Mutlu evliliği olan var mi?

Niçin kavga ediyorsunuz ama? Bunlar önemli sinyaller de olabilir.
Mesela baskıcı kıskançtır evet bu evliliği etkiler. Cimridir kavga ondan çıkar evet önemlidir. Yada annecidir kavga ondan çıkar bu da bir sinyaldir.
Biz mesela kavga ermedik nişan döneminde.
Eşimde değişme olmadı. Çünkü neyse o. Benim gördüğüm kusurları ağırkanlı olması uykuyu sevmesiydi. Hala bu konuda aynı. Ben tolere edilebilir bulmuştum.
Benim kırmızı çizgim baskıcı, kıskanç olmaması ve fikir olarak bana yakın olmasıydı. Bu nedenle buna dikkat ettim
Siz de kırmızı çizgilerinize dikkat edin. Bu konularda falso varsa sinyalleri göz ardı etmeyin
baskıcıdan kastınız nedir mesela?

+iyi bir kayınailesi olan var mı ? Ben de bunu çok merak ediyorum
Var var o bende var 😄 Çok iydir kaynanam elbette insanız ufak tefek hata hepimizde var onun dışında çok iydir kaynanam hatta 3 Görümcem var 3 de çok iydir 1 de eltim var inanır mısın o da iydir. 😂 burdaki konuları fikan ağzım açık okuyorum 🙄

O kadar çok boşanan çift örneği görüyorum ki mutlu evliliğin olmadığını düşünmeye başladım. Bu yüzden evlenmekten korkuyorum. lütfen bana güzel örnekler verir misiniz?🥲
Doğru eş seçersen evlilik muhteşem birşey 😊 o benim eşim dostum ailem herşeyim bende onun için öyleyim valla sevdiginle evde oturup çay içmek bile güzel 😊😊

14 yillik evliyim yaza 15 yila girecegim ilk 5 yil cok zordu benim yerimde baskasi olsa bosanirdi bence .

5 yil sonra duzene oturmaya basladik..
baskalarina kiyaslarsak bence mukemmel istedigim gibi bir evliligim var şuan 🥰

illaki tartisma arada küsluk oluyor bizde de ama surekli micmic olursan tadi cikmaz ki :110:

bizde bile boyleyken durum daha seker anlasan insanlar hic tartismayan evlilikler biliyorum 😍

Evlilikten esten ve hayattan beklentine gore degisir bu. Benim genel olarak beklenti icine girmeyen bi yapim oldugu icin kendi capimda mutluyum ben. Elbette inis cikislar zor gunler olabiliyo. Ama benim gibi zor bi aile evinde yasamis biri icin evlilik cennet bana kalirsa. Tabi bu sozum genc kizlari evlilige ozendirmesin okuyun meslek sahibi olun oyle evlenin ciceklerim🥰

Vardır ama çok çok az.
Tabi bu beklentiye göre de değişiyor. Kimi kadın ya da erkeğe para getir gerisi önemli değil.
Kimi aldatmasın aman yeter diyor.
Kimisi anamla babamla anlaşsın yeter diyor.
Hem sadakat, hem Güler yüz, hem iyi maddiyat, hem boy hem pos, hem hatalar görmezden gelinsin ya da sorun hemen çözülsün falan diyorsan öyle bir evlilik yok.
İnsanlar artık yaa çok aşık olup kör oluyor ya tek maaş yetmiyor ya da çevre baskısıyla evleniyor.

Gerçekten mutlu evliliği olan çok çok az çift gördüm ancak mutlu olduğunu sanan çok çift var etrafımda. Özellikle bayanlar… çok mutluyum harikayız iyiki evlenmişim, bir daha dünyaya gelsem yine onunla evlenirim, karşıma o çıkmasaydı evlenmezdim dye büyük laflar söyleyen kadınların eşlerine bakıyosun leşş 🤦🏻‍♀️ ama hayatta da yüzde yüz mutluluk yok zaten. Bekarken yalnız yaşarken de ailenle yaşarken de dönem dönem sıkıntılar katlanmak zorunda kaldığımız şeyler oluyor. Evlilik de böyle sanırım.

Kötü hikayelere odaklanma.Evlilik birbirini anladikca huyunu suyunu öğrenip denge kurdukca,başkalarına karşı dik durup kimseye laf soyletmedikce daha da güzelleşiyor.İlk seneler tanıma adapte olma süreci.Sıkıntıların üstesinden beraber gelip, fedakarlık etmişseniz birbirinizin kıymetini bilir,mutluluğu da yakalarsınız.
Biz de 10 yıllık evliyiz,evliliğimiz zamanla oturdu ve iyi ki diğerleri olmamış,eşim karşıma çıkmış diyorum...

