Malik.. allahım isimlerinden biri sahip çıkmak anlamına gelirMalik cehennem meleğidir yanlış bilmiyorsam bir de.
Sırf dini diye birçok tercih edilen popüler isim var lakin anlamları aşırı olumsuz, bunlara hiç dikkat edilmiyor.
Tabi ki zorunda değilsiniz işte anlatılmak istenen de bu. Sevmek ya da sevmemek,hoşa gitmek ya da gitmemek bir ismi beğenmek ya da beğenmemek tamamen kişiye özgü tercihler. Bu konuda kimse kimseyi eleştirmemeli alay etmemeli. Yorum yaparken kırıcı olmamalı. Alakasız yorumlar yapılamamlı sırf sevmediğin için başkasının sevdiği isimlere alaycı yorum yapamazsın.. Savunma yaparkende ayrı bi komik oluyor sonraArap sevmiyorum, zorunda miyim?
Hayır cevap yazdığımız yer zaten sizce nasıl dediği yer.İnan ben anlamini bilmiyorum ama cok arapca yaa. E sormus zaten konu sahibi biz de yorum yapmisiz onu da mi yapmayalim?
Belirli kaynaklarda özellikle isim analizlerinde öyle geçiyor, iddia edemem daha fazla bilgim yok bu konuda.Malik.. allahım isimlerinden biri sahip çıkmak anlamına gelir
Cehennemle ilgisi yok
Zeyd malik ismi nasil sorusu bir daha sorulursa baska konuda once sizden izin alalim o zamanTabi ki zorunda değilsiniz işte anlatılmak istenen de bu. Sevmek ya da sevmemek,hoşa gitmek ya da gitmemek bir ismi beğenmek ya da beğenmemek tamamen kişiye özgü tercihler. Bu konuda kimse kimseyi eleştirmemeli alay etmemeli. Yorum yaparken kırıcı olmamalı. Alakasız yorumlar yapılamamlı sırf sevmediğin için başkasının sevdiği isimlere alaycı yorum yapamazsın.. Savunma yaparkende ayrı bi komik oluyor sonragüya milliyetçi Woman ablam
Bacım sen araplari sevmiyorum diyorsun da sevmek zorunda da degilsin elbet ancak her ırktan iyi yada kötü insan vardır.. şimdi sen hepsini neden aynı kefeye koyuyorsun ki.. burda Arap biri de olabilir hepimiz insanız dinsizler bile yargilamaz ırkları..İnan ben anlamini bilmiyorum ama cok arapca yaa. E sormus zaten konu sahibi biz de yorum yapmisiz onu da mi yapmayalim?
Bunu bende yasiyorum cok zor haklisinbaşka isimler bulabilsem... çok zor isim bulmak. ve ben yurtdışında yaşadığım için daha da zor oluyor. çünkü her ismi kullanamıyoruz, okulda çocuklarla dalga geciyorlar maalesef
Arkadaslarinin (turkiyede yasiyor olsaydi bu soyledigim) ismi daha anlasilir, daha turkce ya da daha modern (ben sevmiyorum ama tercih o da) isimler oldugunu gorunce cocuk otomatik olarak kendini farkli, dislanmis ve ayrismis hissedecek. Ornek veriyorum, sinif arkadaslarinin ismi zeynep, banu, duru vs iken nasil zulfiye kendini kotu hissedecekse ayni sekilde ahmet, emir, tuna varken zeyd malik de kendini kotu hissedecek.
Gercekten soruyorum zeyd malik normal bir isim mi?
Tesekkur ederim aratircam bunuYok aksine
Ağır isimler ters etki yapar, alt üst eder insanı, tam da uydu örneği.
Velhasıl, bizi ilgilendirmez de bir ebeveyn olarak çocuğun hayatını bu yüzyılda Zeyd Malik gibi zorlaştıracak isimler yerine yine güzel anlamlı birçok isim konulabilir.
Yukarıda Musa Alp önerisi geldi mesela, anlatabilmişimdir umarım.
Arkadasim ben zaten dinsizim, o kismi gecelimBacım sen araplari sevmiyorum diyorsun da sevmek zorunda da degilsin elbet ancak her ırktan iyi yada kötü insan vardır.. şimdi sen hepsini neden aynı kefeye koyuyorsun ki.. burda Arap biri de olabilir hepimiz insanız dinsizler bile yargilamaz ırkları..
Değil gerçekten ağır ilk konuyu actiginda ilk yazanim başlı başına agirken iyice agirlastirmayin diye ama doğrudan camiye mi yollayacaksin filan bana hoş gelmedi.Arkadaslarinin (turkiyede yasiyor olsaydi bu soyledigim) ismi daha anlasilir, daha turkce ya da daha modern (ben sevmiyorum ama tercih o da) isimler oldugunu gorunce cocuk otomatik olarak kendini farkli, dislanmis ve ayrismis hissedecek. Ornek veriyorum, sinif arkadaslarinin ismi zeynep, banu, duru vs iken nasil zulfiye kendini kotu hissedecekse ayni sekilde ahmet, emir, tuna varken zeyd malik de kendini kotu hissedecek.
