Mutfakta Umutsuz Bir Vakayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

perestu

Merdümgiriz Biri
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2019
906
1.228
113
Merhaba hanımlar, başlıkta belirtiiğim gibi mutfakta umutsuz bir vakayım. Eşimle ikimizde çalışıyoruz. Akşam eve geldiğimde yemekleri ben yapıyorum yani yapmaya çalışıyorum. Olmuyor bir türlü yemekleri tutturamıyorum. Birinde olsa birinde olmuyor. Ya çok tuzsuz ya çok sulu ya da çok susuz. Eşim de bu durumdan müzdarip. Yemekte istediği belli başlı şeyler var onları bile ayarlayamıyorum. Hep bir dahakine tutturucam derken 9 ayı devirdik. Olmuyor bir türlü, sevemiyorum mutfakta olmayı.

Bekarken de yemekleri annem, tatlı çeşitlerini ablam yapar, ben de temizlik yapardım. Zorda kalmadıkça girmezdim mutfağa.
Benim gibi olanlar nasıl aştı bu durumu ya da nasıl aşılır bu durum?

Merhaba hanımlar, başlıkta belirtiiğim gibi mutfakta umutsuz bir vakayım. Eşimle ikimizde çalışıyoruz. Akşam eve geldiğimde yemekleri ben yapıyorum yani yapmaya çalışıyorum. Olmuyor bir türlü yemekleri tutturamıyorum. Birinde olsa birinde olmuyor. Ya çok tuzsuz ya çok sulu ya da çok susuz. Eşim de bu durumdan müzdarip. Yemekte istediği belli başlı şeyler var onları bile ayarlayamıyorum. Hep bir dahakine tutturucam derken 9 ayı devirdik. Olmuyor bir türlü, sevemiyorum mutfakta olmayı.

Bekarken de yemekleri annem, tatlı çeşitlerini ablam yapar, ben de temizlik yapardım. Zorda kalmadıkça girmezdim mutfağa.
Sizde tutturamiyorsaniz bir de eşiniz denesin. Ya da birlikte yapmaya çalışın.

Zamanla alışırsınız yazacaktım ama 9 ay az zaman değil. Dikkatimi çeken nokta ikiniz de yorgun argın işten gelmişken neden yemeği sadece siz yapıyorsunuz? Eşiniz istediği belli başlı şeylere göre yapıversin size de örnek olmuş olur. Basit yemekler deneyin nefis yemek tarifleri uygulamasında çok güzel tarifler var, orda yazan tam ölçüyü ayarlarsanız sorun olmaz, çoğu tarifin videosu da var

Ben temizlik yapmayi sever, mutfagi sevmezdim. Şehir dışına çıkınca ilk yemek denememde mutfağı yaktım. İşte internetten yemek tariflerine bakın, aynı ölçüyle tutturursunuz ne olacak ki. Bir de eşinizle birlikte yaparsanız hem daha rahat olur, hem püf noktalari birlikte öğrenirsiniz. Ya da yemeği o yapsın, temizliği siz. Mutlaka iş bölümü yapin, her şeyi görev bellemeyin

İkiniz de çalışıyorsunuz. Siz yemek konusunda eksikseniz eşiniz yemek yapsın siz o sırada salata yapıp evi toplayıp sofra hazırlarsınız. Birlikte yer içer toplarsınız mis gibi 😎

Kendinizi geliştirmek için yapmak istiyorsanız da nefis yemek tariflerine girebilirsiniz, yorumlara bakarak tariflerden beğendiğinizi ölçülere uyarak yaparsınız. Videolu tarifler de işinizi kolaylaştırır. İnstagramda da çok güzel yemek yapan birkaç kişiyi takip edip uygulayabilirsiniz.

Eşiniz yapsın istediği belli başlı şeyleri, belki onun elinin lezzeti daha güzeldir, muzdarip olmamış olur böylelikle.

Sizde internetten yorumlara bakarak ölçülü ve özellikle videolu tarifleri deneyi, çok güzel olmayabilir ama zamanla yenilecek kıvamda yemekler yaparsınız.

Son düzenleme:
nefis yemek tarifleri, cahide jibek bunların tarifleri tam tutar deneyin mutlaka.
bir de mesela hangi yemekleri yapamıyorsunuz?? eşinizin istediği şeyler ne?

