Müstakbel eltimle (!) tatil

Yani bunlar icin cok erken degil mi? Eltiyle tatile gitmeler,adamin her seyi ben odeyecegim tavri.Yani daha tanimiyorsunuz bile bence yavas ve saglam adimlar atin.Bir ayda elti diye muhabbet edilmesi bile aslinda senin zararina bu samimiyetler sonra pek iyi donmuyor.

Ya bilmiyorum, bazı şeyler spontane gelişti. 6 ay tanışıklıkla evlenenler var, tatil fikri çok kötü gelmedi. Sadece dediğiniz şeyler sinir bozucu, elti daha beni doğru dürüst tanımıyor ne alaka tatilde? Erkek arkadaşım da bu huyu yeni çıkardı, güya bana destek olma amacı taşıyor ama onun desteğini istemiyorum. Net bir şekilde de söyledim, elimden daha ne gelir bilemedim güzel fikirler çıkıyor buradan belki bir çıkış yolu sunarsınız diye düşündüm.

Sanki bu isin icinden başka şeyler çıkacak gibi geldi bana.
Elti konusunda da bi sey demiyorum ya başına elti ya da gorumce musallat oluyor. Sen mi acaba o keskin sınırını cizemiyorsun?

Vallahi bilemedim ki ne kadar net olabilirim. Bundan rahatsızlık duyduğumu, neden böyle davrandığına anlam veremediğimi açık bir dille söyledim. Cevap olarak da işte o yazdığım cevabı aldım. Kötü niyetli olduğunu, ezmeye çalıştığını falan düşünmüyorum olabilir üzülüyordur iki kız bir başımıza kalmamıza ama başka türlü destek olabileceği yollar var her şey maddiyat değil ki. Bunu anlatamıyorum, maddi olarak rahat etmeniz önemli ben de destek olmak istiyorum evlenince de her şeyimiz bir olacak falan diyor bana.

Ya iki otel de lüks, ultra her şey dahil. Reklam olmasa isim verirdim. Benim beğendiğim otel ikimiz 5 bin liraya geliyoruz onun beğendiği otelde 13 bin liraya geliyoruz.

Ben de katıyım, kaç gündür aramızda bu yüzden gerginlik var. Ona kalırsa o iyi niyetli, ben gereksiz gurur yapıyorum.
Gurur yapıyorsunuz doğru söylemiş ama zaten olması gerek bu ben sizi taktir ettim. Para ile sizin üzerinizde genel baskı kurmayacağını düşünüyorsanız hissediyorsanız daha esnek olun. Ona bu durumun sizi tuhaf hissettirdiğini alışmak için zamana ihtiyacınız olduğunu net bir şekilde söyleyin. Otel konusunda da biraz daha limitinizi zorlayarak 3. Bir otelle orta yolu bulun bence

Mutluluğun daim olsun

İlk soru elti işi olmaz

Net ol yeniyiz kimse ile birlikte tatil yapamayız ben hep seninle olmak istiyorum de

Bir yere birlikte gidilince birlikte Zaman geçirmek gerekiyor yani kahvaltı havuz Deniz yemek vs her an mıç mıç olunur

Öyle olmasa bile tanıdık iki çift göz istemem etrafımda

Para konusu ise çirkin bence

Tamam destek olmak vs hoş da gözüne sokmamalı

O her zaman geceliği 5000 olan yerde kalıyorsa bile sevgililik sürecinde seni ezmeyecek yere tatile gitmeli gerekirse etiketinden vaz geçebilmeli

İlerde birliktelik devam ederse lüks tatile de gidersiniz ama şimdi onun para konuşur tavrı itici

Vallahi bu kadar lüks takıldığını bilmiyordum ben, kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum da galiba acıyor bana Astoria da gitsin görsün istiyor ehehe :/

Sanki bu isin icinden başka şeyler çıkacak gibi geldi bana.
Elti konusunda da bi sey demiyorum ya başına elti ya da gorumce musallat oluyor. Sen mi acaba o keskin sınırını cizemiyorsun?