Gercekten soruyorum zeyd malik normal bir isim mi?
Zaten normalde dinde de bu konuya deginiyor Allah’a has olan isimler cocuklara verilmemeliBelirli kaynaklarda özellikle isim analizlerinde öyle geçiyor, iddia edemem daha fazla bilgim yok bu konuda.
Uygun mudur mesela, bence hiç değil, daha kötü bana kalırsa.
İnandığım dinin yaratıcısının isimlerinden birini çocuğuma vermek nasıl bir tezatlık olur, düşünemiyorum.
Bu içsel duygum, her türlü diğer mevzulardan bağımsız olarak.
Arkadasim musa icin demedim ki ben, zeyd malik icin konusuyorum. Durun ilk mesajima donup yanlis mi alintiladim diye bakacagimBunu bende yasiyorum cok zor haklisin
WOMAN konu yorum yapman degildi zaten sen arap ismi diye konusunca yarin camiye yollayin deyince kizdi herkes
Ayrica cocuklar arasinda neden eksik hissetsin ki sanki adini satilmis koydu musa cokta abes degil
Tesekkur ederim aratircam bunu
Bende ağır olduğunu söyledim ama benzetme veya örnekleme hoş değildi .İsim her şeydir, karakteri ve yaşantıyı etkiler
Ağır isimler insan üstüne taşıyamayacağı yükler verir bu sebeple hafifleştirilmesi önerilir.
Dine girmek istemiyorum ama mevzu komple öyle olduğundan mecbur gireceğiz, buna her dini isim de dahildir, tek koyulması o kişiyi sıkar.
Bakın, örneğinizde tam da sıkmış.
Pardon ya hatlar karisti musa nerden cikti Zeyn icin dedim bu benim hatamArkadasim musa icin demedim ki ben, zeyd malik icin konusuyorum. Durun ilk mesajima donup yanlis mi alintiladim diye bakacagimKonu musa diil diger ornekler
İlla Musa olacak yani ? Çok ağır değil mi söyledikleriniz isimler Musa Zeyd daha iyi gibi
Belirli kaynaklarda özellikle isim analizlerinde öyle geçiyor, iddia edemem daha fazla bilgim yok bu konuda.
Uygun mudur mesela, bence hiç değil, daha kötü bana kalırsa.
İnandığım dinin yaratıcısının isimlerinden birini çocuğuma vermek nasıl bir tezatlık olur, düşünemiyorum.
Bu içsel duygum, her türlü diğer mevzulardan bağımsız olarak.
KomikZeyd malik ismi nasil sorusu bir daha sorulursa baska konuda once sizden izin alalim o zaman
Ben milliyetciyim demedim, turkce isim konmasindan yanayim dedim, turkce konmuyorsa da zeyd malik de degil ama ya. Ahmet, mehmet, ali, burak, kerem, eren… bunlarin hepsi arapca kokenli ama turkiyede de yaygin olan isimlere ornekler. Dolayisiyla zeyd malik nasil sizce sorusuna “dogar dogmaz” kuran kursuna yazdirirsiniz demem bence cok normal sizce degilse bana laf yetistirmek yerine konu sahibine onerilerde bulunup arapcanizi gelistirmeye devam edebilirsiniz
İyi forumlar
Şu mesajda yazdığınızla şuan yazdığınız pek uymamış.Yoksa kendi milletimin soyunun bir arap gibi anilip anilmamasi umrumda tabi ki
Tamam canım bende diyorum işte anladım din sahibi olmadığını tam tersine sen iste ırkçılık yapmazsın diye düşündüm yaArkadasim ben zaten dinsizim, o kismi gecelim
Tamam tabiki bu senin fikrin hepimiz de saygı duyarız buna bu ayrı konu zaten sorun da bu değil.. Diğer yorumların alaycı gelince bende hiç yakıştıramadım bu kiz niye böyle yazdı diye düşündüm samimi söylüyorum bak ben halbuki sevdim seni..Koysun gene arapca ama kulturel olarak bizim de aliskin oldugumuz arapca koysun mesela. Demek istedigim o, fikir sormus fikir verdik biz de. Mehmet emir bak, ikisi de arapca ama alisik oldugumuz isimler di mi? Hic yadirganmiyor. Ama zeyd malik aliskin degiliz? Malik sahip olan demek bir anlami o yani, zeyd’i bilmiyorum
Aynen nerde hoktan iş varsa onlar yapıyor ters tepiyor cidden .Zaten normalde dinde de bu konuya deginiyor Allah’a has olan isimler cocuklara verilmemeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?