• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Müslümanlar giremez"

sanki hiç bara giden müslüman yokmuş, hiç alkol alan müslüman yokmuş, bütün müslümanlar pürü pakmış gibi ''müslümanın zaten işi olmaz ki orda'' diyorsunuz yahu. baya ilginç. içinizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz galiba...
her müslüman terörist, kafa kesen ve yobaz olmadığı için de öyle bir tabela asmaları da saçma. bence.

Bence adam ayrimciliktan ziyade bugun dunyada olan bitene tepkisini koymus. Kendi dukkani, istedigini sokar, istemedigini sokmaz, bunu acikca yazabilmesi cesaret isi.. Hitler zamani olsa idi birileri de cikip Yahudilerin girmesi yasak diyebilirdi, o da benzer bir tepki olurdu. Halbuki ayrimcilik diyorsaniz adina, butun dunyada ve her konuda yapiliyor zaten, onune gecmesi cok zor bir olay, insanin tabiatinda var kendinden olmayani dislamak.. Olmamasini istemek guzel bir temenniden ote degil maalesef.. Ileri ulkeler bu konuyu kanunlarla koruma altina almislar, ancak bu kesin bir cozum degil, ispat edilirse gecerli, yoksa yok, ayrimcilik gizli kapakli aynen devam. Dedim ya, insanin dogasinda var ayrimcilik..

mervecik01, neyi tartıştığımızın bir ayrımında olalım önce. insanlar bir arada savaşmadan yaşamak zorunda!

önce bu önermeyi, düşünceyi kabul ediyor muyuz hepimiz?

siz inatla, hayır efendim yaşayamazlar, ille de kavga edecekler diyecek ve neden kavga edeceklerini mi açıklayacaksınız durmadan?

bunu yaparken de sevgi kavramıyla dalga geçerek varmak istediğiniz yer neresidir?

bunu yapmayın çünkü bu mantık içermiyor.

meşru müdafa ile adam öldürmek zorunda kalmayla, zaten müslüman nüfusu az olan bir yerde müslümanlara ayrımcılık yapılmasını nasıl eşitleyebiliyor ve burdan yaptığınız çıkarımlarla, müslümanlar şunu yapsın madem şeklinde çözüm önerilerine gidiyorsunuz?

ne olup bittiğini ben de takip ediyorum. islam adı altında yapılan saçmalıkları vahşeti ben de görüyorum. bunların, forum konusuyla ne ilgisi var?

her inanç her düşünceden insan barış içinde yaşamak zorunda!

ayrımcılığın her türü kötüdür.

ayrımcılık kötüdür ama radikal ve geri zekalı müslümanların yaptığına diğer müslümanlar karşı çıkmadığı için, müslümanlara müstehaktır, bakış açınızı, nasıl anlatırsanız anlatın ben anlamam!

anlayışım kıt olduğundan değil, mantık örgünüz kendi içinde çeliştiğinden, size yapılması hoş olmayan şeyleri başkalarına yapılmasını hoş görmenizden, anlamam, kabul etmem.

konuya dönersek; avustralya'da restoran sahibinin yaptığı kesinlikle ayrımcılıktır, nefret içerir, kabul edilemez!

Hep klişe cümleler, bu yüzden anlaşamıyoruz. Takılıp kalıyorsun ve zaten en başta demiştim bozuk teyp gibi olacak bu tartışma diye... çünkü biliyorum bunlara takılacagını.

''insanlar bir arada savaşmadan yaşamak zorunda'' degildir bu 1, 2.si de insanlar savaşmadan bir arada yaşayamazlar. Bu insan dogasına aykırı bir şey. Kaynak savaşı denen bir şey var en basitinden. İdeolojilerin tamamen zıt olması durumu var. Senin dedigin ''birbiriyle savaşmadan durabilecek topluluklar'' için bile geçerli degildir. Gün içinde bir sürü tartışma yaşanır insanlar arasında hatta eşler arasında, aile ve çocuk arasında, arkadaşlar arasında şurada burada... Sen istedigin kadar polyannacılık oyna, bunlar son bulmayacak. Ve bu tartışmaların ideolojik boyutu propaganda, devletler arası boyutu ise savaştır. Bunları engelleyemezsin polyannacılık oynayarak.

