Mutfagı karıştırıp duran kaynım

günaydın:)
dün size biraz kızmıştım açıkçası şimdi yazdığınız cevapları tekrar okudum ve size hak verdim.
ben 8 yaşındaki oğlumun evde gereksiz yere dolap karistirmasina dayanamıyorum ve uyarıyorum, başkasının çocuğu yapsa yine uyarirdim büyük ihtimal.
12 yaş küçük değil ki üstelik bakabilmek için bahaneler uyduruyor.alışkanlık olmuş sanki.
yemek konusunda önceki mesajimdakini yeniliyorum önüne getirin ikram edin evde varsa ama tek başına girmesine müsade etmeyin bence onunda iyiliği için.
karakterin oturduğu zamanlar artık bana göre.bu arada evdeki tavırda önemli.

Çocuk 7 yaşında çoğu şeyi öğrenir. 9 yaşında benimser. 12 yaşında doğruyu yanlıştan çoktan ayırıyor olması gerekir. Ben kendimi hatırlıyorum daha 7 yaşımdayken bile kimseden izinsiz bir şey almazdim Annem o kadar iyi anlatmıştır ve benimsememizi sağlamıştır sağolsun.

Canım yengesi olarak güzel bir üslupla ben dili kullanarak incitmeden bir konuş derim ben.
Eğer akıllı bir cocuksa muhakkak anlar .
Mesela şöyle konuşabilirsiniz

-Canım bizde acikiyor canın şekerli bir şeyler ıstiyor olabilirsin. Bunu benden ıste yoksa da yaparım. Bazen aciktigini hissediyorum ve bana söylemeye cekiniyosun ben sana kizmam kendin bulmaya çalışıyorsun ve ben gorecem diye korkuyosun benden korkma ben seni çok seviyorum kardeşim sin sen benim.
Farkettim ama rahat ol diye bir şey demedim. Ama kaygılarını azaltmak için konuşmak ve böyle şeyler yapmak yerine bana söylememi istedim.

Böyle bir konuşma yaparsan 100°\°100 sonuç verir canım. Her şey tatlı dille çözülüyor güven bana.

Kv mi gördüm sizde. Bizim çocuklar onlara gidince koşturuyorlar falan kv hergitmemizde biz size geldikmi böyle mi yapıyoruz dağıtıyormuyuz evinizi diyor, enson oğlum siz çocukmusumuz babaanne niye dağıtacaksınız dedi. Hernekadar ergenliğe adım atmışta olsa sizinki de çocuk sayılır. Ve sizde ki yiyecekler ilgisini çekiyor bence. Kv söyleyin çocuğa biraz pasta börek kek yap seviyor deyin

Yaaa işte bunu bilemeyeceğim.

Bir de yemek esirgenmez evet ama her seyin bir siniri var. Sonucta kek yapmis birazini ayirmis kalanini goturmus. Kendi payina riza gostermeyi bilmesi lazim. Cani cekse de bir oturusta yarim kilo salam yenmez. Bunlar her gün alınabilecek seyler degil her gun alinsa da bu kadar yenmesi de saglikli seyler degil. Bu gorguyu almasi lazim. Sirf cani istiyor diye her şeyi yiyemez

12 yaşında çoçuk ne bekliosun ya erkek çoçuğu ufak daha ama sizin zeka yaşınız bence 0 alta yaş sinir oldum size gercekten

Başlıkta kaynım yazınca yetişkin adam sandım. Çocuk daha ne olcak canı istiyor yiyor demek ki

Aynen ya 12 yaşındaki çocuğa kayın yazmışlar?!?

