Mükemmeliyetci (zeki) kocam :(((

Kizlar o kadar sinirliyim ki nasil baslayim nasil anlatiyim bilmiyorum
Onceki konularimda esimle iletisim kuramadigimizi falan anlatmistim
Once esimi anlatiyim,esim odtu mezunu odtuyede turkiye derecesi ile girmisti.
cok zeki hersey hakkinda bilgi sahibi ama hicte sosyal olmayan
herseyi cok ince ayrintisiyla dusunen,
dolayisiylada karsisindakindenden mukemmel olmasini bekleyen bir insan
Bende siradan bi universiteyi zar zor bitirip ogretmen oldum
Bu aksamki tartismamizda ;
Senin hafizanin o kadar iyi oldugunu dusunmuyorum,
Ben oyle ima etmis olsam bile senin bunu anlayabilecegini sanmiyorum dedi :((
Biseyide senden ögreniyim ,hafiza problemin oldugunu dusunuyorum dedi

Kabul ediyorum bazi seyleri unutabiliyorum cunku aklimda ondan cok sey var
Ama hazmademiyorum onun dedigi kadar bos bi insan degilim :((
NE YAPABİLİRİM !KENDİMİ VE HAFİZAMİ NASİL GELİSTİREBİLİRİM
Onun karsisinda ezik durumda olmaktan ,surekli mukemmel olmaya calismaktan YORULDUM :((
PAYLASMAK İSTEDİM

eşin, senin gibi öğretmenler sayesinde zekasını kullanarak o bölümü bitirdi, değil mi? bunu ara sıra hatırlat eşine...

canım, ben de öğretmenim. eşin seviyesinde IQ' ya sahip öğrencim çok oldu, eşin gibi derecelerle, iyi anadolu -fen liselerine, en iyi ünv lere gitti çoğu... gerçekten bir çoğu farklı alışkanlıklara, ilginç fikirlere sahip. ben onları oldukları gibi kabul ediyorum, çünkü sorgulamaya başlayınca işin içinden çıkmak zor. küçük yaşta, doğru yaklaşımlarla sosyallikleri desteklenmeliydi...
iletişim sorunu, her kesimde var maalesef. diplomalarla da pek ilgisi yok...
yıllarca o çocukları yetiştiren aileleri ile bile ne problemler yaşıyorlar...
yüksek IQ + mühendislik eğitimi (diye tahmin ediyorum)= gerçekten ilginç bir kişi oluyorlar.(yetişkin hallerini de arkadaşlarımın kocalarından biliyorum:) çok ilginç anıları vardır, bahsederken espri konusu yapıyoruz genelde... sen de kafana takmamalısın. )

IQ ve EQ farklı şeyler, onlar öğrenciliklerinde IQ larını hep geliştirip, duygusal zekalarını geriletiyorlar. sorun bundan kaynaklanıyor...

buradaki arkadaşların çoğunun kullandığı olumsuz cümlelere katılmıyorum bu arada. sadece fazla çalışarak o noktaya gelmedi eşin. her beynin işleyişi farklı, herkeste farklı bölümleri gelişiyor. eşin de analitik yönde geliştirmiş...
nasıl bir zeka engellinin yaptığı-söylediği şeyleri her zaman sorgulamayız, üstün zekalıların da bazı davranışlarını sorgulayamıyoruz. bazıları sosyal zekasını o kadar geriletiyorlar ki, ancak o kadar düşünebiliyor. gerçekten o konudaki kapasitesinin eksikliğine ver söylediklerini.
öğretmenlerin de sosyal zekaları genelde yüksek olur, sen bu konuda onu ezmiyorsun, o da sana bunları söylememeli.

evlendiğinize göre, ortak noktaları buldunuz da evlendiniz diye düşünüyorum.
ikinizden de beklenen; o seni öğretmen=ideal eş(çoğu kişiye göre) olduğun için seçmedi, sen de onu, iyi okuldan mezun, iyi işi, iyi geliri olur, etrafa hava atarım, vb düşünceler ile seçmedin. kalp ve mantıkla tercihinizi yaptığınızı düşünüyorum, ona uygun davranın...

