Mutfak

heartmoon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
55
9
86
Aslında dert sayılmaz ama canım çok sıkıldığı için paylaşmak istedim.yemek yapma konusunda çok güvensiz hissediyorum.her zaman güzel yapamıyorum. Bi kere güzel yaptığım birşeydi dahakine çok kötü olabiliyor.sürekli farklı yemekler de yapayım istiyorum.misafir gelmesini de istemiyorum bu yüzden gelince çok stres oluyorum

Aslında dert sayılmaz ama canım çok sıkıldığı için paylaşmak istedim.yemek yapma konusunda çok güvensiz hissediyorum.her zaman güzel yapamıyorum. Bi kere güzel yaptığım birşeydi dahakine çok kötü olabiliyor.sürekli farklı yemekler de yapayım istiyorum.misafir gelmesini de istemiyorum bu yüzden gelince çok stres oluyorum
stress yapmazsan emin ol daha rahat yaparsin yemeklerini.. ve lezzetli olurmu olmaz mi diye dusunme..
misafir icinse bos zamanlarinda buzluga ikramlik biseyler yapip at kolaylik olur ..

İlk önce cok iyi yaptıgın yemekleri yap sonra yeni tarifler denersin
Ayarını tam bilemiyorsan not tut, her defasında yaptıktan sonra.
Benim yemek yapmaya ilgim var, sürekli internetten videolara bakıp yapmaya calısırım böyle böyle gelistirdim yemek konusunda kendimi
Sen de deneyebilirsin.

Kendinize güvenin. Kimse yokken bol bol yemek yapin çünkü yaptıkça gelişiyor. Bir sure sonra alır başını gider ;)

Naçizane tavsiyem.. Kendine bi yemek defteri yap, renkli kalemlerle süslü süslü.. Sevdiğin tarifleri yaz güzelce. Çok özenme özendirmek eline dolaşabiliyor. Ben şahsen kocama elimi öptürüyorum yemek konusunda. Severek gayet relax hatta eğlenceli bir şekilde yapınca yemeğin de güzel olur merak etme.

Doğuda olduğum için misafirim de yok ama eşim ballandıra ballandıra anlattığı için kayınvalidem bile arar benden tarif ister :KK70:

Ben de tecrübe ettikçe ilerki yıllarda düzelir diye umut ediyorum ama hiç düzelmiyor sanki.bir de buna rağmen yeni tarifler deniyorum sürekli.bazen hiç ummadığım halde iyi oluyor bazen berbat

Ya zaten en büyük sorun güvensizlik annem hiç mutfağa sokmazdı sadece bulaşık yıkamak için girmişimdir.evlenince iş başa düştü.eşimin de hiç yemekle arası yok öyle şikayet etmez şöyle olmuş böyle olmuş diye ama güzel olsa bile tabak tabak yemez

Nefisyemektarifleri diye bir site var ben genelde ordan yapıyorum çokta güzel oluyorlar.çoğu kez kıvamı tutuyor.özellikle Elif hanım var onun tarifleri çok güzel

B
Naçizane tavsiyem.. Kendine bi yemek defteri yap, renkli kalemlerle süslü süslü.. Sevdiğin tarifleri yaz güzelce. Çok özenme özendirmek eline dolaşabiliyor. Ben şahsen kocama elimi öptürüyorum yemek konusunda. Severek gayet relax hatta eğlenceli bir şekilde yapınca yemeğin de güzel olur merak etme.

Doğuda olduğum için misafirim de yok ama eşim ballandıra ballandıra anlattığı için kayınvalidem bile arar benden tarif ister :KK70:
Defter olayını denemek istedim ama sonra her beğendiğim tarifi yazarken buldum deftere bir gün yaparım diye sonra.yani çok dağıtıyorum birşeyler odaklanmıyorum

evlendiğimde yemek yapmayı bildiğimi sanıyordum. oysaki hiçbirşey bilmiyormuşum. o yüzden bol bol değişik tarifler yap. her yaptığında da annene akrabalarına fikir sor.

Ben de bazı çok iyi bildiğim yemekleri bile( sınırlıdır :) tutturamadığım olur. Eve misafir gelecek olsa ne yaparım diye düşünüyorum bende. Zamanla ve sürekli denedikçe düzeliyor, o yüzden umutluyum.

ben 1.5 yıla kadar mutfağa yemek yapmak için girmişliğim yoktu,insanlar nasıl yapıyor bu yemekleri diyordum gözümde büyütüyordum,çalışmaya başladım başka şehre geçtim yani köye atandım mecburen yemek yapmaya başladım,yapmazsam aç kalacaktım köyde ekmek de yok bakkal namına bir şey yok burada, uğraşa uğraşa ekmek bile yapar oldum denedikçe oluyor,misafir geldiğinde elim ayağıma dolanıyordu bazen kötü şeyler yedirdiğim de oldu amaaaan acemiyim dedim:KK45:nişanlılık döneminde kaynanama demiştim ben daha evliliğe hazır değilim yemek filan yapamam diye o da sen evlen ben sana yemekler yollarım yapa yapa öğrenirsin korkma ben de öyleydim demişti,herkesin durumu aynı yani H heartmoon

Psikolojine bağlıdır.
Bu da dert mi yani gerçekten??
Herkes güzel yemek yapacak diye bir şey mi var?
Mesela ben de hayatta örgü öremem.
Üzüleyim mi şimdi?

Doğuda olduğum için misafirim de yok ama eşim ballandıra ballandıra anlattığı için kayınvalidem bile arar benden tarif ister :KK70:[/QUOTE]
Niye doguda olunca misafirlik yok mu oluyo
Aıleden uzakta oldugum ıcın mısafırım olmuyo deseydınız daha uygun olurdu kanımca

Back
X