Mutfagı karıştırıp duran kaynım

anlaşılan o ki konu sahibi kaynanası ve kocası tarafından eziliyor
ses çıkaramıyor o yüzden
bu yüzden dediğinizi yapması en mantıklısı
sag olun. Komsu cocuklarindan tecrubeliyim, iki dk tuvalete gitsem kizi yatak odasindan vs.den topluyordum. Merak ediyorlar, tamam ama sınırlarini da bilmeliler.
Kapilari kapali tutmak işe yariyordu ama bu cocuk alismis, kilitlemek lazim.
Suan cocugum yok ama vaktim olmasina ragmen, misafire yaptigim pasta misafir gelince kesilmeli. Onceden seklini bozan olursa kim olsa sinirlenir. Kimse 10 kere hazirlik yapmak istemez. Hele ki bebekle...

Ki ben olsam annesine hazir pasta aldirirdim benim yaptigimi rezil etti diye.

Amann oraya gelene kadar altli ustlu oturunca kapilarini kapatip oturtmuyorlar kayin aileler. Buna bile bile lades demek de bir bakima durumu kabullenmek. Lafini sozunu soyleyecek olan, belli kriterleri, tercihleri olan kadin zaten bastan ayni apartmani kabul etmez. Susmasina sasmiyorum bu yuzden

Arkadaşım çocuk açgözlü sinsinin teki daha fazla savunmayın şu veledi kadının akşamdan yaptığı pastayı mahvetmiş sinsi sinsi!Bu yaptığı kötülük resmen güya kendi akıllı karşısındaki yengesi aptal ya anlamayacak sanıyor.
Konu sahibi bak insan 7 sinde neyse 70 inde de odur.Al karşına konuş mutfak karıştırmak izinsiz pastayı parçalamak çok yanlış de isteden ben sana verirdim bu yaptığın resmen bana kötülük de. Eğer bu şekilde bir daha zarar verirsen seni evime sokmam de,de ki gözü korksun
Canım benim kimsede demiyor ki bu çocuk acaba neden böyle. Yenge konuşmuyorki. Cocuk sinsi ise yengede sinsi. Cunki bildiği halde neyaptigini söylemiyor, gidip çocuğa canım bak şu var bu var istermisin diyebilir. Ben çocuklarda hassasim bana kötü birsey gibi gelmedi ne biliyim:/ burda cogu yorumlarini sevdigim kisiler kizmislar cocuga. Sende yorumlarini begendigim birisin. Bu yuzden bu konuyu tartismak istemiyorum. Bana gore cocuk. Ve acik acik konusmayanda yenge. Guzelce karsisina alsa hicbir sorun kalmaz

Ben seni anladim cocuk sonucta deyip rahatsiz oldugumuz bir duruma el atamayip.kendimizi rahatsiz etmeye gerek yok...konu gercekten yemesi degildir eminim mutfaginin gizlice karistirilmasi..kac yasinda olursa olsun ben rahatsiz olurum isterse 7 yasinda olsun bidakika bitanem senin buralari acman sakincali uzerine tabak canak dusebilur sen benden iste diye mudahale edilebilir..

Kv yaşça büyük olduğu için( sanırım geç doğurmuş) sizin evi ve aileyi kendine ve yaşına daha yakın bulmuş benimsemiş bence.
Tabiren yanlış olsada hayvanların kendine ait yerleri belirtmek için idrar yapması gibi,kaynınızda mutfağı kendine mesken yapma şekli olarak bunu seçmiş:KK70:

Konu sahibi sen de beni sisirdin ha
Sikayet ediyorsun ediyorsun takip etcem diyorsun hicbir sey yapamiyorsun. Biraz aktif ol ya. Sen bu kadar pasif olursan kekin de parcalanir evine de girilir ya da boyle pasif olacaksan sikayet etme valla sistim.

