Mutlu evliliği olan var mi?

O kadar çok boşanan çift örneği görüyorum ki mutlu evliliğin olmadığını düşünmeye başladım. Bu yüzden evlenmekten korkuyorum. lütfen bana güzel örnekler verir misiniz?🥲

merhaba bir derdim var okuduğun sürece de pek mutlu evlilik göremezsin.
ben mutluyum evliliğimde. 11 senedir evliyim. 18 senedir de beraberiz.
çocuğumuz olduktan sonra eskisi gibi rahat ve özgür değiliz, çoğu zaman da yorgunuz ama huzurlu ve mutlu bir evliliğimiz var.
her şeyden önce birbirimizle arkadaşız, birbirimize güveniyoruz ve saygısızlık etmiyoruz, her işte beraber hareket ediyoruz ve kıymet biliyoruz. bence böyle evlilikler de çok. hep olumsuza odaklanmamak lazım ve iyice tanımadan evlenmiş olmak için evlenmemek lazım.

Kız Olmaz olur mu gelir şimdi benim Kayınvalidem meleğin önde gideni diyenler😄
E var nıye yalan soyleyelim
Benim kayınvalıdem oyle mesela
Doguracagım diye gelip sabaha kadar uyuması dısında🤣🤣🤣🤣🤣🤣 hiç bı problem yasamadım Allah var, nıye b.klayalım simdi

O kadar çok boşanan çift örneği görüyorum ki mutlu evliliğin olmadığını düşünmeye başladım. Bu yüzden evlenmekten korkuyorum. lütfen bana güzel örnekler verir misiniz?🥲
Iyiki evlenmisim. Bir de bizde farklı kültürler mevcut ben Giresunluyum eşim Bingöllü.

10 yıl oldu evleneli karşılıklı sevgi, anlayış ve saygı çerçevesinde gidiyor evliligimiz
Bekarken bu kadar mutlu ve huzurlu değildim
Baskici bir ortam vardı evlenince daha iyi oldum

Kız Olmaz olur mu gelir şimdi benim Kayınvalidem meleğin önde gideni diyenler😄
Benim değil ama kardeşimin kaynanasının kanadı eksik tek. Sıfır abartı. En normali tersoya gelince yaptığını başa kakar mutlaka, ama kadında o da yok. "Sen evladım gibisin." lafını havaya sıkmıyor içini dolduruyor Allah için.

Benim değil ama kardeşimin kaynanasının kanadı eksik tek. Sıfır abartı. En normali tersoya gelince yaptığını başa kakar mutlaka, ama kadında o da yok. "Sen evladım gibisin." lafını havaya sıkmıyor içini dolduruyor Allah için.
Katip bilmem kaç para vererek sarımsak ezici alan kardeşin bu dimi? Ne gerek var diyordun bak mutluluğun sırrı sarımsak ezicisiymiş :D

Hayal dünyasına kapilmazsaniz başından dürüst olur maddi manevi net olursanız neden olmasın
Ben dili kdr güzel birsey yok, kibarca kendinizi anlattığınız zaman eninde sonunda sizi anlıyorlar.
Ve evet var ben mutluyum arada tabiki sarsıntılar var ama eşim hep yanımdaymış gibi onunla tamamlandim

10 yıllık evliyim. İlk bir yıl çok zor geçti benim için. Başkası olsa kesin bosanirdi diyorum hep. Sonra sonra normalleşti herşey. Sanırım eşim bazı şeylerin farkına vardı, bende susup susup birden patlamamayi, rahatsızlıklarimi güzelce ifade etmeyi öğrendim. Evliliğe alıştık yani.Karı koca olmayı zaman içinde öğrendik. Çünkü sevmek başka birşey, birlikte yaşamayı başarmak başka birşey. Genel olarakta uyumlu bir çiftiz. Her konuda birbirimize destek oluruz, birbirimize değer veririz.
Bekar zamanlarımı hiç özlemiyorum mesela. Evli olmak daha güzel bana göre.

İlk evliliğimin ilk 10 senesi masal gibiydi. Benim hem anam, hem babam, hem sevgilim, hem arkadaşım, hem kocamdı. Birbirimizi korurduk, kollardık, açığını kimseye vermezdik. Sonra bilmiyorum noldu soğudu benden. Erken yaşta evlendiğimiz için beraber büyüdük ve pek çok sorunla karşılaştık. O evliliği 20’li yaşlarda değilde 35’te filan yapmış olsaydık heralde ayrılmazdık.
2. Evliliğimin baştan beri çok problemliydi. Benden çok farklı, karakteri, hayat tarzı bambaşka olan bir adamla sırf beni seviyor diye evlendim. 4. Senemiz. 2 çocuğumuz var. Uzatmaları oynuyoruz.
Türk erkekleri maalesef çok bencil. Anlayışlı, uzlaşımcı, sorumluluk sahibi ve sadık bir erkek bulmak çok zor. Bazısında da öfke problemi var. Bu yüzden de evlilikler uzun sürmüyor.

Mutlu evlilikler neden olmasın var tabii ki.
Karşılıklı sevgi,saygı,anlayış,güven olduktan sonra çözülemeyecek mesele kalmıyor bence.
4.senemizdeyiz.Genel anlamda iyi geçiniyoruz.Şuana kadar şiddetli bir kavgamız olmadı.Ne eşimin ailesiyle, ne eşimin benim ailemle ne de aileler kendi aralarında bir sorun yaşamadık.Bu biraz da kişilerin kendileriyle, karakteriyle alakalı.Bazen hoş görmek,iyi niyetle yaklaşmakla alakalı.
Karşındaki de iyi niyetliyse bu mümkün tabi.Kendini ezdirmeden,yıpratmadan bu başarılabiliyor aslında.
Aileler önemli.Geliniyle veya damadıyla sorun yaşayan ailelerin evliliklerinde karabulutlar genelde dolaşıyor.En başında dikiş tutturabilmek önemli, olmuyorsa zorlanmamalı.

Baba evinde hiç bir iş yapmıyorsanız evlilik zor çok fazla sorumluluk istiyor. ben hep diyorum bekarken beş yıldızlı otel gibiydi açık büfe gibi yemek odam düzenli temizlenir ütüm sürekli yapılırdı ben çalıştığım yada okuduğum için annem hiç kıyamazdı eve geldiğimde yemekler hazır ev pırıl pırıl olurdu canım annem🥹 şimdi işten çıkıp koştur koştur eve gidip yemek temizlik ütü bunlar bi süre sonra gerginlik oluşturuyor valla kocamda yardım ediyor ama hep yarım yamalak sonra anne olmakta başlı başına zor çoçuk çoğunlukla kadının sorumluluğunda. Ha evde yatılı bir bakıcı ve yatılı bir ev işlerinde yardımcım olsa çok mutlu olurum🤭

K*raca idi galiba çoksel fiyatı vardı .

Kardeşine kadar kalmış. Stokta yok. Bundan sonra evliliklerin bir yanı hüzünlü kalacak :(

1685526568844.webp

Back
X