- 16 Kasım 2009
- 6.066
- 118
- 698
- Konu Sahibi Zeynep28 maras
-
biri bana cevap veerirmi acaba :çok üzgünüm:
canım kusura bakma bir kaç gündür biraz rahatsızım şöyle bir okuyup geçtim sanırım senin mesajını gözden kaçırmışım okurken ben bebeğimin kırkı çıktıktan sonra her akşam yatmadan önce sadece günde bir defa serçe parmağımın tırnağı kadar bıçakla çay kaşığına incecik kazıyorum sonrada üzerine biraz anne sütü sağıp bu şekilde verip arkasından emzirdim daha sonra sanırım 4 aylıkken falan gaz sorunumuz bitip uyku düzenimiz yavaş yavaş oturmaya başladığında vermedim 6. ayı bitesiye kadar sonra mercimek çorbası barbunya karnıbahar fasülye gaz yapıcı özelliğe sahip olduğu için bu yemekleri yaptığımda yine Elifin dediği gibi mercimek tanesi kadar rendeliyorum çay kaşığının ucuylada kimyon koyuyorum oda gaz olayını önlüyor bu şekilde veriyorum hiç bişeyde olmadı Allaha şükür bu baharat bir çok yerde yemeklertde kullanılan kimyon gibi bir baharat zaten nesi bu kadar abartılıyor anlamış değilim tutupta ben bebeğime yarım yada BİR TATLI KAŞIĞI VERİRSEM O YAN ETKİLERİNİN OLABİLCEĞİNE İNANIYORUM BU TABİİKİ BENİM ŞAHSİ GÖRÜŞÜM BU ZAMANA KADAR İNANDIĞIM ŞEYİN PEŞİNDEN GİTTİĞİMDE YANILDIĞIMIDA PEK GÖRMEDİM AÇIKCASI AMA BEN YİNEDE SENİ ETKİLEMİŞ OLMUYAYIM VERİP VERMEMEK SENİN KARARIN SONUÇTA NEYİN ÇOĞUNU YİYİP İÇERSEK ZARARLI OLMUYORKİ?
fatoşcum senden öğrendiğim okadar çok şey varkiiiiii süpersin yaaa :lepi:
canım teşekkürler öncelikle..ben zaten 5 gündür akşamları veriyorum ama bir arkadaşım söyledi miktarı o şekilde veriyorum..yalnız bir kişiye bağlı kalmamak gerekir diye düşündüm o yüzden sordum..ben küçük rende ile rendeleyip hemen hemen mercimek tanesi kadar sütümle karıştırıp verdim..etkisi de oldu çok şükür..ama bıçakla inceceik kazımak sanırım daha mantıklı..bugün yemeğe de koymayı düşünüyorum gaz sorunumuz geçmedi ama mercimek çorbası yapmak istiyorum bakalım ne olacak..kimyonda koysam etkili olur sanırım..onu yeme bunu yeme olmuyooooor..
çoook teşekkürler..valla bazı şeyleri biliyoruz dedğin gibi herşeyin fazlası zarar o miktarda deneyenler tarafından kısmen belirlenmiş..içim rahat..bir sorun yok..
bende içim rahat kullandım canım o kullandığımız doğal zannettiğimiz damlaların içinde neler var Allah bilir bu yine Allahın yarattığı bir bitki tabii bitkininde fazlası zararlıdır mutlaka sonuçta ilaçların ham maddeside bitkiler dediğin gibi miktarını iyi ayarlayıpta tutturduğun vakit hiç bir sotun olmıycağını düşünüyorum..kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ya tabi ki ilaçlarda da doz aşımı diye bir olay var..iki tane ağrı kesici aldığında bile vücut isyan ediyor..
Rezene de veriyoruz bebeklerimize onun da bir miktarı var..hee bu arada dün mandalina kivi yedim malum domuz gribi kapıda..bağışıklık kazanmak lazım diye..benim kız coştu muskat hakgetireBelki de yıkacaktı ortalığı biraz bastırdıyerimseniben
sorma benimkide 9 ayını bitirdi bende 2 gün üst üste yarım yarım mandalina yedirdim gaz yapmadı fakat bu zamana kadar hiç pişik olmıyan yavrumun poposu önü arkası nasıl pişik oldu anlat anlatamam 1 haftada zor geçirdim netten baktım turunçgiller alerjen olduğundan 1 yaşından önce verilmemesi gerekiyor yazıyordu aslında bunu biliyordum ama grip olmasından korktuğum için yaşına az kaldı bişey yapmaz diye düşünmüştüm zaten yumurtaya alerjimiz var bizim kız biraz alerjik bünyeli o yüzden heralda artık seneye kış ayında veririm nasip olursa kiviyide denemeye korkuyorum artık oda c vitamini deposu ama şu anda nar suyu veriyorum o bişey yapmadı şükür seninkine gaz yapmış iyiki pişik barii olmamış demekki o yönden dokunmamış iyikide..
Merhabaerhaba 4aylik bi bebegim var uyumuyor gaz sebebi ile anoson şırınga ile ucunu çikarak agizdan 5ml verdim ise yaradi fakat kaka yapmayi unuttu bunla alakalimi sizce?? Bi aktar cok az ver sonra dahada cok cildirtiyor dedi dogrumu soyledi bilemiyorum az verincede ise yaramiyor..
muskat denemedim acaba ise yararmi ? Muskatmi anosonmu? Anne sütü ile besleniyor kizim ben kendim ictim fakat ise yaramadi.
not: 2cocuk var biri 3 yasinda bu kizimda 4 aylik hic uyumuyor hep kucakda diğer cocugum perisan oluyor ev isleri yemek yapamiyorum 3 yasindaki cpcuga yemek yedirmem lazim ilgilenmem lazim agliyor ilgilenemiyorum kizimda hic uyumadi için bu yollara basvuruyorum oyüzden gereksiz yorumlar yapmayin lütfen. Gaz damlarini denedik rezene kimyon anoson karisikda denedim hic ise yaramadi!!!.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?