- 22 Mart 2022
- 6
- 15
- 3
yazdiklarin yetmezmi ? anlamini düsünürsen tabiiMusa İsminin Anlamı: 1. Musevi dininin kurucusu, İsrail peygamberi ve kanun koyucusu. 2. Bir vasiyeti yerine getirmekle görevli kimse.
Musa isminin bunların dışında , bilmediğimiz bir anlamı var mı ?
Bu cevap sizce de çok alaycı değil mi ? Konu sahibi musa ismini vermeye zaten karar vermiş yanına isim soruyor konu başlığını musa ismini eleştirin diye açmamış. Herkes bebeğine istediği ismi vermekte özgür herkesin güzel isim anlayışı farklıdır illa yeni nesil ya da türkçe anlamı mı olması gerekiyor. Arapça tercih etmek istemiştir olamaz mı yani ? Bu tarz yorumlar yaparken azcık insaflı olun beğenmediyseniz yorum yapmayın alay etmek haddinize değil bence yok kuran kursuna yazdırınmış çok saçma buldum yaptığınız yorumu.Cocuk dogar dogmaz da kuran kursuna yazdirin ki isminin anlamini, hikayesini falan 3-5 senede anca anlar cozer
yazdiklarin yetmezmi ? anlamini düsünürsen tabii
Tamam; cunku bu benim cok umrumdaBu cevap sizce de çok alaycı değil mi ? Konu sahibi musa ismini vermeye zaten karar vermiş yanına isim soruyor konu başlığını musa ismini eleştirin diye açmamış. Herkes bebeğine istediği ismi vermekte özgür herkesin güzel isim anlayışı farklıdır illa yeni nesil ya da türkçe anlamı mı olması gerekiyor. Arapça tercih etmek istemiştir olamaz mı yani ? Bu tarz yorumlar yaparken azcık insaflı olun beğenmediyseniz yorum yapmayın alay etmek haddinize değil bence yok kuran kursuna yazdırınmış çok saçma buldum yaptığınız yorumu.
Umrunda değilse yorum yapma o zaman :)Tamam; cunku bu benim cok umrumda
Yorumumuzu katmamızda sakınca yoksa, bence Musa koymayın. Türkiye’de bile nasıl desem zorla koyulan vefat eden bir büyüğün ismi gibi, yani fesli tesbihli bir dede canlandı gözümde. Tamam bebek kalmayacak da, ismiyle bütünleşmesi için de dede olmasını beklemesin yavrucak.siz hangi isimleri tercih ederdiniz ozaman? kuzey, güney, batı, doğu gibi isimler mi?
Konu sahibi beğenmiş çocuk onun keyif onun istediği o isim yanına ek isim istemişMusa ismini neden begenmediniz ya musa kotu degilki ayrica isteyen istedigini koysun ne alaka
Elestirmek cok hos paremKonu sahibi beğenmiş çocuk önün keyif onum istediği o isim yanına ek isim istemiş
Bu kadar tepki dalga ne bileyim
İster Musa koyar ,ister Gabriel koyar kime ne ? Ağır olabilir ancak bu onun tercihi sadece bir soru sormuş sonrası ona kalır .
Bu cevap sizce de çok alaycı değil mi ? Konu sahibi musa ismini vermeye zaten karar vermiş yanına isim soruyor konu başlığını musa ismini eleştirin diye açmamış. Herkes bebeğine istediği ismi vermekte özgür herkesin güzel isim anlayışı farklıdır illa yeni nesil ya da türkçe anlamı mı olması gerekiyor. Arapça tercih etmek istemiştir olamaz mı yani ? Bu tarz yorumlar yaparken azcık insaflı olun beğenmediyseniz yorum yapmayın alay etmek haddinize değil bence yok kuran kursuna yazdırınmış çok saçma buldum yaptığınız yorumu.
Musa Efe , Musa Mert bende beğendim hatta Mert Musa da olabildi bir sıfat anlamında Mert öne gelebilirNe kadar da gereksiz yorumlar var ya Bazen dusunuyorumda nasıl bu halle geldik kusura bakmayinda konu sahibi size MUSA ismi güzelmi diye sormamış yanına yakışacak ikinci bir isim sormuş..
