mutlu evlilik diye bişey var mı?

Evliligin mutluluk sirri:

- Cocuk yasda evlenmemek
- Okul, egitim, meslek yapmadan evlenmemek
- 30 yas ve üstü evlenmek
- hayati taniyip, calisip, ayaklari üzerinde durduktan sonra evlenmek
- iki tarafinda ekonomik özgürlügü ve maasi olmasi mutlulugun bir parcasi
- hayatini evlenmeden önce yasamak:tatiliymis, gezmesiymis vs. vs.
ve sonra aklin basindayken, iyiyi kötüyü ayirt etme yetenegine kavustuktan sonra, hayatini birlestirmek istedigin insani secmek...cünkü simdi (!) saglikli karar verme asamasindasindir. Gecn yasta evlenenlerin evlilikleri bana cok komik geliyor, evcilik oynuyorlar, olmuyor, ve ggenclikte yedigin en büyük darbe, insani ömür boyu depresyona sürükleyebilir.
Konu sahibi, o saydiklarin anca ve anca yasi oturmamis, genc damatlar icin yazilmis, ama olgun bir erkek, kültürlü, egitimli ve modern bir insan karisinin degerini cok iyi bilir.

Son düzenleme:

katılıyorum

18 yaşında lise bitti 2 3 çeyiz de var diye evlenirsen ne yazık ki mutsuz son kaçınılmaz oluyor özellikle bu devirde

neden olmasın...hayat hep tekdüze değil ki evlilik öyle olsun...iyi anlar olduğu kadar kötü anlar da olur elbette...ben bazen mesela eşimden nefret ediyorum adeta...o kadar sinirleniyorum ki ama sinirim falan geçince o adama doyamıyorum yeniden aşık oluyorum...böyle işte...hep canım cicim olmaz ki..insanız sonuçta hiçbirimiz mükemmel değiliz o yüzden mükemmel bi ilişki beklememeliyiz hiç bi zaman..

her insan evliliğinde mutludur ancak değişimler insanları etkiliyor nişanlandığımda evleniceğim adamla hayatımı çok mutlu geçireceğimi bir aile kuracağımı düşünmüştüm evlendik 1 ayımızı rüya gibi geçirdik ama ne yazıkki evlendikten 2 ay sonra herşey değişti ailesinin ve arkadaşlarının dolduruşuyla anlayışlı sevgisini ve ilgisini üzerimden eksik etmeyen bana ev işlerinde bile yardım eden adam ne yazıkki öldü yerine ben onu yapmam ben çocuğa bakmam ben sevgimi gösteremem erkek adam bunu yapmaz şunu yapmaz diyen biri geldi artık eşimi tanıyamıyorum ben onu mutlu edebiliyorum ama ben hiç mutlu değilim çünkü sevgi ilgi birazda övgü bekliyorum galiba çok şey istiyorum hiç bişey görmüyorum bu yüzden benim gözümde evliliğim çok mutsuz gidiyor şimdide benim annemin ve babamın evliliği bitiyor eşim bu konuda bile bana destek olmuyo üzüntüme tepki bile vermiyor kende kendime hergün ağlıyorum mutlu evliliklere hep gıpta ediyorum allah kimsenin yuvasını mutluluğunu bozmasın yaşamadıklarımı birgün banada yaşatsın...

evlilik kesinlikle çok güzel bence kesinlikle umutsuzluga suruklemeyın kendınızı... umarım bundan sonra mutluluk sizede kapısını açar....

tolstoy'un meshur bi cümlesini yazmak istiyorum...

mutlu bir evlilikte ; iki kişinin ne kadar uyumlu oldugu değil , uyumsuzlukla nasıl başettikleridir....demiş..

bende sunları eklemek isterim.. yazmaktan soylemekten bıkmadıgım..

evlilik gökkusagına benzer içinde her rengi barındırır..

evlilik kalp efor testinede benzer.. arada ınıslerde olacak cıkıslarda.. arada cokcok sevıneceyızzz.. aradadada uzulecegız naidrende olsa dibe vuruslar.. önemli olan tekrar doğrulmk evliliğine tutunmak sımsıkı..

dumduz rutin olamaz olursa o evlilik biter zaten.. kalbin öldüğü gibi..

eşlerımızden farklı olmalıyızki birbirimizden sıkılmayalım değilmi.. bazende aa demek aynı dusunuyormusuz yada aha bak tamda kafa dengımde dıyebılmelıyız yerıne ve zamana göre..

Yazdiklarin cok dogru canim katiliyorum sana,

ama birtek 30 yas ve ustu evlenmek demissin ya, o bana acayip degilde, ilginç geldi... ben evli degilim, 20 yasindayim...