Meşru müdafaa ile bu durumu eşitliyorum çünkü ikisinde de baskıya direnç söz konusu.

Diger bir klişe ''ayrımcılıgın her türlüsü kötüdür.''. Tüm bu klişeleri (önerme dedigin) karşıtlarını düşünmeden sürüp duruyorsun ortaya bu yüzden boş sevgi pıtırcıklıgı seninki. Pedofililere ayrımcılık yapmayalım mı mesela, ya da tecavüzcülere, ya da hırsızlara, ya da başkasına sürekli olarak ideolojisini dayatana ya da agresif insanlara ya da dedikoduda çıgır açanlara... vs ?

''Ayrımcılık bitsin, savaşlar dursun, tüm dünya kardeş olalım'' düşüncesi saçmalıktır. Böyle bir şey asla olamaz, insan dogasına da aykırı, mantıga da aykırı, canlılıgın işleyişine de aykırı.

Sonra... sen hrıstiyan ile müslümanı ve yahudiyi aynı ortamda buluşturamazsın mesela. Birine göre digerinin dini bozulmuş sonradan, digerinde göre digerinin dini yalan... Bunları uzlaştıramazsın asla. Bunlar er ya da geç tartışacak ve savaşacaklar, engelleyemezsin. Önce eşler arası kavgayı engellemeyi becer, biz de inanalım dünyanın savaşsız bir yer olacagına :KK70: Eşler arası çıkarlar fikirler çatışırsa tartışma çıkar, ideolojiler arası ayrılık çıkarsa yine aynı şey, devletler arası çıkar çatışırsa yine aynı şey... Ve bunların hepsi zaten ayrımcılıgın temelini oluşturur.

Hatta daha basit anlatayım ayrımcılıgın ne kadar normal oldugunu... Senin çocugun mu yoksa başkasının çocugu mu? Hangisini daha çok önemserdin? Tabi ki kendi çocugunu... Hatta gerekirse kendi çocugunun iyiligi için başkalarını da ezersin yeri gelince. Aynı şey ailen için de geçerli, senin ailen daha önemlidir... ayrımcılık yine... Ya da senin milletin daha önemlidir ya da dinin ya da ideolojin ya da şirketin ya da evin... Bunların hepsi ayrımcılıktır, ayrımcılıgın daha basit halidir.

Avusturalya'lı restoran sahibinin yaptıgı ise tepkisel ayrımcılıktır. Gayet de dogru yapmıştır bence. Müslümanlar her yerde ayrımcılık uygularsa ve (sen sürekli olarka klişelere dalıp gerçekleri görmek istemesen de) adım adım hep daha fazlasını ele geçirmeye çalışırlarsa, bu tepkisel ayrımcılıklar tek dogru olandır. Bunu yapmamayı aptallık olarak görürüm.

İnsanlar kendilerine neleri dert edinmişler böyle, herkes birbirine kendi fikrini kabul ettirmek derdinde. Yıllarca tartışsa bir yere varamayacak insanlar burda gelip boşa zaman öldürüyorlar. Ortak noktada buluşamamalarının tek sebebi ise kafalarının sadece kendi menfaatlerine çalışması.
Çok gereksiz bu tartışmalar bana göre, yani bir yere varamıyorsunuz bari boşuna uğraşmayın..
Bu adamın yaptığına gelince, doğru bulmuyorum ama kendi kararı saygı duymamak için bir sebebim yok. Umrumda da değil açıkçası naparsa yapsın beni ne ilgilendirir? Kendi insanlığını ayaklar altına alır. Zamanında bu ülkede de hristiyan çocuklar ayrımcılığa uğradı bizim akılsız bireylerimiz yüzünden. Yani bu durum çok genel, heryerde var bunlardan yapabileceğimiz birşey yok..

mervecik01 mervecik01 iyi hoşta,senin mantığınla oluşacak kısır döngü kime fayda sağlamış olacak ? Yani ayrımcılık var,savaşlar var ve dünyada bunları engellemek imkansız evet,ama bunları yok edemiyorsak desteklememizmi gerekiyor ? Tamamen bitmeyeceğini bilsekte en azından bunu minimize etmeye çalışsak daha iyi olmazmı ? Sen kan davasını destekliyormusun misal ? seninki o hesap.Bunun sonu yokki...Annen baban tartışınca direk boşanın gitsinmi dersin...Kardeşinle,arkadaşınla fikir ayrılığına düştüğünde hemen hayatından çıkartırmısın onları?

