- Konu Sahibi Bigjetplane
-
Sizin bahsettiğiniz gibiyim çoğunlukla ben de. Çok dışa dönük değilim ve böyle ben de mutluy-dum. Herkesle tanışmak, çok yakın olmak gibi dertlerim yok. Genelde dışarda insanlara karşı güleryüzlüyümdür ve işlerimi de o şekilde halletmeye çalışırım iş hayatında da bu böyle. Bana hiç egon yok dediklerini bilirim, pozitifimdir. Son zamanlarda o kadar çok yorum aldım ki artık herhalde bir yerde hata yapıyorum diye düşünmeye başladım. Bu arada çok benziyormuşuz gerçekten :)Dışa dönük olmak bana pek de çekici gelmiyor. İhlale açık hissediyorum. İçe dönüğüm ben. Eğer hakkımı savunabiliyorsam içe dönüklüğümün bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Ön plana çıkmayı sevmem. Bir ara atılgan olmayı denedim, hiç benlik değil. Ben böyle mutluyum.
Tanımadığım kişiyle konuşmam hele ki kalabalık ortamda sadece gözlemlerim veya kendi kendime takılırım. İlk adımı çoğunlukla atmam. Ortamda çok önemli şahsiyet olsa gidip de konuşmam, umurumda değildir. Anca çok sevdiğim biri olmalı.
Sevgi pıtırcığı gibi herkesle içli dışlı olanlar da bana yapmacık geliyor. Özellikle akademide yalakalık ve ortam edinmek için kendini gösteren tipler var. Tuhaflar kısacası.
Kendimi olduğu gibi anlatmaya çalıştım. İmkanlarım, durumum bunlar ve bunlara rağmen güleryüzlü, egosuz, sakin bir mizacım olduğu için tuhaf bulunuyor sanırım ki bu yorumları alıyorum.şimdi kendinizi överken mütavazilik sınırını biraz geçmişsiniz eşiğinizi yırtık olmak istiyorsunuz yada egolu dogrumu anladım
Tabi sizi tam olarak anlayamamis da olabilirim belki icsellestirme yaptim ama genelde madalyonun diger yuzunde bu oluyor, cok guleryuzlusun vs diyenler gun sonunda hep o guleryuzluleri harcamayi tercih ediyorlar. Belki alakasiz olmustur ama olsun bu da baska bir cesit insan tipi tespiti niyetine olsun:)Ben sizi anladim, ortamin kolay lokmasi gorulen, dikkate alinmamaya en musait kisisi olma durumu yasiyor olabilirsiniz zaman zaman. Normalde baskasi soylese cok onemseyecekleri sozleri sizin gibi insanlar soyleyince kulaj ardi ediyor bu tipler. Mesela o sosyetik kokenler okul mudurune bir laf etse mudur onlarin onunde saygiyla egilir ama siz sirf hakkiniz oldugunu bildiginiz bir seyi kibarca soyleseni gucu yeten yetene durumu olur. Bunun terapiyle cozumu vardir muhakkak ama biraz nabza gore serbet vermeyi deneyin. Her yerde herkese guleryuzlu olmamayi deneyin mesela illa bu durumdan sikayetciyseniz. Yas konusuna yapacak bir sey yok bazilarimiz oldugundan kucuk gosterir. Malesef ben kendimce careyi soguk ve mesafeli olmakta buldum. Kismen de olsa benzer seyleri yasadim ustune bir de ben ortalamanin bir tik alti guzellikteyim:):) bir de bunun dezavantajiyla. Bir de bilginin onem tasidigi ortamlari tercih ediyorum. Bunu yasamayanin anlamasi biraz zor. Bazen surekli kendini kanitlamak zorunda oluyorsun. Bence terapiyi deneyin bakalim neler degisecek hayatinizda.
Konuda detayları bu yüzden vermiştim, beni anlamanıza sevindim :)Sizi anladigimi düşünüyorum.
