müstakbel eltim

seda83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2009
10
0
86
Kayseri
eşimin 2 tane erkek kardeşi var benle araları bir iki yaş. ikisine de bana yenge dememelerini söylemiştim evlendikten sonra yenge demiyorlar. şimdi bi tanesi yarın evleniyor
nişanlısı bana yenge diyor. bu arada yenge dememelerini istememin nedeni anneme yenge diyenlerin (amcalarım vs) hep kazık atmış olmaları. kaynıma nişanlısının bana yenge dememesini söylemesini rica ettim ama cevap benm onun yengesi olduğum ve kız inatla yenge demeye devam ediyor. TDK sözlüğe baksınlar. eltiye yenge denmez ama hadi tutki dendi sonuçta ben rica ediyorum bana nasıl hitap edileceğine de mi karışamam.
basit bir sorun belki başkalrına göre ama ailye yeni gelecek bir insan en azından kendini sevdiremye çalışır di mi. tam tersi sen ne dersen de nadım inat. daha şimdiden

pöff eltiye yenge denildiğinide ilk defa duydum
bencede kesin gıcıklığına yapıyo, sende ona yenge de, nasılsa eltisiniz, madem eltiye yenge deniyo

amaaan, boşver ne derlerse desinler, ben hiç kafaya takmam böyle şeyleri.

bence birak yenge desin, isminle hitap etse bu tarz insanlarda daha basitlesmis muhabbet olur aranizda.
Yenge deyince en azindan arada bir saygi oluyor gibime geliyor :S

sende de daha şimdiden kıskançlık krizleri başlamış canım. pabuç dama olayı heralde. niye zorluyorsun daha yeni gelini serbest bırak canım o da onun geleneği heralde ne var yanii.

ama yenge kelimesi çok uyuz bi kelime ya dimi kızlar

bencede çok uyuz bir kelime ben görümceme bile söylettirmiyorum ama daha şimdiden inada başladı kendini sevdirmesi lazımken gibi şeyler hoş değil yanii. sizin ona iyi davranıp kendinize alıştırmanız lazım yazık o tek siz kaç kişisiniz sizi çok tanımıyor.

yenge kelimesini ilk defa duymadık arkadaşlar abinin karısına dayı amca karısına ne diye hitap edicez. yeni bir şey mi çıktı ben bilmeden. kendi abimin karısı olsaydı yenge derdim ama eşimin abilerinin var onlara abla diyorum. uzaydan düşmedi bu kelime yani.

ne kadar saçma sana yenge demezde adınla hitap etse ileride arkandan dolap çevirmeyeceğinin garantisi mi oluyor.

sen onun müstakbel eşinin yengesisin o da öyle diyor. aslında yadırganacak bir şey değil.

zaten sorun bizim yenge dememiz değil bize yenge denmesi...
olabilir bazı hitapları sevmez insanlar, kişisel bi durum, bana böyle hitap etme deniyosa, öyle hitap etmemeli saygıdan

Son düzenleme:
zaten sorun bizim yenge dememiz değil bize yenge denmesi...
olabilir bazı hitapları sevmez insanlar, kişisel bi durum, bana böyle hitap etme deniyosa, öyle hitap etmemeli saygıdan

bana yenge demesinden hiçte gocunmuyorum çokta memnun oluyorum. tabiki istenmiyorsa hitap edilmez. benim tepkim yenge kelimesine garipseyenlere karşı.

valla benim bildiğim büyük eltiye abla falan denir, yaşlar yakınsa isimle hitap edilir, eltiye yengemi denirmiş

ilköğretim testlerinde çıkarya, babanın erkek kardeşine ne denir diye, altta 3 tane şık, ona döndü bu konu, allahtan elti sorusu hiç çıkmaz o testlerde

Son düzenleme:
bana yenge demesinden hiçte gocunmuyorum çokta memnun oluyorum. tabiki istenmiyorsa hitap edilmez. benim tepkim yenge kelimesine garipseyenlere karşı.

garipsemek değilki bu hoşlanmamak, lacivert rengi sevmesin, kırmızı seversin, kişisel tercih

bizim buralarda da küçük gelin büyük geline yenge diye hitap eder ama arada fazla yaş farkı yoksa samimiyet oluşmuşsa isimde kullananlar var
senin eltinde zamanla seni tanıdıkça isminle hitap eder diye düşünüyorum ama etmesede önemli değil bence
daha iyi arada bir saygı kelimesi kullanılmış olur

ben yaşca büyük eltilerin hiçbirinin abla diye hitap ettğini duymadım hepsi de yenge diyor ben mi farklı bir ülkeydeyim anlamadım:26::26::26:

hayır benim abimin nişanlısıda benden rica ettiği için yenge demem abla derim. anlayış meselesi yani

sende ona evladım yavrum kızım falan de hizaya gelsin boşver hem baksana gıcık birine benziyo isminle hitap etmesinden iyidir.gün olur sana işi düşer kıyım kıyım gelir dizinin dibine boşver

ben yaşca büyük eltilerin hiçbirinin abla diye hitap ettğini duymadım hepsi de yenge diyor ben mi farklı bir ülkeydeyim anlamadım:26::26::26:

valla benim 3 abim var üçüde evli gelinlerin hepside benden 7 yada 5 yaş fln büyükler ben abla diyorum. görümcemde benden baya küçük o da bana abla diyor çünkü ben yenge kelimesinden hoşlanmıyorum ama ben böyle alışığım abla diyemem deseydi laf etmezdim neyapayım. bizim buralarda yenge demesende oluyor yani tercih meselesi. ama öyle büyük eltiye yenge denmesi yok kırsal kesimlerde vardır belki yada eskilerde vardır ben duymadım. çok takılmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…