Senin çocuğunu,aileni daha çok sevmen,ötekilerden nefret etmeni gerektirmez,bu ayrımcılık olmaz.Çocuğunu daha çok seversin ama komşunda gelir evine mesela sohbet edersin.

Burada en azından"adam kendince haklı olabilir" demek yerine "iyi yapmış,oh olsun" dersen,müslümanların yaptığını söylediğin ayrımcılığıda aynı şekilde haklı çıkarmış olmazmısın ? E bune perhiz bune lahana turşusu.

Hatta daha basit anlatayım ayrımcılıgın ne kadar normal oldugunu... Senin çocugun mu yoksa başkasının çocugu mu? Hangisini daha çok önemserdin? Tabi ki kendi çocugunu... Hatta gerekirse kendi çocugunun iyiligi için başkalarını da ezersin yeri gelince. Aynı şey ailen için de geçerli, senin ailen daha önemlidir...

Diğer yazdıklarınıza cevap vermem gerekmeyecek buna cevap verince. 2 çocuğum var, demeye çalıştığınız durumla çok karşılaştım. Çok samimi cevaplıyorum, kendi çocuğumu ya da başkasının çocuğunu değil, çocuğu önemsedim/önemserim.

Adil olan neyse.

Siz demek kendi çocuğunuz için başka bir çocuğun canını yakmayı normal görüyorsunuz.

Daha neyi tartışabiliriz?

Yani, sizin ve benim hayata bakışımız temelden farklı, tartışma burada kendi kendini sonlandırmıştır.

müslüman adamın zaten barda ne işi var diye sorarlar adama:KK14:

sanki hiç bara giden müslüman yokmuş, hiç alkol alan müslüman yokmuş, bütün müslümanlar pürü pakmış gibi ''müslümanın zaten işi olmaz ki orda'' diyorsunuz yahu. baya ilginç. içinizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz galiba...
her müslüman terörist, kafa kesen ve yobaz olmadığı için de öyle bir tabela asmaları da saçma. bence.
sözde müslüman şekerim onlar gerçekten müslüman olan insan öyle bir ortama girmez ki :KK14:

mervecik01 mervecik01 iyi hoşta,senin mantığınla oluşacak kısır döngü kime fayda sağlamış olacak ? Yani ayrımcılık var,savaşlar var ve dünyada bunları engellemek imkansız evet,ama bunları yok edemiyorsak desteklememizmi gerekiyor ? Tamamen bitmeyeceğini bilsekte en azından bunu minimize etmeye çalışsak daha iyi olmazmı ? Sen kan davasını destekliyormusun misal ? seninki o hesap.Bunun sonu yokki...Annen baban tartışınca direk boşanın gitsinmi dersin...Kardeşinle,arkadaşınla fikir ayrılığına düştüğünde hemen hayatından çıkartırmısın onları?

Senin çocuğunu,aileni daha çok sevmen,ötekilerden nefret etmeni gerektirmez,bu ayrımcılık olmaz.Çocuğunu daha çok seversin ama komşunda gelir evine mesela sohbet edersin.

Burada en azından"adam kendince haklı olabilir" demek yerine "iyi yapmış,oh olsun" dersen,müslümanların yaptığını söylediğin ayrımcılığıda aynı şekilde haklı çıkarmış olmazmısın ? E bune perhiz bune lahana turşusu.

Bu konuyu unutmuşum. Cevapsız bırakmış olmıyım, ayıp olmasın sonra...