30 yasinda evlenmek çok geç olmuyo mu ya ? geç gibi geldi bana :44::44:

ben 3 yıldır beraberım eşimle.. daha yenı evlenmıs olsamda 3 yıldır evlı gıbıyım... ve cok mutluyum bundan sonrada yıllarca mutlu olucam ınsallah.. tabıkı sorunlarımız var.. cunku ıkı farklı ınsan bır evde bırlesyor ve butun hayatları bırbırlerı uzerınde kuruluyor.. mutlaka bırseyler cıkacaktır olacaktır.. ama emın ol bekar olsanda mutlaka sorunlar yasıyacaksın.. sevgılınden aılenden cevrenden dostlarından.... evlılık veya bekarlık bır mertebe degıl bence... hayatta kımse hıcbır sorunum yok ve olamazda dıyemez.. asıl soru hayatın ıcınde saklı...

Hayir canim hicde gec degil, 30 yas ve üstü evlenmeler en saglikli düsündügün dönemlerdir, daha öncesi Alice harikalar diyarinda durumundasin.
Hayat insani yogurduktan sonra evlenmeli.
Zaten okuldur, meslekdir, üniversitedir veya calismadir ancak 30 yaslarinda ekonomik özgürlügün elinde oluyor.

Ve erkekler cocuk gibilerdir onlar ancak ve ancak 30 yasindan sonra özellikle baba olma mesuliyetini eline aliyorlar, yani genc yasta baba olan erkeklerde mesuliyet alabalir ama bu cok ender görülüyor. Cogunlukla genc babalar pek ilgilenmez bebegiyle hala kendisi cocukdur, bilgisayar oyunlari arkadaslariyla gezme tozma derdindedir.

Eger mutlu bir evlilik yapmak isteyen var ise, 30 yasindan sonra evlensin, zaten ancak 20-25 arasi yanilma, aldanma zamanidir, insan kendisini ve erkekleri tanima dönemdir.
Ama 30 yas ve üstü ne istedigini bilen bir birey olduktan sonra, evlilige adim attiginda özgür bir sekilde gerceklestigi icin gercekten pek sorun olmadasn yasiyorsun.
Genc evlenildiginde aileler cok karisiyor o zamanda mutsuz bir tablo cikiyor ortaya.
Kaynanalarmi dersin, eltilermi dersin, görümcelermi dersin, kayinlarmi dersin, dersinde dersin.........
Ama her iki taraf olgun yasda ise, her iki taraf ekonomik özgürtlügü var ise, her iki tarafin meslegi var ise, dis kapnin di mandali oluyorlar etrafindakiler cünkü ne maddi nede manevi bir bagliligin olmuyor. Siz ikiniz birbirinize yetiyorsunuz.
Anladin???
Koca meraklisi genc kizlarimiz Alice harikalar diyarindan uyanmalari ne yazikki cok aci oluyor, giden bosuna harcanan zamana aciyorsun.
Bu hayata herseyin bir zamani var.
Okul, meslek, ekonomik özgürlük sonra evlenme....iste o zaman bu hayatin tadindan doyamazsin ve cok güzel evlilikler yapilir genellikle tabiki......
Hersey bir insanin elinde, kendine saygin var ise, acele etmeden cok güzel bir hayat yasayabilirsin.

Yeni evli olduğum içindir belki ama cevabım "evet". Mutlu evlilik yerine aslında biz mutlu biri miyiz diye sormak daha doğru olur.Çünkü mutsuz ilişki, mutsuz arkadaşlık, mutsuz eş yoktur.Mutsuz insanın yaşadığı ilişkiler vardır.Eğer mutlu olmayı biliyorsak zaten karşımızdakini de mutlu etmeyi de biliriz canlar.

bence mutlu evilik diye bişey var çok şükür be mutluyom güzel bi evlilihim var 3 yıl oldu kalbimin kırıldıhını bilmem ondna öncede 6 yılımız var ama bu hayat herkez bişeyden mutsuz olur herkesin bi sınavı vardır kimi eşiyle kimi sağlık kimi para bizde evlatla cocuhumuz yok çok istiyoz bu aşkın meyvesini ama şimdilik yok inş olur

var benim:) evliyim ve mutluyum en önemlisi huzurluyum evide kocamın yanında huzur buluorum:)
bi ortamda huzur olduktan sonra peşinden mutlulukta gelio bence....

Ne diteceğimı bilemiyorum.belki de çok şey bekliyorum...Mutlu olmak için hicbirsey beklememek gerekiyor...

Masallah nazar degmesin diyim. Mutlu evlilik var. Arada kavga gurultu her evlilikte oluyo ama biz mutluyuz. Acikca soyluyorumki esim sayesinde. Baskasyla evlnseydim bende bosanirdim muhtemelen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…