Mustakil ev 2.kat

civcivsin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2021
1.362
1.232
83
27
Arkadaşlar adana da oturuyordum şuan Tarsusa taşınacağım.
Mustakil ev 70 mt dedem oturuyor hisseliymiş ev üst kat yasak ama evliyim çocuğum var üst kata prefabrik yapsam sorun olur mu sizce?
Sığamıyorum kiraya gidecek paramda yok şuan çocuğumda var.
Herkes yapmış mahallede ama ben korkuyorum ceza olursa o parayı naıxl karşılarım
Depremden beri burada kalıyorum düzeni bile bozdum herkesin.
Bilgisi olan var mı

Projeye aykırı olabilecek şeyleri yapmayın gözünüzü seveyim. İzin var mıymış kat çıkmaya,önce onu araştırın. Bahçe var mı? Bahçe varsa orayı değerlendirin,izinsiz imarsız iş yapmayın.
Normalde 3 kat imar izni var ama hisseli olduğu için kata gidecek diyorlar ve seneler sürebilirmiş

Projeye aykırı olabilecek şeyleri yapmayın gözünüzü seveyim. İzin var mıymış kat çıkmaya,önce onu araştırın. Bahçe var mı? Bahçe varsa orayı değerlendirin,izinsiz imarsız iş yapmayın.
Bahçe var bir oda daha eklenebilir ama ona dahi hayor diyolar sit alanı

Yapan çok ama ceza alanda çok. Yani hiç beklemediğin anda şikayet geliyor söyliyim sonra pişman olursunuz. Biz bahçe duvarını bile yaptırırken komşu tarafına çıkmamak adına yanlış hatırlamıyorsam kadastrodan biri gelmişti ona ölçtürdükte yaptık. En ufak geçişte komşun şikayet ederse yıktırıyorlar.

Mustakil ev 70 mt dedem oturuyor hisseliymiş ev üst kat yasak ama evliyim çocuğum var üst kata prefabrik yapsam sorun olur mu sizce?
Herkes yapmış mahallede ama ben korkuyorum ceza olursa o parayı naıxl karşılarım
Bilgisi olan var mı
Prefabrikte olsa izinsiz iş yapmayın ki kendiniz diyorsunuz üst kat yasak diyorsunuz demek ki izin yok kat cikmaya

Bilgisi olan var mı

Ceza kesilir herkes yapmış diye birsey ztn kabul edilir değil ama kurumlar düzenli kontrol ediyor şikayete gerek yok drone kontrolü yapıyoruz

Bırak ikinci katı izinli olan üst kata projede yer almadı diye arka tarafa balkon ekletecektik sonradan aklımıza geldi onu da yaptıramamıştık tekrar izin al, bekle öyle yaptırdık yani şakaya gelmiyor bu işler.

Yapan çok ama ceza alanda çok. Yani hiç beklemediğin anda şikayet geliyor söyliyim sonra pişman olursunuz. Biz bahçe duvarını bile yaptırırken komşu tarafına çıkmamak adına yanlış hatırlamıyorsam kadastrodan biri gelmişti ona ölçtürdükte yaptık. En ufak geçişte komşun şikayet ederse yıktırıyorlar.
Ben biri kaçak kat yaptı diye şikayet etmiştim yıllar önce açık adreste vermiştim .gidip bakmadılar bir. Bir daha da uğraşmadım açıkçası .hemde İstanbul’da .

Zaten su kurallara karsi davranislar yüzünden geliyor basimiza ne geliyorsa. Durumunuz zor olabilir, ama yapmayin söyle isler ya. Bizim bir binamiz var Türkiyede. Zamaninda yapan h** binayi yan binaya yapistirip birakmis. Koskocamin bir duvar eksikti. Biz binayi elden gecirirken fark edildi sükür gereken yapildi. Ama bu sekilde olup yapilmayan veya kurallara aykiri bakalim kac bina var bilmek bile istemiyorum

Kiraya verecek paranız yoksa prefabrik nasil çıkacaksınız üst kata o da ucuz değil ki. Şikayet eden olursa hem yıkılır hem ceza alirsiniz. Şikayet eden olmasa da görünüyor gerçi belediye geliyor hemen. Bence hiç girmeyin.

Back
X