müstakbel eltim

ben yaşca büyük eltilerin hiçbirinin abla diye hitap ettğini duymadım hepsi de yenge diyor ben mi farklı bir ülkeydeyim anlamadım:26::26::26:

yok canım benim memlekette de büyük geline küçük gelinler yenge der
benim eltim benden 4 yaş küçük bana yenge der.hiç de adımı söyle gerekmez demedim o kadar samimi değilim yüz göz olmaya gerek yok:97:yenge demese hoşuma gitmezdi açıkcası

kızla zaten çok bir araya gelmiyoruz. ne var yani dediğim şkeilde hitap etse. ben ne ona karıştım hiç bir konuda ne de onun alyhine kulis yaptım. ama zaten vazgeçtim kaynımla aram bozulacak çünkü. ne derse desin ama o her yenge dediğinde gıcık olacak mıyım evet. peki bu şartlarda on apozitif bakalbilir miyim sanmıyorum.

Sonuçta o küçük gelin ve nişanlısının yengesi olduğun için
o da saygısından yenge demiş.Bunda gocunacak garipsenecek birşey yok.
Tutup bir de uyarmışınız ve aileye kendini sevdirmeye çalışacak yere tersini
yapıyor gibi birşey okudum.Neden kendini sevdirmeye çalışsın.Üstelik sebebiniz de çok
ilginç annenize yenge diyenler kazık atmış,ne alaka yaa.Ben de küçük gelinim ve ilk
günden eltim üstümde hakimiyet kurmaya öne çıkmaya çalıştı ve pişman oldu.
Neden eltiler arası kıskançlık ve hasetlik olur anlamadım gitti

Sende emirbakilik yapma yoksa aileler hep beraber olduğundada mı emir veriyorsun? sen soğan doğra,ben bulaşık yıkayım v.s gibi ben de bu tipleri sevmiyorum yapmamda en büyük ben olduğum halde vaziyeti görüyordur yaparsa yapar yapmaz ise kendi bilir

bu sebepten dolayımı kayınla aranız açılacak?????
interesting..

Bizde de büyük olanlara yenge diye hitap edilir ama karsınızdaki istemiyorsa zorla da denmez ki canım.
Mesela arada yas farkı olmayanlar hatta yası kücük olup ta ilk evlenenler var..
Yenge denmesi sart degil bence de..
Ben en kücügüm 3 tane eltim olucak ilerdee.
:26:

kompleks kokan hareketler bunlar...
yaş ile ilgili kompleksler.

benim şahsi fikrim

later edit :

eltinizle aranızda kaç yaş fark var?
kendinizi yaşlımı hissedersiniz yenge derse?

Son düzenleme:
daha şimdiden kaynınla aran açılacağını ve eltine negatif bakacağını düşünüyorsan hemde böyle saçma bir sebepten kızcağızın senden çekeceği var yazık acıdım valla

Çok önemli değil bence...Ben de yenge sıfatını samimiyetsiz bulanlardanım.
Eşimin ablasının küçük çocukları var, çıktığımız zamanlardan ağız alışkanlıklarıyla bana hep abla dediler, ben de sevdim bu abla olma işini.Benim annem de dayısının hanımıyla yengesi olmasının öncesinden beri samimiyeti olduğundan abla diye hitap eder mesela, tuhaf gelmedi o yüzden...
Ama görümcem zorla çocukları azarlaya azarlaya yenge dedirtti...Karışmadım ben de.
Çok da umrumda değil, nasıl görmek istiyorlarsa öyle olurum. Abla olmamı isterlerse abla, yenge olmamı isterlerse yenge.
Çok da tın...

