• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfaktaki ceset kokusu

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.726
11.984
408
İstanbul
hanımlar tiksindirici bir derdim var.. Dört beş gün evde yoktum. Buzlugun kapısını açık unutmuşuz aceleyle evden çıkarken. Buzlukta da kıyma rt filan vardı. Onlar erimişler. Buzdolabının neresine girdiyse artık sular , buzdolabı ve mutfağım ceset kokuyu resmen buzdolabının içini temizledim ,çekip altını temizledim ama koku geçmedi.. Aranızda benzer durum başına gelen var mı? Bu iğrenç koku geçmiyor hala :(

Canım mutfağa bol bol naftalin koy. Buz dolabinda ise koku bir tasın içine süt koy ve ağzını açık bir şekilde bu dolabina koy. Perden havlun halın ne varsa yıka. Havalandır bol bol. Çamaşjr suyuda kokuyu kesiyoo bol bol kullan. İşe yarar diye düşünüyorum...

Bol sirkeli suyla sl mutfağını dolabını da çıkarta biliyorsan balkona koy kapakları açık şekilde bir kac gün dursun ve ağzı açık bir kavanozda turk kahvesi koy dolabina

Dolabı sirkeli suyla silip raflara Türk kahvesi koymak işe yarayabilir. Hiç o kadar yoğun bir kokuyla karşılaşmadım ama ben balık kızarttığımda mutfağa sinen kokuyu sirke kaynatarak ve bulaşıkları sirkeli suda bekleterek çıkarabiliyorum.

biz deprem zamanı öylece bırakup gitmiştik evi. sonra eve bi geldik buz dolabı leş kokuyor. artık dolabı çöpe atalım dedim. bi tanıdığın yanında konuşurken dolaba kömür koyun kokuyu çeker. biz öyle çözdük demişti. gerçekten de işe yaradı koku gitti. birkaç gün beklettik biz tabii.

evet başma gelmişti.. bir kaç yıl önce böyle bir yaz günü.. izinden döndük ki elektrikler kesilmiş.. buzluk erimiş, etler kokmuş ve asit dolabın kapağnı dahi eritmiş. ilk başta eğiştirmek istedim. sonra vazgeçtim servisçi bakınca.. biz kapaklarıı değiştirdik.. dolabı aldık balkona.. kapakları 15 gün beklerken her gün bi kaç kez sildim.. sirke tuz limon karbonat..
cifle silip, sirkeli suyla duruladım..süt beklettim ağzı açık.. derken kullanıma açıldı. sıkıntı kalmadı daha da.. kullanmaktayım halen..

Ceset gibi koksa evi satar kacardiniz ay aklima otopside ki koku geldi. Sirf bilim icin 6 saat o kokuyu çektim

Neyse aklima ilk gelen sirkeli su oldu

Back