• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müstakbel eltim...

Yaptığı hoş değil ama siz de neden üstelediniz? Düğüne katılsaydınız belki daha samimi olurdu ortam.

hah işte bu
ben de söylerdim kulağa şikayet etmek gibi geliyo ama aksi daha fena, şöyle ki kız buyrun gelin dedi gittiler, burcu içinden demeyecek miydi yahu 2 kere yazmadım engelledim kız uzaya uzaya evime gelmiş pes diye
Ama işte eltiydi k.valideydi derken asıl önerileri biraz geri plana attık galiba.. Der tabi.. Hem saygısızlık yapar insan olarak bi teşekkür bile etmez adamdan saymaz.. Bi de üstelik yüzsüz evime gelmiş der.. Konu sahibi senin yapman gereken bundan sonra çağırsa da gitmemek.. K.valideye durumu izah edip açıklamak.. Mevlitte de selam verip geçmek.. Evlenince de mesafeli davranmak.. Olay bu ;)

konu sahibi sen eleştiri olarak alıyosun her yorumu ama sana taktik veriyoruz aslında ağır ol, taş yerinde ağırdır evlensen de ağır ol sevgili de kalsan ağır ol, iş hayatında da her yerde de yanlış anlıyosun beni ama bence yazdıklarımı sakince bir oku
Ben kayınvalidem diye hitap ettiğim kişiyi 10 yıldır tanıyorum. 13 yaşımdan beridir düşünün. Eskiden karşılıklı apartmanlarda otururduk, sevgilimle de o zamanlardan kalma bişeydi ama o zaman çocuktuk daha sonra başladık. Ama kayınvalideme daha sevgili bile değilken kaç kere gitmiştiğim vardır, anneminde aynı şekilde. Mevlüte de annemle davetliyiz zaten. Sevgilim dolayısıyla değil yani bu tanışma. O yüzden bu yakınlık aramızda, ben sürekli aramam mesela, haftada bir konuşuruz bazen o arar bazen ben. Evine de pek gitmem en son 3 ay önce gittim mesela. Onda da günü vardı diye. Şimdi de mevlüt var diye gidicem. Aslında sandığınız kadar değil yani. Eltime gelince toplam 2 defa mesaj attım zaten, bir geçmiş olsun bide mutluluklar mesajı. Burda bunları atmış olmam bile yanlış karşılandı halbuki iyi niyetle atılmış bir mesajdı. Eleştiri olarak algılamıyorum, sözüm size değil yanlış anlamayın ama iyi niyetle yapılan hareketleri bile acımasızca eleştiriyor burdaki bazı arkadaşlar. Benim konumdan çıkıyor, hitaplarıma, oraya , buraya gidiyor konu. Bu konu dışında kimsenin kimseden bir rahatsızlığı zaten olmadı bizim ailede, yada onların aildede. Belki bu da bir sorun sayılmaz ama nasıl davranıcağımı bilemediğim için fikir danışmak istemiştim hepsi bu. Eletşiri olarak algılamayıp, hep açıklama yaptım şundan böyle dedim bundan böyle dedim diye görmüşsünüzdür sizde.. Ama insanlar sanki ben açıklamama yapmamışım gibi bir olup aynı eleştriye devam ettiler beni üzen nokta bu oldu. Kusura bakmayın size de bir saygısızlık ettiysem istemeden..

Tabiki yollamak zorunda değil, bende takipte kalmak zorunda değilim, özgürüz sonuçta takip ettiğim gibi takibi bırakabilirim.
Gerçekten uzaktan da olsa onu düşündüğümü belli eden bir geçmiş olsun mesajına bile sağol demeye tenezzül etmeyen birine 100 puan verdiyseniz, sizinle alakalı bir durum yorum bile yapmak istemiyorum. Müstakbelden, eltiden, ondan bundan ziyade İNSAN ız. Önce burda bi anlaşalım, geçmiş olsun mesajınında müstakbellikle eltilikle hiç ilgisi yok insanca yapılmış bir harekete insan gibi karşılık verilmesi taraftarıyım. İnsansak tabi.
Sizden hoslanmamis olabilir
Sizi sevmemis olabilir
Bir mecburiyeti oldugunu dusunmuyorum.
Sizde gorusmezdiniz takip etmezdiniz olur biterdi.
Zor bisi degil yani.