sen kendi istediğin yönde kendini geliştir lütfen. ona birşeyler ispatlama çabasında bulunma.
birşeyler öğrenebileceği birini istiyorsa, ünv deki hocalarından biri ile evlenseydi o zaman, ya da sınıf arkadaşlarından biriyle. onca eğitim üzerine hala senden mi beklentisi var? :34:

gerçekten hafıza problemin olduğunu düşünüyorsan, günlük hayatını da etkileyecek şekilde ise; bir dahiliye uzmanına git, hemogram, tiroid(TSH), B12 vit değerlerin başlıca olmak üzere tahlil yaptırabilirsin. unutkanlığın sebepleri olabiliyor bunlar, sıklıkla karşılaşılan problemlerdir... öncelikli yapman gereken bu olsun.

tıbbi olarak bir sorun yoksa, tamamen kendini dinle, eşinin bu konudaki dediklerini hiç ciddiye alma.
biraz hazırcevap olsan(zamanla geliştirebilirsin), eşinin bu konuşmalarını çok rahat bastırırsın.

orta noktada buluşmaya çalışın...
birbirinizi gereksiz yere kırmanıza gerek yok.
kendini ezdirme, gerekli cevabı vermekten çekinme. dediklerini de çok ciddiye alma bence.

Son düzenleme:
senin kendine verdiğin değerin daha fazlasını, eşin sana vermeyecektir.
bunu unutma canım.
kendinin, eğitiminin değerini bil lütfen.

herkesin farklı konularda becerisi var. Allah tüm en'leri aynı kişide toplamıyor. bir şekilde dengeyi bulmaya bakın.

eski konularına bakayım dedim, aşağıdaki mesajını buldum, başlıkla bu konun çok çelişiyor.

Kizlar ben sanirim narsistim.29 yasindayim evlym birde cocugum var.narsist( bencil) oldugumu kuzenim soyledi.sen cok bencilsin dedi.o gunden beri cok mutsuzum cunku bencil oldugumm cok yer var maalesef.nasil duzelirim,psikologa gittim,ilac aldim ama kendi irademle ilgili bidurum:50::50:

narsist demek bencil anlamına gelmez,
narsist kişi, kendini aşırı seven, beğenen, düşünen kişiler için söylenir diye biliyorum.
psikoloğa mı gittin psikiyatriste mi? ilacı kim verdi?

biri sana sen şöylesin, deyince hemen ciddiye alıyorsun herhalde. senin nasıl biri olduğunu en iyi sen bilmelisin. insanların demesine göre şekil alamazsın ki...

bence aklın karışmış biraz.

eşinle beraber terapiste gidemezseniz de, tek başına git lütfen. kendini iyi hissedince, tanıyınca, kendinle ilgili sorunları aşınca; diğer tüm problemlerini de daha kolay atlatacağına inanıyorum. eşini de daha uyumlu hale getirebilirsin böylece.

Pek de normal şeyler değil bunlar eğer eşiniz şaka yapmıyorsa... O dediğiniz eğitimden çok daha fazlasına sahip olan bir çok insan tanıyorum ki böyle laflar etmezler, edene de hoş bakmazlar.

Eşiniz sizi ezmeye çabalamış, siz de ezilmişsiniz... Bu sebepten kursa filan gitmeyin. Mesleğinizin de kıymetini bilin, çok iyi üniversiteleri bitirip öğretmenliği tercih eden nice insan da var bu ülkede.

Canim ODTU'nun onunde Bogazici var, ozel okullarin burslulari var, yurtdisinda okuyanlar var.

