• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfakta iyi olanlar bakabilir mi :))

Imm canım hamuru pişirdikten sonra üstünü ört .
Yoğurup dinlendirdiğin hamurunda üstünü ört . Açtığın hamuru hemen pişir .

:KK70: ay cok tatlısın yaa.valla ben hiç yapmadım yapanlara da hayret ediyorum.gercekten hamur açmak iyi bir meziyet.hele ki baklavalik hamur.yapana da helal olsun
O senin tatliligin beybisi:KK200:Herseyin haziri var baklavalik yufkada var. Yanliz ben ondan bile baklava yapamiyorum :eğlence:demekki benim baklavaya yetenegim yok:KK61:bir turlu beceremedin saolsun esim aliyor baklavayida:eek:gecinip gidiyoruz iste:temizlik:

Hamur yoğurarak bir kaç kere yaptım,mayali hamurla yapıyorum ve yağsız tavada pişiyor kurumuyor.yalniz mayalı hamuru baya cıvık olacak ve açarken una bulayarak acabileceksiniz o kadar cıvık yani böyle olunca güzel oluyor.bana annem ogretmedi zaten hiç bilmez de hamurla falan ugrasmayi pek zamanı da yoktu zaten.sadece bir işle ugrassam sen ders çalış ben yaparım derdi.bu arada kızım var ama bu tarz şeyleri öğretir miyim bilmiyorum zaman olur ve gerek gorursem ogretirim ama benim önceliğin kızımın derslerinde başarılı olup iyi bir üniversite okuması .

O senin tatliligin beybisi:KK200:Herseyin haziri var baklavalik yufkada var. Yanliz ben ondan bile baklava yapamiyorum :eğlence:demekki benim baklavaya yetenegim yok:KK61:bir turlu beceremedin saolsun esim aliyor baklavayida:eek:gecinip gidiyoruz iste:temizlik:
:D :D bende yapamadım baklavalik yufkadan.aman boşver fırında yufka boregi bile zor yapıyorum .hemen evimin yanında fırın var pastane var oh mis:kk77:

Kızlar ya herseyi iyi yapıyorum elimden bütün yemek tatlılar gelir ama sorunum su ki gozleme yaglama yapiyorim ama kuruyor.. hamuru güzelce yoğurup açıyorum ama nasıl desem tavada kuruyor acaba kapakli elektrikli sac oluyor ondan mi alsam.. annem hastaydı hep hiçbirşey öğretemedi Kendi de cok bilmezdi garibim nefis yemek tariflerinden öğrendim çok iyi yaptım da çok şükür ama bu konuda sorunum var yardımci olabilir misiniz.. bu arada çocuklarınıza herşeyi ogretin.. bunun için ilk önce kendiniz öğrenin.. yarın kizim olursa insallah ona herşeyi ogreticem :)
Canım pisirdikten sonra yağla ve bir bezle kapat yumuşacık olur

Kızlar ya herseyi iyi yapıyorum elimden bütün yemek tatlılar gelir ama sorunum su ki gozleme yaglama yapiyorim ama kuruyor.. hamuru güzelce yoğurup açıyorum ama nasıl desem tavada kuruyor acaba kapakli elektrikli sac oluyor ondan mi alsam.. annem hastaydı hep hiçbirşey öğretemedi Kendi de cok bilmezdi garibim nefis yemek tariflerinden öğrendim çok iyi yaptım da çok şükür ama bu konuda sorunum var yardımci olabilir misiniz.. bu arada çocuklarınıza herşeyi ogretin.. bunun için ilk önce kendiniz öğrenin.. yarın kizim olursa insallah ona herşeyi ogreticem :)
bende o siteye üyeyim. hamuru çok ince açıyosanız kuru oluyordur.

Ayy ben hazır yufkayla hem kendim hamuru yoğurarak yaparım. ikiside güzel olur . Saolsun annem baklava, su böreği, mantı her şeyi öğretti. Düşünüyorum yumuşak olması in püf noktası ne diye, valla bilmedim o an nasıl kolayıma gelirse öyle yapıyorum. :hamarat:

Annem bana hiçbir şey öğretmedi, öğretmek istediğinde de ben öğrenmek istemedim. Memleketten evlenip gelince hazır yufkadan börek yapmanın bile meziyet sayıldığını görüp güldüm:D Bizde börekler asla hazır yufkayla yapılmaz, içli köfte ve mantı yapamayana, baklava-katmer açamayana, turşu kuramayana bir şey biliyor gözüyle bakılmaz. Eşime göre çok şey biliyorum çok güzel yapıyorum, anneme göre ise beceriksizim:D İyiki de beni böyle boş işlerle uğraştırmamış annem.

Soruya cevabım ise; uzun süre pişirilirse kuruyor daha yüksek ateşte pişirin.

Daha bu sabah ben de tavada gözleme yaptım. Kuru oldu, zaten ilk denememdi. Evdeki tüm yemek işleri ben de. İlkokul 3te başladım ocakta yemek yapmaya . Ergenlik döneminde nefret ediyordum. Babam bile bana soruyordu ne yemek var diye. Rolleri karıştırır olmuştum. Neyse ben kızım olursa gel sana da öğreteyim demeyeceğim. Bana öğreten olmadı,mecburiyetten öğrendim. Kendi isterse öğrensin zaten evlada hizmetçi muamelesi yapmak çok itici geliyor, kendim çektiğim için. Ben oklava olmadığı için havanda sarımsak falan dövdüğümüz bir şey var ya hani onunla vura vura açtım hamuru. Şekli semali bir şeye benzemedi ama tadi güzeldi. Ben malzemeyi koyarken içine yağ koyduğum gözlemeleri daha çok sevdim, daha yumuşak oldu diğerlerinden.

Tavada pişirirken, tavanın ebatından biraz daha büyük bir tencere kapağı ya da metal tepsiniz varsa onu kapatarak ateşte pişirebilirsiniz, piştiğinde yumuşak olacaktır :hamarat::kk77:

1.Kısık ateşte pişiriyorsan eğer ondan oluyor ,yuksek ateşte evir cevir ,tamamdır,
2.Simdi hamurun suyu ilik olmalı içine tuzu atıp karistir
3.birde hamur cıvık olucak,
4.pişince hemen yagla ,bir bez içine koy pisirdigini ,yumuşacık oluyor
Hatta çok yaparsan koy buz dolabına ,yedikçe tost nak.ısıt

İnce sac gibi tavalar var,balık tavası gibi harika oluyor onunla

Kolay gelsin

Bir asci olarak yanitliyorum

Hamuru un su tuz ile olusturun. Yogurduktan sonra 20 30 dk dinlendirin

Pisirirken once tavayi koyun isinsin. Tabiri caizse cayir cayir tavaya atin gozlemeyi.
Iki yuzunu de kati yag ile az yaglayin piserken.

Olmazsa gelin beni bulun ben yapayim size

Biz hamurunu yugurduktan sonra hamuru acarız yağlarız sonra kol boregı gıbı dolarız biraz dınlendıririz ole acarız tekrar yumusacık oluyo

Back
X