Mutlu evlilik var mı

Sürekli takip edemiyorum fakat ne zaman foruma girsem aynı sorunlar sıkıntılar eşlerinden ilgi göremeyenler aldatılanlar hakaret edilenler evden kovulanlar eşleri tarafından istemeyenler kadınlar hep mutsuzluk hep gözyaşı hep keder bende mutsuz bir evliliğe sahibim malesef eşimle çocuklar için ayrılamıyoruz fikrinin arkasına saklanan fakat alışkanlık haline gelmiş kötü bir evlilik yaşıyoruz mutsusuz kısacası. Şimdi benim sorum şu nasıl oluyor bu mutlu evlilik çünkü görüyorum hep aynı cevaplar boşan dayanma çocuk yapma katlanma demek ki birileri mutlu ve şifreyi biliyor bize de deyiverin
Mutluluk göreceli bir durum.Bana agir gelmeyen sana ağır gelebilir sana agir gelmeyen bende kabul edilemezdir.Bu sebepten mutluluğumuz da farklidir.Birde kendi ailemizde bile mesela kardesimizle her gün canim cicim değildik ki kavgada ettik cok guzel günlerimiz de oldu.Bu sebepten Allah in her günü mutlu bir aşk hikayesi bekleme.😁Sabir hoşgörü puf nokta.Ama bence önemli olan her ne olursa olsun saygıyı yitirmemek.Eger o biterse kimse katlan demez.Zaten sen katlanmaya kalkarsan kendinden verip verip tükenir baska bir hal alır yillar sonra keskelere boğulursun.Aldiginda verdiğinde dozunda olacak arkadaşım yoksa karşındakini ya sömürür ya da sömürülürsün

Mutluluk göreceli bir durum.Bana agir gelmeyen sana ağır gelebilir sana agir gelmeyen bende kabul edilemezdir.Bu sebepten mutluluğumuz da farklidir.Birde kendi ailemizde bile mesela kardesimizle her gün canim cicim değildik ki kavgada ettik cok guzel günlerimiz de oldu.Bu sebepten Allah in her günü mutlu bir aşk hikayesi bekleme.😁Sabir hoşgörü puf nokta.Ama bence önemli olan her ne olursa olsun saygıyı yitirmemek.Eger o biterse kimse katlan demez.Zaten sen katlanmaya kalkarsan kendinden verip verip tükenir baska bir hal alır yillar sonra keskelere boğulursun.Aldiginda verdiğinde dozunda olacak arkadaşım yoksa karşındakini ya sömürür ya da sömürülürsün
İyiki açmışım bu konuyu içim açıldı gözümde tabi

Mutlu evliliğimizi anlatıp da, "aman bu da kocasını övmeye gelmiş" diyenlerin lincini mi yiyelim :)) Derdi olan anlatıyor bizler de yorum yapıyoruz. Her boşan denildiğinde de boşanılmaz, her sorunda da boşanmak terk etmek düşünülmez mesela.

Çocuklar için sürdürmek ne kadar doğru tartışılır...
Mutlu evlilik var mı demişsiniz. Var.
Eminim.
Kendimden biliyorum.
Çevremde de var.
Klasik bir cevap vereyim size, burası bdv olduğu için burda herkes mutsuz.
Bunun formülü nedir bilmem.
Doğru insan olmak, doğru insan bulmak.
Sevgi saygı
Belki kısmet nasip
Aynı pencereden bakma durumu
Hayaller hedefler ortaklığı
Bunlardır herhalde.
IMG_20201221_011032.webp

Sürekli takip edemiyorum fakat ne zaman foruma girsem aynı sorunlar sıkıntılar eşlerinden ilgi göremeyenler aldatılanlar hakaret edilenler evden kovulanlar eşleri tarafından istemeyenler kadınlar hep mutsuzluk hep gözyaşı hep keder bende mutsuz bir evliliğe sahibim malesef eşimle çocuklar için ayrılamıyoruz fikrinin arkasına saklanan fakat alışkanlık haline gelmiş kötü bir evlilik yaşıyoruz mutsusuz kısacası. Şimdi benim sorum şu nasıl oluyor bu mutlu evlilik çünkü görüyorum hep aynı cevaplar boşan dayanma çocuk yapma katlanma demek ki birileri mutlu ve şifreyi biliyor bize de deyiverin
Burası bir derdim var başlığı foruma kimse ben çok mutluyum diye konu açmıyor. Genelleme yapmayın bosuna

