müsrif koca ve çıldıran eş ;)

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.883
7.076
Eşim çok müsrif borç harç ödüyoruz, çocuk yapma planımız var vs...

Kafaya takıyor birşeyi alıp geliyor..Neyle alıyor derseniz ya taksit ya kredi kartı.. Ben kart ve kredi borçlarını bitirelim, ilerde çocukta olacak ( ki eşimin bir çocugu daha var onunda haliyle masrafı var ve onu da dusunmek zorundayız) zorlanmayalım hatta ılerde borc harc bıtınce dısımızı sıkıp ev alalım derdındeyım adam habıre alısverıs derdınde..

Dun gıtmıs sebıl almıs gelmıs, çok lazım yaa , soguk su ıse dolapta var, sıcak suya zaten gerek yok ılla lazımsa ketıl var :KK66:

Kaç kere konustum ama dınlemıyor , hemen sınır yapıyor, konusulmuyor da.. Bekarkende boyleydı ama ben konustuydum onunla bır ara duzeldı gıbı ıdı yenıden basladı ben sıkıldım borc odemekten, bana guvenıyor ama benımde gucum bı yere kadar.

Esi böyle olan hanımlar ne yapıyorsunuz?

benim eşimin de eli çok açıktır...

bende çareyi ev alıp başına borç açmakta buldum :) onun maaşını eve yatırıyoruz..benimkinle de geçiniyoruz...

valla böyle düze çıktık...:KK54::KK54:

ev aldırdım borç ödüyoruz. bi taraftan benim harcamalarımda onu geçti. baktım değer bilen yok tutumluyum diye bana kızıyor. bende yiyorum paraları. şimdi kendine kıyafet bile alamıyor para yok diyor:)
hahaaa bizde de aynı rtık çok şükür.artık ben harcıyorum o sıkıyor

ev alanlara imreniyorum ya bi 100.000 tl birikim yaparsam bende çekeceğim kredi

ben harcarsam o kesmez bılıyorum hanımlar.

zaten kredı kartı ve kredı borcumuz var ama bızımkı borc harc dınlemıyor, sankı cok zengınmıs-borcumuz yokmus gıbı ektsra ve gereksız harcama yapıyor-ben tutumlu olmasam onun gıbı davransam daha kotu olacak ne kıra ne faturalar odenmeyecek, ıyıden batacagız..

maas kartını bana ver demekte ıstemıyorum, benım kartımda bende ıstese vermezdım herhalde sureklı olarak,sonucta o parayı kendısı kazanıyor, parayı ıdame etme yetkısı de kısının kendısınde olmalı dıye dusunuyorum. Inanın borcumuz olmasa agzımı acıp bırsey demem, evın ortak gıderlerı karsılansın kalanıyla ne yapıyorsa yapsın ama borc harc var-ben sureklı cogu seyı ertelıyorum-acil degılse bırsey almıyorum-kuafore bıle gıtmem kendım boyarım sacımı-kesımımı kendım yaparım elımden de gelır az cok,dısarda yemeyı pek sevmem evde yemek yaparım,fıyatına bakar uygununu alırım herseyın ama nafıle ;(

çok zor başetmek Allah kolaylık versin..zorla borca sok onu ödesin yada evin evin bütün hesabı nı siz yapın eşinize harçlık verin..

ben harcarsam o kesmez bılıyorum hanımlar.

zaten kredı kartı ve kredı borcumuz var ama bızımkı borc harc dınlemıyor, sankı cok zengınmıs-borcumuz yokmus gıbı ektsra ve gereksız harcama yapıyor-ben tutumlu olmasam onun gıbı davransam daha kotu olacak ne kıra ne faturalar odenmeyecek, ıyıden batacagız..