Ben mesela sakin, gürültülü-kavgaci olmayan, yoga meditasyon yapan, iç huzurumu yüksek tutmaya çalışan, bir kişiliğe sahibim.Gündelik hayatımda sakin, huzurlu, pozitif biriyim. Ben buyum ve kendi kendime kaldigimda kendimi çok iyi hissediyorum, sakin ve huzurlu olduğum için.
Herkesle asiri konuşmam mesela ama kendime uyan, sevdiğim, enerjime uyan biri olduğunda karşımda, çok konuşurum çok muhabbet ederim. Insan seçiyorum biraz yapım gereği.
Ve sakin olduğum için, herkesle muhattap olmadigim icin bazen çekingen olarak değerlendirildiğim olmustu özellikle üniversiteye başlayana dek. Mesela akraba çevresinde, pek ortak noktamin oldugu insanlar olmadi, daha farkliydik ve bu yüzden sakin olmam, konuşkan olmamamla alakalı pek çok şey duydum. Oysaki ben gayet konuşkan biriyim karşımdaki kişiye bağlı olarak
Türk toplumunda ne yazikki yırtık, dişli olmadiginizda çekingen, pasif (belki dediğiniz gibi ezik) gibi damgalar yiyorsunuz.
Oysaki dışa dönük kişiler kadar içe dönük kişiler olarak biz de yapmamız gereken her şeyi yapıyoruz, hakkimizi ariyoruz, yani bu bir kişilik kusuru degil aslinda.
Ben de konuşmam gerektiği yerde konuşan, hakkimi arayan, iş hayatinda gayet aktif roller alan, gerektiği yerde aktif olan biriyim.
Ama dediğiniz gibi bunu bir kusur olarak gördüğünde birileri, kendimizi rahat hissetmiyoruz, acaba daha mi dişli olmaliyim, ben neden sakinim, bende bir problem mi var diye düşünüyoruz.. Çünkü insanlar bazen bize çok sakin olmamiz problem gibi hissettiriyor.
Bence kendi içimizde hiçbir problem yok, biz de çok güçlü karakterlere sahibiz, sadece daha sakiniz:)
Doğru olan siz değil misiniz ? Yerinde zamanında konuşuyor insanlari kucumsemiyormussunuz ? Neye takildiniz anlamadım. Hazır cevaplik kısmı pratik zekayla alakalı olduğunu düşünüyorum bir de mizaç var tabi.Merhaba herkese,
Özgüvensizlik sorunum var. Çok güleryüzlü, etraftaki herkes tarafından tatlı, sakin ya da çok tanımayanlar tarafından soğuk olarak bilinen biriyim. Övmek için söylemiyorum ama ortalamaya oldukça güzel biriyim, bakımlıyım, aşırı kadınsı giyinmem günlük hayatta spor giyinmeyi tercih ediyorum. Ondan mı bilmiyorum. 32 yaşındayım herkes 10 yaş küçüğüm sanıyor. Artık herkes tarafından ay çok sakinsin, çok tatlısın bunları duymaktan bıktımmmm. Aşırı sosyal, girişken biri değilim ama yeni bir ortama girdiğimde de sessiz durmam, mutlaka birileriyle iletişime girerim. Yeri geldiğinde trafikte, ya da günlük hayatta hakkımı ararım, gerekirse kavga ederim, böyle laf sokma konusunda iyi değilim belki ama direkt yükselip, bağırmaya başladığımı farkettim mesela kavgalarda da gözüm dönüyor. Hazırcevap da değilim pek.
