- 25 Aralık 2015
- 2.702
- 2.514
- 133
- 32
Neresi zor ismi musa olunca hayatı zor mu oluyor ne alakaÇocuk 21.yy da yaşayacak değil mi?
Hayatını zorlaştırmaya and mı içtiniz?
Neresi zor ismi musa olunca hayatı zor mu oluyor ne alaka
Bilmiyorum 21.yy yaşıyacak deyince isme tepki olarak anladım tepki değilse kusura bakmayın
Bir bakın bakalım, Musa ismine mi demişim yoksa toplu olarak önerilerine mi?
Önce düzgün okuyalım, anlayalım sonra karşı çıkalım
Bir isim ne kadar etkileyebilir velev ki etkiledi , n'yapabiliriz ki bu onun çocuğu ,onun ailesi .Ögretilen verilenlerin haricinde çocuk büyüdüğü zaman neye inanıyorsa onu eninde sonunda yaşar ,buna ailesi karşı koyamaz .Dayımı imam hatip lisesine yollamışlar buarada ismi oldukça arabik ,adam kendini bildikten sonra deist oldu ,kendi istedi ,kendi yasadı kimse de sorgulamıyor daha doğrusu benim gördüğüm bu çocukluğumdan beri .Goruyorum ki yanlis anlasiliyorum. İsteyen istedigi yere yollar, ister kuran kursuna, ister ibranice dersine, ister manastira, o ben de dahil kimseyi ilgilendirmez. Cocuga bu kadar arabik bir isim koyarsa cocugun kaderini dogar dogmaz etkilersin ve fazlaca arabistan ismi olur o yuzden “dogar dogmaz” kursa yolla dedim. Yani gittigi yer degil, ismin agirligindan kaderinin cok erken belirlenmesini elestirdim
İsviçre’deki eski flörtüm isminden dolayı IŞİD’li muamelesi gördüğü için isimlerinden birini kimlikten çıkarmaya uğraşıyordu. Zaten o da ben gibi bir dine mensup değildi, ismi üzerinde sırıtıyordu, ailemizin isimlerimizi belirlemesi ne kadar da kötü aslında.Goruyorum ki yanlis anlasiliyorum. İsteyen istedigi yere yollar, ister kuran kursuna, ister ibranice dersine, ister manastira, o ben de dahil kimseyi ilgilendirmez. Cocuga bu kadar arabik bir isim koyarsa cocugun kaderini dogar dogmaz etkilersin ve fazlaca arabistan ismi olur o yuzden “dogar dogmaz” kursa yolla dedim. Yani gittigi yer degil, ismin agirligindan kaderinin cok erken belirlenmesini elestirdim
insallah bizde öyle düsünüyoruzCocuk dogar dogmaz da kuran kursuna yazdirin ki isminin anlamini, hikayesini falan 3-5 senede anca anlar cozer
Bilmeyecek bir şey yok, alıntım belli.Bilmiyorum 21.yy yaşıyacak deyince isme tepki olarak anladım tepki değilse kusura bakmayın
Bir bebek ismi için bile olay çıkıyor malesef oysa anne baba kararı ona bile karşılıyor
İsim her şeydir, karakteri ve yaşantıyı etkilerBir isim ne kadar etkileyebilir velev ki etkiledi , n'yapabiliriz ki bu onun çocuğu ,onun ailesi .Ögretilen verilenlerin haricinde çocuk büyüdüğü zaman neye inanıyorsa onu eninde sonunda yaşar ,buna ailesi karşı koyamaz .Dayımı imam hatip lisesine yollamışlar buarada ismi oldukça arabik ,adam kendini bildikten sonra deist oldu ,kendi istedi ,kendi yasadı kimse de sorgulamıyor daha doğrusu benim gördüğüm bu çocukluğumdan beri .
Bir şeyi ortasından okumadımBilmeyecek bir şey yok, alıntım belli.
Bir şeyi ortasından okursanız yanlış anlamanız muhtemeldir.
Cevabım, alıntıladığım yeredir. Zeyd Malik vb isim önerilerine demişimdir.
Kaldı ki Musa başlı başına ağır ve yeterli bir isimdir, bunu kırmak isteniyorsa yanına Zeyd koyulmamalı.
Aksine böyle ağır, karakteri olan isimlerin yan yana gelişi o ruhu sıkar ve daraltır.
Hangi açıdan bakarsanız bakın ister bilim ister din, bu böyledir.
Nasil yani tamam isim analizini biliyorum ama burda konu farkliİsim her şeydir, karakteri ve yaşantıyı etkiler
Ağır isimler insan üstüne taşıyamayacağı yükler verir bu sebeple hafifleştirilmesi önerilir.
Dine girmek istemiyorum ama mevzu komple öyle olduğundan mecbur gireceğiz, buna her dini isim de dahildir, tek koyulması o kişiyi sıkar.