Vakti sıkıştırdığınız icin olmuyordur. Tecrübeniz de yok, normal.
Esiniz yardim etsin
Yada haftasonu yapın genis vakitte.
Buzluga kofte, borek atin.
Yıkanmış dogranmis sebze atin. Sogana sarimsaga varana kadar benim buzlukta her sey :)
Corba yapin iki cesit, yarım kiloluk kavanoza kaynarken kapatip soguyunca dolaba atin.
Annenize gittiginde yemek yaparken onu izleyin.
Firin yemegi deneyin
Firinda tavuk vs
Zibilyon tane video, yemek sitesi, tarif var :)
9 aydir dert ettiginize degmez.

Annemde bana yaptırmadı hıc... kıyamazdım dıyor Buna ragmen hep derki maşallah mutfakla ıcli dışlı Buyumedin ama harikalar yaratabılıyorsun. Bende cok sevmem mutfak islerini ama yaptim mi elimin lezzetli oldugunu soylerler.Hatta eşimede evlenmeden once soylemıstım bak mutfak sevmem haberin olsun ama seviyor yemeklerimi.. Bazen derki cok guzel olmus kendı hakkını yiyorsun bende dıyormki ben garantiye aldım konuyu en basında noluuur nolmaz :KK70:Sadece hamur islerini pek sevmem yapmam bazı zamanlar tutturamamda sevmedıgım ıcın sanıyorum.. Mesela coook canım sıkkınsa pek guzl olmaz yemegim bunu ben bile daha yaparken hissederim .. sevgi katmak bu neden ile onemlı sanırım. Sizde yorgun oldugunuz ıcın olabilirmi acba diye dusundum bir an once pıssın diye mesela.. Yorgun oluncada cekılmıyor mutfak isleri🙄

Birlikte yapmayı deneyebilirsiniz. Ölçülü tarifler de var onları deneyin. İnsan bir işte yapa yapa ustalaşır. Yumurta kırmayı bilmezdim önceden, yapa yapa öğreniyor insan.

Canım ben evlenmeden önce de yapardım çok da lezzetli olurdu ama evlendikten sonra ne olduysa oldu 7-8 ay sürekli lezzetsiz fazla yağlı, az yağlı , tuzlu ,tuzsuz, fazla baharatlı vs vs böyle ayarsız oldu yemeklerim ama sonra yavaş yavaş düzeldi. Hiç gerilme olduğu kadar olsun , mümkünse mutfağa birlikte de girebilirsiniz. İnternetten güzel tarifler bul onları dene. Videolu anlatıyorlar zaten

Evlenene kadar hiç yemek yapmamıştım. Evlendigimizin ertesi hemen yapmaya koyuldum ve her denememi herkeste bende cok beğendim. Genelde internetten iyi yemek sitelerine bakarak yapıyorum olceklerini yariya indirerek sonucta 2 kişiyiz. Zorlu yemeklerde önce yazanlarin tadini hissetmeye çalışıyorum eger beynim uyumsuz seyleri bir arada yakalarsa ya tarif degistiriyorum ya da yapmıyorum. Ama yapmadan önce herseyi kafanizda canlandırın. Bende yogun olarak calisiyorum. 1 gun oncedennyarin ne yapacagimin planini yapip ertesi aksama ona gore hareket ediuorum. Baharatlari karıştırırken bile tatlarinin hepsinin dagilmasi için oranlarini tadlarinin siddetine gore ayarlıyorum. Sizde insanlarin yaptiklari güzel yemek görüntülerine bakin. Zaten bi istek gelecegini daha boyle severek yapacaginizi düşünüyorum.

Eşiniz niye el atmıyor şikayet etmek yerine? Ben de aynı sizin gibiydim evlenmeden önce, hala aynıyım. Şu an eşim hazırlıyor yemeği, ben temizlik yapıyorum.

Yemek yapma konusunda çok iyiyim bende temizlik yapmayı sevmem annem bana hep prenses karolin der 😎😂 sabahtan akşama kadar masayı donatayım ama temizlik denmesin gıcık oluyorum ama el mahkum yapıyorum öyle dip bucak olmasada
Yaparken yemeği tadına bak suyunu çok koyma azar azar koyup daha rahat ayarlarsın

Başarılı şeflerin ölçülü tariflerini uygulayın bence. Bir de yemeği pişirirken tuzunu baharatını tadını kontrol ederek ekleyin. Zamanla öğrenirsiniz, canınızı da sıkmayın bence.

Eşimde yemek yapmayı bilmiyor. Her konuda yardım eder temizlikte de mutfakta da. O konuda bir sıkıntımız yok. Asıl mesele benim yemek yapmayı beceremem de. Hani hanımların el lezzeti vardır ya o yok işte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X