Mutlu evliliğin sırrı nedir

Tam da aynı şeyleri yazacaktım.15yaşındaki kız çocuğu ile 33 yaşındaki erişkin birinin cinsel birlikteliği suçken bunu övmek hiç doğru değil.
Ülke nüfusunun yüzde otuzu (yani 5.milyon) çocuk gelinler oluştururken es kaza içlerinden birinin mutlu olması bunu övünülecek birşey gibi yansıtması doğru değil.

Konu sahibi sana yorumun ise; mutlu bireyler mutlu evlilikler yapıyor. Sevgi ,saygı , hoşgörü ve eşler denk ise mutluluk geliyor kendiliğinden.
Cinsel sorun da yoksa tadından yenmeyen bir evlilik oluyor:))

Doğru insanla evlenirsen mutlu olursun .Bununda ayrıntıları çok fazla.

Kısa yoldan kalbinizin,kafanızin ve teninizin uyumu önemli

Son düzenleme:
Henüz evli değilim fakat her şeyden önce sanırım SAYGI.
Saygı evliliğin temeli hatta ilişkilerinde temeli.

Siz 25 o 43 yaşında yani ?

Eğer size saygısı bitmişse, o evlilikten asla medet ummayın

Saygı olmazsa hiçbir şey olamaz

Mutlu olmanin sirri sevgi saygi sadakat ve güven!
Sürekli tartisma kavga evlilik yipratir bozulur isler.

bu tek başına yapabileceğin bişey değil.. iki tarafın da mutlu olmayı istemesi lazım. eften püften şeylere kafayı takmamak lazım, tatlı dilli , güleryüzlü olmak lazım, haksız olduğunda alttan almayı bilmen lazım, tabiki karşılıklı olması lazım. hep sen hep sen yaparsan boğulursun

Evliliği bilemem ama bence mutluluğun sırrı karşındakini olduğu gibi kabul etmek ve kendini sevmek.Ayrica biraz frene basmak lazım düsüncelerimizde ve soylediklerimizde.Haddimizi bilmek gibi..Yavaşlamak lazım kisacasi.Sonra baktin olmuyor gitmek lazim.

Evlilikte mutlu olmak için iki tarafında üstleneceği sorumlulukların farkında ve bilincinde olması lazım. İşler sarpa sarınca çekip gitmemeli, ya da her seferinde olmuyor hadi boşanalım dememeli... kısacası iki tarafında bilinçli ve kişiliğinin oturmuş olması önemli. diğeri ise evlilik iktidar savaşına dönüşmemeli. Ailelerin de uyumlu olması önemli. Sevgi de önemli ama saygının hep korunması gerekiyor. Ve güven... iki taraf da birbirine güven verebilmeli...

