Mutlu Evliliğin Sırrı!

magrur_prenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2013
132
10
38
Merhaba,

Özellikle evlilikte belirli senesini doldurmuş ablalarımdan varsa teyzelerimden ve yaşıtlarımdan bu konuda tavsiyeler almak isterim. Nedir mutlu evliliğin/birlikteliğin uzun yıllar sürebilmesinin sırrı?

Bir de,

Bu erkeklere moralin bozuk olsa da çaktırmamak mı lazım sizce? Yani her ne olursa olsun hep güler yüzlü pozitif mutluluk abidesi mi olmak lazım. Yalnız bu durumu sevgilimizle/eşimizle kavga ettiğimiz anlar için sormuyorum. Mesela işle ilgili sorunumuz oldu ya da başka birine kızdık keyfimiz kaçtı vs.

Iki Senelik evliliğim var 24 yaşındayım, bence mutlu evliliğin en onemli etkeni kadın. Kendimden ornek vererek anlaticam. Benim esim kolay sinirlenmez sinirlense de on dakika sürer. Ben eskiden inattim simdi hic oyle degilim o konuşuyor susuyorum sınırı geçince gidip anlatıyorum sıkıntımı benim dedigim oluyor :) kim ne derse desin cinsellik de onemli. Mutlu evlilik icin mutlu cinsel hayat olmalı. Yalan kesinlikle olmamalı. Saygı kesinlikle olmali. Az beklenti cok özveri olmalı. O zaman yapılan hersey sana ozel gelir, iki tarafında ailesinin ozel olduğu kabul edilmeli...

canım benım evlılıkte rol, oyun stratejı olmaz, kendin gibisi olduktan sonra zaten bunları dusunmek bıle komık gelır.
tabıkı moralsız, sinirli,mutsuz oldugunda rol yapmayacaksın, neysen o. iyi gunde kotu gunde dıye söz verılmıyor mu? evlılık her halını gorup, her halını özumsemektır. Desarj ile dırdır ı karıstırmamak lazım.... Dırdır,mızmız hep olumsuzdur.hep olumsuz olursak, bir süre sonra oturdugumuz koltuk bıle olumsuz olur evımızın bıle havası hep olumsuz olur.

pozıtıflık esten once, kendın ıcın önemli..... sen mutlu olursan cevrende mutlu olur.

biraz klasik olacak ama karşılıklı sevgi-saygı-hoşgörü

biraz da açarsak:
sevgi >> severseniz sevdiğinizin hareketleri gözünüze batmaz sevgi azaldığı zaman karşınızdaki insana katlanamaz hale gelirsiniz
saygı >> çiftlerin birbirine hakaret etmemesi, küfür etmemesi, birbirlerirnin kararlarına duygu ve düşüncelerine saygı gösterilmesi
hoşgörü >> iki farklı ailede yetişmiş iki farklı bireyler olduklarını kabullenmek, farklılıklara hoşgörüyle yaklaşmak sonuçta her aile, her yaşam tarzı, her yetişme tarzı birbirinden farklıdır

Eşine anlatmayacaksın da kime anlatacaksın derdini sıkıntını....
o seni sen onu bilirsin..
birbirinizi iyi edemedikten sonra ne anlamı var ki evliliğin...
elalem olsa zaten umursamaz deyip anlatmıyorki insan..
tabi hergün hergün de dert anlatmak sıkıntılı olur
bunalır insan...
güzeli de çirkini de paylaşmalı insan...boşuna dememişler hayat arkadaşı diye

Özellikle evlilikte belirli senesini doldurmuş ablalarımdan varsa teyzelerimden ve yaşıtlarımdan bu konuda tavsiyeler almak isterim. Nedir mutlu evliliğin/birlikteliğin uzun yıllar sürebilmesinin sırrı?

Bir de,

Bu erkeklere moralin bozuk olsa da çaktırmamak mı lazım sizce? Yani her ne olursa olsun hep güler yüzlü pozitif mutluluk abidesi mi olmak lazım. Yalnız bu durumu sevgilimizle/eşimizle kavga ettiğimiz anlar için sormuyorum. Mesela işle ilgili sorunumuz oldu ya da başka birine kızdık keyfimiz kaçtı vs.[/QUOTE]