Sen egonu benim uzerimde tatmin edecegine onlarla yarismaya bak, gazin boyle cikmaz de :34:

Ya ciddiye alacagina takmazsan daha mutlu olursun. ti'ye al. He de gec

Onun karsisinda ezik durumda olmaktan ,surekli mukemmel olmaya calismaktan YORULDUM :((
PAYLASMAK İSTEDİM

seni çok iyi anliyorum çunku benim esimde çok zeki, o da Trde almis egitimini (Frsada yasiyoruz) ve ben tam bilmiyorum ama matematik olimpiyatlarinda odul almis, ilk oss sinde (dersaneye falan hiç gitmeden) puani tip fakultesine yetiyormus vs... ben ise egitimimi fransada aldim bizim burda pek is sorunu maas sorunu olmadigi için insanlar egitim konusunda Trdeki gibi hirsli olmuyor burda, siradan bir uniye gittim bankaci oldum.. zaten normal bir zekaya sahibim...

En basindan beri esime onun kadar zeki olmasam da ben de olupta onda olmayan bir çok seyin oldugunu hissettirdim hala da oyle...

Mesela benim esim de sosyal degil ama ben isteyince trafikte bizi durduran polisi bile muhabbetimle kandirip ceza almadan yoluma devam edebiliyorum..
Ya da cv yapiyorum aksam yolluyorum sabahtan is için ariyorlar, ise basliyorum 2yildir orda çalisan kisiden iyi maas talep ediyorum aliyorum da.. oyle bir imaj veriyorum ki..
Hakkimi çok iyi savunurum eski is yerimde bana haksizlik yapan 15 yillik tecrubesi olan tilki gibi kurnaz servis sorumlusunu isten attirdim..
Evde birsey kirilir esim atip yenisini almaktan baska çare yok der ben yeni gibi yaparim onu, pratik çarelerim tukenmez..
Esim de çok yakisikli ama kendi guzelligimle onu etkilemek hosuma gider..
Merhametliyim, iyi niyetligim, adaletliyim.. o da oyle ama ben yinede her seferinde iyi yonlerimi belirtirim..

Boyle olunca esim kesinlikle beni ezmeye kalkmaz ya da bende eksiklik gormez, çunku o da ben de olan bazi seyleri onda olmadiginin farkinda..

bence sende olupta onda olmayan bir çok sey vardir ve sen bunlari hep on plana koy ;)

Zamanında eşinizin başkasından hoşlandığını yazmıştınız. Bunları sindirebildiniz mi? Sizce sizin tek sorununuz eşinizin çok zeki olması mı? Neden kendinizi bu kadar ezdiriyorsunuz? Siz bir öğretmendiniz değil mi?

sana o kadar sinirlendim ki anlatamam. o kocana hiç sinirlenmedim, sadece sana. neden biliyormusun? sırf odtuyu bitirdi diye, sırf zeki diye o işe yaramaz, asosyal, ve karısını aldatıcak kadar aşağılık kocanı öyle bi gözünde büyütüyorsun ki.. yazık diyorum yazık..
senin o kocan olacak adam bir hiç aslında.. sense hep kendini kandırıyorsun.. eşim benimle ilgilenmiyor, sevgisini belli etmiyor, benimle konuşmuyor ama adamın yapısı böyle ne yapalım diyerek. ama aynı adam işyerinde, üstelik sevgilisi olan onu da sadece arkadaş olarak gören bir kadın için her gün duş alıyor, kıyafetler alıyor, yüzünde güller açıyor. sen bnm kocam ilgisiz, beni facesine bile eklemedi, yapısı böyle huyu böyle derken aynı adam işyerindeki o kadını facesine ekliyor, ona aşk şarkıları atıyor, şiirler döşüyor, msn de yazışıyor ve ne hikmetse o ÜSTÜN ZEKASI!!! işe yaramıyor ve size yakalanıyor!!!

sen gerçekten de kendini harcıyorsun güzelim. boşuna dememişler zaten, bir insanın kendine yaptığı kötülüğü cümle alem toplansa ona yapamaz diye...

madem ayrılamam ondan son noktaya gelmedikçe diyorsun, o halde hiç olmazsa onu olmadığı biri gibi görmekten vazgeç. mükemmel, çoooook zeki ve bu yüzden sizden üstün!!! , mükemmelliyetçi görme ki o adamın zaten haddinden fazla kalkık olan g.tünü daha fazla kaldırma!

