Musa'ya uygun ikici isim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Malik cehennem meleğidir yanlış bilmiyorsam bir de.
Sırf dini diye birçok tercih edilen popüler isim var lakin anlamları aşırı olumsuz, bunlara hiç dikkat edilmiyor.
Malik.. allahım isimlerinden biri sahip çıkmak anlamına gelir
Cehennemle ilgisi yok

Arap sevmiyorum, zorunda miyim?
Tabi ki zorunda değilsiniz işte anlatılmak istenen de bu. Sevmek ya da sevmemek,hoşa gitmek ya da gitmemek bir ismi beğenmek ya da beğenmemek tamamen kişiye özgü tercihler. Bu konuda kimse kimseyi eleştirmemeli alay etmemeli. Yorum yaparken kırıcı olmamalı. Alakasız yorumlar yapılamamlı sırf sevmediğin için başkasının sevdiği isimlere alaycı yorum yapamazsın.. Savunma yaparkende ayrı bi komik oluyor sonra güya milliyetçi Woman ablam

İnan ben anlamini bilmiyorum ama cok arapca yaa. E sormus zaten konu sahibi biz de yorum yapmisiz onu da mi yapmayalim?
Hayır cevap yazdığımız yer zaten sizce nasıl dediği yer.
Konu girişinde öneri demiş sonra birkaç isim sormuş, fikir istiyor yani ondan konuşuyoruz.
Yoksa bize ne
Ben bu coğrafyada türkçe dışı kökenli isimlere karşıyım, bu benim, sen başkasın, öbürü başka.
Niye tartışma çıkıyor anlamıyorum gerçekten.

Malik.. allahım isimlerinden biri sahip çıkmak anlamına gelir
Cehennemle ilgisi yok
Belirli kaynaklarda özellikle isim analizlerinde öyle geçiyor, iddia edemem daha fazla bilgim yok bu konuda.

Uygun mudur mesela, bence hiç değil, daha kötü bana kalırsa.
İnandığım dinin yaratıcısının isimlerinden birini çocuğuma vermek nasıl bir tezatlık olur, düşünemiyorum.
Bu içsel duygum, her türlü diğer mevzulardan bağımsız olarak.

Zeyd malik ismi nasil sorusu bir daha sorulursa baska konuda once sizden izin alalim o zaman

Ben milliyetciyim demedim, turkce isim konmasindan yanayim dedim, turkce konmuyorsa da zeyd malik de degil ama ya. Ahmet, mehmet, ali, burak, kerem, eren… bunlarin hepsi arapca kokenli ama turkiyede de yaygin olan isimlere ornekler. Dolayisiyla zeyd malik nasil sizce sorusuna “dogar dogmaz” kuran kursuna yazdirirsiniz demem bence cok normal sizce degilse bana laf yetistirmek yerine konu sahibine onerilerde bulunup arapcanizi gelistirmeye devam edebilirsiniz

İyi forumlar

İnan ben anlamini bilmiyorum ama cok arapca yaa. E sormus zaten konu sahibi biz de yorum yapmisiz onu da mi yapmayalim?
Bacım sen araplari sevmiyorum diyorsun da sevmek zorunda da degilsin elbet ancak her ırktan iyi yada kötü insan vardır.. şimdi sen hepsini neden aynı kefeye koyuyorsun ki.. burda Arap biri de olabilir hepimiz insanız dinsizler bile yargilamaz ırkları..

başka isimler bulabilsem... çok zor isim bulmak. ve ben yurtdışında yaşadığım için daha da zor oluyor. çünkü her ismi kullanamıyoruz, okulda çocuklarla dalga geciyorlar maalesef
Bunu bende yasiyorum cok zor haklisin
WOMAN konu yorum yapman degildi zaten sen arap ismi diye konusunca yarin camiye yollayin deyince kizdi herkes
Ayrica cocuklar arasinda neden eksik hissetsin ki sanki adini satilmis koydu musa cokta abes degil
Tesekkur ederim aratircam bunu

Arkadasim ben zaten dinsizim, o kismi gecelim

Koysun gene arapca ama kulturel olarak bizim de aliskin oldugumuz arapca koysun mesela. Demek istedigim o, fikir sormus fikir verdik biz de. Mehmet emir bak, ikisi de arapca ama alisik oldugumuz isimler di mi? Hic yadirganmiyor. Ama zeyd malik aliskin degiliz? Malik sahip olan demek bir anlami o yani, zeyd’i bilmiyorum

Değil gerçekten ağır ilk konuyu actiginda ilk yazanim başlı başına agirken iyice agirlastirmayin diye ama doğrudan camiye mi yollayacaksin filan bana hoş gelmedi.

Zaten normalde dinde de bu konuya deginiyor Allah’a has olan isimler cocuklara verilmemeli

Arkadasim musa icin demedim ki ben, zeyd malik icin konusuyorum. Durun ilk mesajima donup yanlis mi alintiladim diye bakacagim Konu musa diil diger ornekler

Bende ağır olduğunu söyledim ama benzetme veya örnekleme hoş değildi .

Hangi kaynaklar sa yanlış geçiyor

Allahın 99 isminden biridir malık
Hatta tesbih duası vardir
Ya malikil mülk diye mülkün sahibi anlamına gelir

O ismi koyucak olan o çocuk onun tercih onun keyif onun
Istediğini koyar ister arab ister türk ister yabancı
Bis eleştiri yapamayız çocukları olanlar var belki konu sahibine gorede o isimler saçma yada uygun değil
Bunun kararını verecek en son kişi bile değiliz
Ister zeyd malık koyar ister atıyorum deniz toprak
Yanı boşa herşey konu sahibi ne kalmış bir şey bize degil

Komik tabi ilk yorumu yaparken acımasızca dalga geçerek yazayım sonra baktım tepki çok, nasıl yumşatarak yazsam diye güzel düşünmüzsünüz.
Yoksa kendi milletimin soyunun bir arap gibi anilip anilmamasi umrumda tabi ki
Şu mesajda yazdığınızla şuan yazdığınız pek uymamış.
Neyse ne. Benim söylemek istediğim çok açık sadece yorum yaparken birazcık daha nazik olabilirdiniz, hamile bir kadın bize demişki isim olarak Musa düşündük ikinci isim soruyorum. Ama cevaplar bir alem arap eleştirmeye gelmiş iş . Kadın arapça mı koysam türkçe mi dememiş ki.. tercih meselesi

Arkadasim ben zaten dinsizim, o kismi gecelim
Tamam canım bende diyorum işte anladım din sahibi olmadığını tam tersine sen iste ırkçılık yapmazsın diye düşündüm ya
Tamam tabiki bu senin fikrin hepimiz de saygı duyarız buna bu ayrı konu zaten sorun da bu değil.. Diğer yorumların alaycı gelince bende hiç yakıştıramadım bu kiz niye böyle yazdı diye düşündüm samimi söylüyorum bak ben halbuki sevdim seni..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…