• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfakta iyi olanlar bakabilir mi :))

Baklavayı bile açarak yapıyorum hazirindan yapamıyorum vallahi bıktım o kadar zamanım gidiyor:KK43:( yani bu bi çok kişi için iyi biseydir belki ama hiç mutlu değilim ben:KK43:
Baklava açılarak yapılır zaten.baklavalik yufkalar pek iş görmüyor bana göre .ama yufkayla gozleme cok basit.elle acmana değmez gerçekten .cokta kolay aslında.en beceriksizi bile yapabilir bunu.kaldı ki sen yapamiycan

Nevreste Nevreste anlar sanırım en iyi.

Ben gözlemenin içine haşhaş katıyorum bu arada biraz daha yumuşak oluyor ve piştikten sonra üzerine yağ sürüyorum.
İki kızım var bende onları mutfağa hiç sokmamayı düşünüyorum:))
Onu bi deneyim abla :) öğle deme valla 5 aylık evliyim yarın el kapısı var :)

Kız çocuklarına her şeyi öğretin ki elin adamının hizmetçisi olsun...

Hamur işi bilmiyorum, yapmıyorum da, annem de bilmez ve yapmazdı. Eksiklik mi, bence değil. Kadın her işi yapmak, her şeyi bilmek zorunda değil. Bilmiyorum der geçersiniz. Hamur işi dediğiniz safİ zarar zaten.

Benimde:nazar:bi kere yufka acipta borek yapayim dedim pogaca gibi birsey oldu:mapus: ikinci yufka denememde ise baklava yapicaktim o da cope gitti :KK45:
:D ay cok tatlısın yaa.valla ben hiç yapmadım yapanlara da hayret ediyorum.gercekten hamur açmak iyi bir meziyet.hele ki baklavalik hamur.yapana da helal olsun

Kuzum öğle borek değil bu :))) tavada ispanakli felan esim cok seviyor ve bence bu daha guzel oluyor diğerini herkes yapıyor ben de öğle ama bu daha lezzetli
Vallahi canım anlamadım kusura bakma.simdi borekle gozlemenin farkı ne.ki?? sac ta veya tavada pismesi mi??yada hamur ve yufka farki mi? hepsinin tadı aynı ama yaa :kk77::hamarat:

Hamur işi bilmiyorum, yapmıyorum da, annem de bilmez ve yapmazdı. Eksiklik mi, bence değil. Kadın her işi yapmak, her şeyi bilmek zorunda değil. Bilmiyorum der geçersiniz. Hamur işi dediğiniz safİ zarar zaten.
Canım elin adamı dediğin senin esin sana ekmek kazanan adam.. Onu geçtim hizmetcilik değil bu ona değer vermek.. bu bile bi ibadet ne kadar basit düşünüyorsun esim bana o kadar beni mutlu ediyor cocugumun babası olacak.. ayrıca yarin çocuğum da canı isteyip anne yap diyecek belki.. herşeyi öğrenmek gerekiyor.. hamur işi bos gelebilir sana. Ama çocuğunun çevrenin ve eşinin sevdigi şeyler olacak.. eğer kulun kula secde etmesini emretseydi rabbim ilk önce KADINLARIN KOCALARINA SECDE ETMESINI ISTERDIM demiş peygamber efendimiz. Bu dusunceni değiş!

Ne alakadır arkadaşım ?? illa evlenince mi yapicak canı ister öğrenir yapar yer.istemezse de yapmaz

Canım elin adamı dediğin senin esin sana ekmek kazanan adam.. Onu geçtim hizmetcilik değil bu ona değer vermek.. bu bile bi ibadet ne kadar basit düşünüyorsun esim bana o kadar beni mutlu ediyor cocugumun babası olacak.. ayrıca yarin çocuğum da canı isteyip anne yap diyecek belki.. herşeyi öğrenmek gerekiyor.. hamur işi bos gelebilir sana. Ama çocuğunun çevrenin ve eşinin sevdigi şeyler olacak.. eğer kulun kula secde etmesini emretseydi rabbim ilk önce KADINLARIN KOCALARINA SECDE ETMESINI ISTERDIM demiş peygamber efendimiz. Bu dusunceni değiş!
Herkes müslüman değil sana doğru gelen ona gelmeyebilir birde dini içerik yasak ;)

Nasıl pişiriyorsunuz:KK66:
Kısık ateşte pişince gözlemeler kuruyor..Çok yüksek ateşte çabuk pişip yanabilir.Orta ateşte pişirmeniz gerekiyor..
Birde pişirdiğiniz tavada önemli..
Haklısın kısık ateşte yapıyordum tava da takımım hep marka K iyamadim onlara 25 tl Ye pazardan aldım :))

Back
X