Kan davası gibi degil bu durum ama benzer yanları var. Kan davasında sırası ile aynı şey talep edilir. Ve iki taraf da yeterince acı çektikten sonra taraflardan birisi vazgeçer ve bu genelde talep etme sırası gelen kişidir.

İslam ile olan durumda ise talep tek taraflı. Sadece islamdan geliyor. Ve hiçbir şekilde bundan vazgeçme egilimleri yok. Yine örnek, tüm cemaatler ve şeriat ülkeleri, sürekli magdur edebiyatı yapan müslümanlar.. vs.

Durum sadece fikir ayrılıgı degil yani. Fikir ayrılıgı temelde aslında;

''Allah'ın Kanunları - Beşeri Kanunlar''

En temeldeki fikir ayrılıgı bu, ama sorun bu degil. Sorun bu ayrılıga baglı olarak islam tarafının sürekli olarak talepkar olması (çünkü dini emir denen şeyler var) ve karşılıgında hiçbir şey vermeyişi (çünkü islam dışındakilerin batıl oldugu inancı). Yani bunun sonu ''Allah'ın kanunları varken insanların kanunlarına uymam'' demeye gidecektir mecburen. Her zaman da böyle olmuştur tarihte.

Bu yüzden bu tepkiyi destekliyorum. Müslümanlara iyice ayrımcılık yapılmalı ki, bir şeylerin farkına varabilsinler. Çünkü onların kafasında durum şu; ''eger her istedigimi yapmama izin verirlerse sorun yok, eger vermezlerse hoşgörüsüzdür, ayrımcılık yapıyorlardır''. Taleplerine karşı sürekli olarak olumlu tepki bekliyorlar çünkü uzlaşma diye bir şey onlarda. Bu durumda karşıt tepki gerekiyor. Keşke herkes bu adam gibi olsa...

Diğer yazdıklarınıza cevap vermem gerekmeyecek buna cevap verince. 2 çocuğum var, demeye çalıştığınız durumla çok karşılaştım. Çok samimi cevaplıyorum, kendi çocuğumu ya da başkasının çocuğunu değil, çocuğu önemsedim/önemserim.

Adil olan neyse.

Siz demek kendi çocuğunuz için başka bir çocuğun canını yakmayı normal görüyorsunuz.

Daha neyi tartışabiliriz?

Yani, sizin ve benim hayata bakışımız temelden farklı, tartışma burada kendi kendini sonlandırmıştır.

Ya ne bu şimdi ''ben herkesi çok severim'' edebiyatı? Biraz gerçekçi olun, polyannacılık sıktı.

Sen kimsenin çocugunu kendi çocugun gibi önemsemezsin. Eger önemsiyorsan, kendi çocuguna oyuncak alma, telefon alma, lükse hiçbir şey alma... Onun yerine gider iki çocuga bakarsın. 2 çocuga degil 3 çocuga bak en basitinden, 1 i de kimsesiz bi çocuk olsun? 3 çocuk fazla mı diyorsun? O zaman 1 yapsaydın da 1 ini kimsesiz alsaydın?

Ama yok... Yapmadın ve yapmayacaksın çünkü kendi çocugunu önemsiyorsun. Başka çocugu 1 ay doyuracak parayla kendi çocuguna ıvır zıvır alıyorsun. Şimdi sen her çocugu önemsedigini falan mı zannediyorsun? Öyle bir şey yok... Polyannacılık da bi yere kadar yani.

Adil olan neyse o demişsin... Kimsesiz çocugun aç kalması ve senin çocuguna, digerine 1 yıl yetecek parayla telefon alman mı adalet? Neye göre adalet? Yani neyin adaleti bu anlamadım? Tek fark biri kimsesiz, digeri senin.

Aynı şey bir çok durumda geçerlidir. Kendi çocugun olunca işler degişir. Polyannacılık oynıcam diye iyice gerçeklikten uzaklaşmışsın sen.

Sonra da bu polyanna hayali üzerinden bana saydırmışsın, hayata bakışımız farklıymış da, ben adaletsizmişm de falan da filan...

Neyse.