Ne gibi şeyler?

Siz sevgilisiniz daha ne işiniz var onlarla? Keşke beraber gittiğinizi de söylemeseymiş. Biz tatile giderken ailelere söylemezdik. İleride sorun olabilir düşüncesiyle. Kaldı ki siz bu eltiye şimdiden bu kadar yüz verir ve bu kadar gereksiz samimi olursanız, evlenince sizin yatak odanızda yaşamaya başlar. Biz başbaşa olmak istiyoruz deyin.

Diğer konuya gelirsek bu adamı çok net ve keskin şekilde uyarın. Parasıyla hava atmasın. Ne alaka arabayı filan dolduruyor? Herkes sınırını bilsin. Tatil konusunda da rahatsiz oluyorsanız ben para biriktirip sana yetişene kadar erteleyelim diyebilirsiniz. Biz gittiğimizde ben öğrenci olduğum için sevgilim ödemişti. Aramizda maddi bir sorun yoktu. Siz çalışıyorsanız kendiniz ödemeniz daha mantıklı. Henüz çok erken taviz vermeseniz iyi olur.

Gurur yapıyorsunuz doğru söylemiş ama zaten olması gerek bu ben sizi taktir ettim. Para ile sizin üzerinizde genel baskı kurmayacağını düşünüyorsanız hissediyorsanız daha esnek olun. Ona bu durumun sizi tuhaf hissettirdiğini alışmak için zamana ihtiyacınız olduğunu net bir şekilde söyleyin. Otel konusunda da biraz daha limitinizi zorlayarak 3. Bir otelle orta yolu bulun bence

Teşekkür ederim. Ya sert olmayı da düşündüm, ya benim seçtiğim otele gideriz herkes kendi parasını öder ya da tatili unut falan demeyi ama cidden o kadar sert davranmamı gerektirecek şekilde davranmıyor. Düşüncesiz denebilir belki ama kötü niyetli değil o belli.

Selam kızlar, umarım gününüz güzel geçiyordur.

Bilenler biliyor ama bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim. Epey sancılı ve yıpratıcı geçen 4 yıllık bir ilişki sonrasında aniden birisiyle tanıştım. 4 yılın enkazı varken birdenbire ortaya çıkan bu kişiye başta karşı koymayı denedim ama duygularıma söz geçiremedim. İyi ki de geçirememişim, Daha 1 ay doldu dolmadı ama gerçekten şimdilik çok mutluyum. Allah bozmaz inşallah diyeyim, konuma geçeyim. Birden fazla sıkıntım var aslında.

Yıllık iznimin tamamını kullanmadım, Eylül'de de bir kısmını kullanmayı düşünüyorum. Erkek arkadaşım da anca Eylül'de izin alabiliyor o yüzden birlikte bir tatile çıkalım dedik. Erkek arkadaşım da abisine söylemiş "Biz Astoria'yla tatile çıkacağız sanırım Eylül'de" diye. Oradan abisinin eşi hemen "Aaa biz de gelelim hep birlikte olalım" demiş. Ben erkek arkadaşımın abisi ve eşiyle Haziran sonunda buluşmuştum ilk kez, orada da eşi yine tatil muhabbeti açmıştı. Tamam iyi hoş da daha biz daha "cicim aylarında" sayılırız; abisinin eşinin sürekli tatil tatil diye darlaması cidden bana itici gelmeye başladı. Anlam da veremedim bu kadar ısrara, çok sevdi falan desem samimi değiliz ki öyle. İlk buluşmamızda yuvarlak cevaplarla geçiştirmiştim ama bu fikre isteksiz olduğumu anlamamış sanırım. Şimdi daha yeni sayıldığımız için erkek arkadaşıma da şimdiden dırdırcı gözükmek istemiyorum, erkek arkadaşım da isteksiz gibi ama abisini kırmak istemiyor. Ne yapsak bu konuda bilemiyorum.