maas kartını bana ver demekte ıstemıyorum, benım kartımda bende ıstese vermezdım herhalde sureklı olarak,sonucta o parayı kendısı kazanıyor, parayı ıdame etme yetkısı de kısının kendısınde olmalı dıye dusunuyorum. Inanın borcumuz olmasa agzımı acıp bırsey demem, evın ortak gıderlerı karsılansın kalanıyla ne yapıyorsa yapsın ama borc harc var-ben sureklı cogu seyı ertelıyorum-acil degılse bırsey almıyorum-kuafore bıle gıtmem kendım boyarım sacımı-kesımımı kendım yaparım elımden de gelır az cok,dısarda yemeyı pek sevmem evde yemek yaparım,fıyatına bakar uygununu alırım herseyın ama nafıle ;(
kesinlikle yanlış yapıyorsunuz.size güveniyor bence.

geçen hafta kredi kartını kestim. yalnızca o değil ben de harcıyordum başka çare bulamadık malesef. olunca harcanıyor.

Benim eşimde böyleydi maaşını aldığı akşam bitirirdi iyide maaş alırdı devletin işçisiydi sonradan bana çekdi adam:KK53: birşey alsa ne gerek var diye diye şimdi oda aynısı oldu yiyecek harici alacağı birşeyi iki kez düşünür bide şu araba parçalarına aksesuarlara harcamasa süper olcak ondan vazgeçemiyor :KK14:sürekli ne gerek var deyin belirli bir süre sonra pes ediyorlar :KK48:

Anam napicam ben elimden geldigince tutumlu olmaya calisiyorum paralari sakliyorum btti diyorum yalancida olduk yani :KK70:

Bizde de musrif olan ben tutumlu olan esim (di).5 yillik evlilik sonunda bende ona benzedim.hatta esimin arada istek kacamaklarina bu kez ben ne gerek var demeye basladim.boynuz kulagi gecermis :oops:esinizi anlayabiliyorum almak harcamak resmen hastalik gibi :KK51:

Bizde de musrif olan ben tutumlu olan esim (di).5 yillik evlilik sonunda bende ona benzedim.hatta esimin arada istek kacamaklarina bu kez ben ne gerek var demeye basladim.boynuz kulagi gecermis :oops:esinizi anlayabiliyorum almak harcamak resmen hastalik gibi :KK51:
hastalık zaten ıhtıyacı olmayan bırseyı sırf almak ıcın alır, varken yok gıbı bır ton kıyafet vs alır, borc harc vardır gıder son model telefon alır, elektronıge de duskundur telefon-ps-tablet vs.. ye ama boyle olmaz, benı hasta edıyor..

bırde ben bırsey alacak olsam ne gerek var olur, yada sana sunu alıyım mı der aylar gecer almaz,arada canı ıster hedıye falan alır ama bana aldıgı on seyın parası onun kendısıne aldıgı tek urunun fıyatını gecmez.

ben ısımı gordukten sonra ucuzuna pahalısına bakmam hatta gereksızse ıstemem bıle ama burdan bır hesap yapın dıye soyluyorum :KK66: ne kadar para çöpe gidiyor :KK43:((( üstüne borçla alındıgı için borç hiç bitmiyor.... ve ben deli oluyorum!!!!!

Ben de çözümü harcayarak buldum.
Bunca borcun içinde o aldıkça ben de aldım, o harcadıkça ben daha çok harcadım.
Sonuç; "yavrum bu aralar çok açıldık, biraz kısmamız lazım" oldu..
kaç yıllık evliyim ilk kez ağzından böyle bişey duydum.
Ben kısmadım, biraz da o kendini engellemeyi, çok harcayan eşi durdurma çabasının stresi neymiş, öğrensin.

Eşim çok müsrif borç harç ödüyoruz, çocuk yapma planımız var vs...

Kafaya takıyor birşeyi alıp geliyor..Neyle alıyor derseniz ya taksit ya kredi kartı.. Ben kart ve kredi borçlarını bitirelim, ilerde çocukta olacak ( ki eşimin bir çocugu daha var onunda haliyle masrafı var ve onu da dusunmek zorundayız) zorlanmayalım hatta ılerde borc harc bıtınce dısımızı sıkıp ev alalım derdındeyım adam habıre alısverıs derdınde..

