müstakbel eltim

abla dese dilimi aşınır yani, yok yenge dicem diye ısrar neden

belki konu sahibesinin bu kadar alıngan olduğunu bilmiyor ve formalite icabı yenge dememesini söylediğini düşünüyordur kim bilir

Siz haklısınız işin özünde, sonuç itibarıyle kişiye nasıl hitap edileceğini genellikle samimiyetler belirler, hitap şekli kendiliğinden oluşur. Kendiliğinden oluşacak kadar zaman ve ortam yoksa da kişiye tercihi sorulur. Onun isteğine göre de devam edilir. Olması gereken budur. Çok basit bir görgü kuralı.
Bilemiyorum belki inattan, belki saygısızlığından eltiniz buna önem vermemiş.
Gün gelir onun da sizden bu tarz bir ricası olursa tercihleriyle alakalı, hak ettiği kadar saygı gösterirsiniz siz de.
Ama şunu söyleyeyim, siz sinir oldukça, karşılık vermeye, haddini bildirmeye çalıştıkça onu önemsemiş, seviyesine inmiş olursunuz.
Ağırlığınızı ve mesafenizi muhafaza etmenizi öneririm.

Son düzenleme:

peki sea_d yenge

yok canım ben yanlış anlaşıldım bu başlıkta galiba, benim bana yenge denmesin diye bi derdim yok, oturup bunu kafaya takmıyorum ama hoşlanmam yenge hitabından
ayrıca her konuda olduğu gibi bu konuda da kişisel tercihlere saygı duyulması, genel olarak insan ilişkilerindeki anlayışım

Son düzenleme:

Benim de bir tanıdıgım var benden 10 yas kadar büyük abla diye hitap ediyordum kendisi yasını hic göstermez abla dememi istemedi uzun bir süredir adıyla hitap ediyorum kendi istegiydi bana da uymak kaldı yani.

ayrıce benden 6 yaş küçük ve de kocası nasıl hitap ediyosa o da öyle etsin diyenler var kaynımla aramda 2 yaş var ismimle hitap ediyo.
ayrıca da amcalarımın annemden bişey siterken öyle iğrenç bi yenge deme tarzları vardı ki ööögghh.
bu arada şurda eltiye yenge deniyomuş burda deniyomuş bunları boşverin. resmi olarak kelimenin anlamı ne. yani eltiye yenge deniliyomuş diye sağlam bi referans gösterebiliyor musunuz.
zaten artık dediğim gibi istemiyorum abla demesini.abla daha samimi. artık gerenk yok:)

bence o kadar takmayın kafanıza bunu, zamanla zaten birbirinizi daha iyi tanırsınız ve hitap şekillerinizde değişir. ama sırf bu yüzden kayınınızla aranızı bozmayın bence

Ben senin ne demek istedigini anladım canım aynı dilden konusuyoruz biz..:97:

bence boşver ya...

sen üstüne düştükçe bu tip insanlar inadına yaparlar....

var böyle basit insanlar....

halbuki azıcık düşünse derki bu kız bana bu şekilde hitap et dedi...

der ve uzatmaz saygılı olur.... sanki sen ona bana abla de paşa demi diyosunki...

sadece yenge dememesini rica etmişsin ne var bunda ya ...

ismini söylese ne olur hiç anlayamıyorum bu tarz insanları...

sende canım o zman ona bırak ne derse desin saygılı olsunda....

belki sizin eşinizi bir öz abi gibi gördüğü için size yenge diyordur

Onun doğrusu ,kültürü o kadardır doğruyu bilmeyen yanlışıda bilmez, her kızı başka bir ana yetiştiriyor

abla desin, yenge desin, isimle hitap etsin
ne önemi var, sonuçta küfür etmiyo ya

eltinin çocukları yenge diyebilir veya ssenden küçük görümcen veya kaynın
amaa eltinin yenge demesi saçma olmuş gerçekten.
bnmde benden büyük eltim var hemde 9 yaş .... abla derim. yengede neymiş

abla yoldan geçen tanımadığın kadınada dersin, ama yenge öyle değil, daha samimi, daha yakın bence

abla desin, yenge desin, isimle hitap etsin
ne önemi var, sonuçta küfür etmiyo ya

sorun bu değilki canım ya....kız ve kaynı iki yaş küçükler yenge demesi abes kaçmazmı...

ismini söylese . yada abla dese bir yerlerimi incinir.....

saptırıyosnuz konuyu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…