Bakın, örneğinizde tam da sıkmış.
Arap sevmiyorum, zorunda miyim?Bana cevap yazmadınız mı:) yine alıntı yapıp yazdınız.. Umrunda değilse cevap verme demek istemiştim. Milletimizin soyumuzun Arap gibi anılmasını istemiyorsunuz ama güya çok “milliyetçi” olduğunuz için ilgilizce avatar kullanıyorsunuz. Arapça olunca sorun mu oluyor :) İsteyen istediğini koyar haddinize değil bu tarz yorum yapmak. İster arapça,ister ingilizce, ister fransızcaz,ister türkçe…. Nedir araplarla alıp veremediğiniz ?
Azîz ismi allahım isimlerinden biriNasil yani tamam isim analizini biliyorum ama burda konu farkli
Isim karakteri ve yasantiyi etkiler diyorsun ya iste burda etkilememis mevsimin dedigine gore isimle ateist olmasi uyusmadi sanki
Üslubum hiç sert değil bilakis oldukça keyifli anımdayım tebessümle yazıyorum, hiçbir olumsuz cümle de kurmadım sadece neye cevap verdiğimi atladığınızı belirttim.Bir şeyi ortasından okumadım
Ve kusura bakmayın dedim gayet nazikçe
Bu kadar sert uslununuz olmasa keşke
Yine diyorum musa isminin yanina ne ekler eklemez çocuğunu nerde okutur
Bizi ilgilendirmez
Sadece musa isminin yanina ek isim istemiş yargılayın dalga geçin dememiş
Zeynep ayşe fatma hatice vb..bunlar da eski isimler hem türk ismi hem dini isim musa da öyle eski yeni herkesin tercihi...sorgulamak bize düşmez
Arkadaslarinin (turkiyede yasiyor olsaydi bu soyledigim) ismi daha anlasilir, daha turkce ya da daha modern (ben sevmiyorum ama tercih o da) isimler oldugunu gorunce cocuk otomatik olarak kendini farkli, dislanmis ve ayrismis hissedecek. Ornek veriyorum, sinif arkadaslarinin ismi zeynep, banu, duru vs iken nasil zulfiye kendini kotu hissedecekse ayni sekilde ahmet, emir, tuna varken zeyd malik de kendini kotu hissedecek.Bir isim ne kadar etkileyebilir velev ki etkiledi , n'yapabiliriz ki bu onun çocuğu ,onun ailesi .Ögretilen verilenlerin haricinde çocuk büyüdüğü zaman neye inanıyorsa onu eninde sonunda yaşar ,buna ailesi karşı koyamaz .Dayımı imam hatip lisesine yollamışlar buarada ismi oldukça arabik ,adam kendini bildikten sonra deist oldu ,kendi istedi ,kendi yasadı kimse de sorgulamıyor daha doğrusu benim gördüğüm bu çocukluğumdan beri .
Yok aksineNasil yani tamam isim analizini biliyorum ama burda konu farkli
Isim karakteri ve yasantiyi etkiler diyorsun ya iste burda etkilememis mevsimin dedigine gore isimle ateist olmasi uyusmadi sanki
Malik cehennem meleğidir yanlış bilmiyorsam bir de.Arkadaslarinin (turkiyede yasiyor olsaydi bu soyledigim) ismi daha anlasilir, daha turkce ya da daha modern (ben sevmiyorum ama tercih o da) isimler oldugunu gorunce cocuk otomatik olarak kendini farkli, dislanmis ve ayrismis hissedecek. Ornek veriyorum, sinif arkadaslarinin ismi zeynep, banu, duru vs iken nasil zulfiye kendini kotu hissedecekse ayni sekilde ahmet, emir, tuna varken zeyd malik de kendini kotu hissedecek.
Gercekten soruyorum zeyd malik normal bir isim mi?
Üslubum hiç sert değil bilakis oldukça keyifli anımdayım tebessümle yazıyorum, hiçbir olumsuz cümle de kurmadım sadece neye cevap verdiğimi atladığınızı belirttim.
Yine başa dönüyoruz, Musa ismine değil, konu sahibinin birkaç isim önerisi bunlar dediği isimleredir cevabım.
Ve tam orada ‘sizce nasıl?’ diye sormuş, yani öneri değil bunlara olan yorumumuzu sormuş, bu sebeple alıntıladığım yeri okumalıydınız ama belli ki yine okumamışsınız.
İnan ben anlamini bilmiyorum ama cok arapca yaa. E sormus zaten konu sahibi biz de yorum yapmisiz onu da mi yapmayalim?Malik cehennem meleğidir yanlış bilmiyorsam bir de.
Sırf dini diye birçok tercih edilen popüler isim var lakin anlamları aşırı olumsuz, bunlara hiç dikkat edilmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?