Haklısınız aslında neredeyse betonarme fiyatına geliyor bizimki de. Ancak Mersin civarı birkaç firmayla tadilat işimiz oldu ve ağzımız yandı. Aylarca bekledik, para iadesi istedik olmadı kavga dövüş hallettik birçok şeyi. Bu firma daha güvenilir geldi bize ve de Çelik konstrüksiyonun koşa sürede tamamlanması cazip geldi. Bu arada betonarme ev yaptıran birkaç tanıdıkla görüştük. Daha kaba inşaat aşamasında bile 300 bini aştıklarını söylediler. Daha mutfak dolabı, parke, ıslak zeminler, kapılar tamamı eksikti üstelik. Gözümüzü daha çok korkuttular.Biz(yani annem ve babam) de Manisa da zeytinliğimize ev yaptırmayı planlıyoruz. Henüz araştırma aşamasındayız ama eğer ruhsatlı bir ev yaptırıyorsanız yani gereken izinleri alıp devlet oraya elektrik ve suyu getirmeliymiş. Bizim köyümüzde internet alt yapısı var, elektrik çekilirken internetti de aynı hattan biz ekstra para vererek çektirmeyi planlıyoruz. Yalnız merak ettiğim neden çelik konstrüksiyon bakıyorsunuz? Maddi durumunuz yettikçe yavaş yavaş betonerme yaptırsanız? Bir de daha 2 3 ay önce fiyat aldım ben iki katlı 4+1 bir betonerme evin her şey dahil maaliyeti 400.000 civarıydı. Ayakkabılık, mutfak, banyo ve tavan spotları vs de dahildi. Manisa bölgesindeki inşaat firmalarından fiyat almıştım ama ben.
Mune eşim de ben de çok yoğunuz. Kendimiz üstlensek kesin çok fena kazıklanırız çünkü işi takip etmek lazım. Bu şekilde kendileri inşaat işlerine girişen tanıdıkların ya emekli babaları ya dayıları vs vaktini ayırıp işin başında duruyor. Bizim bu işleri takip edecek ne vaktimiz ne de enerjimiz var (3 çocuktan dolayı). Biz daha ekonomik olur düşüncesiyle çelik ev firmalarına ve anahtar teslim projelere yöneldik ama senin değindiğin hususlar kafamı karıştırdı. Belki sözleşmeyi bir bilene göstermek lazım, bize düşen ödemelerin be olacağını kesinleştirmeden girmek saflık olacak.Heveslendiğiniz bir şey için olumsuz yazdığımdan dolayı özür dilerim ama eldeki para ve elde olmayan mücbir sebeplerle öngörülenin üstünde masraflar çıkacağını da düşünerek yazıyorum.
Hani hiç sıkışmasanız veya çocuk olmasa karı-kocadan ibaret bir aile olsanız bazı riskler göze alınabilir ya da temelinden itibaren tüm inşaatı kendiniz üstlenseniz bir firmayla anlaşmasanız yine göze alın derim ama bir yerle bir kere sözleşme yaptınız mı bağlayıcılığı nedeniyle, sözleşmede anlaşılan fiyat dışında doğabilecek her türlü masrafı da belli bir sürede ödemek zorunda kalacaksınız.
Kendiniz yapsanız inşaata ara verebilir, elinize para geçtikçe yaparsınız bu da sizi çok zorlamaz.
Sözleşmeyi işi bilen bir avukata gösterip fikir almak iyi olur gerçekten çünkü bu konulara çok da hakim değilim ama firma sözleşmeye öyle bir madde koyar ki farkında olmadan anlaştığınız fiyat haricinde ekstra ödemeler yapmak zorunda kalırsınız, mesela sözleşme başlangıç tarihinden anahtar teslim tarihine kadar geçecek süreçte, anlaşılan fiyat imza atılan tarihteki döviz kuru üzerinden mi olacak yoksa kur farkı fiyatlara yansıtılacak mı?Mune eşim de ben de çok yoğunuz. Kendimiz üstlensek kesin çok fena kazıklanırız çünkü işi takip etmek lazım. Bu şekilde kendileri inşaat işlerine girişen tanıdıkların ya emekli babaları ya dayıları vs vaktini ayırıp işin başında duruyor. Bizim bu işleri takip edecek ne vaktimiz ne de enerjimiz var (3 çocuktan dolayı). Biz daha ekonomik olur düşüncesiyle çelik ev firmalarına ve anahtar teslim projelere yöneldik ama senin değindiğin hususlar kafamı karıştırdı. Belki sözleşmeyi bir bilene göstermek lazım, bize düşen ödemelerin be olacağını kesinleştirmeden girmek saflık olacak.
Çok teşekkür ederim Mune, çok güzel anlatmışsın. Bu yazdıklarından sonra sözleşmeyi mutlaka bir avukata göstereceğiz ve evde sakin kafayla okumadan imza atmayacağız.Sözleşmeyi işi bilen bir avukata gösterip fikir almak iyi olur gerçekten çünkü bu konulara çok da hakim değilim ama firma sözleşmeye öyle bir madde koyar ki farkında olmadan anlaştığınız fiyat haricinde ekstra ödemeler yapmak zorunda kalırsınız, mesela sözleşme başlangıç tarihinden anahtar teslim tarihine kadar geçecek süreçte, anlaşılan fiyat imza atılan tarihteki döviz kuru üzerinden mi olacak yoksa kur farkı fiyatlara yansıtılacak mı?
