müstakbel Kayınvalidem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu okuyunca cok fazla iyi niyetli dusunemedim,mustakbel es adayi annesine yol yapiyor olabilir,burda ne konular okudum ben.Ayri oda kismina gelince eger buyuk bir evde oturacaksaniz,kesinlikle misafir odasi olmasi sizin hayriñiza,kendiniz rahat edersiniz oncelikle,kayinvalideniz iyi niyetli biriyse zaten korkmayin sizin halinizi az cok anlar yuk olmak istemez.Dedigim gibi umarim iyi niyetli bir kadincagizdir.Es adayiniza gelince simdiden konusun,gelip kalmasin da tabiki sakinca yok ,odasi olmasinda da sakinca yok ama bu kalma olayini aylara donusturmezse eger.Simdiden niyetinizi bilsin,gerci annesine git diyecek hali de yok...Karisik mevzular bunlar hersey aslinda kayinvalide adayinizla iliskinize bagli.

Aslında sorulması gereken soru şu konu sahibi sen bu adama ne kadar aşıksın? Aşkın çok ağır basmıyorsa uzun bir geçmişin yoksa şu soruna bir saat kafa yormana değmez. Bence siz vazgeçebilecek birisiniz. Bir arkadaşım uzun yıllar sevgili olduğu ve nişanlanmak üzere olduğu erkek arkadaşından annesi ile yaşamasını istediği için ayrıldı. Yılların aşkını sildi attı. Şuan güzel bir evliliği var ve mutlu. Ne istediğinizi biliyorsunuz. Ne istemediğinizi de. Aşkın gözünüzü kör edip her şeye evet dedirteceği yaştasınız ama siz mantığınızı bir adım önde tutuyorsunuz ve böyle yaşadıkça üzülen hiçbir zaman siz olmazsınız.

Burada aslında durumlar belli; yalnız yaşayamayan bir kadın ve iki tane çocuğu var; yani kayınvalidenizin yılın en az 3-4 ayı sizle yaşaması zaten olası bir şey çünkü kız kardeşininde farkındaysanız bir kocası var onlarda yanlız kalmak isteyebilir; kaldı ki istemeleri de normal. Burada sizin derdiniz bir odanın misafir odası olması değil; görünen köy kılavuz istemez, baştan konuşsanızda bu ihtimal değişmez, baştan konuşsanızda ilerde annesi size kalmaya geldiğinde adam annesini sokağa atamayacağına göre en fazla böyle söz vermemiştin diyip boşanabilirsiniz. Baştan anne baba konularında pazarlıkla yapılan evliliklerin de çok sağlıklı olduğu söylenemez. Burada sizin yapacağınız tek şey tercih, bu adamın yanlız kalamayan bir annesi ve iki tane evladı var ya yılın yarısı bu anneyle yaşamayı göze alacaksınız ve evleneceksiniz, ya da ayrılacaksınız, sevgilimi istiyorum ama annesi olmaz deme şansınız yok malesef. Erkekler konu aileleri hele hele yanlız yaşayan anneleri olduğunda, öyle eşime söz verdim anne bizle yaşayamazsın diyemezler.

Son düzenleme:
Bunu şimdiden bu kadar büyük bir sorun haline getirme, senin bu konuya yaklaşımının olumsuz olduğunu bilirse, sürekli savunma halinde olacak ve annesinin kalmaları gözüne batmayacak.
Zamanı gelsin, gelip kaldığında o da evde uzun süre yatılı misafirliğin zorluklarını anlayıp zamanla uzaklaşır bu fikirden.
Ama şimdilik bu konuda sorun çıkartıp haklıyken haksız olma derim.