Musa Efe Musa Mert
Musa Asaf Musa Can
Musa ismini neden begenmediniz ya musa kotu degilki ayrica isteyen istedigini koysun ne alaka
Hayir sizin benim mesajimla ilgili fikriniz umrumda degil. Yoksa kendi milletimin soyunun bir arap gibi anilip anilmamasi umrumda tabi ki. O yuzden konuya yorum yaptim, siz beni alintiladiniz farkindaysanizUmrunda değilse yorum yapma o zaman :)
Musa Efe , Musa Mert bende beğendim hatta Mert Musa da olabildi bir sıfat anlamında Mert öne gelebilir
Bu sözlerin hepsine harfiyen katılıyorum.. konu sahibi burda isim tercihini beğenip beğenmediğinizi sormamış! Alt tarafı bir isim soruyor .. Unutmuş olabilirsiniz lakin ben hatırlatayım SAYGI diye birşey var değil mi? Dalga geçmenin ve alay etmenin alemi nedir.. Hele bazılarınıza hiç yakıştıramadım.. Hoşlanmayabilirsiniz forumda binlerce konu mevcut yorum yapmış olmak için yazmayın..
Çocuk 21.yy da yaşayacak değil mi?Musa Zeyd/ Zeyd Musa/ Musa Ethem veya Zeyd Malik nasil sizce?
Evet insan saygı çerçevesi içerisinde fikir beyan edebilir.. Bunda bir beis yok elbette ve fakat bu şekilde değil.. Saygısızlık yapıldı gereksiz yorumlardı..Ben onda degilim insanlarin inançlarıyla dolaylı yoldan dalga geçilmesi hiç hoş değil.ister havraya yollar çocuğunu, isterse kliseye ister camiye ,bize mi düşmüş bunu sorgulamak ? Kadın sadece ek isim istemiş o kadar ,bende ağır olduğunu söyledim ancak sonrasını kendi bikir .
Ben onda degilim insanlarin inançlarıyla dolaylı yoldan dalga geçilmesi hiç hoş değil.ister havraya yollar çocuğunu, isterse kliseye ister camiye ,bize mi düşmüş bunu sorgulamak ? Kadın sadece ek isim istemiş o kadar ,bende ağır olduğunu söyledim ancak sonrasını kendi bikir .
Goruyorum ki yanlis anlasiliyorum. İsteyen istedigi yere yollar, ister kuran kursuna, ister ibranice dersine, ister manastira, o ben de dahil kimseyi ilgilendirmez. Cocuga bu kadar arabik bir isim koyarsa cocugun kaderini dogar dogmaz etkilersin ve fazlaca arabistan ismi olur o yuzden “dogar dogmaz” kursa yolla dedim. Yani gittigi yer degil, ismin agirligindan kaderinin cok erken belirlenmesini elestirdimEvet insan saygı çerçevesi içerisinde fikir beyan edebilir.. Bunda bir beis yok elbette ve fakat bu şekilde değil.. Saygısızlık yapıldı gereksiz yorumlardı..
Aynen öyle ister ali koyar ister veli ister musa ister isaBen onda degilim insanlarin inançlarıyla dolaylı yoldan dalga geçilmesi hiç hoş değil.ister havraya yollar çocuğunu, isterse kliseye ister camiye ,bize mi düşmüş bunu sorgulamak ? Kadın sadece ek isim istemiş o kadar ,bende ağır olduğunu söyledim ancak sonrasını kendi bikir .
Bana cevap yazmadınız mı:) yine alıntı yapıp yazdınız.. Umrunda değilse cevap verme demek istemiştim. Milletimizin soyumuzun Arap gibi anılmasını istemiyorsunuz ama güya çok “milliyetçi” olduğunuz için ilgilizce avatar kullanıyorsunuz. Arapça olunca sorun mu oluyor :) İsteyen istediğini koyar haddinize değil bu tarz yorum yapmak. İster arapça,ister ingilizce, ister fransızcaz,ister türkçe…. Nedir araplarla alıp veremediğiniz ?Hayir sizin benim mesajimla ilgili fikriniz umrumda degil. Yoksa kendi milletimin soyunun bir arap gibi anilip anilmamasi umrumda tabi ki. O yuzden konuya yorum yaptim, siz beni alintiladiniz farkindaysaniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?