- 6 Mayıs 2019
- 916
- 581
- 103
- Konu Sahibi Bigjetplane
-
Sğxmğwdmşw ay anlamadım kendinizi övmek için mi açtınız bu konuyuMerhaba herkese,
Özgüvensizlik sorunum var. Çok güleryüzlü, etraftaki herkes tarafından tatlı, sakin ya da çok tanımayanlar tarafından soğuk olarak bilinen biriyim. Övmek için söylemiyorum ama ortalamaya oldukça güzel biriyim, bakımlıyım, aşırı kadınsı giyinmem günlük hayatta spor giyinmeyi tercih ediyorum. Ondan mı bilmiyorum. 32 yaşındayım herkes 10 yaş küçüğüm sanıyor. Artık herkes tarafından ay çok sakinsin, çok tatlısın bunları duymaktan bıktımmmm. Aşırı sosyal, girişken biri değilim ama yeni bir ortama girdiğimde de sessiz durmam, mutlaka birileriyle iletişime girerim. Yeri geldiğinde trafikte, ya da günlük hayatta hakkımı ararım, gerekirse kavga ederim, böyle laf sokma konusunda iyi değilim belki ama direkt yükselip, bağırmaya başladığımı farkettim mesela kavgalarda da gözüm dönüyor. Hazırcevap da değilim pek.
Yani kendimi anlayamıyorum neden böyleyim tamam mizacım bu ama. Bazen bazı ortamlarda saçmaladığımı düşünebiliyorum keşke şöyle demeseydim, rezil oldum vs gibi. Maddi imkanlarımız yerinde(bunu söylüyorum çünkü bu durumda olanlar çok kendini beğenmiş oluyor), mesela oğlumun kreşinde velilere dikkat ediyorum, herkesin burnu havada, bi tripler falan. Keşke ben de böyle olabilsem diyorum. Ama çok empatik bi insanım, kimseyi durduk yere ezemem, ukala davranmam mesela. Annem de böyledir. Melek gibi bi insan olarak bilinir çevresi tarafından. Ama ben böyle olmak istemiyorum. Terapiye başlamaya karar verdim bilmiyorum etkisi olur mu? Böyle olup aşan oldu mu?
Kompleks yapacak bir durumum yok neden böyleyim diye açmıştım konuyuAy çok güldüm kusura bakmayın, merak etmeyin hiç de mütevazı değilsiniz
Durumunu anlatmadan sorunun ne olduğunu nasıl anlatsın?Ay çok güldüm kusura bakmayın, merak etmeyin hiç de mütevazı değilsiniz
Özgüvensiz olacak bir durumum yok ama neden böyleyim diye o yüzden detay verdim amacım övmek değil burda kendimi övsem kime neSğxmğwdmşw ay anlamadım kendinizi övmek için mi açtınız bu konuyu
Mütevazi olduğum için ezik biri olarak göründüğümü düşünmeye başladım. Çünkü herkes hem yaşımı küçük sandığı, hem de güleryüzlü olduğum için vs her neyse sürekli ayy siz çok sakinsiniz vs diye lafın bir yerine sıkıştırmaya başladı. Daha özgüvenli durmak istiyorum sanırım.Anlayamadım konu sahibesi, sen ne olmak istiyorsun peki, örnek verdiğin veliler gibi boş egoyla şismiş, bir halt olmadığı halde havalarda gezen sosyete koketi mi olcaksın?? Sen ne olmak istiyorsun?
Hayır demeyi ben de son 1-2 senede anca öğrendimYani kelin ilacı olsa başına sürermiş ben de böyleyim
terapiyle falan düzelir miyim bilmem
İnsanlara hayır demekle başladım son zamanlarda kendimi değiştirmeye
Mütevazi olduğum için ezik biri olarak göründüğümü düşünmeye başladım. Çünkü herkes hem yaşımı küçük sandığı, hem de güleryüzlü olduğum için vs her neyse sürekli ayy siz çok sakinsiniz vs diye lafın bir yerine sıkıştırmaya başladı. Daha özgüvenli durmak istiyorum sanırım.
Kompleks yapacak bir durumum yok neden böyleyim diye açmıştım konuyu
İyi de o olmak istediğinizi idda ettiğiniz kişiyi ideal bir insan figürü olarak anlatmamışsınız ki? Onlardan "ukala, burnu havada, insanları ezen, ukala tipler" olarak bahsederken kendinizden ben çok iyi kalpliyim, kimseyi üzemem, herkes bana çok tatlısın çok kibarsın der diye bahsetmişsiniz. Yanlış anlamayın sataşmak değil amacım, tam olarak ne sorduğunuzu ve amacınızı anlamadım. Sakin olmak demek ezik olmak demek değil ki, insanların o an bir iması mı oldu bilemiyorum ama bu bir iltifattır aslındaDurumunu anlatmadan sorunun ne olduğunu nasıl anlatsın?
