Mutlu bir haber. Kayseri'den..

içim şu an çok rahat. çünkü hapishanede o kullandığı oklavanın daha büyük boyutuyla pis kadının uygun bir yerine diğer mahkumlar çok güzel bir muamele yaparlar. öyle 46 yıl paşa paşa yatmasına izin vermezler.

"hanim 183 den ulastigimiZ bilgilere gore bu cocuklar devlette uzmaar tarafindan gozetim altinda babasi haric kimse gorusturmuyolar siz nasil oluyo da ev ortaminda bu resimleri cekebiliyosunuz tabi bunlar o cocuklarsa"

sayfada paylaşılan yorumlardan sadece biri. evet ben de merak ettim olay 6 ay önce yaşanmış, basına dün yansımış, üvey anne cezaevindeymiş. böyle bir ortamda gidip çocukları görmüş olmaları mantıklı gelmedi bana da...

evet lütfen. içimiz paramparça bir kerecik bu yasağı kaldırsak olmaz mı?

Dünden beri içimdeki tarifsiz sıkıntıyı giderdi bu haber.

Kızıma baktıkça, onu kokladıkça şiddet gören, acı çeken, zorluklar yaşayan çocuklar aklıma düşüyor. Hep düşerdi ya, dün hepten kötüydüm..

aile ve sosyal politikalar bakanlığı resmi sitesinden konuyla ilgili bugun yapılan basın açıklaması :

"geçtiğimiz şubat ayında kayseri'de meydana gelen ve medyada "üvey anne dehşeti " başlığıyla yer alan haberlere ilişkin olarak aşağıda belirtilen hususların kamuoyu ile paylaşılması zarureti hasıl olmuştur ;
habere konu olan şiddet mağduru çocuklara ilişkin dava şubat 2015 tarihinde adli mercilere intikal etmiş, hemen akabinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı konuya müdahil olarak başından sonuna kadar çocukların fiziksel ve ruhsal tedavi süreçleriyle ilgili gerekli çalışmaları uzmanları eliyle yürütmüştür.
olayın adli boyutu da bugüne kadar devam etmiş, 16 aralık'ta mahkeme bu tür davalara örnek teşkil edecek şekilde zanlı hakkında 46 yıl cezaya hükmetmiştir.
cezanın kesinleşmesini müteakip konu, dava dosyasında yer alan görüntülerin ortaya çıkması ile yeniden gündeme gelmiştir.
dava dosyasında bulunan ve delil niteliği taşıyan görüntüler son derece dehşet verici ve infiale yol açacak boyuttadır. bu görüntülerin dünden beri medyada ve sosyal medya mecralarında paylaşıldığı görülmektedir. bu nedenle kamuoyunun haklı tepkisine sebep olmuştur
ancak bu görüntülerin paylaşılması, tekrar tekrar yayınlanması dava mağduru çocukların ruhsal gelişimi açısından büyük sorun teşkil etmektedir. mağdur çocukların babası a. a. 'nın da bu görüntülerin izinsiz şekilde kullanılması ve yayılmasıyla ilgili kayseri cumhuriyet başsavcılığı'na başvurusu bulunmaktadır.
dava mağduru çocukların ruhsal ve psikolojik durumlarının olumsuz etkilenmemesi, mağdur ailenin daha fazla sıkıntı yaşamaması için söz konusu görüntülerin medyada kullanılmaması önem arz etmektedir.
bu görüntülerin haber amaçlı dahi olsa kullanılmaması, sosyal medya aracılığıyla yayılmasının engellenmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi, bu amaçla bir kamuoyu duyarlılığı geliştirilmesi noktasında basın yayın kuruluşlarının desteğine ihtiyaç vardır.
bakanlık olarak bu konuda medyanın ve kamuoyunun desteğini bekliyor, gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanıyoruz.
saygılarımızla."

Sosyal hizmetin devreye girip o çocukları alması gerekiyodu yalnız ilerde bu adam bi daha evlenir çocuk bi kere daha yaşarsa bunları nolucak bu bilgilerin doğruluğundan emin misiniz ?

öff yaa gerçekmi pelinim olay yeni değilmiymiş

Bende bunu dusundum gercekten. Neden paylasiliyor o cocuklara omur boyu yara olmus zaten onlerine bari cikmasin...

Kullandığı o oklava umarım kendisine nasip olur..

Diyorum ya hapiste oklava ile karşılarlar bu kadını merak etme.

Gardiyan bir tanıdığım var, böyle aşağılık mahlukatları çok pis benzetiyorlarmış içerde, yani diğer mahkumlar, üstelik gardiyan dahil kimse ses etmiyor, üç maymunu oynuyormuş. Mesela doğurduğu evladını çöpe atıp öldüren bir kadın ve susan ablasını 1 saat dövmüşler, 1 hafta yatmış kadınlar. Bu bi örnek, adaletten daha adil insanlar var bu dünyada, bileklerine sağlık ne diyim

sağol canım şimdi daha iyi anladımm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…