Mutfagı karıştırıp duran kaynım

Benim eşim ve kardesleri abilerinin yanlarında büyümüşler.
Ben evlendigimde yalniz yasayacagim desim kimseyi kabul etmedim ama eltilerim bakmislar kolay degil hep derim ben olsam rahat edemez bakamazdım.
Neyse bunlar ayni evde yaşadığı icin esimde dahil kardesler mutfak buzdolabi falan herseye bakiyolar normal olarak abi evide olsa misafir degiller ayni evde yasiyo gibi birsey olmus.
Evlendikten sonra birgun eltimlere gittik eltim bana x abiye birsey lazim olsa benden istemesi lazim hic hoslanmiyorum ben boyle seylerden dedi( bunu demesinin sebebi cok susadigi icin dolabi acip icicek birseyler doldurup icmis yengesini rahatsiz etmemek icin) eltimde buna bozulmuş niye dolabimi aciyo die tabi bende esimin boyke birsey yapmasini istemezdim ama bekarliktan gelen aliskanlik olmus birde yemgesine emir verir gibi istememek icin rahat davranmisti.
Sonra esimi uyardim birdaha nereye gidersen git dolaplari karistirma birsey isteyeceksen yengenlerden iste falan dedim.
Baktim benimko anlamiyo o abimlerin evu yabanci degil biz yillarca berbar yasadik yanlis anlasilmaz falb dedi baktim bizimki anlamiyo mecburen dedim yengen bana demis hoslanmiyorum die.
Ogun bugundur mesafesini korur eşim dikkat eder.

İyi de bunu yapan çocuk kaç yaşında. Böyle yapınca siz de çocuğa tepki vermişsiniz zaten doğru yanlış böyle böyle öğretilir çocuğa
Konu sahibinin kaynıyla aynı yaşlarda.
Benim anlatmak istediğim o yaşlardaki çocukların karıştırmak, almak, yemek, içmek için bir sürü nedenleri olabilir.
Kendimiz gibi düşünmeyeceğiz.
Burada bile koca koca insanlar bilinçsiz tonlarca hareket yapıyorlar.
Ya çocuğa doğru yolu göstereceksiniz yada annesine söyleyip evinize girmesine engel olacaksınız.

Sadece mutfağı karıştırıyosa bence sorun yok mutfak özel alan değil sonuçta o da aileden biri ayrıca küçücük çocuk ve belli ki midesine biraz düşkün

Aynen öyle ya. İlk basta bende bu kadar takmıyodum ki. Sonradan sürekli olunca gözüme batıyor artık

Ağzınıza sağlık ya ..

12 yas cokta kucuk degil biseyleri ogrenebilir bende hoslanmazdim bu durumda guzellikle biseymi ariyorsun ben ne istiyosan vereyim sana de bunu bikac kez tekrar et ogrenir zamanla bisey istersede sizden ister.benim bi tanidigm cocuk boyleydi bize hergeldiginde gizlice mutfaga girer kurcalardi hos gozukmuyordu ogretilmedigi icin heryerde yapmaya basladi cogu insan rahtsiz oldu

12 yaşında ki çocuğa kaynım demişsiniz.Eşimin küçük kardeşi desenize:)
Başlığı okuyunca koca adam sandım.

Bu arada konuya gelecek olursak bana göre çocuğun canı atıştırmak istiyor ve siz tam ona göre şeyler yapıyorsunuz ve sizin yaptıklarınızı çok beğeniyor.
Tabi böyle karıştırarak birşeyler almaya çalışıyorsa. Onu kırmadan konuşup ne istiyorsa sizden istemesini söyleyin belki bu huyunu bırakır.

İyide isterse 30 yasında olsun evimi ne hakla karıştırıyor ne bilenmesi allah askına. 4 degil 5 degil 12 yaşında herşeyide bilen bi çocuk. Benim evden gitmemi bekliyorsa ne belli başka odaları karıştırmadığı? İyi siz çocuğunuzu öyle yetiştirirsiniz o zaman. Bu çocuk yarın 20 yasınada gelse aynı sekil davranacak . 5 yasındaki cocuktan bahsetmiyoruz . 12 yaşında gayette bilmiş. Eşimle kavga edince ' evliliği oyuncak sanıyorlar ' diye laf vurmayı bilen çocuk başkasının evini karıştırmamayıda bilsin bi zahmet

Ayy onun isi zor gercek den 12 yasinda kayin unvani almis cocuk olsa suc buyuk olsa suc ayrilin evden altli ustlu oturmayin ayri eve cikin sizde calisin ne isiniz var kayninizla ayni binada altli ustlu..haa onu merak ettim.

