mervecik01
iyi hoşta,senin mantığınla oluşacak kısır döngü kime fayda sağlamış olacak ? Yani ayrımcılık var,savaşlar var ve dünyada bunları engellemek imkansız evet,ama bunları yok edemiyorsak desteklememizmi gerekiyor ? Tamamen bitmeyeceğini bilsekte en azından bunu minimize etmeye çalışsak daha iyi olmazmı ? Sen kan davasını destekliyormusun misal ? seninki o hesap.Bunun sonu yokki...Annen baban tartışınca direk boşanın gitsinmi dersin...Kardeşinle,arkadaşınla fikir ayrılığına düştüğünde hemen hayatından çıkartırmısın onları?
Senin çocuğunu,aileni daha çok sevmen,ötekilerden nefret etmeni gerektirmez,bu ayrımcılık olmaz.Çocuğunu daha çok seversin ama komşunda gelir evine mesela sohbet edersin.
Burada en azından"adam kendince haklı olabilir" demek yerine "iyi yapmış,oh olsun" dersen,müslümanların yaptığını söylediğin ayrımcılığıda aynı şekilde haklı çıkarmış olmazmısın ? E bune perhiz bune lahana turşusu.
Bu konuyu unutmuşum. Cevapsız bırakmış olmıyım, ayıp olmasın sonra...
Kan davası gibi degil bu durum ama benzer yanları var. Kan davasında sırası ile aynı şey talep edilir. Ve iki taraf da yeterince acı çektikten sonra taraflardan birisi vazgeçer ve bu genelde talep etme sırası gelen kişidir.
İslam ile olan durumda ise talep tek taraflı. Sadece islamdan geliyor. Ve hiçbir şekilde bundan vazgeçme egilimleri yok. Yine örnek, tüm cemaatler ve şeriat ülkeleri, sürekli magdur edebiyatı yapan müslümanlar.. vs.
Durum sadece fikir ayrılıgı degil yani. Fikir ayrılıgı temelde aslında;
''Allah'ın Kanunları - Beşeri Kanunlar''
En temeldeki fikir ayrılıgı bu, ama sorun bu degil. Sorun bu ayrılıga baglı olarak islam tarafının sürekli olarak talepkar olması (çünkü dini emir denen şeyler var) ve karşılıgında hiçbir şey vermeyişi (çünkü islam dışındakilerin batıl oldugu inancı). Yani bunun sonu ''Allah'ın kanunları varken insanların kanunlarına uymam'' demeye gidecektir mecburen. Her zaman da böyle olmuştur tarihte.
Bu yüzden bu tepkiyi destekliyorum. Müslümanlara iyice ayrımcılık yapılmalı ki, bir şeylerin farkına varabilsinler. Çünkü onların kafasında durum şu; ''eger her istedigimi yapmama izin verirlerse sorun yok, eger vermezlerse hoşgörüsüzdür, ayrımcılık yapıyorlardır''. Taleplerine karşı sürekli olarak olumlu tepki bekliyorlar çünkü uzlaşma diye bir şey onlarda. Bu durumda karşıt tepki gerekiyor. Keşke herkes bu adam gibi olsa...
Diğer yazdıklarınıza cevap vermem gerekmeyecek buna cevap verince. 2 çocuğum var, demeye çalıştığınız durumla çok karşılaştım. Çok samimi cevaplıyorum, kendi çocuğumu ya da başkasının çocuğunu değil, çocuğu önemsedim/önemserim.
Adil olan neyse.
Siz demek kendi çocuğunuz için başka bir çocuğun canını yakmayı normal görüyorsunuz.
Daha neyi tartışabiliriz?
Yani, sizin ve benim hayata bakışımız temelden farklı, tartışma burada kendi kendini sonlandırmıştır.
Ya ne bu şimdi ''ben herkesi çok severim'' edebiyatı? Biraz gerçekçi olun, polyannacılık sıktı.
Sen kimsenin çocugunu kendi çocugun gibi önemsemezsin. Eger önemsiyorsan, kendi çocuguna oyuncak alma, telefon alma, lükse hiçbir şey alma... Onun yerine gider iki çocuga bakarsın. 2 çocuga degil 3 çocuga bak en basitinden, 1 i de kimsesiz bi çocuk olsun? 3 çocuk fazla mı diyorsun? O zaman 1 yapsaydın da 1 ini kimsesiz alsaydın?
Ama yok... Yapmadın ve yapmayacaksın çünkü kendi çocugunu önemsiyorsun. Başka çocugu 1 ay doyuracak parayla kendi çocuguna ıvır zıvır alıyorsun. Şimdi sen her çocugu önemsedigini falan mı zannediyorsun? Öyle bir şey yok... Polyannacılık da bi yere kadar yani.
Adil olan neyse o demişsin... Kimsesiz çocugun aç kalması ve senin çocuguna, digerine 1 yıl yetecek parayla telefon alman mı adalet? Neye göre adalet? Yani neyin adaleti bu anlamadım? Tek fark biri kimsesiz, digeri senin.
Aynı şey bir çok durumda geçerlidir. Kendi çocugun olunca işler degişir. Polyannacılık oynıcam diye iyice gerçeklikten uzaklaşmışsın sen.
Sonra da bu polyanna hayali üzerinden bana saydırmışsın, hayata bakışımız farklıymış da, ben adaletsizmişm de falan da filan...
Neyse.