İkinci durum, erkek arkadaşım her şeyi cebinden karşılamak istiyor, istisnasız her şeyi. "Ne var bunda Astoria çocuk centilmen sen de hava mı atmaya çalışıyosun ne yapıyosun" diyebilirsiniz ama vallahi durum öyle değil. Tatil için yerler beğeniyor ama benim maaşımla karşılayabileceğimin çok çok üstü yerler, kendi maaşımla gidebileceğim yerleri de beğenmiyor; "Astoria cebinden bir şey çıkmayacak lütfen istediğin yeri seç" falan diyor ben çok bozuluyorum. Benim onun parasına ihtiyacım yok. Kiramı ödemeyi dahi teklif etti, hayır uzaktan bir gold digger, bir para avcısı gibi falan mı görünüyorum anlam veremedim. Gitmiş arabamın deposunu fullemiş gelmiş geçenlerde, araba benim değil çalıştığım iş yerinin arabası. Düşünün durumu, niye böyle hallere giriyor anlamadım. Bunları niye yaptığına anlam veremediğini, beni çok üzdüğünü söyledim; "Sana değer verdiğimden yapıyorum, tek başına hem ev geçindiriyorsun hem kardeşine bakıyorsun destek olmak istiyorum" deyip bozuluyor. Ama cidden rahatsız edici olmaya başladı şimdiden. Gerçekten onun parasına ihtiyacım yok, çok lüks tatillere gitmesem de olur ben kendimi idare edebiliyorum ama bunu bir türlü erkek arkadaşıma anlatamıyorum. Bunun için de bir öneriniz olursa çok mutlu olurum. Çünkü net bir şekilde yüz yüze konuşmam işe yaramadı, tersine bozuluyor, suratını asıyor.
Canım hangi ara bunlar oldu, en son istemeye geleceklerdi seni şehir sorunu yaşıyordunuz nerede istesinler falan diye ben kaçırdım senin konuları herhalde.
Neyse bu konuya yorum yapayım. Bu topa girme, erkek arkadaşınla tatil ayrı, samimiyetin olmadığı daha birbirinizin huyunu suyunu bilmediğiniz insanlarla tatil ayrı.
Haa şu var bir insanı en iyi tatilde tanıtsın o ayrı

Siz sevgilisiniz daha ne işiniz var onlarla? Keşke beraber gittiğinizi de söylemeseymiş. Biz tatile giderken ailelere söylemezdik. İleride sorun olabilir düşüncesiyle. Kaldı ki siz bu eltiye şimdiden bu kadar yüz verir ve bu kadar gereksiz samimi olursanız, evlenince sizin yatak odanızda yaşamaya başlar. Biz başbaşa olmak istiyoruz deyin.

Diğer konuya gelirsek bu adamı çok net ve keskin şekilde uyarın. Parasıyla hava atmasın. Ne alaka arabayı filan dolduruyor? Herkes sınırını bilsin. Tatil konusunda da rahatsiz oluyorsanız ben para biriktirip sana yetişene kadar erteleyelim diyebilirsiniz. Biz gittiğimizde ben öğrenci olduğum için sevgilim ödemişti. Aramizda maddi bir sorun yoktu. Siz çalışıyorsanız kendiniz ödemeniz daha mantıklı. Henüz çok erken taviz vermeseniz iyi olur.

Çalışıyoruz da onun maaşı falan benden daha iyi tabi. Ya kötü niyetli, ezmeye çalışır bir tavırla yaklaşmıyor burada biraz onu yanlış anlayanlar oldu. Hava atmıyor. Biz kardeşimle ikimiz bir evde yaşıyoruz, kardeşim öğrenci. Ailem para göndermek dışında bizimle fazla iletişim kurmuyor. Her şey benim üstümde kardeşim öğrenci olduğu için. Erkek arkadaşım da muhtemelen halime üzülüyor, ondan böyle davranıyor ama ben rahatsız oluyorum bundan.