PAYLASMAK İSTEDİM

Sevgili kizimicin...

Senin hiçbir sorunun yok. Kendini geliştirmek, değiştirmek zorunda değilsin. Ezik de değilsin.
Okumakla adam olunmuyor.

Benim eşim de ODTÜ'yü bitirdi, iki ayrı mühendislik diploması var. O da senin eşin gibi "dereceli" olanlardan.
Gel gör ki, sabah söylediğimi öğlen hatırlamaz. İlk görüşmeye başladığımız zamanlarda, ilk adımı unutmuştu ki zor bir isim de değil.

O yüzden bu işler üniversite ile falan olmuyor canım, insanlık hali.

Senin eşinin bu şekilde seni ezmeye çabalaması, aşağılık kompleksi olduğunu gösteriyor. Eşine bile büyüklenen bir adamla zaten güzel bir iletişim kurman pek de mümkün değil.

Senin zar zor da olsa bitirdiğin o üniversiteye girmek için millet 3-5 yıl uğraşıyor. Hatta bitiremiyor..

Hiç kafanı takma. Sen yaşamana bak.

Bu gibi şeyler için canını sıkıp da üzülme lütfen, sen gayet normalsin.

sana o kadar sinirlendim ki anlatamam. o kocana hiç sinirlenmedim, sadece sana. neden biliyormusun? sırf odtuyu bitirdi diye, sırf zeki diye o işe yaramaz, asosyal, ve karısını aldatıcak kadar aşağılık kocanı öyle bi gözünde büyütüyorsun ki.. yazık diyorum yazık..
senin o kocan olacak adam bir hiç aslında.. sense hep kendini kandırıyorsun.. eşim benimle ilgilenmiyor, sevgisini belli etmiyor, benimle konuşmuyor ama adamın yapısı böyle ne yapalım diyerek. ama aynı adam işyerinde, üstelik sevgilisi olan onu da sadece arkadaş olarak gören bir kadın için her gün duş alıyor, kıyafetler alıyor, yüzünde güller açıyor. sen bnm kocam ilgisiz, beni facesine bile eklemedi, yapısı böyle huyu böyle derken aynı adam işyerindeki o kadını facesine ekliyor, ona aşk şarkıları atıyor, şiirler döşüyor, msn de yazışıyor ve ne hikmetse o ÜSTÜN ZEKASI!!! işe yaramıyor ve size yakalanıyor!!!

sen gerçekten de kendini harcıyorsun güzelim. boşuna dememişler zaten, bir insanın kendine yaptığı kötülüğü cümle alem toplansa ona yapamaz diye...

madem ayrılamam ondan son noktaya gelmedikçe diyorsun, o halde hiç olmazsa onu olmadığı biri gibi görmekten vazgeç. mükemmel, çoooook zeki ve bu yüzden sizden üstün!!! , mükemmelliyetçi görme ki o adamın zaten haddinden fazla kalkık olan g.tünü daha fazla kaldırma!

Bu arkadasin yazisindan sonra eski konularina baktim, bence de gozunde fazla buyutmus ve kocana takmissin.

Diyelim ki hafizani gelistirdin, hic birseyi unutmaz oldun. Kocanin bilgilerine sahip olabilir misin? Onun izledigi her filmi izleyip her okudugu kitabi okuyacak misin?

Elestirmek istese sen bunu bilmiyor musun ne kadar cahilsin diye hersekilde elestirir.

