Mütevazi olmak ve değişmek istemek

Zamanla geliştim aslında eskiden bazı durumlarda hakkımı arayamadığım olmuştur üniversite dönemimde mesela. Sonra zamanla öğrendim.
Aslında içinizdekileri saklamanız, belli etmemeniz çok iyi değil mi? O bile başlı başına zor bişey.
Evet gözlemciyim, tanımadığım biriyle fazla muhabbete girmem, boş konuşmayı sevmem. Zamanla samimiyet kurarım.
Bu arada bana da siz çok normal göründünüz :)

Sizin kendinizi nasıl gördüğünüzün başka insanların size olan bakışını çok değiştirdiğini düşünüyorum. Güzelmişsiniz, maddi durumunuz da yerindeymiş, bunların gerçekten farkında olursanız duruşunuz, bakışınız bile değişir. Üstte biri bahsetmiş, iltifat kabul etmeyi öğrenmek de çok önemli gerçekten, sadece teşekkür edip geçebilmek ezilip büzülmemek lazım.
Tarzınız da önemli. Gerçekten nedense spor giyinenler biraz daha sessiz sakin tipler gibi duruyorlar. Biraz daha iddalı şeyler giyebilirsiniz. (Bu sene kürk detaylı kabanlar var, hem çok hoş duruyorlar hem de şıklar bence) Makyaj, koku da çok önemli. İnsan bunlara dikkat ettikten sonra özgüveni artıyor. (baya pahalı bir parfüm ama delina tam sizin kokunuz gibi geldi bana, bakabilirsiniz)

Özgüven çok ayrı bi konu güzel olmanız ya da durumunuzun iyi olması özgüvene sahip olcağınız anlamına gelmiyor. Ben dışardan olduğumdan daha özgüvenli görünüyorum ve en büyük sebepleri nazik, kibar olduğu cevabını almıştım

Biraz daha kendime güvenmem gerek. Bu aralar spor giyinsem bile şıklık katmaya başlamıştım yaşım iyice küçük durmasın diye ve evden çıkarken duruşumu bile değiştirdiğini farkettim. Buna aynen devam dediğiniz gibi. Bu arada parfüme baktım gül ve şakayık var, bayılırım. Bakıcam çok teşekkürler

Sahteleri çok ve gül kolonyası gibi kokuyorlar, paraya kıyıp beymenden bakın

Eveet ordan gördüm şimdi ordan bakacaktım, çok bilindik bir parfüm değil sanki ilk defa duydum sahtesi de mi var?
Artık her parfümün orijinalinden daha orijinal gözüken çakmasını yapıyorlar. kazıklanacağım diye trendyoldan bile parfüm almıyorum

Belki çok sosyal ya da çok konuşkan birisinizdir ondan böyle algılanmıyor olabilir mi? Çünkü gerçekten kibar, düşünceli olmak çoğu zaman özgüvensizlik gibi algılanıyor.

Belki çok sosyal ya da çok konuşkan birisinizdir ondan böyle algılanmıyor olabilir mi? Çünkü gerçekten kibar, düşünceli olmak çoğu zaman özgüvensizlik gibi algılanıyor.
Olabilir ya o zaman size somut örnek veriyim mesela çok lüks bi yerdeyiz gözler üzerimdeyse kimsenin yüzüne bakmam ama garsonla çok nazik konuşurum birisi selam vermeden genelde konuşmam ama biri selam verince çok kibar karşılar ve kısa sohbet ederim gibi yanlış anlaşılmak istemiyorum ama anlatabildim mi

Ortalamanın üstünde güzelseniz pek bişey yapmanıza gerek yok cool gözükmek için. çok konuşkan olmamak herkesle çok muhabbete girmemek, sakin hareketler, hareketlerinizi yavaşlatmak, yüksek sesle konuşmamak gülmemek yetecektir istediğiniz kişi gibi görünmenize. :) kibar nazik olmak da önemli bu arada.