1)İki tarafın da birbirini çok ve hemen hemen eşit derecede sevmesi.
2)Karşılıklı saygı.
3)Evlenmeden önceki süreçte tarafların birbirini tam olarak tanımış ve birbirini olduğu gibi kabul etmiş olması. Bu zamanla ilgili değil sadece. Bazen insanlar yıllarca birlikte oluyor ama işte sürekli canım cicim olduklarından birbirlerine sadece iyi yüzlerini gösteriyorlar, kendilerini süslüyorlar. Bazen de burada okuduğumuz bir çok konuda olduğu gibi zaten bir sürü sorunu olan ilişkileri evlenince düzelir diye düşünüp evlilikle sonlandırıyorlar. Benim eşimin mesela çok fazla yemek seçme sorunu var. Hep vardı. Ben bunu biliyordum ve onu öyle ömür boyu kabul edebileceğimi düşündüm. Onun istediği şekilde yapmaktan gocunmuyorum, zaten bazı zamanlar da dışarıdan yiyoruz, bu konuda evliliğimizde sorun yaşamıyoruz. Benim de mesela dağınıklık sorunum var. Şu an evliliğimizde büyük bir sorunumuz falan hiç yok ama olan ufak tefek sorunlarımız hep bundan çıkıyor. Sevgiliyken hep görüntülü konuşma yapardık, eşim kamerada arkamdaki yatağın dağınık halini hep gördü ama evlenince daha düzenli olacağımı düşünmüş mesela. Bu bir hataydı. Ama neyse ki biraz benim özenim biraz onun toleransıyla büyük bir problem haline gelmesine izin vermiyoruz. Yani bu tür şeylerin hep bilinip, evlilikten önce çözülmesi gerekiyor. Çözülemeyecek şeylerin de karşı taraf tarafından tam olarak kabul edilmiş olması lazım. Ama bu çözümlerin "çok çaba gösterirsem istediğin gibi olabilirim" şeklinde olmaması lazım. Çünkü o tür çözümler genelde geçici oluyor. Evlilik ise (inşallah) ömür boyu. Bir insan ömür boyu kendisine uygun olmayan bir kalıba uymaya çalışıp duramaz.
4) Eşlerin birlikte zaman geçirmeyi seviyor olması. İki tarafında hoşlandığı aktivitelerin bol olması. Bu bütün zevkleriniz aynı olacak anlamına gelmez ama bazı önemli ve çok zaman alan şeylerin ortak olması gerekir diye düşünüyorum. Mesela eşimle biz ikimiz de kitap okumayı, bilgisayar oyunlarını, sinemaya gitmeyi, avmde dolaşmayı seviyoruz temel olarak. Evde saatlerce yanyana uzanıp kitap okuyabiliriz hiç konuşmadan, ya da birbirimize güzel bulduğumuz yerleri okuyup paylaşımda bulunabiliriz. Ya da bir bilgisayar oyununu ikimiz de oynar, birbirimizle yarışırız. Her hafta mutlaka sinemaya gider, avmde dolaşırız. Haftada 2-3 gün falan akşamları evde film izleriz. Ama her aktivitemiz ortak değil ve her ortak aktivitemizin ayrıntıları da ortak değil. Mesela o spor programları izlemeyi sever, ben sevmem. Her sevdiğimiz film ortak değil. O eski filmleri sever ben sevmem. Kitap okuma konusunda zevklerimiz aynı değil bazı şeyleri ortak okusak da. Bunları ayrı ayrı yaparız. Bazı konularda bireyseliz yani. Mutlu evlilik için her aktiviteyi birlikte yapmak gerekmiyor ama aktivitelerin çoğunluğu ortak olursa çok verimli oluyor. Eğer eşler evlendikten sonra da sevgili gibi aynı şeyleri yapmaya devam edebilirse yapılan aktiviteler bakımından evlilikler çok daha mutlu gidiyor.
5) Ailelerle ilişkinin mesafeli ama minimum sorunlu olması. Bu konuda çok fazla değişken var. Herkesin dengesi kendisine ve karşısındakilere göre değişir, o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim. Bende işe yarayan şey, mesafeli olmak ama kavga falan da çıkarmamak. Küçük şeyleri duymazdan gelebilip büyük şeylerde tavrımı koymak. Laf sokma falan gibi durumlarda saygısız davranmamak ama ya cevabımı kendim vermek ya da yaşlı insanlar deyip susmak ama eşime dır dır edip onun suçuymuş gibi davranmamak. Çok fazla şeye karşı susup içine atmak ne yazık ki uzun vadede karşıdaki kişilere karşı nefrete sebep olabiliyor bu da daha büyük sorunlara sebep oluyor. Mesela insan susup susup hiç alakasız bir yerde patlayarak haklıyken haksız duruma düşebiliyor. O yüzden saygıyla da olsa biraz cevap verip tavır koymak lazım diye düşünüyorum. Bir de tabi kişilerin ailesine karşı eşini dışlamaması, eşine sen onlardan daha değersizsin, önce onlar gelir duygusunu vermemesi.

aileleri karıştırmamak bu konuda erkeğe iş düşüyor:)

1-Aileler ile iglili iki tarafta dilini tutacak saygılı olacak (karşı taraf ne yaparsa yapsın)
2-Birbirleri ile en başta arkadaş olmayı bilecek konuşacaklar çiftler her konuda rahatça
3-Cinsellik olmazsa olmaz uyum olmalı
4-Çiftler birbirine özel vakit ayırmalı başbaşa en azından ayda bir

Kişilik problemi olmayan, karakter gelişimini tamamlamış 2 kişi evlenince;
Kültürler, adetler, aileler, tahsil, çevre vs farklı da olsa evlilik yürüyor.

Kişilerden birinde kişilik sorunu varsa, isterse aynı köyden olsun, aynı yaşta olsun, aynı kültürde aynı çevrede büyüsün, gelenek görenekler aynı olsun, sorun olur.

Mutlu evliliğin sirlari;

1-tebessüm edin,
2-eşinizin ellerinden tutun,
3-sevdiğinizi sözle ifade edin,
4-birlikte dua edin,
5-eve gelir gelmez pijamalarinizi giymeyin,
6-bayanların önemli günlerini unutmayın,
7-sevgi mesajları bırakın,
8-esiniz için de güzel giyinin,
9-rica kipiyle konuşun,
10-kahvaltilari beraber yapın,
11-dışarıda basbasa yemek yiyin,
12-eşinizin ailesine sevgiyle yaklaşın,
13-birbirinizi iyi niyet dilekleriyle uğurlayin,
14-hitap ederken güzel sözler kullanın...

Aynen katılıyorum canım.15 yaş hukuka görede benim vicdanıma görede çocuk.@Rose91

Karşındaki adam psikopatsa bunlar da işe yaramıyor.
Ne gülümsemenin kıymetini biliyor, ne güzel giyinmeni takdir ediyor. Onun ailesine sevgiyle yaklaşmanı zaten görevinmiş gibi görüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…