Toplumda özellikle son zamanlarda öyle bir algı var ya, mütevazi olmak eziklik olarak görülüyor, o yüzden böyle düşünüyorum. Dediklerinizi yapıyorum sadece spor tarzımı biraz daha klasikleştirebilirim :) işte o mendebur ifade olsa belki çözülür sorun, suratım biraz çocuksuNe alakası var gerçekten anlamadım, mutevazi insanlar memleketteki tek aklı başında topluluk bana kalırsa aklı selim olmak neden eziklik olsunbir de su ezik lafını asla anlayamamışımdır ya neyse. Konuya geleyim, yaşını büyütecek seyler giymeye ne dersin konu sahibesi, abartmamak kaydıyla altın takabilirsin, spor giyimden daha spor-şık a kayabilirsin. Benden tavsiye önce kabanını değiştir, Network-Setre markalarının kabanlarına benzer bir kaban edin. Topuklu bot/çizme giy, el çantanı da daha klasik seç biraz da makyajını değiştirirsen olur. Her şeyden önce mendebur bir ifade takın şaka şaka en iyisi o mendebur tiplere benzememek ya sen bilirsin.
Ben bu kibarlığımdan ya da adı her neyse çok rahatsız değilim ama herkes kalkıp da bana bunu diyemesin, demek ki bende bir sorun var ama değişemiyorum demek istedim. Özgüvensizlik de değil tam olarak ama adını koyamıyorum. Bu kadar sakin, tatlı görünmek yerine en azından ‘cool’ görünmeye nasıl evrilebilirim mesela?İyi de o olmak istediğinizi idda ettiğiniz kişiyi ideal bir insan figürü olarak anlatmamışsınız ki? Onlardan "ukala, burnu havada, insanları ezen, ukala tipler" olarak bahsederken kendinizden ben çok iyi kalpliyim, kimseyi üzemem, herkes bana çok tatlısın çok kibarsın der diye bahsetmişsiniz. Yanlış anlamayın sataşmak değil amacım, tam olarak ne sorduğunuzu ve amacınızı anlamadım. Sakin olmak demek ezik olmak demek değil ki, insanların o an bir iması mı oldu bilemiyorum ama bu bir iltifattır aslında
Hah işte aynen bendeki durum da bu. Özgüvensizlik de değil tam olarak ama dediğiniz gibi biri övse ben de tevazu gösteririm. Ben de hemen karşımdakini övmek isterim, ya da aynı bahsettiğiniz gibi davranırım.Ben ne anlatmak istediğini çok iyi anladım.
Sen kendini övme bırak başkaları övsün diye düşünmüşümdür her zaman. Öyle düşünmesem de çoğu zaman insanları motive edici şeyler söylerim. Biri iltifat etse hemen bir tevazu gelir bana, mesela üzerindeki güzelmiş deseler yok ya çok ucuza aldım derim örneğinYa da çok zekisin deseler yok ya çalışkanım sadece sen de çalışsan olur falan gibi. Halbuki teşekkür edip geçmek özgüvenli olan davranış.
Fazla tevazu iyi değil, insanlar bunu dediğin gibi eziklik sanıyorlar. Alçakgönüllü olma çok fazla. Demiyorum ki kendini boş boş öv ama zaten dolu birisiysen yeri geldiğinde bunları ifade etmekten de çekinme.
Genelde sakin bir insanım ama yeri geldiğinde herkesi de kendimi de savunurum, hatta çoğu insan senden bunu beklemezdik falan der:) Ama bir şeyi yapmamanızın sebebi onu yapamamanız değildir bilmezler.
Demem o ki kendin ol ama fazla alçakgönüllü olma. Özellikle de bunu takdir edecek yetiye sahip olmayan insanlar arasındaysan.
İyide mütevazi olmamanın karşılığıda o bahsettiğiniz egolu kadınlara dönüşmek değil ki. Bence siz dişli biri olmak istiyorsunuz herkes ay ne kadar iyisin tatlısın dedikçe acaba beni kolay lokma mi sanıyorlar algısı olmuş sizde. Ortalamaya göre güzelseniz aslında bir sey yapmanıza bile gerek kalmaz oklar daima size döner ezik vs gibi görünmezsiniz.Toplumda özellikle son zamanlarda öyle bir algı var ya, mütevazi olmak eziklik olarak görülüyor, o yüzden böyle düşünüyorum. Dediklerinizi yapıyorum sadece spor tarzımı biraz daha klasikleştirebilirim :) işte o mendebur ifade olsa belki çözülür sorun, suratım biraz çocuksu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?