Mutfak Dekorasyonu Mutfak perdesi seçerken işinize yarayabilecek 14 fikir

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.859
29.785
60
mutfak-perdesi_1.jpg

Mutfak perdesi, mutfak tasarımında oldukça önemli bir yere sahip olduğundan mutfak perdesi seçerken dikkat etmek gerekiyor. Mutfak perdesi seçerken mutfağınız için doğru modeller tercih ederek mutfağınızı daha büyük, aydınlık ve ferah gösterebilirsiniz. Standart kornişlere takılan klasik tarz perdelerin yerini artık daha süslü, daha kullanışlı ve çeşitli tarzda perdeler aldı. Mutfağınızın ölçüsüne, dekorasyonuna ve zevkinize en uygun olan birbirinden farklı perde tasarımlarından birini seçerek mutfağınızda şıklık yaratabilirsiniz.

İşte, size mutfak perdelerinizi seçerken değerlendirebileceğiniz önerilerimiz:

  1. Perde seçimi yapılırken hem tarzına hem de seçileceği renk konusuna önem vermek gerekiyor. Mutfağın stiline uyum sağlayacak ve mutfak dolap ile tezgahlarına uyumlu olacak renkler seçmek oldukça önemli.
  2. Açık renk perdeler, gün ışığından daha iyi yararlanılmasını sağladığı için mutfağınızın daha aydınlık olmasını sağlar. Özellikle küçük mutfaklarda mutfağı daha geniş göstermesi nedeniyle açık renk perde kullanılması idealdir. Mutfakta doğal ışığa fazla ihtiyaç duyulması nedeniyle kullanılacak perdenin mutfağı karanlık gösterecek türden seçilmemesine dikkat edilmeli.
  3. Mutfağınız için seçeceğiniz perdenin neme ve ısıya dayanıklı bir kumaştan olmasına özen gösterin.
  4. Mutfak pencerelerinin daha küçük olduğu düşünülürse kısa perdeler kullanmak gün ışığından daha fazla yararlanılmasını sağlar.
mutfak-perdesi_2.jpg

  1. Şıklık tabi ki önemli bir detay fakat gene de kolay temizlenen bir kumaşa sahip olmasına ya da kolayca takılıp çıkartılabilen tarzda perde seçimine dikkat etmekte fayda var.
  2. Mutfağınızın genel dekorasyonuna uygun ise çiçek desenli perdeler mutfağınıza neşe ve canlılık katabilir.
  3. Pötikareli kumaştan yapılmış perdeler Vintage mutfakların vazgeçilmezi. Mutfağınıza uygun renkte seçeceğiniz pötikareli kumaştan yapılmış perdeler mutfağınıza samimi ve sıcak bir hava katabilir.
  4. Katlamalı perdeler, kolayca yukarı katlanabildiği için son zamanların en çok tercih edilen perde türlerinden birisi.
  5. Zebra mutfak perdeleri hem mutfağınızı diğer perdelere göre daha aydınlık gösterebilir hem de oldukça kullanışlı. Mutfağınızı klasik perdelere oranla daha aydınlık kılıyor.
  6. Saçaklı perdeler hem büyük hem de küçük pencereler için ideal. Mutfağınızda sürekli açıp kapatmak zorunda olmadığınız pencerelere sahipseniz saçaklı perdeler mutfağınız için uygun bir seçenek olabilir.
  7. Jaluzi perdeler de mutfak perdeleri için ayrı bir seçenek. Kolayca açılıp kapanabiliyor. Jaluzi perdeleri tıpkı diğer perdeler gibi her renkte bulmak mümkün. Pek çok rengi ve çeşidi olan jaluziler hayalinizdeki perde olabilir. Jaluzi hem yıkama hem de kullanış açısından da doğru bir tercih.
  8. mutfak-perdesi.jpg
  9. Geniş bir mutfağa sahipseniz ve daha klasik perdelerden hoşlanıyorsanız mutfağınızda rustik perdelere yer verebilirsiniz.
  10. Dikey jaluzi şeklinde tanımlanabilecek olan dikey perdeler büyük mutfak camları için oldukça tercih edilen perde türlerinden. Dikey perdeler tam da büyük pencereler için tasarlanmış modern ve şık bir seçenek.
  11. Stor perdeler de günümüzde oldukça revaçta olan mutfak perdelerinden. Oldukça farklı türde kullanış özelliğine sahip olması nedeniyle tercih ediliyor. Zinciri sayesinde kolayca kısaltılıp uzatılabilmesi, kapalı jaluzi perdeleri gibi üst üste gelebilmesi nedeniyle değişik ve kullanışlı bir perde türü.
  1. Geniş bir mutfağa sahipseniz ve daha klasik perdelerden hoşlanıyorsanız mutfağınızda rustik perdelere yer verebilirsiniz.
  2. Dikey jaluzi şeklinde tanımlanabilecek olan dikey perdeler büyük mutfak camları için oldukça tercih edilen perde türlerinden. Dikey perdeler tam da büyük pencereler için tasarlanmış modern ve şık bir seçenek.
  3. Stor perdeler de günümüzde oldukça revaçta olan mutfak perdelerinden. Oldukça farklı türde kullanış özelliğine sahip olması nedeniyle tercih ediliyor. Zinciri sayesinde kolayca kısaltılıp uzatılabilmesi, kapalı jaluzi perdeleri gibi üst üste gelebilmesi nedeniyle değişik ve kullanışlı bir perde türü.
  4. dekoralist.com
 
X