Yani kendimi anlayamıyorum neden böyleyim tamam mizacım bu ama. Bazen bazı ortamlarda saçmaladığımı düşünebiliyorum keşke şöyle demeseydim, rezil oldum vs gibi. Maddi imkanlarımız yerinde(bunu söylüyorum çünkü bu durumda olanlar çok kendini beğenmiş oluyor), mesela oğlumun kreşinde velilere dikkat ediyorum, herkesin burnu havada, bi tripler falan. Keşke ben de böyle olabilsem diyorum. Ama çok empatik bi insanım, kimseyi durduk yere ezemem, ukala davranmam mesela. Annem de böyledir. Melek gibi bi insan olarak bilinir çevresi tarafından. Ama ben böyle olmak istemiyorum. Terapiye başlamaya karar verdim bilmiyorum etkisi olur mu? Böyle olup aşan oldu mu?
valla kusura bakmayın ama kendini bu kadar detaylı öven birisi hiçte burnu yerde değildir sizin de gayet burnunuz havada bence.İnsanlar size tatlısın dediği için rahatsız olmuyorsunuz aksine egonuz okşanıyor belkide bu anlattıklarınız gerçek bile değil ama sorun ne onu da anlamadım.Günlük hayattaki giyiminizin spor olması detayı bile o kadar alakasız ki baştan aşağı falsosunuz ahshahshaMerhaba herkese,
Özgüvensizlik sorunum var. Çok güleryüzlü, etraftaki herkes tarafından tatlı, sakin ya da çok tanımayanlar tarafından soğuk olarak bilinen biriyim. Övmek için söylemiyorum ama ortalamaya oldukça güzel biriyim, bakımlıyım, aşırı kadınsı giyinmem günlük hayatta spor giyinmeyi tercih ediyorum. Ondan mı bilmiyorum. 32 yaşındayım herkes 10 yaş küçüğüm sanıyor. Artık herkes tarafından ay çok sakinsin, çok tatlısın bunları duymaktan bıktımmmm. Aşırı sosyal, girişken biri değilim ama yeni bir ortama girdiğimde de sessiz durmam, mutlaka birileriyle iletişime girerim. Yeri geldiğinde trafikte, ya da günlük hayatta hakkımı ararım, gerekirse kavga ederim, böyle laf sokma konusunda iyi değilim belki ama direkt yükselip, bağırmaya başladığımı farkettim mesela kavgalarda da gözüm dönüyor. Hazırcevap da değilim pek.
Yani kendimi anlayamıyorum neden böyleyim tamam mizacım bu ama. Bazen bazı ortamlarda saçmaladığımı düşünebiliyorum keşke şöyle demeseydim, rezil oldum vs gibi. Maddi imkanlarımız yerinde(bunu söylüyorum çünkü bu durumda olanlar çok kendini beğenmiş oluyor), mesela oğlumun kreşinde velilere dikkat ediyorum, herkesin burnu havada, bi tripler falan. Keşke ben de böyle olabilsem diyorum. Ama çok empatik bi insanım, kimseyi durduk yere ezemem, ukala davranmam mesela. Annem de böyledir. Melek gibi bi insan olarak bilinir çevresi tarafından. Ama ben böyle olmak istemiyorum. Terapiye başlamaya karar verdim bilmiyorum etkisi olur mu? Böyle olup aşan oldu mu?
Çok komiksiniz. Yani para miktarınıza rağmen gayet insani özellikler barındırmak çevrenize tuhaf geliyor. Siz de bu yorumları duydukça ve çevrenizdeki (kendi tabirinizle) burnu havada, tripli kişiler gibi olmak istiyorsunuz. Ki anlattığınız gibi çok sakin olmadığınızı da kendiniz yazmışsınız. Hemen yükseliyorum, gözüm dönüyor diye belirtmişsiniz. "Artık herkes tarafından ay çok sakinsin, çok tatlısın bunları duymaktan bıktımmmm." şımarıklığınızı ve mütevazı olmadığınız bu cümleden bile belli. 2 övgü alınca kendinizi göklerde zannetmişsiniz. Karakteri ve kişiliği oturmuş bir kimse ne parasının artıp azalmasıyla, ne övülüp yerilmekle göklere inip çıkar. İnsanların laflarına göre değişmeyi istemek de bunu gösteriyor zaten.Kendimi olduğu gibi anlatmaya çalıştım. İmkanlarım, durumum bunlar ve bunlara rağmen güleryüzlü, egosuz, sakin bir mizacım olduğu için tuhaf bulunuyor sanırım ki bu yorumları alıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?