Canım seninki daha küçük ona yavrucak kelimesi yakışıyorda 12 yaş çocuk yaşı değildir allah aşkına benimde 13 yaşında kaynım var yani kaynım kelimesini mecbur kullanıyorum eşimin kardeşi olduğu için yoksa benimde kardeşim gibi :) ama bayağı ergenlik dönemine adım atmış çocukluktan ergenliğe geçmiş insan onlar :) yavrucak kelimesi hiç uymadı kız :KK70: Allah sana bağışlasın evladını bu arada canım :)

Amin tüm yavrularımızı inşallah :) biraz duygusal bakmış olabilirim.:KK48:

Canım benim kimsede demiyor ki bu çocuk acaba neden böyle. Yenge konuşmuyorki. Cocuk sinsi ise yengede sinsi. Cunki bildiği halde neyaptigini söylemiyor, gidip çocuğa canım bak şu var bu var istermisin diyebilir. Ben çocuklarda hassasim bana kötü birsey gibi gelmedi ne biliyim:/ burda cogu yorumlarini sevdigim kisiler kizmislar cocuga. Sende yorumlarini begendigim birisin. Bu yuzden bu konuyu tartismak istemiyorum. Bana gore cocuk. Ve acik acik konusmayanda yenge. Guzelce karsisina alsa hicbir sorun kalmaz
Arkadaşım sana katılıyorum yengede de hata var çocuğa bu yaptığının yanlış olduğunu izah edip anlatması lazım yoksa yarın izinsiz kek yiyen başka gün izinsiz başka şey alır.Ağaç yaş iken eğilir.

Arkadaşım sana katılıyorum yengede de hata var çocuğa bu yaptığının yanlış olduğunu izah edip anlatması lazım yoksa yarın izinsiz kek yiyen başka gün izinsiz başka şey alır.Ağaç yaş iken eğilir.
Tamam onun çocuğu değil belki ama güzelce konuşabilirsin böyle kin tutar gibi ne o oyle koskoca kadin. Onunda bebişi var oda büyüdüğünde öyle yapsa biri hos olurmu. Şimdi o parçalanmış keki alıp gitse karşısına güzel güzel konuşsa cocuk üzülür belki bidaha yapmaz. He söylediğin halde yaparsa ben kızarım ama çocukla konuşan yokki. Anneside birgün yine keki cirmikladi diye dövmeye kalkmis :olamaz:

[

Tamam onun çocuğu değil belki ama güzelce konuşabilirsin böyle kin tutar gibi ne o oyle koskoca kadin. Onunda bebişi var oda büyüdüğünde öyle yapsa biri hos olurmu. Şimdi o parçalanmış keki alıp gitse karşısına güzel güzel konuşsa cocuk üzülür belki bidaha yapmaz. He söylediğin halde yaparsa ben kızarım ama çocukla konuşan yokki. Anneside birgün yine keki cirmikladi diye dövmeye kalkmis :olamaz:
Sizde haklısınız çünkü çocuğu tanımıyorsunuz.Evi karıştırma ayıp desem en fazla küstüğü için gelmez ! Bana kinlenir. Ama aa yengem haklı demez. Yada inadıma devam eder . Gider annesine ben bidaha o eve gitmem benden keki esirgiyo der. Mesajım uzun olacak ama yazayım genede. İlk doğum yaptığım da Eşimin bi işi çıktı geç geldi 11 gibi. Kaynımı tek kalmayım diye yanıma çağırdım. Uyuyakaldı bizde . Ev sobalı yer yatağında yatıyoruz biz. Neyse bu abisiyle yatsın dedim. Kanepede yattım ben. Gece bizim çocuk uyandıkça eşimde bende üstü açıldıkça örttük kaynımın kendisi açıyodu sürekli . Örttükçe açıyodu en son gitmiş aradaki kanepede uyuyakalmış gece. Eşim getirdi felan. Sabah annesine gitmiş ağlamış öksürüyomuş 'ben uyumusum, üstüme bişey bile örtmemişler dondum sabaha kadar !' Kaynanam geldi diyor çocuk uyuyakalmış insan üstüne bişey örtmez mi yazık ne biçim öksürüyodu okula zor gitti.? Neyse eşim gitti Buna kızdı üstünü mü örtmedik senin diye. 2 ay felan küstü gelmedi benle de konusmadı abisi kızmış diye. Babasına demiş "ben o eve gitmem bidaha ' Böyle bi cocuk yani kusura bakmayın uzun oldu .

