mümkünse acil cevap

METECEREN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2008
15
0
86
43
Mardin
bir akrabamın sorununu paylaşmak istiyorum.6 aylıkken babası vevat etmiş 2 kardeşler.anneleri tekrar evlilik yapmış ve çocukları üvey abaları mahkeme yoluyla çocukları dede ve babaanneden almış.çocukları kendi nüfusuna kaydetmiş. çocukların dedesi yıllar sonra her nedense kendi oturduğu daireyi oğlunun üstüne yapmış.dedeleri şu an vefat etmiş babaanne yaşıyo.bu çocuklar dedelerinin mirasından hak talep edebilirlermidairede amcalarının üstüne şu an o evden hak alabilirlermi cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
canim tam bilmiyorum ama fikir vremesi acisindan annemin durumunu anlatayim. annem evlatlik verilmis. annesi vefat ettigi icin. babasi bakamamis

evlatlik alanlar nufuz cuzdani cikarmislar ama resmi olarak uzerilerine gecirmemisler. nasil oluyor bilmiyorum illegal yollardan olabilir.

sonra annem 16 yasindayken oz dedem durumu farketmis. bu cocuk ortada kalacak diye, buyutenlere demis ki ya kizimi uzerinize gecirin ya da ben geri istiyorum. buyutenler de o kadar emek vermisler korkmuslar hemen uzerlerine gecirmisler. annem o zaman ogrenmis anne babasinin gercek anne babasi olmadigini. Cok iyi bakmislar anneme. prenses gibi.

ama su anda durum su. annem hem oz babasindan, hem de buyuyen ailesinden ki- nufus onlarin uzerine- miras alabilmek hakkina sahip.
 
çok teşekkür ederim canım senin bahsettigin gibiyse olay arkadaşımda mirastan hakkını alır büyük ihtimalle tekrar teşekkür ederim saol .
 
Back
X