Canım hangi ara bunlar oldu, en son istemeye geleceklerdi seni şehir sorunu yaşıyordunuz nerede istesinler falan diye ben kaçırdım senin konuları herhalde.
Neyse bu konuya yorum yapayım. Bu topa girme, erkek arkadaşınla tatil ayrı, samimiyetin olmadığı daha birbirinizin huyunu suyunu bilmediğiniz insanlarla tatil ayrı.
Haa şu var bir insanı en iyi tatilde tanıtsın o ayrı

Ay güzelim, ondan ayrıldım ben ya buraya yazmıştım ama. Çok ciddi bir kavga sonrası. Aniden de bu çocukla tanıştım. Uzun hikaye burada bile 100 sayfaya yakın mevzusu sürdü :/

Konuştuğun halde ısrarla para konusunda böyle davranması gerçekten rahatsız edici ve çirkin.
Bir çeşit hakimiyet kurma durumu olduğunu düşünmeden edemedim.

Elti-abi konusunu da sevgili halletmeliydi, sana kadar getirmemeliydi. Daha aylık ilişki yani.

ya öff aynısı bende var şu an bak en azından seninkinin öz kardeşi, ailesi yani. benim başımdaki sevgilimin çocukluk arkadaşı ve onun sevgilisi. kız resmen taciz ediyor beni "ayy yassy birlikte kuaföre gidelim mi, alışverişe gidelim mi, ay siz tatile ne zaman gidiyorsunuz birlikte gidelim mi, çok eğlenirizzzzz" triplerinde. sevgilimle sağlam bir kavga ettim, mecbur muyum bu kızla tatile gitmeye siz üçünüz gidin bana böyle bir teklifte bile bulunma ben tatilde dinlenecek miyim onun çenesini mi çekeceğim dedim tamam haklısın dedi artık arkadaşına ne söyledi bilmiyorum bizimki iptal :)

sen benim gibi cazgırlık yapma ama, alttan alttan işle. ben ilişkinin başında aynı durumda kalsam sevgilimle evde otururken masumca açardım konuyu. hatta bir kadeh şarap doldurur onu içerken omzuna filan yatıp "bilmiyorum, ben ilk tatilimizde birlikte olmak isterdim, mesela onlarla da kışın bir şeyler yapabiliriz ama ben yaz tatilini sadece seninle geçirmek isterdim" tarzı konuşurdum. ilişkinin başında yerdi bunları şimdi direkt "yassy çık şu yavru kedi modundan yemiyorum bak" diye gülüyor. :D mizacına uygunsa böyle alttan alttan hallet derim, kavgaya bulaşma.

ikinci durum da bizimle aynı, ben de çok rahatsız oluyordum başlarda ama sonra böyle bir şeye gerek olmadığını fark ettim. gold diggerlık olarak düşündüğüm de çok oldu ama hayır değil sonuçta o bunları yapmasa da ben kendim karşılayabilirim hatta o bir alıyorsa ben beş alabilirim ama eğer bu yaptığı onu iyi hissettiriyorsa ve ileride "bak ben sana bunları almıştım" demeyecekse sorun yoktur. ben sevgilimden eminim mesela asla öyle bir şeyin lafını yapmaz o yüzden gerekirse benim evime mutfak alışverişi yapar, benim için hoşuna giderse alışveriş yapar, sigaramı,benzinimi bile alabilir. ben de onun için yaparım aynısını. sonuçta maddi olarak ondan aşağıda değilim, istesem ben de yapabilirim. böyle düşün ve bence rahatla. ama mesela o sana çok fazla bu tarz şeyler yapıyorsa sen de arada bir onun yaptıklarının tamamına değecek şeyler yapabilirsin. benim sevgilim ben bu konuyu açtığımda "bunlar benim aklıma bile gelmiyor ki, ilişkide maddiyat konuşmayı itici buluyorum ben, akışına bırak" tarzı şeyler söylüyordu şu an aklımıza bile gelmiyor belki benim kredi kartım onda bile olabilir şu an, aştık bu durumu. bir de seninki kendisi çalışıp kazanıyor adam sana harcamak istiyorsa harcasın, ileride bu karşına gelmeyecekse bence ilişkide maddi şeyler konuşulmamalı bile. rahat ol, sevgilinin karakterine göre hareket et. :)

Tatil konusuna takilmadim ben ay erken diye düşünmüyorum, olabilir.
Ama bu adam bu kadar ilgiliyken, bu kadar maddi yönünü aciyorken birden değişmesi söz konusu gibi geliyor bana. Temkinli git fazla bağlanmamaya çalış şimdilik ne olur ne olmaz.

