herşey her zaman olmasını istediğimiz gibi mükemmel değil ki sen de zaten bu durumdan yorulmuş, yıpranmışsın. Bazen akışında yaşamak isteriz hayatı...
Ben farklı bir seçenek sunmak isterim, naçizane; bir psikologa görüşsen, hem içinde bulunduğun durumdan çıkman için sana faydası olur hem de eşini de psikoloğa götürmek için bahane... Diyebilirsin ki o gitmez, söz konusu sensen elbette ki gider. " Psikoloğa gittim, benimle ilgili sana sormak istedikleri varmış, bir de senden dinlemek istiyormuş beni, sorunlarım neymiş daha doğru çözebilmek için" falan dersin, psikologla da konuşursun, o zaten böyle kişilerle nasıl konuşulması gerektiğini bilir ve eşinin bu durumu düzeltmesine yardımcı olur. Eşine terapiste gitmeyi önersen yapmaz büyük ihtimal, ama böyle bir durumda sözde senin düzelmene vesile olacak ya, herşeyi de biliyor ya (!) koşa koşa gider :34:

Destegin ve cevabin icin cok tesekkur ederim
Boyle bir durum yasamistik esim hangi durum olursa olsun asla gitmez
Hatta gidenleride kucumser

Destegin ve cevabin icin cok tesekkur ederim
Boyle bir durum yasamistik esim hangi durum olursa olsun asla gitmez
Hatta gidenleride kucumser

Rica ederim keşke çare olabilsek...
Sen bence o küçümsese bile git psikoloğa, kendin için.
Eğer sana birşey diyecek olursa da de ki" ben insanım ve insanların bedenleri kadar ruhları da yıpranıp hasta olabilir, saygı duymanı beklerim"
Çünkü küçümsemek, kendini karşındakinden üstün görmek, onun saygıdan yoksun olduğunu gösterir, sen bence ondan ziyade kendine duyduğun saygı için git, çünkü bu durum biz sana çözüm önerileri sunsak da bir uzman kadar doğru yöntemlerle halledemeyeceğimiz bir durum.

Back
X