O kadar çok boşanan çift örneği görüyorum ki mutlu evliliğin olmadığını düşünmeye başladım. Bu yüzden evlenmekten korkuyorum. lütfen bana güzel örnekler verir misiniz?🥲
tabiii ki vaarrrrr,
hiçbir evlilik dört dörtlük değildir ama burda kafa yapınızın uyuşması birlikte mutlu olurken, birlikte mustsuzluguda paylaşmak önemli olan..
ben 5 yıllık evlıyım eşimle 10yıldır tanışıyoruz , iyi ki çıkmış karşıma diyorum.
hiç pişman olmadım inşallaahh Rabbim daim ettirsin,
birde yuvamıza sağlıklı hayırlı bir evlat versin, 4 senedir bebek için birlikte omuz omuza verdik tedavi görüyoruz,
baba olmayı çok çok hakediyor inşallah Rabbim nasip eder, 3 kaybım oldu , benden çok o üzüldü ama benim halime...
elbette ara sıra tartısmamız oluyor, bazı noktalarda uyuşmazlık oluyor ama buda tuzu biberi.. aşırıya kaçmadığı taktirde ..
tabii aile kısmıda cok onemli, her ne kadar ıkı kısı evlensede aılelerınde evlılıge mudahelelerı olabılyor zaman zaman bunu da ancak eşin ile diyalogun iyi ise en aza inidirebiliyorsun yoksa diğer türlüsü maalesef ayrılıklar ..

severek mi evlendiniz?
Ben görücü usulü evlendim nışanlılık döneminde tanıdım ama bazen evlendğime pişman oluyorum bazen de daha iyisini kim bulmuş diyorum alkol kumar kahvehane yok kötü huyu yok ama dışarda hep kadın gördümü bakar bakmadım der. İlgisiz güzel söz söylemek karıcım bile demez ama ne istesem alır gezdirir hasta oldumu iyi misin diye sorar bazen öerhametlidr bazen inattır kadın olarak insan bazen iltifat bekler yok onca çabama rağmen. Öküz biraz ağır taban bi şeyi on kere söylettirir hayat enerjim kalmadı kadın çiçek gibidr ilgisiz kalınca solar . gözümün ışığı gitti ama dört senenin sonunda çocuğumuz oldu onunla mutlu olmaya çalışıyorum. Keşke bi mesleğim olsaymış diyorum kendi ayaklarımın üstünde dursam daha iyi olurdu. Ailem iyidir ama gitsen bi gün iki gün iyi üçüncü gün yallah çalışmaya . Paramı alırlar üstüne laflar çekilmez hayatta herşeyi hesaplayıp öyle yol almamız lazım . Aynı şeye bile gülmeyiz. Laf atma sabahtan akşama susar hiç karıcım günün nasıl geçti demez .çok uzun oldu ama kusura bakmayın kimseye anlatamıyorum derdimi aileme dedim çok abarttıpımı söylediler . Buraya yazıyorum

Beklentiler öncelikler bakış açısı hoşgörü gibi gibi şeyler çok önemli. biz 4 yıldır evliyiz.çok da sıkıntılar çektik ama hep yanyana kalmayı başardık.hep söylerim.iki insan aynı pencereden bakmak zorunda değil.synı yöne bakan 2 pencere de olur.ama günümüzde insanlar birbirlerinin aksi istikameti pencerelerden bakıp kavga ediyorlar. biz eşimle aynı manzarayı farklı bakış açısıyla görebildiğimiz için bir süre sonra sorun çözülüyor. öncelikle 2 iyi arkadaş olmak lazım nacizane fikrim.

5 yilin sonunda evet var diyebiliyorum canım.. ama bunun için kaynanayi hayatımdan sutlamam eşimle boşanma eşiğinden dönmem gorumceyi sonsuza dek hayatımdan çıkarmam onlarla bir daha asla aynı ortamda olmayacağıma eşimi ikna etmem ve ne olursa olsun eşimin ailesini haklı bulduğunu gerçeğini görmezden gelmem gerekti .. Bu topraklarda gerçekten sabır göstermeden ya da net olarak doğru ama dosdoğru insanı bulmadan evlenirsen ailesiyle değil canım eşimle evleniyorum der gerçekleri göz ardı edersen mutlu olmak zor çok zor .. bazen s.ktiri çekmek gerekiyor .. dönerse senindir .. benimki beni seçti.. ama kalbimin ona yeniden ısınması nerdeyse 1 yılımı aldı..

Back
X