Ya onu konuda da düzelteyim, hava atarak, ezerek yaklaşmıyor hmm bak paramla döverim seni haaa gibi değil. Sanki garibanmışım gibi yaklaşıyor sadece, yani öyle hissettiriyor bana. Belki de ben abartıyorumdur.

İlk tatilinizi başbaşa geçirmek istediğinizi söyle.

5 yıldızlı otellerin o yapay ortamından çok hoşlanmadığını, onun yerine daha mütevazı bir tatil tercih ettiğini, bunun sebebinin para olmadığını, onunla daha sakin, daha birbirinizi dinleyeceğiniz bir tatilin seni daha çok mutlu edeceğini söyle.
Tatili de yine o karşılasın. Ben bu kadarına hayır demezdim.

Tatil konusundan bağımsız olarak bu para mevzusunu konuş. Tekliflerini nazik bulduğunu ama kabul edemeyeceğini, rahatsız olduğunu, bunun onu yabancılamakla alakası olmadıgını, kendi ayakların üzerinden durmanın senin için önemli olduğunu anlayana kadar anlat :)
Ara sıra jest yapması çok önemli değil, ama kira gibi düzenli bir ‘yardım’ saçmalık...

Konuştuğun halde ısrarla para konusunda böyle davranması gerçekten rahatsız edici ve çirkin.
Bir çeşit hakimiyet kurma durumu olduğunu düşünmeden edemedim.

Elti-abi konusunu da sevgili halletmeliydi, sana kadar getirmemeliydi. Daha aylık ilişki yani.

Bu arada Gangsta onu düzelteyim hava atarak, ezerek, hmmm paramla döverim seni haaa şeklinde yaklaşmıyor kesinlikle. Ama nasıl desem sanki garibanmışım gibi, durumu yok oraları da görsün, kardeşi öğrenci dur benzinini ben koyayım da cebinden para çıkmasın. Bu stil davranıyor ama saçma ve rahatsız edici oluyor. Yoksa asla hakimiyet kurma gibi bir düşüncesi yok öyle olsa zaten ilişkiyi bitiririm ben. Elti zaten direkt yüzüme söyledi yav ilk buluşmada tatile gidelim beraber heyooo diye çocuğun bana taşımasına gerek kalmadı yani.

ya öff aynısı bende var şu an bak en azından seninkinin öz kardeşi, ailesi yani. benim başımdaki sevgilimin çocukluk arkadaşı ve onun sevgilisi. kız resmen taciz ediyor beni "ayy yassy birlikte kuaföre gidelim mi, alışverişe gidelim mi, ay siz tatile ne zaman gidiyorsunuz birlikte gidelim mi, çok eğlenirizzzzz" triplerinde. sevgilimle sağlam bir kavga ettim, mecbur muyum bu kızla tatile gitmeye siz üçünüz gidin bana böyle bir teklifte bile bulunma ben tatilde dinlenecek miyim onun çenesini mi çekeceğim dedim tamam haklısın dedi artık arkadaşına ne söyledi bilmiyorum bizimki iptal :)

sen benim gibi cazgırlık yapma ama, alttan alttan işle. ben ilişkinin başında aynı durumda kalsam sevgilimle evde otururken masumca açardım konuyu. hatta bir kadeh şarap doldurur onu içerken omzuna filan yatıp "bilmiyorum, ben ilk tatilimizde birlikte olmak isterdim, mesela onlarla da kışın bir şeyler yapabiliriz ama ben yaz tatilini sadece seninle geçirmek isterdim" tarzı konuşurdum. ilişkinin başında yerdi bunları şimdi direkt "yassy çık şu yavru kedi modundan yemiyorum bak" diye gülüyor. :KK70: mizacına uygunsa böyle alttan alttan hallet derim, kavgaya bulaşma.

