müstakbel Kayınvalidem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu okuyunca cok fazla iyi niyetli dusunemedim,mustakbel es adayi annesine yol yapiyor olabilir,burda ne konular okudum ben.Ayri oda kismina gelince eger buyuk bir evde oturacaksaniz,kesinlikle misafir odasi olmasi sizin hayriñiza,kendiniz rahat edersiniz oncelikle,kayinvalideniz iyi niyetli biriyse zaten korkmayin sizin halinizi az cok anlar yuk olmak istemez.Dedigim gibi umarim iyi niyetli bir kadincagizdir.Es adayiniza gelince simdiden konusun,gelip kalmasin da tabiki sakinca yok ,odasi olmasinda da sakinca yok ama bu kalma olayini aylara donusturmezse eger.Simdiden niyetinizi bilsin,gerci annesine git diyecek hali de yok...Karisik mevzular bunlar hersey aslinda kayinvalide adayinizla iliskinize bagli.
Benim eşimin ailesi aynı ilde yaşamamıza rağmen gelip 2-3 gün kalıyorlar ayrı odam olmadığı için çocuk odasında yatıyorlar salonu işgal etmelerini istemiyorum çocuk odasında yatmaları da rahatsız ediyor çocuğum onların nefesiyle uyuyor banyodaki lavaboyu kullanmalarından tiksiniyorum akşam bi dizi izlicez kv çenesi durmuyor izlediğimden bi şey anlamıyorum gereksiz konuşmalarını dinlemek zorunda kalıyorum belki çay içmek istemiyorum o akşam ama onlar var diye çay koyup servis ediyorum zorlukları çok var gerçekten sırf sürekli bi arada olmadığımız için sabrediyorum bi de çocuklarına emek vermişler bu kadarını da hak ediyorlar diye düşünüyorum ama aynı evde sürekli birlikte olmayı göze alamazdım

1,5 yil kv ile yaşamis biri olarak kacin diyorum)))
Piskolojim hala duzelmedi))))
Evlenmeden ben de her seye pembe gozluklerle bakiyordum, kv ile kavgali olan gelin gordum mu sucu hep gelinde gorurdum.
Gelin ne kadar iyi olursa kv da o kadar iyi olur derdim.
Buyuk konusmamak lazimmis.

Tokat gibi cevap geldi hayattan)))
Gerçekten öyle evlenmeden önce insan çoğu şeyi göremiyor

Konu sahibinin endişelenmesini haklı buluyorum. Bazı insanlar kalabalığı sever bazı insanlar tek olmak ister kimseyle yaşayamaz. Burada dert yanan insanlara “evlenmeden önce neden kabul ettin vs” diyoruz ya bu bayan da baştan soruyor. Konu nerelere gelmiş.
ben kimseyle yaşamak istemem bu da bnm tercihimdir. Hele kocamla aynı evi paylaşmaya başlayıp alışma sürecinde hiç istemem. Evde biri var diye hep mesafeli olurum strese girerim.
bi insan evini biriyle paylaşacaksa onun fikri alınır gidip 6 ay kalınmaz.Ev oğlumun evi diyen gelini insan yerine koymayanlar hepten uzak tutulmalı.

Bu konuda sevgilinle konuşmana hiç gerek yok durum ortada kv yalnız kalamıyor, eşiniz de oda yapmak istiyor. Uzun süreli kalacak belli. Zaten kızı evli mi orayı anlamadım ama kızı evliyse damat da demeyecek mi biraz da oğlunda kalsın. Baştan kararını ver eğer böyle bir durumu kabul edeceksen devam et derim.

Konu anne babaysa baştan konuşmakta çözüm değil.
Ne olacak evlenince kızında mi kalacak sadece kayınvalideniz?
Eşinizde karıma başta söz verdim seni eve alamam bizde uzun süre kalamaz mısın diyecek annesine?
Bazı şeyler çok açık sadece görmek istemiyoruz sanırım.
Evlenirsenız yılın yarısını sizinle geçirecek sevgilinizin annesi, siz istemeyecek olursanız da bunun huzursuzluğunu yaşyaacaksınız evliliğinizde.

Çözümü anneyi yanlız kalamaması ile ilgili destek almasını sağlayıp çocuklarına yakın ev tutmak ama böyle birşeyi çözümü var olarak görmüyorlar demek ki.

Benim anneannem konu sahibinin mustakbel kayınvalidesine benziyor yalniz kalamama acisindan. Dedemi kaybettikten sonra yalniz kalamiyor anneannem de. Annem ve daha ziyade bir dayim nobetlese bakiyor.

Ilk zamanlar cok sikinti yoktu ama sonrasinda gece uyuyamama basladi. Gunduz uyuyor gece tansiyonum cikacak felc kalacagim diye gezinip duruyor. Dedem felc olmustu bu korkusu oradan geliyor olabilir.
Ailede de tansiyon ve seker oykusu var. Gece basinda beklesinler istiyor. Gecede iki kez acile gitmeler, huysuzluk, gecimsizlik, kendini izole etme... Cok zor. Halbuki gencliginde cok dirayetli bir kadindi.

Ona bakan yengem sinir hastasi oldu annem de felc geçirdi. O hala iyi. 90 yasinda neredeyse. Allah iyilik versin uzun guzel ömurleri olsun.