Bunu mu kafasına taktınız, sizin kardeşiniz olsa eşinizin zoruna gider miydi?
Yesin, içsin rahat bırakın çocuğu. Siz katı davrandıysanız gizlice yapıyordur. Siz de birlikte götürün mutfağa, koyun önüne.
zaten istediğini yesin içsin ben esirgemem diyor. ama benim evden gitmemi bekleyerek benden sonra mutfağımı dolaplarımı karıştırıyor diyor ve bunu sürekli yapıyor. sizin hoşunuza gider mi? 12 yaşında bir çocuk gizlice dolap karıştırmanın yanlış olduğunu bilecek yaştadır.

Cocuk ev karistirmiyor. Sadece mutfak karıştırıp yiyecek birseyler arıyor. Yazık günah COCUK O. Biz başkasının gözünün içine bakamiyorduk. Ama misafirliğe gittiğimizde canımız olmadık seyler cekerdi. Ben annem bize muz almıyor dedigimi hatırlıyorum:KK70: annem hala anlatir. Evde muzlar kötü olur çöpe giderdi ama sen bana böyle böyle yapmıştın der. Bende yengemlere gittiğimde hep merak ederdim ne yediler naptilar bana birsey verirmi diye. Evet acgozluyduk evde daha güzelleri varken dışarıdakiler daha tatlı gelirdi. Hayatımda kimsenin birseyine dokunmadım. Yedirmeyide çok severim. Elim boş gitmem biyere. Hırsızda olmadım çok şükür. Burda gelip ufacık cocugu kotuluyorsun. Alıp karşına bak şimdi bunu misafirlere veremem, keske böyle yapmasaydın gibi şeyler diyebilirdin. Gelmiş burda sanki büyük adamı kotuluyorsun :S degisik
yengesi ondan esirgemiyor ki. evet başkasının evindeki şeyler daha tatlı gelir, ancak sürekli bir şey karıştırmak yanlış bir davranış bunu görmezden gelirse ilerde bu yanlış davranışı daha da sürdürür. ayrıca kadın rahatsız oluyor ama eşindenkaynanasından çekindiği için bir şey diyemiyor. çekmek zorunda mı böyle bir şeyi? çocuk yenge canım şunu istiyor demiş de kadın mı vermemiş? vermemiş bile olsa evden gitmesini bekleyip dolapları açmasını haklı mı çıkarır?

zaten istediğini yesin içsin ben esirgemem diyor. ama benim evden gitmemi bekleyerek benden sonra mutfağımı dolaplarımı karıştırıyor diyor ve bunu sürekli yapıyor. sizin hoşunuza gider mi? 12 yaşında bir çocuk gizlice dolap karıştırmanın yanlış olduğunu bilecek yaştadır.

yengesi ondan esirgemiyor ki. evet başkasının evindeki şeyler daha tatlı gelir, ancak sürekli bir şey karıştırmak yanlış bir davranış bunu görmezden gelirse ilerde bu yanlış davranışı daha da sürdürür. ayrıca kadın rahatsız oluyor ama eşindenkaynanasından çekindiği için bir şey diyemiyor. çekmek zorunda mı böyle bir şeyi? çocuk yenge canım şunu istiyor demiş de kadın mı vermemiş? vermemiş bile olsa evden gitmesini bekleyip dolapları açmasını haklı mı çıkarır?
Çok haklısınız. Ben Hamileyken bana dediki abla benim canım ıslak kek çok istiyo gidince yapsanda yesek. Kış bide ev sobalı mutfak buz gibi. Akşam akşam hiç üşenmedim yaptım götürdüm . Bikere kek yaptım geçenlerde " x kek yaptım inş güzel olmuştur sende yersin değil mi? Dedim oda en sevdiğim kek zaten dedi. Bende biliyorum o yüzden yaptım dedim. Yani bunları yapıyorum zaten, ertesi gün gene karıştırıyor. Ama bu 4-5 aydr arttı. Gerçi önceden hep kaynanam gildeydim. Doğumdan sonra kendi evime geçince başladı. aynende dediğiniz gibi karıştırması ve gitmemi beklemesi kafama takılıyor..