Bazı maddeleri okumaktan sıkıldığınız dikkatinizin dağıldığı yerlere koyabiliyorlar ama imza attığınız zaman bağlayıcı oluyor, dava sürecine girseniz sıkıntı, emlak konularında epey mağduriyet oluyor, bazı şeyler gözden kaçabiliyor, hem o kadar harcama yapıp hem hayal kırıklığına uğramak kötü oluyor, üzülmenizi istemem.
Rica ederim, aklıma geldi sadece bir fikir, arsaya kalıcı konut düşünceniz yoksa ve arasıra vakit geçirmelik yer olarak düşünüyorsanız elektrik su çekebileceğiniz, çekme karavan gibi bir şeylere baktınız mı hiç? Onlar sanki nispeten daha uygun fiyatlı, kendi arsanıza koyacağınız için de sıkıntı olmuyor.Çok teşekkür ederim Mune, çok güzel anlatmışsın. Bu yazdıklarından sonra sözleşmeyi mutlaka bir avukata göstereceğiz ve evde sakin kafayla okumadan imza atmayacağız.
Heveslendiğiniz bir şey için olumsuz yazdığımdan dolayı özür dilerim ama eldeki para ve elde olmayan mücbir sebeplerle öngörülenin üstünde masraflar çıkacağını da düşünerek yazıyorum.
Hani hiç sıkışmasanız veya çocuk olmasa karı-kocadan ibaret bir aile olsanız bazı riskler göze alınabilir ya da temelinden itibaren tüm inşaatı kendiniz üstlenseniz bir firmayla anlaşmasanız yine göze alın derim ama bir yerle bir kere sözleşme yaptınız mı bağlayıcılığı nedeniyle, sözleşmede anlaşılan fiyat dışında doğabilecek her türlü masrafı da belli bir sürede ödemek zorunda kalacaksınız.
Kendiniz yapsanız inşaata ara verebilir, elinize para geçtikçe yaparsınız bu da sizi çok zorlamaz.
Korkutmak gibi olmasın ama en azından ev almak veya yaptırmak isteyenlerin kafasında fikir oluşsun ya da sözleşme imzaladıklarında neye imza attıklarını bilsinler, inşaatın öngörülemeyen zorluklarını bilsinler diye yazıyoruz yanlış anlaşılmasın :)ben daha da ileri gidip kesin öyle 3 yıla sıkıştırılmış bir şekilde yapmayın diyorum.
Hevesin kursakta kalması gerçekten kötü ama inşaat, elektrik, su olayları çok zaman ve para isteyen şeyler.
Ay o bir şey değil 3e 5e hallolur denilen şeyler birikiyor çığ gibi 25 30 binleri buluyor.
Dolandırılmamak için zaten kesinlikle avukat şart.
kat mülkiyetli her yeri yapılı yazlık aldık, bu yaz şak diye önümüze 10 binlik masraf çıkardılar.
2+1 ufacık ev he bu arada. ve gerçekten 10 bin.
e biz de yok hidrofor alalım yok şunu alalım demiştik oldu mu sana 15 bin.
3 çocuk, her an biri hasta olabilir, allah korusun yani bir grip olsa bir aşı olsa 500 600 direk zaten adım atılınca verilen miktar.
e illaki de oluyor. valla benim gözüm korkardı.
Ben memurum eşim özel sektörde çalışıyor. Eğer eşim işini kaybederse çok ciddi sıkıntı olur bizim için ama tazminatı bizi rahatlatır en kötü diye düşünürken yukarıda bir arkadaş eşinin tazminatını alamadığından bahsetmiş.Şu dönemde eğer özel sektörde iseniz iki k3z düşünün. Yukardaki yorumda başlayın bitsin dedim ama herhangi bir iş kaybında bambaşka bir boyut alır süreç.
Memursaniz ayliginiz yıllığıniz belli
Çok şaşırıyorum şu verdiğiniz fiyatlara. Bize anahtar teslim 150m2 1,5 kat için 205 bindi Nisan ayında verdikleri fiyat. Hem de büyük şehirde yaşıyorumHaklısınız aslında neredeyse betonarme fiyatına geliyor bizimki de. Ancak Mersin civarı birkaç firmayla tadilat işimiz oldu ve ağzımız yandı. Aylarca bekledik, para iadesi istedik olmadı kavga dövüş hallettik birçok şeyi. Bu firma daha güvenilir geldi bize ve de Çelik konstrüksiyonun koşa sürede tamamlanması cazip geldi. Bu arada betonarme ev yaptıran birkaç tanıdıkla görüştük. Daha kaba inşaat aşamasında bile 300 bini aştıklarını söylediler. Daha mutfak dolabı, parke, ıslak zeminler, kapılar tamamı eksikti üstelik. Gözümüzü daha çok korkuttular.
Fiyatlar bu şekilde maalesef. İşini iyi tapan firmalar yüksek fiyat veriyor. Ucuz fiyat veren çok firma hakkında da net şikayet sayfaları ile dolu. Yok bir yıl dolmadan tavan çöktü, duvarlar nem aldı vs diye. O yüzden güvenilir bir yere yaptırmak istedik. Bu arada daha pahalı fiyat verenler de var.Çok şaşırıyorum şu verdiğiniz fiyatlara. Bize anahtar teslim 150m2 1,5 kat için 205 bindi Nisan ayında verdikleri fiyat. Hem de büyük şehirde yaşıyorum
Bir miktar altın birikimim var. O tutarı kötü gün parası olarak kenara atmaya karar verdim. En azından hastalık gibi beklenmeyen durumlar için hazırlıklı oluruz.3çocukşa maaşın yarısını ev için bağlamak çok anlamsız çocuk bunlar neticede ne zaman nasıl bir masraf olacağı belli olmuyor yinede siz bilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?