Mutfagı karıştırıp duran kaynım

Uyarabilirsiniz. Bence. Benimde eltimin kizi karistirir surekli. En son esime sikayet ettim. Dusun cantami karistirirken yakaladim hic utanmasi da yok. Bir daha gorursen amcana sikayet edecem de dedi. Amcasindan korkar. O yasta bunu yapmamasi gerektigini ogrenmis olmasi lazim. Annesi ogretememisse cocugu suclamayin. Konusmaya calisin. Ben bir iki sefer uyardim karistirma diye. Anlamadigi icin sikayet etmekte buldum cozumu.

12 yaş ufak bı yaş değil kayinvalidemin yanında anne artık x ufak değil ben onemsemiyorum ama gittiği yerde seni utandırır filan diyerek aç muhabbeti

Her dolaba bakıyor gittiği her yerde yapıyor mu falan de.
hem çocuk yanındayken şöyle utanır yapmaz o zaman
bence yerken elinden çekip alsın ya kadında samimiyet görmediği için canı istemiş erkek çoçuk kadın keki saklıo napsın buna iten zaten svgili yengeciği

Benimde 16 yaşında var aynı dediğin gibi özellikle izinsiz bsy alması baya rahatsız ediyor ve bende altlı üstlü oturuyorum

bence yerken elinden çekip alsın ya kadında samimiyet görmediği için canı istemiş erkek çoçuk kadın keki saklıo napsın buna iten zaten svgili yengeciği
Sizin benimle derdiniz ne . Açıklaıdm her yorumda görmüyosun heralde neyi saklamışım yerse yesin beni rahatsız eden didik didik karıştırması. Basınıza gelmediği için böyle bol keseden atıyosunuz. Ayrıca hiçte cocuk değil öyle cümleler kuruyo sanırsın 30 yaşında. İnsanların tersine gitmeye de bayılır . Bilmiş. He bide samimiyet görmüyosa evimi nası karıştırıyor? Son 5 aydır felan var. Önceden benden korkardı bişey diyemezdi , evime girmeye cekinirdi simdi bi güler yüz gördü evi didikliyo

Siz nasıl konuşuyosunuz ya yemesi sorun değil ki karıştırması beni sinir ediyor. Sanki bilerek karıştırıyor benim gıcıklığıma . Yoksa yesin ben herzaman kendm sevdigi seylerden yapıp götürüyorum bilip bilmeden konusmayın biri sizin evinizi böyle karıştırsa rahatsız olmayacaksınız heralde

Niye bilerek gıcıklığına karıştırsın. Böyle düşünmeniz çok çocukça gerçekten. Çocuğa ailesi terbiye vermemiş. 12 yaşında çocuğa da su içeceğim dediği zaman çık evinde iç diyebilirsiniz. Cocuk bir daha su içeceğim dediği zaman siz de yanında onunla gidin çocukla da başka insanların evinde eşyaları karıştırmak çok yanlış, sormadan esyalarini almak, izin istemeden yiyeceklerini almanin da hırsızlık olduğunu söyleyin. Sonra da meyve suyu, kek vb şeyler ikram edin. Karıştı çalmasına gerek olmadığını zaten vereceğinizi anlasın. İstemekten çekinme diyin.

Ne kadar da ozenilesi bir kardesiniz var ne guzel hepiniz sevilesi ve ornek alinacak insanlarsiniz. Ailecek..masallah masallahh.
Teşekkürler sözleriniz için ama
Kınaye sezmelimiyim bu sözlerinden
Tam anlamdım

Bir gun arkadasima gittik, kizim mutfakta ananas görmüş (5 yas) arkadasima dönüp ben hayatimda hic ananas yemedim, canim cekti demis.
Kiz da hemen ananasi bolmus koymus çocuklara, baktim benimki bir istahla yiyor ben şok!
Kizim sen ananas mi yiyorsun dedim, evet ben cok severim ananas ama daha once kimse bana ananas vermedi dedi :)
Isin komik tarafi benim o zaman yaptığım diyette her aksam ara ogunum ananasti, ve ben her seferinde bir tadina bak diye yalvardigim halde yediremiyordum :)
Tuhaf bir sekilde cocuklar baskalarinin evinde gordukleri seyleri yemeye bayiliyorlar. O yuzden en iyisi cocuga gordugu seyleri ikram etmek, bosuna dememisler az verme hirsiz olur diye.