Yorumumu begenmeyen arkadaşlar ayni zihniyette sanırım. Benim anlamadigim durum şu evlenirsin gercekten kötü bir karakterle karşılaşırsın eyvallah! Ama daha tanimadan bu kadar küçük yasta bir kadının kendi hemcinsini ki klasiktir bir kayinvalide bir kayınpeder muhabbeti yada eşimin ailesi muhabbeti bu çok itici geliyor. Öğrenilmiş şeyler... hele bir durun, once bir evlenin yaşayın... nedir bu ezbere onyargilar,yaklaşımlar ayiptir yahu. Sen o adamla kadinin dogurdugu adamla birlikte oluyorsun. Sizin hic erkek kardesleriniz yok mu? Benim katdesimin nişanlısının annesi yanliz, kızcağız annesi icin evlenmemiş, biz kardesime şunu diyoruz gerekirse annesi sizinle yaşasın. Ki kardeşim tek erkek cocugu el bebek gül bebek büyüdü. Kültürlerimiz farkli olmasina ragmen! Önyargıyla baslarsaniz mutlu olmayi başaramazsınız . Onun annesi sizin annenizdir... anneler kıymetlidir ki evvela o bir kadın. Ha tabiki uyumsuz tipler var onlari cekmek zorunda degilsiniz ama daha tanimiyorsunuz bile... Yas küçük ama laflar cok büyük...

Yorumumu begenmeyen arkadaşlar ayni zihniyette sanırım. Benim anlamadigim durum şu evlenirsin gercekten kötü bir karakterle karşılaşırsın eyvallah! Ama daha tanimadan bu kadar küçük yasta bir kadının kendi hemcinsini ki klasiktir bir kayinvalide bir kayınpeder muhabbeti yada eşimin ailesi muhabbeti bu çok itici geliyor. Öğrenilmiş şeyler... hele bir durun, once bir evlenin yaşayın... nedir bu ezbere onyargilar,yaklaşımlar ayiptir yahu. Sen o adamla kadinin dogurdugu adamla birlikte oluyorsun. Sizin hic erkek kardesleriniz yok mu? Benim katdesimin nişanlısının annesi yanliz, kızcağız annesi icin evlenmemiş, biz kardesime şunu diyoruz gerekirse annesi sizinle yaşasın. Ki kardeşim tek erkek cocugu el bebek gül bebek büyüdü. Kültürlerimiz farkli olmasina ragmen! Önyargıyla baslarsaniz mutlu olmayi başaramazsınız . Onun annesi sizin annenizdir... anneler kıymetlidir ki evvela o bir kadın. Ha tabiki uyumsuz tipler var onlari cekmek zorunda degilsiniz ama daha tanimiyorsunuz bile... Yas küçük ama laflar cok büyük...

Ne kadar rahat soyluyorsunuz...
İnsan yeri geliyor evlendigi eşinin bile farkli huylarini ayni eve girince gorebiliyor, bu yetmiyor bir de daha evlenmeden kv ile anlasip anlasamayacagina nasil emin olup ayni eve girecek?
Ayni evde yasadilar ve anlaşamadilar diyelim ne olacak daha sonra??? İstemiyorum diyince herkes "peki" mi diyecek?
Bu öyle "bir evlenelim görelim" denecek kadar basit bir denememi yahu 😳

Kaldi ki kaynanam dünyalar iyisi olsa ayni evde yaşamak istemem, iyi biri bile olsa kız istemeyebilir ve bu en doğal hakki.

Ne kadar rahat soyluyorsunuz...
İnsan yeri geliyor evlendigi eşinin bile farkli huylarini ayni eve girince gorebiliyor, bu yetmiyor bir de daha evlenmeden kv ile anlasip anlasamayacagina nasil emin olup ayni eve girecek?
Ayni evde yasadilar ve anlaşamadilar diyelim ne olacak daha sonra??? İstemiyorum diyince herkes "peki" mi diyecek?
Bu öyle "bir evlenelim görelim" denecek kadar basit bir denememi yahu 😳

