Aldığınız arsa farklı bir şehirde mi?
Ayrıca çocuklar için yine denizi olan ama başka bir şehirde nispeten daha ucuz bir yerde müstakil ev almayı düşündünüz mü veya şöyle sorayım söylediğim kriterlere bir şehire yerleşme imkanı var mı?
Affınıza sığınıyorum böyle sorguluyorum ama evdir, arsadır aynı yerden veya farklı bölgelerden yerler alıp çok fazla dağılmak beni mi mantığıma uygun değil de o yüzden soruyorum.
Daimi oturacağım bir ev olsun, geri kalan paramı değer kaybetmeyecek şekilde biriktireyim, belki en fazla bir dükkan alıp kiralayayım ama orada yazlık, burada tarla, şurada arsa yatırım anlayışıma ters.
Ayrıca dediğiniz gibi her şey o kadar dövize endeksli ki betonarme bir ev de yaptırsanız hazır evde kondursanız astarı yüzünü geçiyor, mesela siz sözleşme yaparsanız sözleşme neleri kapsıyor? Elektrik su vb abonelikler ne olacak?
Arsanın olduğu yerde bu abonelikleri sağlayacak alt yapı var mı? Şundan soruyorum, biz 10 yıl evvel bulunduğumuz yere taşındığımızda elektrik su sorun değildi ama net aboneliği için alt yapı yoktu, telefon direğini bile siz getirtip yaptırırsanız olur yoksa aylarca beklersiniz dediler, bir arkadaşın bulunduğu yerde elektrik alt yapısı yoktu, alt yapı için kendi koşturdu epey para harcadı.
Yani elde olmayan hesaba katılmayan masraflarda çıkabilir, hepsini karşılayacak durumda değilseniz arada 2-3 ay geçirilecek yer için maddi manevi zorluğun altına girmek ne derece doğru olur?