Sen ogretmensin, biraz silkelen, kolay mi o kadar ogretmen olmak. Sana tavsiyem bezgin sinirli kocana kendini begendirmeye calisma

Madem ayrilmak istemiyorsun, hayatini yasa. Bu haliyle zaten bosanma davasi acmiyor adam. Ne hali varsa gorsun de gec. Kizinla takil, illa asik edicem diye zorlarsan olmuyor

Ignelemelerine haklisin hayatim, ben mankafayim ama benimle evlenmissin demek ki sen de zannettigin kadar akilli degilsin de

Son düzenleme:
eşimin bir lafı aklıma geldi, okumakla adam olunsa halde diplomalı hammallar olmazdı. Bak bogaziciler böyle degildir ama ODTU luler kendilerini ne matah sanıyorlarsa
bizim beyin işyerinde de var üj bej tane adamı çileden çıkarırlar diyor. herseyi onlar bilir, en iyi onlar duran topa vurur, en guzel araba ve kızlar (erkekler) onlar bulur
en cok parayı onlar kazanır. Birde birbirlerine ölene kadar tutarlar tarikat gibiler kısacası. Mesela eşim anlatıyor, eleman alıncak diyo odtü lü ise sorgu sual mulakat bile
yok ama degilse, adamı dogduguna pişman ediyorlarmış. Böyle adam kolay kolay dize gelmez, kendini geliştirmek icin bol bol kitap oku ve bilmece çöz, tv de dizi yerine
mumkunse kulturel programları izle. Hafıza sorunu birde besinsel olabilir, o konuda bir diyetisyen e basvur.

Seni igneleyince soyleyeceklerin

Sen ki Turkiye X. si olarak ODTU'de okumus adamsin 6 senede beni taniyamadin mi da evlendin?

Madem o kadar zekisin facete bana nasil yakalaniyorsun?

Hafizam kotu ama 6 sene pesimde kosturmani unutmadim. Ogretmenler kaynanalarin ilk tercihidir canim, sen olmasan karsima Bogazicili cikardi.

Hayatim cok zekisin zeka mi seni sinirli ve bezgin yapiyor yoksa hayattan zevk alacak kadar zeki degil misin?

vs vs

Hatta hic bisi deme evet evet de ya da haklisin zeka kupum de bir de yanagindan makas al gul

Çok ilginç neden kendini ezik hissettin ki..Ona birşey kanıtlamak zorunda değilsin seninle evlenirken biliyordu zaten seni. Nasılsan öyle ol, kendini tabi geliştir ama kocan içn değil kendin için..Benim eşimde eğitim olarak benden iyi hatta 2dil biliyo filan ama hiç bi zmn ezik hissetmedim kendimi..Benimde iyi oldugum konular var onunda birbirimize yardımcıyız bu konuda..

kusura bakma söylediklerim için. seni bu kadar yormasına çok üzüldüm. eşin boşboğazın teki bence. teh odtülüymüş dereceliymiş bilmem ne. bunların hiç biri seni yerme yetkisini vermez ona. bende üni ye dereceyle girip dereceyle bitiren biriyim ama asla eşinin kullandığı cümleleri kullanmam. ama sende de sorun olduğunu düşünüyorum. neden kendini ezdiriyorsun ki. dalgın olabilrsin unutabilirisin. bunlar çok doğal şeyler. bence eşine ''senin gibi boş şeylerler kafamı doldurmuyorum'' de. ve söylediklerini umursamadığını belli et.
aaaahhhhh çok kızdım salak adam.

o ne derse desin siz kendinize güvenin...
bahsettiği kadar zeki olsaydı bunu dile getirme tenezülünde bulunmazdı...
nice üniversite yüzü görmemiş insanlar bilirim zekanın tam karşılığıdır kendileri....
olay kişilikte ve karekterde saklı....

Son düzenleme:
Madem sizi begenmiyormus neden evlenmis? Bence kendisine gidip bir bunu sorun.

Bunu kendisine sormustum
Benim bazi seylerimi begenmiyormus ve istesem degistirebilirmisim
Bastada soyledigim gibi esim mukemmel olmami istiyor
Boyle bir insan (mukemmel) varsa soyleyin :))

Bu arada onun hicbir arkadasiyla ve benimkilerle gorusmeyiz
CUNKU HİCKİMSEYİ BEGENMEZ KATLANAMAZ

Back
X