Biz zaten deniz kenarında yaşıyoruz. Ben deniz ve kumdan pek hoşlanmıyorum ama çocuklar bayılıyor. Onlar için de farklılık olsun istedik.Yazlık evse,denize çok yakınsa ben desteklerdim bu fikri.
Yayla,köy,kasaba evi sevmiyorum ben.
İmza: 2 senedir ayak parmağını denize sokamayan,gençliğinde denizden çıkmayan mazlum üye.
Şaka bir yana,siz köy evi seviyorsanız tabii ki yaptırın,sağlık ve mutlulukla oturmak nasip olur tüm sevdiklerinizle inşallah.
Bizimki de çelik ev ve fiyatlar uçmuş durumda. Gerekçe de çelik fiyatının 3 katına çimentonun 2 katına çıkmış olması. Geçen sene 150 dedikleri eve şu an 300 bin diyorlar.Çelik evlere baksanız, onların masrafı çok daha az diye biliyorum. Şu süreçte pek çok insan böyle evler yaptı rahat nefes almak için, haksız da değiller. Düşük bütçeyle yapabileceklerinize bakın derim ben. Çocuklar küçükse 3 yıl da çok zaman değil aslında. Ama büyükseler onlara yatırım yapmak daha akla yakın duruyor
Abim 15 yıllık borçlandı ev için. Biz ev almayı hayal bile edemiyoruz. En ucuz ev 300 bin lira. En yüksek memur maaşı 6 bin lira.Üç yıl ve maaşlarının yarısı . Dert bunun neresinde anlamıyorum
Doğrudur.Biz zaten deniz kenarında yaşıyoruz. Ben deniz ve kumdan pek hoşlanmıyorum ama çocuklar bayılıyor. Onlar için de farklılık olsun istedik.
Aldığınız arsa farklı bir şehirde mi?Sevgili Mune evet apartman dairesinde yaşıyoruz ancak burası çok sıcak bir şehir. Burada müstakil bir ev yaptırsak bile 3-4 ay burnumuzu dışarı bile çıkaramayız maalesef. Yoksa aklımızdan ilk geçen buydu. Bir de oturduğumuz yerde arsa fiyatları çok çok uçuk. Evle birlikte çok yüksek bir meblağa denk gelecekti.
öyle olması mümkün değil ben de araştırdım fiyat aldım bi çok yerden. bence siz biraz daha araştırın. dediğim gibi 80-90 bine çok güzel evler var, daha rahat geniş olsun derseniz max. 150bin80 m2 için 300-400 bin arası.
Büyük ev seviyorum maalesef, çocuğum yok yapmam da. Seneye banka cüzdanını önüme alıp bi kere daha düşüneceğim bakalımÇocuğunuz yokmuş, yapmayı düşünüyor musunuz bilmiyorum ama tiny house tarzında minik evler gayet uygun fiyatlı. Biz bir firmayla görüştük yakın zamanda 50-60 bine iki kişilik bir ev yapıyorlar. Daha doğrusu gelip konduruyorlar.
Estağfirullah son derece mantıklı hususlara değinmişsiniz. Şu an maalesef uzun bir süre şehir değiştirme durumumuz yok. Mersin’de yaşıyoruz bir yatırımlarımız da genellikle bu şehirde. Arsamızda evimize 35 dk uzaklıkta ancak deniz kenarındaki nemli havadan uzak daha karasal ve serin bir yer.Aldığınız arsa farklı bir şehirde mi?
Ayrıca çocuklar için yine denizi olan ama başka bir şehirde nispeten daha ucuz bir yerde müstakil ev almayı düşündünüz mü veya şöyle sorayım söylediğim kriterlere bir şehire yerleşme imkanı var mı?
Affınıza sığınıyorum böyle sorguluyorum ama evdir, arsadır aynı yerden veya farklı bölgelerden yerler alıp çok fazla dağılmak beni mi mantığıma uygun değil de o yüzden soruyorum.
Daimi oturacağım bir ev olsun, geri kalan paramı değer kaybetmeyecek şekilde biriktireyim, belki en fazla bir dükkan alıp kiralayayım ama orada yazlık, burada tarla, şurada arsa yatırım anlayışıma ters.
Ayrıca dediğiniz gibi her şey o kadar dövize endeksli ki betonarme bir ev de yaptırsanız hazır evde kondursanız astarı yüzünü geçiyor, mesela siz sözleşme yaparsanız sözleşme neleri kapsıyor? Elektrik su vb abonelikler ne olacak?
Arsanın olduğu yerde bu abonelikleri sağlayacak alt yapı var mı? Şundan soruyorum, biz 10 yıl evvel bulunduğumuz yere taşındığımızda elektrik su sorun değildi ama net aboneliği için alt yapı yoktu, telefon direğini bile siz getirtip yaptırırsanız olur yoksa aylarca beklersiniz dediler, bir arkadaşın bulunduğu yerde elektrik alt yapısı yoktu, alt yapı için kendi koşturdu epey para harcadı.
Yani elde olmayan hesaba katılmayan masraflarda çıkabilir, hepsini karşılayacak durumda değilseniz arada 2-3 ay geçirilecek yer için maddi manevi zorluğun altına girmek ne derece doğru olur?