Niye bilerek gıcıklığına karıştırsın. Böyle düşünmeniz çok çocukça gerçekten. Çocuğa ailesi terbiye vermemiş. 12 yaşında çocuğa da su içeceğim dediği zaman çık evinde iç diyebilirsiniz. Cocuk bir daha su içeceğim dediği zaman siz de yanında onunla gidin çocukla da başka insanların evinde eşyaları karıştırmak çok yanlış, sormadan esyalarini almak, izin istemeden yiyeceklerini almanin da hırsızlık olduğunu söyleyin. Sonra da meyve suyu, kek vb şeyler ikram edin. Karıştı çalmasına gerek olmadığını zaten vereceğinizi anlasın. İstemekten çekinme diyin.
Ya nasıl desem , bişeyden rahatsız olduğumu anlarsa onu bilerek yapan bi cocuk. Herzaman değil tabi de, genelde öyle. Haklısınız deneyeceğim.

Evet kesinlikle beni rahatsız eden tek şey sürekli karıştırması. Yoksa ben ne zaman kek poğaça yapsam götürürm birlikte onlarla yeriz. Ve çok sevinirim yaptığım seyleri yemelerine beğenmelerine . Ama sürekli sanki inadıma yaparmış gibi karıştırıyor. İnsanların tersine gitmeyi seven bi çocuk

Çocuğa izinsiz yiyecek almanın da hırsızlık olduğu anlatılmamiş, öğretilmemis. Bak üstteki üyenin kayibiraderi 23 yaşında banyo dolabına kadar karıştırıyormuş. Ona da zamandı dur diyen olsaydı karistirmazdi

Çocuğa izinsiz yiyecek almanın da hırsızlık olduğu anlatılmamiş, öğretilmemis. Bak üstteki üyenin kayibiraderi 23 yaşında banyo dolabına kadar karıştırıyormuş. Ona da zamandı dur diyen olsaydı karistirmazdi
Doğru haklısınız. Aslında öncedende yoktu bu,son zamanlarda başladı. Normalde çok çekingen utangaç bi cocuk. Ben ilk evlendiğimde yanımda utangaclıgından konusamıyodu kıpkırmızı oturuyodu ve ben evde en çok onu seviyodum bunuda herkes biliyor. Ama ne zaman bu huyları başladı benim sevgim bile azaldı. Son 5 aydır

bu kadar süre nedne annesine söylemediniz ki

hatta o sana hemen ne lazımdı diye sorunca

sen bu kadar hassassın ama X benim evde sormadan her şeye dalıyor küçük de değil ki diye neden söylemediniz

oğlum daha 3-4 yaşında iken halasının evinde vs bir yeri karıştırmasına izin vermezdim

o nedenle halası ona bir çekmece yapmıştı

bunu X istediği zaman karıştırsın, lazım olacak eşyalarını içine koysun diye halası ona kutu vs verirdi oynar oraya kaldırırdı bir daha gidince de sadece orayı açardı

bildiğiniz küçücük çocuk ve salonda tv sehpasının altındaki çekmece

evet karıştırsa belki bir şey olmaz ama ona ait olmayan bir mekanda karıştırmaya alışmamalı

12 yaşındaki çocuk bu oturup anlatın güzelce

Yaşı küçük olabilir fakat bu ona başkasının evini karıştarabileceği hakkını vermez. Yetiştiren aile öğretmemiş ya da çocuk evde yapamadığını başka evde yapmaya çalışıyor. Konu sahibi haklı bizler e bu küçücük yaşımızda öğretilir izinsiz girilmez,ev karıştırılmaz. Sanırım aksi yorum yapan hanımlar sizler çocuklarınızın bu davranişlarına kayıtsız kalıyorsunuz.

Kaynım denince bende koca adam sandım. 12 yaş her şeyin idrakine varılacak, olgun düşünülecek bir yaş değildir öncelikle bunu belirteyim. Buradaki arkadaşlar 5 yaşındaki çocuğa bile sorumluluk yükletmeyi çok seviyorlar.
Çocuk meraklanmıştır, canı çekmiştir falan filan bir ton sebep sıralarım şimdi bu konu hakkında size.
Evinizin karıştırılmasından rahatsızsanız bunu kayınvalidenize söyleyin ve çocuğu bir daha size göndermemesini isteyin olsun bitsin. Böylelikle rahat edersiniz.
Yahu geçen arkadaşa oturmaya gittik, diğer arkadaşımın oğlu masanın üstünde duran küçük çikolataların hepsini okul çantasının içine doldurmuştu. Arkadaş ikram etmek için baktığında koca kasenin boş olduğunu gördü. Soruyoruz çocuk bilmiyorum diyor. Sonunda çantasında buldu annesi. Şimdi çocuğa hangi etiketi yükleyelim ki. Canı çekmiş almış işte. Biz de sorunca panikledi tabi ki. Bir daha alınca söylemeyi unutma böylece bizde boşuna ne oldu diye meraklanmayız dedik oldu bitti.