Dun gıtmıs sebıl almıs gelmıs, çok lazım yaa , soguk su ıse dolapta var, sıcak suya zaten gerek yok ılla lazımsa ketıl var :KK66:

Kaç kere konustum ama dınlemıyor , hemen sınır yapıyor, konusulmuyor da.. Bekarkende boyleydı ama ben konustuydum onunla bır ara duzeldı gıbı ıdı yenıden basladı ben sıkıldım borc odemekten, bana guvenıyor ama benımde gucum bı yere kadar.

Esi böyle olan hanımlar ne yapıyorsunuz?
sanki beni ve eşimi anlattınız ya aynı durumlar bizde de var eşim aynı senin eşinin müsrifliğinde ev alalım diye çıldırıyorum ama alırız bilmem ne herkes bana borçlandır düzelir dedi gittim 50 bin kredi çektim kendi adıma onu da kullanamasın diye aylık 1300 ödemesi var ne yapıyor ne ediyor onu da ödüyor ama müsrifliğinden de asla vazgeçmiyor diyelimki pastanedeyiz o sırada taaaa yedi kat uzak bir akrabasını görüyor bağıra bağıra çağırıyor gel sana tatlı alayım e millette zaten dünden hazır ben de güya kısıyorum aman o tatlı pahalı şu ucuz olandan olsun diye ama o gidip benim yemeye kıyamadığımdan adama alıp veriyor ya şok oluyorum bazen sürekli kredi kartı alıyor ve hepsi full borçlu düşünmekten bıktım ama çözüm bulamadım iki aynı ürün var birisi 5 tl diğeri 8 tl illaki o 8 tllik olanı alır mesela dün gitmiş kilosu 8 tl olan kayısıdan almış 1 kilo hiç tadı da yok bende o da kayısıyı sevmeyiz niye almış sor çünkü en pahalısı o bence öyle o yüzden alıyor çok sinir bozucu bir durum ama düzelmiyor ne yapsam da o bir huy ya da hastalık canım

Siz idareyi alacaksınız o halde evet söylerken hoş gelmiyor çocuk gibi muamele etmek düşüncesi ama halihazırda bir çocuğu olan,borcu da olan,üzerine birde çocuk sahibi olmak isteyen birinin eve ihtiyaç olmayan bir sebille gelmeside çocukça. Birde ev almak planınız var,kira ödüyorsunuz anladığım kadarıyla, başka çıkar yol görünmüyor. En kötü ihtimalle sizde kendinizden kismayip,ona bu ekstra harcama lüksünü yaşatmamalısınız. Ne güzel saçınızın kesimini bile yapabilen bir bayansıniz ama eşiniz bunun kıymetinin farkında değil.

benim eşimde öyleydi tabi biz borca girince harcayamadı ayrı mesele. Daha çok istediği bişeye yönlendirin mesela eşim pahalı saat ve gözlük düşkünü. Pahalı bi gözlük almak istiyo şu an bende hayatım ama onu almayayım daha uygunlarına bakalım, onun parasını bi kenara koyup tatil için biriktirelim. Bu kış çok yorulduk sevgilim iyi bir tatil bizim hakkımız.... Gibi bıd bıd bıd beynini yiyorum

hanimlar sebil mevzusunun yaninda birde fatura olayi vardi,odedim dedi ustelemedim ama odememis..sebil olayinin ustune bu gelince bir msj dosedim yalan soylemekte ayri bir kotu huyu sikisinca hemen yalana basvurur ama ben hep yakalarim onu :KK66:. Dedimki ben hayatim boyunca borc odemek istemiyom seninle konustuyduk kendini duzeltmistin ama bakiyorum ki senin huyundan vazgecmeye niyetin yok , bana guveniyosun , ben oturayim sen calis evi gecindirebilecek misin tabiki hayir! Dusunecek daha onemli seyler varken sen gidip gereksiz masraf yapiyosun borc harc bitsin sonra ne yapiyosan yap ama o zamana kadar ya kendine ceki duzen ver yaca maasini bana ver harcligini al gerisine karisma ben hallederim dedim...

X