Daha sevgilisiniz. Neden gelecekteki kaynananiz ile bu kadar samimisiniz? Neden onun mevlutlerine katilip onunl ev gezmesine cikmak istiyorsunuz? Biraz mesafe koyun. İlerde tepenize cikarlar. İllaki karsilasirsaniz mustakbel eltiniz ile selam verip gecersiniz. Zaten mevlutte oyle muhabbet ortami kuracak haliniz yok.

Arkadaşım, önceki mesajlara biraz olsun baktıysan defalarca "kayınvalide" ve "elti" kavramlarını, olayın daha anlaşılabilir olması için kullandığımı belirttim. Benim sorunum başka sizin takıldığınız noktalar çok başka. Kayınvalide demekte veya elti demekte kimsenin bir sıkıntısı yok, sorun burda başka.

Arkadaşın olacak yaşıtın değilim bir kere..

Senin sorununun ne olduğunu biliyorum,elti olacak kişi seni çağırmadan sözde k.valide kendi ağzıyla gidelim demiş.
Bir kere k.valide değil diğer kişinin seni davet etmesi uygun olur..
Seni engelleyen biri var karşında,demekki seni istemiyor olabilirmi..

Diğer mevzunda mevlüte gitmen,bir laf vardır..
Tez muhabbet tez ayrılık getirirderler..
Kulağına küpe olsun bu sözler evlat...

Sık muhabbet tez ayrılık getirir boşver.
Vıcık vıcık başlıyor böyle ilişkiler sonra kv bana laf soktu eltimin tarafını tutuyorlarla bitiyor :KK45:
Hem telefonla konusmayi hic sevmiyorum ben. Yuz yuze gorusmeyi tercih ederim aslinda. Tabii benim kv dogumuma gelmis cocugumu gormus olsaydi.

Sıcak kanli olmak,iyi niyetli düşünmek bazi insanlara zor gelir,soğuk nevale olmayi tercih ederler.

Mustakbel elti belki birşeye bozuldu bilemiyorum.Belki düğüne gidemediğin için bizzat aramanı bekledi,yada geçmiş olsun demek için aramani istedi...Ama ne olursa olsun,mesaja sağol diyememek çok kabaca,hele engellemek aşiri ergence bir davranış.

Sana tavsiyem,Mevlüde git selamını ver,tanış ama gidip samimice muhatap olma.

Daha adını bile koymadığın ilişkide neden sevgilinin ailesiyle bu kadar içli dışlısın? Kaynanayla görüşmeler falanlar filanlar! Ben asla kızımın böyle bir şey yapmasını istemem.
Sizin aileleriniz bir şey demiyor mu?
Bari söz falan yapın.
Oğlumun da sevgilisini getirip benimle tanıştırmasın asla istemem. Niyetleri ciddiyse gider ciddi adım atarız o kadar.

Burada ilk biri nasil yorum yaparsa oyle gidiyor. Bosverin. Elti belli ki kibarliktan anlamayan biri. Attiginiz mesajlar incelik ama sonrasinda sosyal medyadan eklememeliydiniz. Size tavsiyem şu ki, bir daha adim atmayin. Sevgilinizin annesi burcuya gidelim dediginde de sizin bir bahane uretmeniz gerekirdi. Iste yoğunum, bir ara ayarlariz acelesi yok gibi. Cok ustelerse de anlatin cevap vermedi, engelledi, ben gorusmek istemiyorum diye. Insanlar cesit cesit. Sizin kriterlerinize uyum saglamayan insanlarla gorusmezsiniz olur biter.
Mevlutte de karşılaşınca gulumseyin ve merhaba diyin. Opusmeyin sadece tokalasin. Bir sey sorarsa gulumseyerek cevap verin ama siz ozel bir soru sormayin ya da muhabbete girmeyin. Sevgilinizin ailesiyle istediginiz kadar samimi olun fark etmez, bir sorun yasarsaniz 'daha gelmeden olay cikariyor' olur adiniz.