Ancak bazi insanlar yas ilerledikce benlik bütünlüğüne karsi umutsuzluk yasiyor. Geriatrik tedavi almalilar. Bir cocugunun yanina siginip aktif hayattan el etek cekmek yerine sosyal baglarini guclendirmeliler. Sagliklarinin el verdigi basit isleri yapmalilar.Yaslilara donuk programlar olmali ,bilinclendirme yapılmalı.

Yaslilar icin kres diye bir haber okudum altinda olumsuz bircok yorum annE babamizi atalim mi diye.
Velhasil geriatri konsunda farkindaligimizin az oldugunu dusunuyorum.

Oda istemesi ilerisi için yer yapma çabası gibi geldi bana.Lütfen dikkatli olun kavgada etseniz herşeyi açık açık konuşun.Evlenince herşey bambaşka oluyor malesef o minnoş erkeklerde aslan kesiliyor (bunu erkekler için genelleme olarak söyledim istisnalar vardır tabi).Mesela sizde kaç gün kalacağını açık açık konuşun derim.

Kv gelinde kalmasin diyenler sizin anneniz yok mu? Annenizin gelini annenizi eve istemese ne yapardiniz? Ilerde kv olunca gelinin evins sokmazsa ne yapaxaksiniz? Kocis dedigin adam gökten zembille inmedi bir ailesi bir annesi var be! Isine gelio begenmeyenler ben sizi milyar kez begenmiyorum. Annem rahmetli oldu benim bir abim olacakti gelin anami eve sokmayacakti onun bacaklarini ayirirdim!!!

Hanımlar,
burası inançların, mezheplerin, ırkların, kökenlerin yargılanacağı bir site değil, bu sebepledir ki Kadınlar Kulübü'nde din, mezhep vb içerikli konular, yorumlar yasaktır.
Ortak ve en önemli noktamız kadınız, kültürel kimlikleriniz ne olursa olsun.

Yani oda olması imkana bağlı birşey ama bence sevgiliniz niyeti bozmuş.kadın büyük ihtimal siz evlenince gelir aylarca kalır.evli kızında kalan oğlunda da kalır.yol yakınken asıl sorununuzu anlatın emin olmadan da evlenmeyin.benim yaşlı bir komşumun kocası öldü ama kendi yaşıyor.korkuyorsa kızında kalmaya devam etsin veya yakında bir ev tutsun.aynı evde yaşayamazsınız bu devirde kimse kimsenin kahrını çekmez.

Kv gelinde kalmasin diyenler sizin anneniz yok mu? Annenizin gelini annenizi eve istemese ne yapardiniz? Ilerde kv olunca gelinin evins sokmazsa ne yapaxaksiniz? Kocis dedigin adam gökten zembille inmedi bir ailesi bir annesi var be! Isine gelio begenmeyenler ben sizi milyar kez begenmiyorum. Annem rahmetli oldu benim bir abim olacakti gelin anami eve sokmayacakti onun bacaklarini ayirirdim!!!
Hic bir sey yapamazdin. Velev ki yaptin, huzursuzluk cikmasi disinda hic bir ise yaramazdi. Buna da en cok annen uzulurdu. Ama anneni gelinin insafina birakmaz, her isine kendin kosardin, kendin bakardin. ;)

insanin evinde misafir odasi bulunup bulunmamasi biraz maddiyata bakar.

Maddiyatim yerinde ve ailem baska sehirde yasiyorsa veya baska sekilde yatili misafirim cok oluyorsa ben misafir odasi olsun isterim,
salonda misafir yatirmaktan hoslanmam.

O yuzden sevgilinizin annesini de dusunerek evde bir msiaifr odasi istemesi bana anormal gelmedi.

amma velakin, bu annem arada bizde kalirin acilimi, yilin yarisini bizde gecirir ise,
orada baya bir dusunmek lazim,
yilin yarisi o gelse, sizin anneniz babaniz da yilin diger yarisi gelse mesela,
ne anladim ben o iste,
evlenmeyeyim sevgili olarak kalayim daha cok gorusurum degil mi.

bilemiyorum cok zor isler,
kari koca ayni fikirde olmak gerekir, yoksa kalpler kirilir, ne o sizi anlar, ne siz onu, konudaki gibi.

Bence ortak bir sekilde hayata bakmiyorsaniz,
evlilik anlayisiniz ortak degilse yol yakinken vazgecmeli.

Benim evlilik anlayisim, cekirdek aile ile yasamaktir,
genis aileye dahil olan herkesle de belki sik sik gorusulebilir ama ayni ev sakini olunmaz.
Herkesin evi ayri olsun, aksam herkes evine gitsin, gerekirse her gun gorusulsun.

Çok sert konusmuşsunuz ancak bu bakış açisiyla gecim olmasi cok zor zaten.Gelin annenizi eve sokmazsa bacaklarini ayiramazsiniz.Zira boyle kayinvalideyle gorusmeyen ,ev kalmasi yapmayan onlarca cift var belki yuzlerce.Bu uzun kalma konusu insanlarin karakterlerine gore cok degisir.Bazilari sever bazilari sevmez.Yani insanlarin gelin olsun kv olsun kp olsun bu karsilikli ahenkle gelişen ya da gelişmeyen birsey.Uyum meselesi.Ama insanlar ne kadar uyumlu olursa olsun uzun kalmalarda sorun yasamaya hazir olacaksin.Insaniz sonucta.
Kaldiki benim anneannemin 3 4 tane kümesi vardi ,tavuklar bile alıştiği kümes disinda kalirsa diger tavuklarla kavga ediyorlardi:)
Yani canlı dogasi bu:) Ama yani ne biliyim hep yapiyla alakali boyle seyler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X