Mülakat sonrası bekleyiş.

kurk mantolu madonna

Feinne meal ûsri yüsrâ...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
3.147
3.141
248
31
Herkese merhabalar,

Şu aralar gerginliğin dibini yaşıyorum. Sureci anlatayim.

Şuan ben son sınıf mühendislik öğrencisiyim, ders cakismasi yüzünden bir senem alamadığım bir dersten uzamıştı. Ben de boş durmamak adına bu dönemde bir iki vasıfsız işe girdim, çalıştım. Şimdi de bir çağrı merkezindeyim. Kendi meslegimle ilgili cok iş aradım mezuniyetimi iviri ziviri bahane ettiler olmadı. Ben de mayısa kadar iş aramayı askıya almıştım. Üç gün önce telime bir mesaj geldi iskurdan. Bir firmanın iş ilaniydi ve benim bölümümle ilgili. Once firmayi arastirdim, benim ilgi alanim ve calisma alanimla cok alakaliydi. Hemen tele sarıldım oradaki irtibat noyu aradım açmadilar. Mesaj yazdım, irtibat kurabilcegim bir no verdiler. Aradım ve benim birkac bilgimi aldıktan sonra mülakata davet edildim. Mezuniyet durumumu söyledigimde ise, görüşme sağlansın yardımcı olunur dedi görüştüğüm ik'cı hanım.

Sonraki gün görüşmeye gittim. Görüşme ilk ik'cı hanım ile oldu, baya guleryuzluydu onunla görüşme olumlu geçti. Son olarak bitirme projemi CV me yazmam cok dikkatini çekmişti, projem De bu firmanın üretimiyle ilintili bu arada aldığım dersler vs bunu da dile getirdim. "Bak bu ayrıntı seni on adaydan öne mi geçirdi ne öyle birşey dedi." Ayrıca mezuniyet durumumu telefonda soylememle ilgili bir uyarıda bulundu birdaha yapma fırsatları kacirirsin gibisinden birşey söyledi. Sonra üretimi gezdirdi tüm adaylara gezdiriliyormus. Dışardan bir göz olarak yorum alabilmek ve tanıtma amaçlı. Ben gitmeden zaten firma hakkında araştırma yapmıştım. Tak tak ne sordularsa söyledim.

Sonra tekrar yukarı çıktık ofise. Bu sefer CV ile içeri gitti bir beş dakika falan. Bir adam geldi irtibat nosu olan kişi, sanırım üretimden. Bu sefer de onla mülakat gerçekleştirdik. Ailemle ilgili okul meslek vs baya bir soru sordu. İngilizcem cok iyi seviyede CV ye de öyle yazmıştim, "ingilizcen çok iyi öyle mı diye sordu". Evet öyledir dedim egitim aldigim kurumu soyledim guveniyorum dedim onayladim.Yapacağım isi getirdigi sorumlulukları anlatti. Öyle bir konuştu kı ulan dedim ilk günden ilk görüşmeden ise mı aldılar diye o gittiğim bir dersin hangi gün hangi saat olduğunu sordular ve ne kadar surecegini. Ben de sadece bir ay kaldı, okul bitiyor zaten dedim gulumsedim. yaklaşık bir saat on dakika civarı sürdü. Sonrasında "ayağınıza saglik, düşünmek için müsade istiyoruz, pazartesi olumlu ya da olumsuz bir cevap için aranacaksiniz, olumlu olursa zaten neler yapmanız gerektiği herşey anlatılacak" sonrasında pekala öyleyse görüşmek üzere deyip gulumsedim ve el sıkışıp ofisi terkettim.

Sonrasında kafamı düşünceler sarmaya başladı. Görüşme genel itibariyle çok çok olumluydu. Ama sonrası ya benden daha etkileyici daha kalifiye biri gelmişse? Ya okuldan mezuniyetten elerlerse, ya da başka bir nedenden dolayı elerler mı diye çok düşündüm. Olumlu düşünmeye çalışıyorum ama bir yandan da çok gerginim.

Hanımlar yorumlarınızı bekliyorum. Sizce bu süreci nasıl atlatabilirim stres yapmadan, aynı şeyleri yaşayanlar varsa dinlemek isterim.

Ben de henüz geri dönmediler sandım. Daha pazartesi olmamış bile :) olumlu geçtiğine inanıyorsan muhtemelen öyle olmuştur. Senden daha kalifiye biriyle görüşmediklerinin garantisini veremem ama bence şansın çok yüksek. Umarım dilediğin gibi olur.

Daha goruseli iki gun oldu cunku cook heyecanli ve sabirsizim ne yapayimm :) ben de dusunuyorum evet baktigimizde yuzde doksan olumluydu esasinda ama sonra dusunuyorum ya birseylerden dolayi elenirsem. Uretim vs çok hoşuma gitti gerçekten işi istiyorum. Allah hepimizin gönlüne göre versin :)

Torpilli biri önüne geçmediği sürece işe alınırsın bu anlattıklarına göre, o yüzden boşa stres yapma.
Aklını dağıtacak hoşlandığın şeyler yap, film-gezme-alışveriş v.s.
Pazartesiye birşey kalmamış sonuçta, hakkında hayırlısı olsun.