Kaldi ki kaynanam dünyalar iyisi olsa ayni evde yaşamak istemem, iyi biri bile olsa kız istemeyebilir ve bu en doğal hakki.
Mesele onlar degil mesele daha evliligin e sini bilmeden kv kp muhabbetlerine girmeleri. Cok klasikleşmiş bir muhabbet. Ayrica gerekirse bakacaklar yada baska tercihlere bakacak. Gercekten cok ayipsiniz! Benim anneannem yatalakti 10 yil yatalak kaldi ve erkek cocugu yoktu... damatlari baktı. Babam ogretmen toplum icinde muthis bir sayginligi var, gelen gidenimiz ayri. Annemle gezmeyi cok severdi. Ama gelgör ki anneannem den sonra bazi seylerden ödün verdiler. Ve babam sirtina koyar binadan indirir arabaya bindirirdi. Benim esim enistem hepsi sırtlamıştır anneannemi. Bizler lükslerimizden ödün verip gelip annami yanlız bırakmazdık. Teyzelerimin esleri keza ayni. Gercekten bu tarz konustugunuzda acaip sinirleniyorum. Eltimin yüzünden kayınım ayni binada oturan kayinvalidemi kapıyı calip sormazmış. Kv eltimin öz teyzesi. Ayıp boyle seyler. Ne olacagimiz belli olmaz... ve genclere kötü ornek olmayin... Kv cok iyi bir insanmış ve sorun eltimdeymis. Bu durumda gelinlerde problemli olabiliyormuş!!!

Mesele onlar degil mesele daha evliligin e sini bilmeden kv kp muhabbetlerine girmeleri. Cok klasikleşmiş bir muhabbet. Ayrica gerekirse bakacaklar yada baska tercihlere bakacak. Gercekten cok ayipsiniz! Benim anneannem yatalakti 10 yil yatalak kaldi ve erkek cocugu yoktu... damatlari baktı. Babam ogretmen toplum icinde muthis bir sayginligi var, gelen gidenimiz ayri. Annemle gezmeyi cok severdi. Ama gelgör ki anneannem den sonra bazi seylerden ödün verdiler. Ve babam sirtina koyar binadan indirir arabaya bindirirdi. Benim esim enistem hepsi sırtlamıştır anneannemi. Bizler lükslerimizden ödün verip gelip annami yanlız bırakmazdık. Teyzelerimin esleri keza ayni. Gercekten bu tarz konustugunuzda acaip sinirleniyorum. Eltimin yüzünden kayınım ayni binada oturan kayinvalidemi kapıyı calip sormazmış. Kv eltimin öz teyzesi. Ayıp boyle seyler. Ne olacagimiz belli olmaz... ve genclere kötü ornek olmayin...

Tabi ki bu muhabbetlere girecekler, annesiyle birlikte yaşama gibi bir konuyu evlendikten sonra mi konuşacaklardi?

Ayrica yatalak olmak bambaşka bir durum siz konuyu aşiri saptiriyorsunuz. Yatalak biriyle, evde yalniz durmak istemeyen bir kadin ayni şey mi?
Eli ayagi tutan kvyi niye yanina alsin aylarca, kimse buna mecbur degil.
Konuyla alakasiz örnekler vererek olayi bambaska yerlere taşiyip kafaniza göre kurgu yapiyorsunuz.

Bakın benim eşimin annesi bizimle kalmadığı halde arada geldiğinde mobilyalarımın aksesuarlarımın yerini değiştirmeye kalkardı, ben eski yerine koyarım anlasın diye bu sefer başka birşey bulup onu değişirdi.
Hatta banyoda ki çamaşır sepetimin bile değiştirmişti!
Gelip şuraları süpür azcık derdi, ben bilirim evimde ne yapacağımı dediğimde başka birşey bulurdu, kadının huyu bu çünkü, bakın istemediğiniz birşeye asla evet demeyin