ikinci durum da bizimle aynı, ben de çok rahatsız oluyordum başlarda ama sonra böyle bir şeye gerek olmadığını fark ettim. gold diggerlık olarak düşündüğüm de çok oldu ama hayır değil sonuçta o bunları yapmasa da ben kendim karşılayabilirim hatta o bir alıyorsa ben beş alabilirim ama eğer bu yaptığı onu iyi hissettiriyorsa ve ileride "bak ben sana bunları almıştım" demeyecekse sorun yoktur. ben sevgilimden eminim mesela asla öyle bir şeyin lafını yapmaz o yüzden gerekirse benim evime mutfak alışverişi yapar, benim için hoşuna giderse alışveriş yapar, sigaramı,benzinimi bile alabilir. ben de onun için yaparım aynısını. sonuçta maddi olarak ondan aşağıda değilim, istesem ben de yapabilirim. böyle düşün ve bence rahatla. ama mesela o sana çok fazla bu tarz şeyler yapıyorsa sen de arada bir onun yaptıklarının tamamına değecek şeyler yapabilirsin. benim sevgilim ben bu konuyu açtığımda "bunlar benim aklıma bile gelmiyor ki, ilişkide maddiyat konuşmayı itici buluyorum ben, akışına bırak" tarzı şeyler söylüyordu şu an aklımıza bile gelmiyor belki benim kredi kartım onda bile olabilir şu an, aştık bu durumu. bir de seninki kendisi çalışıp kazanıyor adam sana harcamak istiyorsa harcasın, ileride bu karşına gelmeyecekse bence ilişkide maddi şeyler konuşulmamalı bile. rahat ol, sevgilinin karakterine göre hareket et. :)

Ay seninki daha fenaymış, öyle bir durum olursa ben de çemkirirdim de ailesinden yüz yüze bakacağımız insanlar tabi ciddi bir durum olursa. Bir de cidden çemkirebileceğim bir şekilde yaklaşmıyorlar, çok kibarlar. İnsan nasıl kırmadan söylesem diye düşünüyor. Erkek arkadaşım da kötü niyetli değil, muhtemelen senin sevgilin gibi bir bakış açısında ama o bizim maddi durumlarımızı denk görmüyor denk de değil zaten :) Onların durumu daha iyi, erkek arkadaşımın maaşı, statüsü benimkinden kat kat iyi.

İlk tatilinizi başbaşa geçirmek istediğinizi söyle.

5 yıldızlı otellerin o yapay ortamından çok hoşlanmadığını, onun yerine daha mütevazı bir tatil tercih ettiğini, bunun sebebinin para olmadığını, onunla daha sakin, daha birbirinizi dinleyeceğiniz bir tatilin seni daha çok mutlu edeceğini söyle.
Tatili de yine o karşılasın. Ben bu kadarına hayır demezdim.

Tatil konusundan bağımsız olarak bu para mevzusunu konuş. Tekliflerini nazik bulduğunu ama kabul edemeyeceğini, rahatsız olduğunu, bunun onu yabancılamakla alakası olmadıgını, kendi ayakların üzerinden durmanın senin için önemli olduğunu anlayana kadar anlat :)
Ara sıra jest yapması çok önemli değil, ama kira gibi düzenli bir ‘yardım’ saçmalık...

Ay sen karşılasın mı diyorsun ilk defa bunu diyen sensin iyi mi :) Konuştum kuşum, çok konuştum bozuluyor ne varmış bana destek olmasında, sevgililik zaten buymuş o zaman ben ona niye sevgilim diyormuşum, maddi manevi her koşulda destek olmasını gerektirirmiş. E lüks tatile de gitmeyiverelim onda da destek olma deyince bozuluyor balkona falan çıkıyor saçmasapan :D

Back
X