23 yaşındayım bende güzel bir evliliğimiz var bunu sağlayan kişi bana göre de eşime göre de benim :) moralin bozuksa ve bunu davranışlarınla yansıtıyorsan kesinlikle paylaşmalısın ben evliliğimi öğrenci olarak geçirdim bu zamana kadar ve hep paylaştım hiç geri tepmedi beni ve bende kötü durumları daha çabuk atlattım ve eşime bunun karşılığını fazlasıyla verdim, ama moralim yerindeykende tam bir mutluluk delisiyim. Hissettiklerini sıkmadan, kırmadan samimice yansıtmalısın bence :)

''AŞK''
Tek kelime gerçek aşkı bulursan saygıda sevgide hoşgörüde olur bir birlikelikte..
Bi kere kırmaya kıyamazsın ki sesini yükseltesin nasıl saygısızlık yapacaksın?
Onun bir dediğini iki etmezsin ki nasıl hoşgörüsüz olacaksın ..
Sen ona sonsuz aşkla bağlıyken yere düşen 3 5 kılı tüyü nasıl hor görüp iğreneceksin ?

Tabiki karşılıklı aşk olmalı ruh ikizi gibi senin ona hissettiklerini hissetmeli yoksa ben inanmıyorum mantık evliliğine ite kaka alttan üstten ala ala sallan yuvarlan çekilmez hayat

evliliğin en temel taşı ana maddesi artık her ne ise ismi, aslolan SAYGI....binlerce yöntem yazılsa da yalan sevgi hoşgörü sabır vs bunlar elbette önemli ama en temel taş SAYGI.... çünkü saygı varsa diğerleri kendiliğinden geliyor...sevgi hoş görü sabır vs...
ne evlilikler var, sevgisiz aşksız ama saygı olduğu için yürümüş yıllarca....
çünkü saygı evliliği götürüyor....aşk sevgi zamanla azalıp bitebilir, gün gelir sabır tükenebilir, hoşgörü gidebilir...ama saygı varsa başka hiçbirşey yoksa bile evlilik yürür....
mutlu evliliğin sırrı, önce saygıdan sonra sabır hoşgörü ve elbette olmazsa olmaz sevgi....

Mutlu evlilgin sırrı sevgidir.gerisi zaten seversen geliyor bence.herkesin dili farklıdır önemli olan sevince ortak dilde knuşmak yani aşk sevgi:))) gerçi daha 6 aylık ama bu benim dúşüncem

Bence sevgi kesinlikle yetmiyor..

Saygıdan kastımız ne olursa olsun kötü laf söylememek, hakaret etmemekse tamam ama
erkekler saçmalıklara da saygı duymanızı bekliyorlar..

Mesela ailesinin herhangi bir saçmalığına karşı SAYGI duy diyor.
Senin hayatına hadsizce müdahale edenlere büyük diye SAYGI duymanı bekliyor..

Bekliyor da bekliyor yani.. Ne veriyor diye sormayın genelde almaya bakarlar..

Yani yemişim sevgisini, saygısını..

O yüzden mutlu evliliğin sırrı gerektiğinde kör, sağır, unutkan olmaktan geçiyor..
Kör olursan saçmalıkları görmezsin.
Sağır olursan duymazsın..
Unutkan olursan da sil baştan yaparsın, yıpranmazsın, yıpratmazsın..

Yapabilene helal olsun..

dokuz yıllıkk evlıyım ıkı cocugum var bence mutlu evlılıgın sırrı kadın yanında saygı sevgı olmalı sevgı zaten belırlı bı yerden sonra tamamen alıskanlıga donusuyor esler bırbırını zamanla tamamlıyor kızgınsan o susuyo kızgınsa sen denge bı sekılde kuruluyo ama kadın faktoru cok onemlı ev hayatında esınle ozel hayatında herzaman bakımlı olmalı pıjamalarla karsılanmamalı hep ozel hıssettırmelı ve tutku bıtmemelı mutlu kadın mutlu anne mutlu evlılık demek :)

Sevgi ,saygı olmazsa evlilik yürümez zaten ama iyi bir evlilik için fedakarlık yapılır (sömürü değil),ayrıca evlilik içindeki haklarınızdan taviz vermeyin eşlerde alışkanlık yapıyor taviz tavizi getirir içinden çıkılmaz bir hal alabilir ,sevgiler....

Bu bir sir degil bence.
Tamamen iki tarafin birbirini ozumsemesi.
İki disli parca dusunun.
Birinin arasi 3 cm digeri 10 cm.
I-ıh uymaz.
Ama biri 2 digeri 3 ise azicik 2cmlik esner azicik 3 cmlik daraltir, uyum yakalanmaya calisir.
Mesele dislini bulabilmekte.