Ay yeter artık uğraşmayin islamla muslumanla
biz Avrupanın dünyaya yaptığı sömürge ve kiyimlari Hristiyanlara mi mal ediyoruz

Bu ulkede Allahin kanunu da gecmez, insanin kanunu da, o yuzden bosa yorulma.. Bu ulkede para ve mevkinin kanunu gecer. Gerisi hikaye.. Bu ulkedekiler musluman ise vay ki bu dine inananlarin haline... Hepsi de birbirinin kuyusunu kazmanin pesinde, birbirinin sirtindan zengin olma pesinde.. Yapabilen omuzlar ustunde, yapamayan demir parmakliklar ardinda.. Bol bol rusvet ye, yolsuzluk yap, yetim hakki ye, teroristle isbirligi yap, memleketi bol, uc kurusa sat, ne liman birak ne orman, itiraz edeni cocuk bile olsa oldurt, hucrelere kapat, sokaklarda tekmele, gozlerini cikart, muslumanlar takdir etsin, ayakta alkislasin, sana dokunmayi ibadet saysin. Muslumanliktan anladigim artik bu.

Ya ne bu şimdi ''ben herkesi çok severim'' edebiyatı? Biraz gerçekçi olun, polyannacılık sıktı.

Sen kimsenin çocugunu kendi çocugun gibi önemsemezsin. Eger önemsiyorsan, kendi çocuguna oyuncak alma, telefon alma, lükse hiçbir şey alma... Onun yerine gider iki çocuga bakarsın. 2 çocuga degil 3 çocuga bak en basitinden, 1 i de kimsesiz bi çocuk olsun? 3 çocuk fazla mı diyorsun? O zaman 1 yapsaydın da 1 ini kimsesiz alsaydın?

Ama yok... Yapmadın ve yapmayacaksın çünkü kendi çocugunu önemsiyorsun. Başka çocugu 1 ay doyuracak parayla kendi çocuguna ıvır zıvır alıyorsun. Şimdi sen her çocugu önemsedigini falan mı zannediyorsun? Öyle bir şey yok... Polyannacılık da bi yere kadar yani.

Adil olan neyse o demişsin... Kimsesiz çocugun aç kalması ve senin çocuguna, digerine 1 yıl yetecek parayla telefon alman mı adalet? Neye göre adalet? Yani neyin adaleti bu anlamadım? Tek fark biri kimsesiz, digeri senin.

Aynı şey bir çok durumda geçerlidir. Kendi çocugun olunca işler degişir. Polyannacılık oynıcam diye iyice gerçeklikten uzaklaşmışsın sen.

Sonra da bu polyanna hayali üzerinden bana saydırmışsın, hayata bakışımız farklıymış da, ben adaletsizmişm de falan da filan...

Neyse.

Bence size de biraz Polyannacı olsanız da dünya şu kanıksadığınız düzeninden kurtulsa artık.

İnsanın kendi çocuğunu yetiştirme sorumluluğunun olması başka çocuklara sorumsuz olmasını gerektirmez.

Dünyada güzel bir düzenin sağlanmamış olması, önce ben hep ben demenin çoğu insan için normal olması.

Neyse ki herkes bu kafada yaşamıyor çünkü dünyadaki bu iğrençlikler savaşlar bu kafayı normal kabul etmeyen insanlarca güzelliğe dönüştürecek.

Kavganın, farklılıklar üzerine ayrımcılığın insanı bir yere götürmeyeceğini herkes bir gün anlayacak. O zaman gelişmişliğin tekonolojide değil insanda olduğunun anlaşıldığı gün olacak.

Dünyayı nefretin yönetmesi şu an ne kadar normal kabul edilirse edilsin gün gelecek tarihteki bu anlayışa insanlar sadece gülecek. Normal olan sevgi olacak nefret değil, siz istediğiniz kadar buna Polyannacılık deyin önemsemeyin.

Konu üzerinde tekrar yazarsanız cevap yazamayacağım, kabalık saymayın çünkü üyelikten ayrılmak üzere geldim siteye ve mesajınızı cevapsız bırakmak istemedim, bilginiz olsun.

Back
X