Çocuk belli ki yiyecek arıyor bunda bile fesatlık aramışlar

Hayır cnm bana göre abartmiyosun kızmakta haklisin.bu bi görgüdür öyle şeymi olur ayıp yahu.aynı şey Yeni evliyken komşunun çocuğu tarafından başıma geldi buzdolabindan tut yatak odamdaki Cimbizima kadar sonra farkettim ama senin gibi tavır koymadim. Ama şimdi olsam....kesinlikle tavrınızi koyun o mutfağa geçer geçmez arkasından git ve gördüğün an istedin bişey varsa ben veriyim karıştırma olurmu şeklinde uyar konuş gerekirse utansın ama bidaha yapmasin.esinize deseniz oda anlamaz kardeşiya yesin nolmus der.burada is size düşüyor taviz vermeyin

Arkadaslar burda yemesi deil sorun kız yiyip bitircek diye korkmuyor ancak evinin karıştırılmasi hoş bişey deil bu bi edeptir, 12 yaşta ergenlige girenler var küçük bi yaşta deil bunu güzel bi dille o çocuğun öğrenmesi lazım yarın büyüyüncede alışkanlık olarak kalir bu huy.önüne konursa yemeli canı cekiyor sa istemeli gizli almak nedir.

Aynen ya 12 yaşındaki çocuğa kayın yazmışlar?!?

Çocuk belli ki yiyecek arıyor bunda bile fesatlık aramışlar
Ne fesatlığı arıycam ya ?kedi mi bu benim evimde yiyecek arıyor. İsterse 5 yasında olsun kayın yazmayıp ne yazmamı isterdiniz? Sanki 2 yaşında öyle abartıyosunuz. Ben zaten veriyorum üstüne tekrar karıştırıyor. Bide benim gitmemi bekliyor özellikle. ne arıyor evimde ne malum ben gidince baska odaları kurcalamadığı. Diğer mesajlarımıda okuyup yorum yapın isterseniz türlü yalan bahaneyle defalarca evde tek kalmak için ugrasıyor

Tamam çok teşekkür ederim yorumun için deniyeceğimm

Evet ya aynen öyle inanın yemesi sorun değil ki ben veriyorum zaten yesin diye. Dahada karıştırıyor ..

Lütfen silin şu saçma başlığı. Gercekten sinirlerimi bozdu bu.
Kaynım nedir be??? Çocuk yahu, çocuk o.
Bir benzer konu daha vardı burada "7 yaşındaki görümcem diye" cocuktan sacma bir sekilde sikayet ediyordu. onada aynı sekilde sinir olmuştum.
Yanlış anlaşılmasın benim kızdığım nokta konu icerigi değil, cocuklara bu sekilde hitab edilmesine kızıyorum ben. Cocuk bir yanlış yapıyorsa alır karşına konuşursun ama boyle cocuğa yetişkin yükleri yüklemekte neyin nesi? Belliki ortada bir cekememezlik var.
Çoluk cocuğa kaynım görümcem vs demek nedir Allah askına ?

İnsanlar neden anlamamakta bu kadar ısrarcı onuda anlamyrm.. bu o kadarda hafife alınacak amaaan çocuktur denilecek bi konu değil bence, benim çevremde örnekleri var bu işin sonu hırsızlığa kadar gidebiliyor
Çünkü kendi çocuklarıda öyle kendi çocukluklarida.

12 yaş 7.sınıf öğrencisi oluyor hanımlar, öyle ufacık minicik deyip yaptıkları görmezden gelinecek bir yaşta değil. Başkasının evinin karıştırılmayacağını biliyor olması gerekirdi, kaldı ki bence zaten biliyor ama siz ses etmedikçe sizi bir şey anlamayan saf yerine koyup devam ediyor. Dimdirekt söyleyin, evinizi karıştırmasından hoşlanmadığınızı.

Katiliyorum ama biraz daha buyuyunce gecer zaten bu huyu.Belki evinde annesi birsey yapmiyor almiyor.

Benim halam 60 yasinda kapali paket dolap kutu hastaligi var. Gecen gun ablamin kizinin dogum gununde gelinin aldigi hediyeyi elinden aldi acti bakti verdi. Gittiği her tanidik evde dolaplara bakar. Kutulara paketlere posetlere bakar. Bir gun feci bozacagim ama du bakalim. Evlendim biter dedim hepsini yemege cagirdim mutfakta her dolabi cekmeceyi acti. Ne denir ki

kıyamam
belki senin yaptığın şeyleri seviyor,istemeye çekiniyordur
hepimiz çocuk olduk,kızmayıp siz teklif edin yemesini
annesi yapmayı bilmiyordur belkide,sizin çocuğunuza yapılsa ne hissedersiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…