abla dese dilimi aşınır yani, yok yenge dicem diye ısrar neden
orası öyle canım. ben ne gerektiği kadar ilişki kurarım zaten. bişey rica ettim ilk defa umurlarında olmadı. bu arada sırf bu nedenden kaynımla aram iyi olmasına rağmen açılabilir çünkü normaldekinden çok sert tepki veriyor yengesisin zaten diyor. öle diyince hepten gıcık oluyom ama napalım.
ben evlendiğimde kayın pederim elimi öpme ben sevmiyorum dedi ben de tamam dedim. insan karşısındakinin tercihlerine saygı göstermez mi hem de böyle basit bişey için ilerde akraba olacağın kişiyi niye kırıyorsun.
neyse şu an bu davranışı ona olumlu bakmamı engelliyo. yapacak bişi yok
Yenge Türk toplumunda bir hitap şeklidir.
Misal babamın arkadaşları anneme ''yenge'' der.Her hangi bir bağ olduğundan değil mesefe ve saygıyı belirtmek içindir.
Kocasının yengesi olduğu için eltiyede eğer kendinde büyük ise yenge denir. Ağız alışkanlığıdır.
Şehrin göbeğinde olsun , köyde, dağda, bayırda nerede olursa olsun aynıdır.
Demek ki sizin cevrenizde bu tarz hitaplar yok benim oldugundan ben garip karsılamadım ama insanın tercihine bırakılmalı tabiki. Suda var bende hic karısmazdım ne derse desinler yani. Bazen de yenge demiyor diye sikayet ediliyor ben büyüküm yengeyim falan gibi cok gereksiz seyler bence de.
belki konu sahibesinin bu kadar alıngan olduğunu bilmiyor ve formalite icabı yenge dememesini söylediğini düşünüyordur kim bilir
Kaynınız size yenge diyorsa eşi de diyordur...benim küçük amcam ve eşi anneme yenge der:))
benim düğün günüm eşimin kuzenleri yenge demişti...o saniyede uyardım...yenge yok abla de ya da isim dedim...herkes ordaydı...yenge mevzusu da herkes için kapandı...
bana sevmediğim şekilde hitap edilmesinin anlamı yok değil mi...
siz de aracı koymayın...yenge dediğinde yenge değil abla deyin ya da adınız herneyse işte...inat ederse de bakmayın yenge dediğinde...eşek değilse anlar
yok canım ben yanlış anlaşıldım bu başlıkta galiba, benim bana yenge denmesin diye bi derdim yok, oturup bunu kafaya takmıyorum ama hoşlanmam yenge hitabından
ayrıca her konuda olduğu gibi bu konuda da kişisel tercihlere saygı duyulması, genel olarak insan ilişkilerindeki anlayışım
ayrıce benden 6 yaş küçük ve de kocası nasıl hitap ediyosa o da öyle etsin diyenler var kaynımla aramda 2 yaş var ismimle hitap ediyo.
ayrıca da amcalarımın annemden bişey siterken öyle iğrenç bi yenge deme tarzları vardı ki ööögghh.
bu arada şurda eltiye yenge deniyomuş burda deniyomuş bunları boşverin. resmi olarak kelimenin anlamı ne. yani eltiye yenge deniliyomuş diye sağlam bi referans gösterebiliyor musunuz.
zaten artık dediğim gibi istemiyorum abla demesini.abla daha samimi. artık gerenk yok:)
belki sizin eşinizi bir öz abi gibi gördüğü için size yenge diyordur
abla desin, yenge desin, isimle hitap etsin
ne önemi var, sonuçta küfür etmiyo ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?