- 30 Aralık 2016
- 2.944
- 10.150
- 128
günaydın:)İnanın yapıyorum veriyorum ne varsa evde. Mesela ben ona bişey verdiğim zaman bile, evden çıkmadan önce kesin kesin bi karıştırır dolapları. Aslında biz o kadar cok abur cubur da almıyoruz. Görseniz öyle herşeye papuç kadar dili var istemeye çekindiğini de pek sanmıyorum açıkcasııı çünkü büyümüşte küçülmüş gibi..
Kv mi gördüm sizde. Bizim çocuklar onlara gidince koşturuyorlar falan kv hergitmemizde biz size geldikmi böyle mi yapıyoruz dağıtıyormuyuz evinizi diyor, enson oğlum siz çocukmusumuz babaanne niye dağıtacaksınız dedi. Hernekadar ergenliğe adım atmışta olsa sizinki de çocuk sayılır. Ve sizde ki yiyecekler ilgisini çekiyor bence. Kv söyleyin çocuğa biraz pasta börek kek yap seviyor deyinGülünecek bisey yazmadım ama. Ne bileyim bende gidiyorum bi peçete bişey arasam sorarlar hemen. Hı Ben sorsam "senin evinimi yedi çocuk beeeee " derler :) sonra gelsin kavga gürültü. Bizzat yaşadım benzerini ilk senemde :)
Yaaa işte bunu bilemeyeceğim.Yok aslinda kısıtlanmıyor annesi öyle esirgemez ama ben versemde aynı gün gene dolapları karıştırıyor ben anlayamıyorum farklı bişey felan mı arıyor acaba. Hergün bakıyo hiç bi gün de bişey bulamıyo almıyoruz çünkü bos tabak canak olan dolap . En sinir eden şeyde benim evden gitmemi beklemesi
12 yaşında çoçuk ne bekliosun ya erkek çoçuğu ufak daha ama sizin zeka yaşınız bence 0 alta yaş sinir oldum size gercekten
Başlıkta kaynım yazınca yetişkin adam sandım. Çocuk daha ne olcak canı istiyor yiyor demek ki
Hayır cnm bana göre abartmiyosun kızmakta haklisin.bu bi görgüdür öyle şeymi olur ayıp yahu.aynı şey Yeni evliyken komşunun çocuğu tarafından başıma geldi buzdolabindan tut yatak odamdaki Cimbizima kadar sonra farkettim ama senin gibi tavır koymadim. Ama şimdi olsam....kesinlikle tavrınızi koyun o mutfağa geçer geçmez arkasından git ve gördüğün an istedin bişey varsa ben veriyim karıştırma olurmu şeklinde uyar konuş gerekirse utansın ama bidaha yapmasin.esinize deseniz oda anlamaz kardeşiya yesin nolmus der.burada is size düşüyor taviz vermeyinArkadaşlar basit bi konu olabilir ama sormak istedim. 12 yaşında kaynım var her fırsatta mutfagmı karıştırıyor. Fırsat kolluyor karıştırmak için. Altlı üstlüyüz. Yukardan aşagı iniyo (sözde kızımı sevmeye)ben bi su içiyim diyip mutfagı karıştırmaya başlıyo. yiyecek bişeyler arıyo. Sucuk salam tatlı ne bulursa. Sormadan da alıyor. Geçen kek yapmıştım üstünü bezle örttüm buzdolabının üstüne koydum . Ne olduğnu bilmediği halde Baktım uzanmaya calısıyo beni görünce " uff bardaklar nerde" diyo kendi kendne. ( bardaklar 2 senedir aynı yerde.) Son 1 dilim kalmıştı oda kurumuş taş gibi. Dün Onu bile almış düşününBen yukarı cıkacaksam evde benim çıkmamı bekliyo öyle. ben tam çıkarken ' ben su içiyim de geliyim 'diyo , yukarda su yok mu çocuk? Biara görümcemin ufak kızı varken aynı şeyi yaptı, kız bende susadım dedi ona sen yukarda içersin dedi. Hep aynı mesele . Dün yukardan indim kızımın yürüteçini o getirdi ' ben su içiyim bi'diyo tek tek dolapları açıyor.
Sinir oluyorum artık ya.
Sizce abartıyor muyum? Siz olsanız ne düşünürsünüz hanımlar ? Çocuk canı çekmiştir diyip geçmeli miyim? Yoksa bidaha yakaladığımda noldu bişeymi bulamadın ' vs diye sorsam mı?
Not: ben onların evinde hiçbişeye dokunmam . Dokunursamda sorar kv ne oldu diye. Beni rahatsız eden yemesi değil sürekli gıcıklığım için yaparmış gibi karıştırması.
Ne fesatlığı arıycam ya ?kedi mi bu benim evimde yiyecek arıyor. İsterse 5 yasında olsun kayın yazmayıp ne yazmamı isterdiniz? Sanki 2 yaşında öyle abartıyosunuz. Ben zaten veriyorum üstüne tekrar karıştırıyor. Bide benim gitmemi bekliyor özellikle. ne arıyor evimde ne malum ben gidince baska odaları kurcalamadığı. Diğer mesajlarımıda okuyup yorum yapın isterseniz türlü yalan bahaneyle defalarca evde tek kalmak için ugrasıyorAynen ya 12 yaşındaki çocuğa kayın yazmışlar?!?