Yok haklisin 12 yaş da küçük bir yaş değil bende hoşlanmıyorum dolabımın açilmasından. Mesela yiğenlerim dolabı açar ablam hemen devreye girer. Ben bir kac defa dedim ona bırak birşey olmaz istediğini alsın burası yabancının evi değil diye. Ablamda dedi sende yaparlarsa başka yerdede yapacaklar alışacaklar yani. Kaldı ki benim bahsetdigim cocuklar 2 ve 4 yaşında.
Yani bencede sen kaynına sor birşey mi aradın diye yada su içmek istediğinde ben sana getirim de. Onunla konuş yaptigi doğru olmadığını söyle birşey canı cektiysebyada aç ise sana söylesin ben sana veririm dedi.

Ya nasıl desem , bişeyden rahatsız olduğumu anlarsa onu bilerek yapan bi cocuk. Herzaman değil tabi de, genelde öyle. Haklısınız deneyeceğim.

Ya işte küçükken terbiye verilmezse büyüdükçe arsız olurlar. Çocuklar karıştırmayı sever de işte 12 yaş bu edebi almak için geç olmuş. Annenin babanın zaten bu terbiyeyi vermesi lazımdı iş yengeye kalmış.

Kaynım denince bende koca adam sandım. 12 yaş her şeyin idrakine varılacak, olgun düşünülecek bir yaş değildir öncelikle bunu belirteyim. Buradaki arkadaşlar 5 yaşındaki çocuğa bile sorumluluk yükletmeyi çok seviyorlar.
Çocuk meraklanmıştır, canı çekmiştir falan filan bir ton sebep sıralarım şimdi bu konu hakkında size.
Evinizin karıştırılmasından rahatsızsanız bunu kayınvalidenize söyleyin ve çocuğu bir daha size göndermemesini isteyin olsun bitsin. Böylelikle rahat edersiniz.
Yahu geçen arkadaşa oturmaya gittik, diğer arkadaşımın oğlu masanın üstünde duran küçük çikolataların hepsini okul çantasının içine doldurmuştu. Arkadaş ikram etmek için baktığında koca kasenin boş olduğunu gördü. Soruyoruz çocuk bilmiyorum diyor. Sonunda çantasında buldu annesi. Şimdi çocuğa hangi etiketi yükleyelim ki. Canı çekmiş almış işte. Biz de sorunca panikledi tabi ki. Bir daha alınca söylemeyi unutma böylece bizde boşuna ne oldu diye meraklanmayız dedik oldu bitti.
Çok yanlış düşünüyorsunuz
Canı isteyebilir alır bitane yer
2 tane de cebine koyar sonra yerim diye
Ama hepsini çantasına koyamaz yani bunu çocuk işte deyip geçiştiremessiniz...

İyi de bunu yapan çocuk kaç yaşında. Böyle yapınca siz de çocuğa tepki vermişsiniz zaten doğru yanlış böyle böyle öğretilir çocuğa

Teşekkürler sözleriniz için ama
Kınaye sezmelimiyim bu sözlerinden
Tam anlamdım
Cocuk iste bizde yapardik kardesimle ne zaman teyzem lere gitsek annem gitmeden tika basa karnimizi doyururdu. Az yiyelim ,isteyelim diye biz yinede dalardik yemeklere:)) birde tek cesit yemek yapardi. Eside evde olurdu. Annem enisteden cekindiginden kadin cagiz nasil mahcup olurdu. Su anda ise kardesim dil bilimci oldu. 21 dilde :ulkeler geziyor. Nerede ac ,fakir insan var onlara yedirtiyor. Ben ise simdi yiyemiyorum dunyanin en leziz yemekleri olsun yok..yanlis birsey yok..bende ornek vereyim bari dedim karsilikli..o cocugun kotu oldugu ac gozlu oldugu anlamina gelmiyor. Yinede masallah size..

Back
X