Son düzenleme:
orası öyle canım. ben ne gerektiği kadar ilişki kurarım zaten. bişey rica ettim ilk defa umurlarında olmadı. bu arada sırf bu nedenden kaynımla aram iyi olmasına rağmen açılabilir çünkü normaldekinden çok sert tepki veriyor yengesisin zaten diyor. öle diyince hepten gıcık oluyom ama napalım.
ben evlendiğimde kayın pederim elimi öpme ben sevmiyorum dedi ben de tamam dedim. insan karşısındakinin tercihlerine saygı göstermez mi hem de böyle basit bişey için ilerde akraba olacağın kişiyi niye kırıyorsun.
neyse şu an bu davranışı ona olumlu bakmamı engelliyo. yapacak bişi yok

kompleks kokan hareketler bunlar...
yaş ile ilgili kompleksler.

benim şahsi fikrim

later edit :

eltinizle aranızda kaç yaş fark var?
kendinizi yaşlımı hissedersiniz yenge derse?

kendi adıma eltim yok, oluncada yenge diceğini hiç sanmam ama dersede umursamam
ama bence kız istemiyorum diyosa zorla yenge demenin bi alemi yok, madem saygıdan diyosa yine saygıdan kişisel tercihine saygı duysun
bende şimdi öğrenmiş bulunuyorum eltiye yenge denebileceğini, hiç rastlamadığım bi durum

bi başlık vardı burda, kaynanası 13 yaşındaki oğluna abi desin gelin diye baskı yapıyomuş ya, ondan farkı yok bu işin

ama öyle büyük eltiye yenge denmesi yok kırsal kesimlerde vardır belki yada eskilerde vardır ben duymadım. çok takılmaya gerek yok.

Yenge Türk toplumunda bir hitap şeklidir.
Misal babamın arkadaşları anneme ''yenge'' der.Her hangi bir bağ olduğundan değil mesefe ve saygıyı belirtmek içindir.
Kocasının yengesi olduğu için eltiyede eğer kendinde büyük ise yenge denir. Ağız alışkanlığıdır.
Şehrin göbeğinde olsun , köyde, dağda, bayırda nerede olursa olsun aynıdır.

ben çok duydum bunu, bizim memlekette küçük elti büyük eltiye yenge der.
nasılsa gelin eşinin amcasına amca der, eltiyede kocası nasıl hitap ediyorsa oda öyle hitap eder, kalkıp abi dicek hali yok ya.bence mantıklı

Son düzenleme:
abla dese dilimi aşınır yani, yok yenge dicem diye ısrar neden

aslında zamanla söylerdi sen ısrar edince oda inat etti ,bazen geniş toleranslı olmakta fayda var, o da bakardı elti olgun dediğini yapardı ,ısrarda hep tersi olur
ama napalım.
ben evlendiğimde kayın pederim elimi öpme ben sevmiyorum dedi ben de tamam dedim. insan karşısındakinin tercihlerine saygı göstermez mi hem de böyle basit bişey için ilerde akraba olacağın kişiyi niye kırıyorsun.
neyse şu an bu davranışı ona olumlu bakmamı engelliyo. yapacak bişi yok[/QUOTE]
aslında zamanla söylerdi sen ısrar edince oda inat etti ,bazen geniş toleranslı olmakta fayda var, o da bakardı elti olgun dediğini yapardı ,ısrarda hep tersi olur

Demek ki sizin cevrenizde bu tarz hitaplar yok benim oldugundan ben garip karsılamadım ama insanın tercihine bırakılmalı tabiki. Suda var bende hic karısmazdım ne derse desinler yani. Bazen de yenge demiyor diye sikayet ediliyor ben büyüküm yengeyim falan gibi cok gereksiz seyler bence de.

valla canım yöresel olarak değişiyosa bilmiyorum, bende eşimde egeliyiz ben hiç duymadım akrabalarımızda, benim gördüğüm büyük eltiye abla dendiği, yaşlar yakında isimle hitap edilir

Son düzenleme:
Kaynınız size yenge diyorsa eşi de diyordur...benim küçük amcam ve eşi anneme yenge der:))
benim düğün günüm eşimin kuzenleri yenge demişti...o saniyede uyardım...yenge yok abla de ya da isim dedim...herkes ordaydı...yenge mevzusu da herkes için kapandı...
bana sevmediğim şekilde hitap edilmesinin anlamı yok değil mi...
siz de aracı koymayın...yenge dediğinde yenge değil abla deyin ya da adınız herneyse işte...inat ederse de bakmayın yenge dediğinde...eşek değilse anlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…