Haklısınız banada kaynım derken abes geldi :) ya evet sevdiği şeyleri yapıyorum ama hep onlarada götürüyorum inanın. Üzümlü keki çok sever her fırsatta yapıp götürüyorum ertesi gün gene evi karıştırıyor ben karıştırmasından rahatsız oluyorum yani. Halbuki ben istemese de veririm ona.

Kusura bakmayın bunlar bir başkasının zeka seviyesine hakaret etme sebebi değil, olamaz da.
Bırakın eşimin kardeşini
Benim öz kardeşim, öz evladım yapsa yine rahatsız olur, kendisini uyarır ve takip ederim.
Yapılmaması gereken bir şey yapıyor bu çocuk.
İzin alma, doğruyu söylememe, gizli kapalı iş çevirme.
Bunların yanlış olduğunu bir çocuğa küçük yaşlarda öğretmeye başlamalısın.
Aman canım ne var çocuk o.. Bir çok yanlışın köküdür bu tutum.
Doğru değildir.
Siz böyle düşünmüyor olabilirsiniz, düşünmüyor olmanız benim nazarım da cehalet midir. Evet.
Ama bunu tutup söylediğim zaman bakınız şekil A. Hiç hoş olmadı.
Yapılan şey tam olarak bu.

konu sahibi kim ne yorum yaparsa yapsın
siz rahatsız olduğunuz noktada haklısınız bana göre
bunun zekayla da alakası yok
benim yiğenim 5 yaşında biz 2 kiloya yakın mandalina almıştık
teyzeciğim bunu eve götürebilir miyim dedi
bende yok birtanem burada istediğin kadarını yiyebilirsin ama hepsini evinize götürmemelisin dedim
götürmedi de buna da ne annesi ne babası darıldı
çünkü onlar benim 2 kilo mandalinayı kıskanmayacağımı biliyorlar
sadece ben buna alıştırırsam hep bunu yapmak isteyeceği için böyle davrandığımı biliyorlar
ve oldukça memnunlar bu durumdan
biz çocuktuk bir akrabamız gelirdi çocukları bizim oyuncaklarımızı toplar çantalarına koyarlardı
bizde gidecekleri vakit gider gizliden oyuncaklarımızı alırdık
herşeyin üstünü örtmek yahuu çocuk demek en kolayı
12 yaş diyorsunuz
tamam çok büyük değil ama bebekte değil sonuçta

Mutfağı karıştırması hangi yaşta olursa olsun hoş değil.
Çocuğa terbiye düzgün verilmemiş demektir.
Çocuk anlayabilecek yaşta oturun konuşun bence.

bir şeyleri karıştırması gerçekten ayıp ve bunu artık algılayabilecek yaşta benim önerim mutfakta bir çekmeceyi abur cubur çekmecesi yapabilirsiniz sonra çocuğu alıp bak burada abur cuburlar var bir şey canın çekerse burdan alabilirsin ama diğer yerleri lütfen karıştırma diyebilirsiniz :)

Bosuna yaziyoruz. Konu sahibinin sorunu tamamen kucuk kayni olmus ne yaparsa yapsin gozune batacak yanlis anlayacak bana masum gelmiyor konu sahibi malesef..yapici degil zaten yapici bir sekilde yaklasmaya calissa konu buralara gelmezdi. Bir sekil de cozerdi. Su anda biriktiriyor. Yaptiklarini cocugun az once ne diyor. Evliligi cocuk oyuncagina cevirdiniz demis. Halbuki onu duymus soylemis olasiligini dusunmuyor. Direk soyluyor. Gercek den zor 12 yasin bu unvani almasi.

Aslında yok , buaralar hele hiç abur cubur almıyoruz. Ben kek felan yapıyorum ama coğunu onlara götürüyorum zaten. Yani dolapları açıp bakıyor ama birşey yokki dolapta..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…