Mustafa Kemal Atatürk Hayranlarının Kulübü

Atamız'ın ilk resmi

atado9.jpg

Atamız'ın son resmi

5516qv9.jpg

"İstiklal, istikbal, hürriyet, herşey adaletle kaimdir!"

BeniGormek.gif

"Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz. Fakat arkadaşlar, yorulmadan ne demek? Yorulmamak olur mu? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman dahi durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir. Yorgunluk her insan, her mahlûk için tabii bir halettir, fakat insanda yorgunluğu yenebilecek mânevi bir kuvvet vardır ki, işte bu kuvvet yorulanları dinlendirmeden yürütür. "

Yorulmayacağız ATAM Yorulmayacağız!

"Öyle istiyorum ki, Türk Dili bilim yöntemleriyle kurallarını ortaya koysun ve her dalda yazı yazanlar, bütün terimleriyle çoğunluğun anlayabileceği güzel, ahenkli dilimizi kullansınlar."

Atamızın bu isteği doğrultusunda kullandığımız dile önem verirsek Atamıza olan bir görevimizi daha yerine getirmiş oluruz arkadaşlar. Hepinize sevgiler

kadin013rz9.jpg

Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim diymez. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakar, o ilahi Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim."
MUSTAFA KEMAL ATATURK

[FONT=Times New Roman, Times, serif]

LİDER DEDİĞİN
Her şeyden önce kim olduğunu bilmeli ve kendine güvenmelidir.
[/FONT]​
kimoldugunu0wm.jpg

Ben diktatör değilim.
Benim kuvvetim olduğumu söylüyorlar. Evet bu doğrudur.
Benim isteyip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zoraki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Ben kalpleri kırarak değil kazanarak hükmetmek isterim.
Mustafa Kemal ATATÜRK

mütevazi olmalıdır
mutevazi6uc.jpg

Bu ulusu ben değil içimizdeki ruh, damarımızdaki kan kurtarmıştır.
Mustafa Kemal ATATÜRK

LİDER DEDİĞİN
Önde yürüyen değil, yol gösteren olmalıdır.
ondeyuruyen5hf.jpg
Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları!
Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz...
Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.
Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

LİDER DEDİĞİN
Yeri geldi mi sıradan bir asker

yerigeldimi0sx.jpg

Yeri geldi mi Başkomutan olmalıdır.
baskomutan3us.jpg
Memleketin ellide biri değil, her tarafı tahrip edilse, her tarafı ateşler içinde bırakılsa,
biz bu toprakların üstünde bir tepeye çıkacağız ve oradan savunma ile meşgul olacağız. Mustafa Kemal ATATÜRK

LİDER DEDİĞİN
Fedakar olmalıdır.

fedakar3yk.jpg

Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim.- Mustafa Kemal ATATÜRK

LİDER DEDİĞİN
İlkelerine ve sözlerine bağlı olmalıdır.
ilke4dc.jpg
Ben toprak büyütme meraklısı değilim. Barış bozma alışkanlığım yoktur.
Ancak sözleşmeye dayanan hakkimizin isteyicisiyim. Onu almazsam edemem.
Büyük meclisin kürsüsünden milletime söz verdim. Hatay'ı alacağım.
Milletim benim dediğime inanır. Sözümü yerine getirmezsem milletimin huzuruna çıkamam. Yerimde kalamam. Ben şimdiye kadar yenilmedim, Yenilmem.
Yenilirsem bir dakika yaşayamam
Mustafa Kemal ATATÜRK

Onu her andığımda gözlerim dolar
Yüreğim sıkışır
Hep mahçup hissederim fotoğraflarında gözlerini gördükçe
O bu ülkenin babası
Bu millet enerjisini ondan alıyor
Sevgim, saygım sonsuz

Okurken tüylerim diken diken oluyor,gözlerim doluyor..
Ey Atam sen nasıl özel bir insanmışsın ki bu sözler,bu ileri görüşlülük,bu zeka bizi şaşırtıp bu denli etkiliyor..
Huzur içinde uyu Atam..

terlik arkadaşım emeğine sağlık. nasıl duygulandım bilemezsin. canım ya. Atamızla ne kadar gurur duysak azdır. Şeniz

Back
X