Evlilik bana göre denge sanatıdır ve bu sanatı genelde kadın icra eder.
Eşinle arandaki dengeyi kurmak en önemlisi.
Ama bunun yanında eş-kendi ailen, eş- eşin ailesi, kendin- eşinin ailesi ve iki aile arasındaki dengeleri sürekli korumak gerekiyor. Böylece herhangi bir müdahale yüzünden kavga, tartışma olmaz. Ya da tartışıp işin içinden çıkamadığınız durumlarda yardım edecek, arkayı kollayacak biri bulunur.
Bunun dışındakiler zaten herkesin söylediği klasik şeyler. Sevgi, saygı, güven vs.

Duygularını sakın saklama, açık olmak en güzelidir. Eşin yüzünden de, başka herhangi bir şey yüzünden de moralin bozuk olsa anlat. Anlat ki neye üzüldüğünü bilsin, çözüm sunabilsin ya da derdini paylaşabilsin. Ama fazla uzatma bu tarz konuları. Seni mutlu eden şeyleri daha çok paylaş ve seni her mutlu edişinde teşekkür et. Bolca teşekkür et hatta. Ve gerektiğinde özür dilemeyi alttan almayı bil. Formül denir mi bilmem ama benim yöntemim bu. 2 yıldır evliyim, mutluyum ve huzurluyum şükür.

ne bilim bazen sarhoş olmak mutluluktan bazen nefretini kusacak bir yer bulamamak .....

bezen kokusu olmadan yaşayamam demek bazen ise odada varlığı bile sizi rahatsız eden....

kişi kendi mutlu olunca çevresinide mutlu ediyor.... çoğu zaman iyi anlaşırız ama tartıştığımız konularda var tabi ki...

anlayış önemli galiba...

Çok yakında evleniyorum. Allah izin verir de mutlu bir evliliğim olursa buraya kendi deneyimlerimi yazarım ama şimdilik sadece önümde annemle babam var. Kırk iki yıllık evliler. Hayatımda onlar kadar mutlu ve birbirini seven bir çift görmedim diyebilirim. Zorunlu olarak bir gün ayrı kalsalar ikisi de ayrı ayrı ağlar o derecede. Sırrına gelince görebildiğim kadarıyla dürüstlük, saygı ve sevgi. Ben 42 yıldır evliler dedim ama öncesi de var. Babamla annem ilkokuldayken tanışmışlar daha:) O yıllarda babam anneme göz koyup seninle evlenicem demiş ve bir daha hiç ayrılmamışlar. Filmlerdeki gibi:) Elbette onların da her çift gibi anlaşamadıkları zamanlar oluyor, kavgaları oluyor ama biz duymuyoruz mesela. Ben daha birbirlerine yüksek sesle bağırdıklarını görmedim bu yaşa kadar. Ne dertleri varsa biz yokken hallediyorlar. Bir de aileler çok önemli. Benim babamın ailesi annemi, annemin ailesi babamı çok severdi. Tabi şimdi dedelerim de anneannemle babaannem de rahmetli oldu. Ayrıca kendi ailemiz içindeki hiçbir olaya annemin ya da babamın ailesinin dahil edildiğine şahit olmadım. Kendi evliliğimde de onları örnek almaya çalışıcam umarım başarılı olurum:)

3 senelik evliyim,31 yasındayım.Cok sükür cok mutluyuz.Nasıl oluyor bu?

Kızdıgım,kırıldıgım,hosuma giden ya da gitmeyen,beğendiğim,onaylamadığım,sevindiğim,üzüldüğüm her şeyi ama her şeyi direk söylerim.Çünkü erkekler imadan anlamaz,sizin iç dünyanızda neler yaşadığınızı da anlamaz.Direk söylerim,içimde tutmam.

Hatırı içi bir şey yapmışsam ya da hiç istemediğim halde onun istediğini tahmin ettiğim bir şeyi kendiliğimden yapmışsam asla kafasına kakmam.Yaptım bitti,artık konuşmanın bir anlamı yok çünkü hatır için yapmışım.Senin için şunu yaptım bunu yaptım demem.

Son olarak,bırakın eviniz kirli olsun,bulaşıklar masada kalsın,ütüler yığılsın..Hiçbir şey kocanızla kanepede uzanıp,güler yüzle sohbet
etmekten,ona sarılmaktan,onun yorgunluğunu ve stresini almaktan daha önemli olamaz.Erkekler önemli olduklarını hissettmekten hoşlanırlar.

Haa tüm bunlar tabii tek taraflı da yapılmaz.Bunları yaptım ve yapıyorum da ama karşılığını da alıyorum.Bu da çok önemli.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…