merhaba. size bir konuda danışmak istiyorum.2 yıldır güzel süren bi ilişkim var sevgilim gerçekten çok dürüst bana değer veren efendi evlenilecek birisi ve birbirimizi çok seviyoruz elhamdülillah mutluyuz da. babası vefat etmiş annesi de kendini çocuklarına adamış hiç evlenmemiş. annesini tanımıyorum dediğine göre dünya tatlısı biriymiş(hep öyle olur zaten:KK70:) ve şöyle bir sorun var kadının kendi evi var fakat tek başına kalamıyor korkuyormuş. şu an kızında kalıyor kızı da evli. kendi evi boş yani. onların bileceği iş tabi de daha ailesini bile tanımazken bu durum yüzünden çok tartıştık. ben hep güzel bi dille anlatmaya çalıştım meramımı. sevgilimin isteği şu aynı evde oturmayacağız ama evimizde misafir odası gibi bir oda olsun istiyor ve onun annesi veya benim annem farketmez arada sırada gelip bizde kalabilsin diye. ben de buna gerek olmadığını, misafir olarak gelecekse salonda da yatabileceğini söylüyorum rahat koltuklar alabiliriz diyorum. ama bunu deyince acayip öfkeleniyor. zaten kız kardeşim annemi bırakmaz arada sırada bize geldiğinde salonda mı yatsın diyor. bu arada evlenince muhtemelen annesinin oturduğu şehirde olmayacağız. ama yine de korkuyorum ben kadını tanımadığım için huyunu suyunu bilmiyorum belki de gelip hiç çıkmayacak bizden bilemeyiz ki.. bilmiyorum abartıyor muyum sizce kızlar akıl verin? bu konu da tepkim ne olmalı. evimizde 1 odanın böyle misafir odası olması ilerde bi sorun teşkil eder mi bize? ya da kendi fikrimi güzel bir dille nasıl anlatabilirim? o da cellaleniyor çünkü annem bi oğlu var babam yok sürekli kız kardeşimde kalması normal mi diyor erkeklik damarı kabarıyor doğal olarak ona da hak veriyorum. nasıl güzel bi dille bunu anlatabilirim nasıl davranacağımı şaşırdım yanlış anlar diye
%200 yerlescek 😂
Damat der en basta gitsin biraz da kardesinde kalsın annen diye.
Kalmasın evinde kalsın
Kardesinde kalması da norml değil yani.
Evli insanların yanında ne isi var 😨

Burada aslında durumlar belli; yalnız yaşayamayan bir kadın ve iki tane çocuğu var; yani kayınvalidenizin yılın en az 3-4 ayı sizle yaşaması zaten olası bir şey çünkü kız kardeşininde farkındaysanız bir kocası var onlarda yanlız kalmak isteyebilir; kaldı ki istemeleri de normal. Burada sizin derdiniz bir odanın misafir odası olması değil; görünen köy kılavuz istemez, baştan konuşsanızda bu ihtimal değişmez, baştan konuşsanızda ilerde annesi size kalmaya geldiğinde adam annesini sokağa atamayacağına göre en fazla böyle söz vermemiştin diyip boşanabilirsiniz. Baştan anne baba konularında pazarlıkla yapılan evliliklerin de çok sağlıklı olduğu söylenemez. Burada sizin yapacağınız tek şey tercih, bu adamın yanlız kalamayan bir annesi ve iki tane evladı var ya yılın yarısı bu anneyle yaşamayı göze alacaksınız ve evleneceksiniz, ya da ayrılacaksınız, sevgilimi istiyorum ama annesi olmaz deme şansınız yok malesef. Erkekler konu aileleri hele hele yanlız yaşayan anneleri olduğunda, öyle eşime söz verdim anne bizle yaşayamazsın diyemezler.
söyledikleriniz çok doğru
ama aslında varya bu kızın sevgilisi ilerde anasına oda yapıp beraber yaşamaya yol yapacagına gercekten analarına yardımcı olmak istiyorlarsa ablası ile birlikte kadını bir doktora götürmeliler
normal değil bu yalnız kalamama belki kadın kocasını kaybedınce travma yaşadı ama aşılamayacak bir şey değil
şimdi kadın diyelim evinde kalıyor olsa bile kocası olmadıgı için normalde gelip kalmaları zaten uzun sürecektir ( yılın altı ayı değil de gelmişken 1 ay kalma gibi) bu hadi normal denebilir
ama tabi benim gibi yatılı misafire hiç alışık olmayan için de zor gelebilir konu sahibi çekemeyecekse bunu da düşünmeli
bunları şimdiden düşünmesi bana kötü niyetli gelmedi açıkcası
oğlanın anasına yer yapma düşüncesi kadar konu sahibinin de kendisini düşünmeye hakkı var

Muhtemelen çoğunuz yatkalk namaz kilan, dini terimleri dilinden düşürmeyen ramazan geldiğinde oruç tutan tiplersiniz...insanliktan dem vuranlar! Bence alevi ve kürtlerden ogrenmeniz cok sey var. Olanlar ise biraz yeniden öğrenmeli hümanizmi!!!