[

Sizde haklısınız çünkü çocuğu tanımıyorsunuz.Evi karıştırma ayıp desem en fazla küstüğü için gelmez ! Bana kinlenir. Ama aa yengem haklı demez. Yada inadıma devam eder . Gider annesine ben bidaha o eve gitmem benden keki esirgiyo der. Mesajım uzun olacak ama yazayım genede. İlk doğum yaptığım da Eşimin bi işi çıktı geç geldi 11 gibi. Kaynımı tek kalmayım diye yanıma çağırdım. Uyuyakaldı bizde . Ev sobalı yer yatağında yatıyoruz biz. Neyse bu abisiyle yatsın dedim. Kanepede yattım ben. Gece bizim çocuk uyandıkça eşimde bende üstü açıldıkça örttük kaynımın kendisi açıyodu sürekli . Örttükçe açıyodu en son gitmiş aradaki kanepede uyuyakalmış gece. Eşim getirdi felan. Sabah annesine gitmiş ağlamış öksürüyomuş 'ben uyumusum, üstüme bişey bile örtmemişler dondum sabaha kadar !' Kaynanam geldi diyor çocuk uyuyakalmış insan üstüne bişey örtmez mi yazık ne biçim öksürüyodu okula zor gitti.? Neyse eşim gitti Buna kızdı üstünü mü örtmedik senin diye. 2 ay felan küstü gelmedi benle de konusmadı abisi kızmış diye. Babasına demiş "ben o eve gitmem bidaha ' Böyle bi cocuk yani kusura bakmayın uzun oldu .
Sen kötü olma ozaman eşine söyle halletsin. Senin soylemen başka abisinin söylemesi baska. Yada kusmesi icin kizarsin. Bak bu olay bile daha nasil çocuksu olduğunu gosterir. Üstünü örtüyorsun ama o örtmediler saniyor. Sen yinede büyüklük et çocukluğuna ver. "Aklı erdikçe" yapmaz yengesi :KK33:

Çekindiği icin böyle yaptığını düşünüyorum ben yinede. Yaş farkı var galiba sonradan gelmiş bir cocuk. Benim kardeşim 12 yaşında bizden çok çok ufaktı, kafamızın üstünde geziyordu. Okadar söylememize öğretmemize göstermemize ragmen. Şimdi 20 yaşına geldi herkes örnek gösteriyor. Ne kadar efendi ne kadar akıllı diye. Gelsinler birde bize sorsunlar

12 yaşına gelmiş izin almayı bilmesi gerekiyor,o ne öyle ya gizlice mutfak karıştırmalar falan hiç hoş değil istesin yok diyecek değilsiniz heralde çok ayıp bence annesiyle konuşun yada kendisiyle çok kötü bir alışkanlık bu yaptığı, benim de görümcem var aynı yaşlar da benimki de gizli yapmaZdı ama evime geldiğin de izinsiz odalarımı gezme, dolaplarımı açma, eşyalarımı kullanma huyları vardı. Ben görmezden gelmedim ama, hep yaptığının yanlış olduğunu, ayıp olduğunu benden izin alması gerektiğini kimsenin evin de bu davranışları yapmaması gerektiğini anlattım, terbiyeyle alakalı bu durum yetiştirmek çok önemli çocuğun bir suçu yok annesin de hata var.

[

Peki keki parçaladığında kaynanana götürüp gösterdin mi?

12 yaşındaki çocuk benim mutfağımı gizlice karıştırıyorsa ben önce kendime sorarım. Belki de çocuğun gözü görüyor sizden ses çıkmayınca bu yola başvuruyor ki nitekim de öyle gözüküyor. Çocuğun yemek yemesi madem sizi rahatsız etmiyor alın karşınıza konuşun.
Bu evde istediği her şeyi yiyebileceğini hatta canının istediği bir şey olursa yapabileceğinizi söyleyin.

benim de 17 yaşında kaynım var ama bazen sırf o yesin diye pasta börek yapıyorum
çocuk zayıf zaten kilo alsın diye.
sizinki de aynı mesele bırakın yesin ne olacak.
mutfağı karıştırma konusunda haklısınız ama
ne istiyorsan bana söyle vs diyebilirsiniz bence

kırmayın çocuğu bence. size alışmasını sizden istemesini sağlayın. bu şekil de kontrol siz de olur.

Son durum ne, kaynananizla konustunuz mu?
Hayir konusmadım cünkü işe yaramayacak, o keke yaptığını söyledim eşime . Kendi aralarında naptılar bilmiyorum simdlik durum aynı . Ama 1-2 gündür fazla gelmiyor

Back
X