Canım istenilen herşeye sahipsin İngilizcem çok iyi onların tam istediği gibi bir elamansin sıkıntı yapma ve bekle inşallah alırlar

Amin cümlemizinn :)) arkadaşım da öyle diyor yüzde doksan dokuz iş senin diyor o yüzde bir de torpil olayı olur belki diyor birazdan alışverişe cikacam ben ayy tükendim hep böyle kasinti oluyorum herşeyde ya.

Canım istenilen herşeye sahipsin İngilizcem çok iyi onların tam istediği gibi bir elamansin sıkıntı yapma ve bekle inşallah alırlar
Hep şey düşünüyorum ya mezuniyetten ya da olur ya killik yapıp elerler mi diye :) pazartesi ya hiç aramazlarsa diye de aklımdan geçiyor bakalım hepimiz için hayırlısı olsun inşallah:)

Bende sandim ki olumsuz oldu.Bence sen bu ise alincaksin insallahCok olumlu gormeselerdi on kisiyi geride biraktin demezdi kadin.Iki gun tatil gibi dusun ye ic keyfine bak arayana kadar

Bak aklın yolu bir demekki arkadaşın doğru söylüyor
Çık çık yeni işinde giyeceğin ciciler al kendine. İyi eğlenceler
Zamanla kasıntılığın törpülenir merak etme.

Kardeşim mülakat bekleme sürecinde çok kilo verdi, stresten dudağında uçuklar çıktı, hergün midesi ağrıyordu. Ona söylediğimi yazayım sana da; Allah yazmışsa olur kimse önüne geçemez, yoksa Cumhurbaşkanı gelse o mülakatı geçemezsin, elinden geleni yaptın Allah büyük ona güven, yapabileceğin tek şey bu.

Seni çok iyi anlıyorum
Bu yıl üniversite başvurularımın sonuçlarını beklerken ben de böyleydim
Ama o ara kendimi dizi izlemeye falan verdim öyle attım

Bence sen o hissi almışsın zaten onlardan
Kendin de biliyorsun ama şimdi ya olmazsa endişesi sarmış çok sevindiğin için :)

Umarım olur ve çok başarılı olursun! :)

Bende sandim ki olumsuz oldu.Bence sen bu ise alincaksin insallahCok olumlu gormeselerdi on kisiyi geride biraktin demezdi kadin.Iki gun tatil gibi dusun ye ic keyfine bak arayana kadar
Bu ne güzel ne pozitif bir yorumdur..:) o kadar mutlu etti kı özellikle yorumdaki pozitiflik :) inşallah Allah hepimizin gönlüne versin bitin güzellikler sizi bulsun :)

Aynen zaten stresli bir insanım , stres yonetimim çok zayıf aslında bu tatlı bekleyişi izdiraba dönüştürmek beni sinir ediyor. Kesinlikle dediğiniz gibi nasipten öte köy Yok :)

Yaa çok sevindim sizin adınıza ben de muh fakultesinden mezun oldum hala düzgün is bulamadım belki de kısmetinizdir orası inşallah olur. Anlatttiginiz kadarıyla olumsuz olması için bir sebep yok gibi gibi. Darısı başımıza :)

Üni tercih sonuçlarında bile bu kadar stresli değildim ne yalan ya aynen dediğiniz gibi işi sevdim olumlu da geçti ya bit yeniği arayacagim illaki :) şey de düşünüyorum ya benden sonra çok iyi okuldan mezun yüksek lisansli biri vs gelirse artık kısmet oluyor gerisi biraz da

O bekleyişi çok iyi bilirim. Bütün arkadaşlar bir bir güzel işler bulur, hatta sizin teselli ettiginiz, motive ettiğiniz insanlar bile . Ama sizin çabalar sonuçsuz kalır. Sonra bir anda birşey oluyor işte. Benim dönüm noktam da o mesaj oldu. En azından bir mülakat deneyimim var şuan :) Allah senin de hakkında hayırlısıni en guzelini versin amin :)

Bak aklın yolu bir demekki arkadaşın doğru söylüyor
Çık çık yeni işinde giyeceğin ciciler al kendine. İyi eğlenceler
Zamanla kasıntılığın törpülenir merak etme.
Teşekkür ederim :) yaa ilk gün çok rahattım hatta iş olsa da olurr olmasa da olur mantigindaydim görüşmeden sonra da. Ya ben adamın hemen işe alındıniz demesini bekledim çünkü öyle bir gidisatla konuştu ki

Kesinlikle öyle amin hepimiz için. Daha önce bu tür bir deneyimim olmuştu üç dört günde aramislardi. Bir arkadaşımin bir aya yakın sürdü ama sonuç ikimiz icin de olumluydu. Ben istifa ettim orası ayri. İnşallah hayırlısıdir diyorum artık herkes için. İcinizi ferah tutun elinizden geleni yapmışsınız. O is sizin kismetinizse illa ki olacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…