Konu sahibi arkadaşım, senin çok sabırlı ve iyi niyetli bir İNSAN olduğunu düşünüyorum. üşenmeden bütün yorumları okudum..herkese tek tek açıklamaya yapmaya, sabırla kendini anlatmaya çalışmışsın. Helal olsun! Sorununa çözüm yolları ararken; kv, elti gibi hitaplara takılan arkadaşlarımızı aydınlatmaktan kendi sıkıntını unutmuşsundur diye düşünüyorum :) çok fazla kv, elti sorunu okunmuş bu forumda zannediyorum ondan herkes istemsizce bu kadar korkulu ve tepkili:110: müstakbel eltine gelince ( iki taraf için de müstakbel oluyor ) görgü kurallarından yoksun bir kız olma ihtimali yüksek. mesafe koymak istemesini anlarım da geçmiş olsun mesajına cevap vermekle kardeş olmayacaktınız hoş. belki de sağdan soldan elti sorunlarını duya duya kendine bu şekilde kendi çapında duvar ördüğünü düşünmüştür. Yerinizde olsam hiç takılmam, tanışırım..sonrasında nabza göre şerbet veririm. mevlüte de giderim yani ne olacak 2 gündür tanıdığın insan değil ki, 10 yıllık geçmişin var kadın ile (kv adayın) bu durumda bir sakınca görmedim ben. Sonucu bize de bildirirseniz sevinirim.

Ne de güzel yakalamışsınız tebrik ediyorum :) Olayın daha anlaşılabilir olması için bu kavramları kullandığımı defalarca belirtmeme rağmen bunca sayfalık bir konuya hala böyle bir yorum mu yapıyorsunuz :) Ya hiç okumuyorsunuz konuşulanları yada okuduğunuzu anlamıyorsunuz ben anlatamıyorsam da kusuruma bakmayın
Bence yazdığınızı okumadan yazan sizsiniz
Daha anlaşılabilir olması için eltim kayınvalidem demeniz gerekmez .
Kaldı ki kan bağınız bile yok .
Ben 15 yıl flört edip nişanlanan çiftlerin başkalarıyka evliliğine bile şahit ollmuşken ne kavramından bahsediyorsunuz

Görmemezlikten gelin. Yalnız kadın baya ikili oynuyor dikkatli olmanız lazım genel olarak..

Ya Allah aşkına dünyanın en önemli mertebesine sahip olan evli hanımlar bu hitaba ne çok taktı ya... Tabii kızın iyiliği için samimi olma şimdiden yorumlarını yapanları tenzih ediyorum. Ama şu kendi kendine gelin güvey olma tribine giren çok sevimli evli hanımefendiler bu arkadaşa hiç yardımcı olmuyorsunuz... Kusura bakmayın birçoğu gibi tanıştığı yıl hadi evlenelim tribine giren biri değilmiş demek ki konu sahibi, 5 yıllık ilişki, evrak olarak resmiyeti olmasa da bu kız o ailenin gözünde önemli birisi olmak zorunda. Öyle evli olmayınca ilişki değersiz tribine girip herkes egosunu niye tatmin etmeye çalışıyor Allah aşkına? Ona bakılırsa nişanlanıp daha evlenmeden kızlar konu açıyor eşimle kavga ettik vesaire diye, o konularda kimsenin sesi çıkmıyor, nişan resmi mi şimdi? Komik.
Konuya gelince kadın bana art niyetli geldi, engellemesi vesaire, ilgiyi paylaşmaktan korkuyor gibi ama tepki çekmemek için de sanki aslında sana karşı iyiymiş gibi görünmeye çalışıyor. Yapabileceğin çok bir şey yok, buradaki evli kadınların bir kısmı gibi hazımsızsa siz daha evlenmeden müstakbel kayınvalidenin sana gösterdiği ilgiyi kıskanmış olabilir...

Ne kadar çok takmış millet eltiydi kayınvalideydi..nasıl hitap etmek istediğini kimseye soracak veya kimseden öğrenecek değilsin :ukala: asıl konu sapmış resmen..Bence karsilastiginizdaki ve sonraki tavırları dha önemli belki kolay iletişim kurabilen ve girişken bir kadın değildir belli ki sen çok iyi niyetlisin eğer o iyi niyeti karşıdan alırsan ona göre bir tavır takinirsin yok olmuyo zorlamaya gerek yok herkes anlasacak diye bir kural yok sonuçta

Back
X