Çocuk belli ki yiyecek arıyor bunda bile fesatlık aramışlar
Tamam çok teşekkür ederim yorumun için deniyeceğimmÇocuk 7 yaşında çoğu şeyi öğrenir. 9 yaşında benimser. 12 yaşında doğruyu yanlıştan çoktan ayırıyor olması gerekir. Ben kendimi hatırlıyorum daha 7 yaşımdayken bile kimseden izinsiz bir şey almazdim Annem o kadar iyi anlatmıştır ve benimsememizi sağlamıştır sağolsun.
Canım yengesi olarak güzel bir üslupla ben dili kullanarak incitmeden bir konuş derim ben.
Eğer akıllı bir cocuksa muhakkak anlar .
Mesela şöyle konuşabilirsiniz
-Canım bizde acikiyor canın şekerli bir şeyler ıstiyor olabilirsin. Bunu benden ıste yoksa da yaparım. Bazen aciktigini hissediyorum ve bana söylemeye cekiniyosun ben sana kizmam kendin bulmaya çalışıyorsun ve ben gorecem diye korkuyosun benden korkma ben seni çok seviyorum kardeşim sin sen benim.
Farkettim ama rahat ol diye bir şey demedim. Ama kaygılarını azaltmak için konuşmak ve böyle şeyler yapmak yerine bana söylememi istedim.
Böyle bir konuşma yaparsan 100°\°100 sonuç verir canım. Her şey tatlı dille çözülüyor güven bana.
Evet ya aynen öyle inanın yemesi sorun değil ki ben veriyorum zaten yesin diye. Dahada karıştırıyor ..Arkadaslar burda yemesi deil sorun kız yiyip bitircek diye korkmuyor ancak evinin karıştırılmasi hoş bişey deil bu bi edeptir, 12 yaşta ergenlige girenler var küçük bi yaşta deil bunu güzel bi dille o çocuğun öğrenmesi lazım yarın büyüyüncede alışkanlık olarak kalir bu huy.önüne konursa yemeli canı cekiyor sa istemeli gizli almak nedir.
Onunkisi canı bişi çekmesi değil açgözlü olması arsız olmasida çabası. Yukarı cikarken inatla onu bekleyin hafi kapıyı kilitliyecegim deyip tepesinde bekleyin. Ne arsız çocuk ya sini oldumEvet kesinlkle aynen öyleson yorumumda da yazdım
Çünkü kendi çocuklarıda öyle kendi çocukluklarida.İnsanlar neden anlamamakta bu kadar ısrarcı onuda anlamyrm.. bu o kadarda hafife alınacak amaaan çocuktur denilecek bi konu değil bence, benim çevremde örnekleri var bu işin sonu hırsızlığa kadar gidebiliyor
Katiliyorum ama biraz daha buyuyunce gecer zaten bu huyu.Belki evinde annesi birsey yapmiyor almiyor.Yaşı küçük olması başkasının dolaplarını karıştıracağı izinsiz ne bulursa alıp yiyeceği anlamına gelmez. Bu bi terbiyedir.
Bence güzellikle uyarın.
Sizin evinizde yapan başkasının evindede yapar. Canı çektiyse isteyebilir 12 yaş bunlar için küçük bi yaş değil.
kıyamamArkadaşlar basit bi konu olabilir ama sormak istedim. 12 yaşında kaynım var her fırsatta mutfagmı karıştırıyor. Fırsat kolluyor karıştırmak için. Altlı üstlüyüz. Yukardan aşagı iniyo (sözde kızımı sevmeye)ben bi su içiyim diyip mutfagı karıştırmaya başlıyo. yiyecek bişeyler arıyo. Sucuk salam tatlı ne bulursa. Sormadan da alıyor. Geçen kek yapmıştım üstünü bezle örttüm buzdolabının üstüne koydum . Ne olduğnu bilmediği halde Baktım uzanmaya calısıyo beni görünce " uff bardaklar nerde" diyo kendi kendne. ( bardaklar 2 senedir aynı yerde.) Son 1 dilim kalmıştı oda kurumuş taş gibi. Dün Onu bile almış düşününBen yukarı cıkacaksam evde benim çıkmamı bekliyo öyle. ben tam çıkarken ' ben su içiyim de geliyim 'diyo , yukarda su yok mu çocuk? Biara görümcemin ufak kızı varken aynı şeyi yaptı, kız bende susadım dedi ona sen yukarda içersin dedi. Hep aynı mesele . Dün yukardan indim kızımın yürüteçini o getirdi ' ben su içiyim bi'diyo tek tek dolapları açıyor.
Sinir oluyorum artık ya.
Sizce abartıyor muyum? Siz olsanız ne düşünürsünüz hanımlar ? Çocuk canı çekmiştir diyip geçmeli miyim? Yoksa bidaha yakaladığımda noldu bişeymi bulamadın ' vs diye sorsam mı?
Not: ben onların evinde hiçbişeye dokunmam . Dokunursamda sorar kv ne oldu diye. Beni rahatsız eden yemesi değil sürekli gıcıklığım için yaparmış gibi karıştırması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?