Ben tam aksi gibi düşünüyorum aslında, zaten sakinimdir. Çok muhabbete girmek ve yüksek sesle konuşmak, yüksek sesle gülmek biraz daha özgüvenli insan belirtisi değil mi? Sakin, sessiz kalınca biraz çekingen imajı oluyor gibi.

Anlam karmaşası yaşıyorsunuz. Yazınızdan görünene göre mütevazı değilsiniz. Sanıyorum ki çevrenizdeki kendini beğenmişlere nazaran kendinizi mütevazi gördünüz. Güler yüzlü ve sakin olmak da aşılması gereken ya da birini ezik yapan şeyler değil. Ama öfke kontrolü ve de çevrenizdeki 3 kuruşu var diye kendini bir şey zanneden densizlere benzeme arzunuz için bir psikoloğa danışmanız tabii iyi olur.

Bence olduğunuz gibi kalın keşke bende sizin gibi biri olabilsem.

Kendine güvenen cool biri asaletini bozmaz. Bu dediğiniz boş özgüven belirtisi.

Dışa dönük olmak bana pek de çekici gelmiyor. İhlale açık hissediyorum. İçe dönüğüm ben. Eğer hakkımı savunabiliyorsam içe dönüklüğümün bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Ön plana çıkmayı sevmem. Bir ara atılgan olmayı denedim, hiç benlik değil. Ben böyle mutluyum.

Tanımadığım kişiyle konuşmam hele ki kalabalık ortamda sadece gözlemlerim veya kendi kendime takılırım. İlk adımı çoğunlukla atmam. Ortamda çok önemli şahsiyet olsa gidip de konuşmam, umurumda değildir. Anca çok sevdiğim biri olmalı.

Sevgi pıtırcığı gibi herkesle içli dışlı olanlar da bana yapmacık geliyor. Özellikle akademide yalakalık ve ortam edinmek için kendini gösteren tipler var. Tuhaflar kısacası.

şimdi kendinizi överken mütavazilik sınırını biraz geçmişsiniz eşiğinizi yırtık olmak istiyorsunuz yada egolu dogrumu anladım

Mütevazi paralel demek, neye paralelsiniz

Doğru yazımı mütevazı olacak, tevazu gösteren.

Konunuzda bir tevazu göremedim ben. Aksine kendinizi övmüşsünüz.

Ama benim akademik ve iş hayatımdaki en büyük sıkıntım mütevazılık(mış). Mütevazı olduğumu düşünmedim hiç. Etraftan yediğim laftı. Beni tanıyanlar bana kızıyor. Bilinçli yaptığım bir durum da değil, aksini yapmak yapıma ters ama fark ettim ki bu beni pasifliğe sevk ediyor.

Dışa dönük olmadan da iş birliği için atılgan olabilirim. İlla vıç vıç olmaya gerek yok ki bu hareketler zaten karşı taraftan seziliyor da. Kötü duruyor. Yeri ve zamanı gelince konuşulunca az çok ne olduğunuzu anlarlar.

Kibar olmak da ne güzel hem. Yabani de diyebilirlerdi Bu daha fena bence.

O kadar övmüşsünüz ki kendinizi pek mütevazı olarak tanımlayamadım işin aslı soruyu da anlamadım. Kreştekilerin aileleri durumu kötü ama egolu tipler mi? Sizde mi burnu havada o triplerde olan insanlardan olmak istiyorsunuz? E çok sağlıksız bir ruh hali bu eğer öyleyse bir de bizim oralarda da o tiplere “çakma sosyete” derler basitlik kalitesizlik paçalardan akar ama burun kezban misali havadadır hani
Maddi durumunuz yerinde çok güzel ama demek ki sizin çevrenizde sorun var her maddi durumu yerinde olan kendini beğenmiş olmuyor. Ben genelde tam tersini görüyorum durumu olmayanlarda bir hasetlik kıskançlık burnu havadalık var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…