Muhtemelen çoğunuz yatkalk namaz kilan, dini terimleri dilinden düşürmeyen ramazan geldiğinde oruç tutan tiplersiniz...insanliktan dem vuranlar! Bence alevi ve kürtlerden ogrenmeniz gereken cok sey var. Olanlar ise biraz yeniden öğrenmeli hümanizmi!!! Ve empati!!!
siz şimdi milletin namazını orucunu ne karıştırıyorsunuz! ne alakası var namaz kılanlar hep kaynanasını yanında istemek zorunda mı, islamın şartlarından mı bu ?
alevi olmakla kürt olmaya nerden geldik ? alevi ve kürt olanlar kaynanalarının ayağına paspas mı oluyormuş :halay:
aklımda deli sorular :KK53:

Son düzenleme:
siz şimdi milletin namazını orucunu ne karıştırıyorsunuz! ne alakası var namaz kılanlar hep kaynanasını yanında istemek zorunda mı
alevi olmakla kürt olmaya nerden geldik ? alevi ve kürt olanlar kaynanalarının ayağına paspas mı oluyormuş :halay:
aklımda deli sorular :KK53:
Hayir canim saygili ve hümanist olurlar.... boyle cahil cocuklar yetistirmezler... oturup tum gun turk kahvesi icip senin kv den benim kp im muhabbeti yapmazlar. Daha evlenmeden bir anneye bu denli saygisiz cumleler kurmazlar... Misafirperverdirler... Turkiye ye atfedilen o misafirperverlik vs ordan geliyor... biraz okuyun geliştirin kendinizi... Toplumun geldiği aşamaya bak ya... cok yazik!

Hayir canim saygili ve hümanist olurlar.... boyle cahil cocuklar yetistirmezler... oturup tum gun turk kahvesi icip senin kv den benim kp im muhabbeti yapmazlar. Daha evlenmeden bir anneye bu denli saygisiz cumleler kurmazlar... Misafirperverdirler... Turkiye ye atfedilen o misafirperverlik vs ordan geliyor... biraz okuyun geliştirin kendinizi... Toplumun geldiği aşamaya bak ya... cok yazik!
:KK45: dimi ya valla çok cahilim dimi keşke ölsem :cool:
işte alevi ya da kürt olsaydım tüh bak

abla sen neyin kafasını yaşıyon ya? daha evli değilim bi şey değilim, kayınvalidemi eve sokmamayı bırak daha kendisini tanımıyorum bile. gelmiş beni zan altında bırakıp iftira atıyorsun bir de üstüne beddua ediyorsun kendince. nasıl zorunda gittiyse artık, yapmadığım şey hakkında beni zan altında bıraktığının bin katını yaşa inşallah sende ne diyim haa bi de çooooook amin
Uzerine neden alindin genele yazmisim:) ayrica sen once bir evlen ondan sonra misafir odasi derdine düş. Hade canim kolay gelsin:)

Konu sahibine cok fazla onyargili gibisiniz.Meselesi aslinda o da degil,kadinin bir kac gun gelip kalmasi de degil,meselesi bir iki gun ayagina birlik oturma endisesi.Normal degil mi sizce?tanimadiginiz bir kayinvalide adayi ile birlik oturma konusu her gelini korkutur.Bir iki gun ayagina tamamen gelinin evine tasinan kayinvalideler var sikca dert yanan gelin konularina denk gelebilirsiniz.Evladini dogurdun buyuttun eyvallah da evine gidipte aylarca kalip kimseyi de rahatsiz edemezsin iste orada durulmali!Anneyim dort evladim var,hepsine ayri ayri emegim var ama emeklerimin karsiliginda da muskul durumda degilsem eger yeni evlenmis cocugumunda evine gidip aylarca kalmam analik hakkim buna uzin vermemeli dinen zaten geline bu hakki Allah verdi.Istemiyorsan ayni evde yasatamaz es oyle degilmi?Kizcagizin korkusu tanimadigi huyunu bilmedigi biriyle ozellikle yeni evliyken yasamasi.Birde yazdiginiz yorumu begenmedim diye diger yazdigim konulara begenmedim diye ifade birakiyorsunuz ,garip bir karaktersiniz 😁🤭
Aynen ana baba olmak evladın hayatına sürekli dahil olmak hakkını vermez kimse kimseye muhtaç olmasın çok zor bi durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X