Biz de birçok yerden fiyat aldık maalesef tablo bu. Metre karesi 1.500 TL’ye de yapan yerler var ancak şikayetvar bu tarz prefabrik firmalarının şikayetleri ile dolu. İstediğiniz bir sürü şey şu basmanı, korkuluklar, yürüme betonu, çatı malzemesi farkı vs sonradan ücrete eklendiği için fiyat artıyor. Yoksa sadece ev için 200 - 220 bin fiyat veriyorlar.öyle olması mümkün değil ben de araştırdım fiyat aldım bi çok yerden. bence siz biraz daha araştırın. dediğim gibi 80-90 bine çok güzel evler var, daha rahat geniş olsun derseniz max. 150bin
Bir de firma ismi vermem yasaktır büyük ihtimalle. Bu işin en iyisi denen firmalar metrekareye 5.000 TL fiyat veriyorlar sadece evin ham hali için. Su basmanı, çit vs de dahil değiş üstelik. Fiyatlar son 1 yılda iki katına çıktı maalesef.öyle olması mümkün değil ben de araştırdım fiyat aldım bi çok yerden. bence siz biraz daha araştırın. dediğim gibi 80-90 bine çok güzel evler var, daha rahat geniş olsun derseniz max. 150bin
anladım. benim baktıklarım şuan aklımda değil ama bi bulup yazacağım sizeBir de firma ismi vermem yasaktır büyük ihtimalle. Bu işin en iyisi denen firmalar metrekareye 5.000 TL fiyat veriyorlar sadece evin ham hali için. Su basmanı, çit vs de dahil değiş üstelik. Fiyatlar son 1 yılda iki katına çıktı maalesef.
aradığım yorum :)Üç yıl ve maaşlarının yarısı . Dert bunun neresinde anlamıyorum
Büyük ihtimalle en az 700-800 bin tutacaktırÇok pahalı gerçekten. Betonarme ev de değil üstelik 80 m2.
Biz müstakil ev yaptıracağız inşallah. Normal betonarme. 200m2.
1 milyon isterler şu durumda
Bide şöyle bişey var , hazır arsa dahi olsa müstakil ev yapmak bi o kadar pahalı . Bir kaç yıl önce abimler yaptırdılar ondan biliyorum . 3 yıl maaşının yarısı demekse bence oturup şükretmek lazım .Abim 15 yıllık borçlandı ev için. Biz ev almayı hayal bile edemiyoruz. En ucuz ev 300 bin lira. En yüksek memur maaşı 6 bin lira.
Evet geçer bile çünkü ekstralar olacak konfor adına.Büyük ihtimalle en az 700-800 bin tutacaktır
İnşallah gönlünüze göre olur herşeyEvet geçer bile çünkü ekstralar olacak konfor adına.
Ben birikim yapıyorum tam gaz başka çare yok
Biz(yani annem ve babam) de Manisa da zeytinliğimize ev yaptırmayı planlıyoruz. Henüz araştırma aşamasındayız ama eğer ruhsatlı bir ev yaptırıyorsanız yani gereken izinleri alıp devlet oraya elektrik ve suyu getirmeliymiş. Bizim köyümüzde internet alt yapısı var, elektrik çekilirken internetti de aynı hattan biz ekstra para vererek çektirmeyi planlıyoruz. Yalnız merak ettiğim neden çelik konstrüksiyon bakıyorsunuz? Maddi durumunuz yettikçe yavaş yavaş betonerme yaptırsanız? Bir de daha 2 3 ay önce fiyat aldım ben iki katlı 4+1 bir betonerme evin her şey dahil maaliyeti 400.000 civarıydı. Ayakkabılık, mutfak, banyo ve tavan spotları vs de dahildi. Manisa bölgesindeki inşaat firmalarından fiyat almıştım ama ben.Estağfirullah son derece mantıklı hususlara değinmişsiniz. Şu an maalesef uzun bir süre şehir değiştirme durumumuz yok. Mersin’de yaşıyoruz bir yatırımlarımız da genellikle bu şehirde. Arsamızda evimize 35 dk uzaklıkta ancak deniz kenarındaki nemli havadan uzak daha karasal ve serin bir yer.
Abonelikler konusunda da haklısınız. Arsanın hemen karşısında bir ev var ve elektrik direği evin önünde masrafları karşılayarak bizim arsaya elektrik alacağız. Neyse ki çok önceleri bu arsada baraka tarzı bir yer yapılmış ve su aboneliği yapılmış. En azından o masraftan kurtulmuş olduk. Ama daha öngöremediğimiz bir ton harcama olacaktır. Gözümüz korkmuyor değil. Bu nedenle buraya yazıp farklı fikirleri almak istedim.
Heveslendiğiniz bir şey için olumsuz yazdığımdan dolayı özür dilerim ama eldeki para ve elde olmayan mücbir sebeplerle öngörülenin üstünde masraflar çıkacağını da düşünerek yazıyorum.Estağfirullah son derece mantıklı hususlara değinmişsiniz. Şu an maalesef uzun bir süre şehir değiştirme durumumuz yok. Mersin’de yaşıyoruz bir yatırımlarımız da genellikle bu şehirde. Arsamızda evimize 35 dk uzaklıkta ancak deniz kenarındaki nemli havadan uzak daha karasal ve serin bir yer.
Abonelikler konusunda da haklısınız. Arsanın hemen karşısında bir ev var ve elektrik direği evin önünde masrafları karşılayarak bizim arsaya elektrik alacağız. Neyse ki çok önceleri bu arsada baraka tarzı bir yer yapılmış ve su aboneliği yapılmış. En azından o masraftan kurtulmuş olduk. Ama daha öngöremediğimiz bir ton harcama olacaktır. Gözümüz korkmuyor değil. Bu nedenle buraya yazıp farklı fikirleri almak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?