Her ailede kavga olur ama en önemlisi saygı saygı olmazsa ilişkide sevgide kalmaz sevgide kalmazsa ilişki catirdar herşey gözünüze batar karşı tarafta keza öyle anlayışlı olun fikir alisverisiniz olsun flört edin eşinizle esinizde sizinle eder biz 6 yılı bu şekilde geride bıraktık kavga varsa biriniz alttan alicak ya koca ya siz mesela ben eşim çok inattir kavga ettigimiz zaman susar o susmazsa ben susarım baktık birimizden biri ileri gidiyor kavgada evden gider yada ben yarım saat sinirin geçmesini bekleriz kin tutmaz nefret etmeyiz bı bakmışsın birşey olmamış gibi çay getireyim mi kahve icermisin eşim bana der cips yermisin aşkım öyle yok birbirinize küfür hakaret ederseniz ilişki laçka olur seviye kalmaz eşler arasında ağırlığı kaçar ilişkinin tadı kaybolur sevginin umarım yardımcı olmusumdur🥰

Karşılıklı düzeltmek alttan almayı birbirini anlamayı seçmek iki taraflı olacak şekilde illaki hep düz çizgide gitmiyor sastigi zaman karşılıklı düzeltmek istenirse yola mutlu devam edilebiliyor

Çocuklar için ayrılamıyoruz demişsiniz ama mutsuzken çocuklara da yansıtıyorsanız o çocuklara daha yazık değil mi ? Evlilik terapistlerine gittiniz mi bazen sizin çözemediğiniz problemleri dışardan bir göz sayesinde daha kolay anlayabilirsiniz

Sırrı birbirini kabul etmek. Karşınızdakinin de bir hayatı olduğunu bilip ona göre yaşamak. Biri bulaşık yıkarken biri ayarını uzatıp TV izliyorsa orada bir yanlışlık vardır. Biri çocuğun tüm bakımını üstlenirken biri daha hiç altını değiştirmemişse bu müşterek bir hayat değildir.

Bağımsız arkadaş grupları olmalı, anlayış olmalı, hobiler olmalı, saygı olmalı, iki taraf da ilişkiyi yürütmek için sorumluluk almalı. Bunlar yoksa ikinci aşamaya geçip bir de çocuk yapıp iyice işi çıkmaza sokmamalı.

Tabiki mutlu evlilik var.
Ama bunun herkese göre genel geçer bir formülü olamaz.
Kendi adıma diyebileceğim tek şey evleneceğin insanı iyi seçmek çok önemli.
Benim çok fazla güven problemim var insanlara karşı.
Hemen kara kaşa kara göze aşık olabilen bir insan değilimdir.
Sadece bir insanı her haliyle tarafsız analiz etmek gerektiğini düşünüyorum
Aman ben bu huyunu değiştiririm demeyi değil, bu huy beni rahatsız eder mi etmez mi buna bakmak gerek.
Evlilik öncesi verilen sinyalleri iyi yakalamak lazım.
Burada okuduğunuz konuların çoğunda kadınlar nişanlıyken vs sinyali aldığı halde bile bile lades demiş kadınlar.
Şansıma benim çok iyi tanıma sürecim oldu.
En yakın arkadaşımla evlendim.

Ayrıca çocuklar için ayrılamıyoruz lafına çok kızıyorum.
Mecbur mu o çocuklar sevgisiz bir ailede mutsuz bir anne baba ile büyümeye?
Zaten sorumluluk sahibi bir anne baba boşanınca da üzerine düşenleri yapar. Annelerini de babalarını da görürler.
En azından mutlu bir anne baba ile büyürler.

Çocuklar için ayrılamıyoruz demişsiniz ama mutsuzken çocuklara da yansıtıyorsanız o çocuklara daha yazık değil mi ? Evlilik terapistlerine gittiniz mi bazen sizin çözemediğiniz problemleri dışardan bir göz sayesinde daha kolay anlayabilirsiniz
Gidemedik istedik ama iş icraata gelince yA işi yA çocuğu ya bulunduğumuz yerin merkeze uzak oluşunu bahane ettik yani kendimiz için bişey yapmayacak kadar soğuduk da diyebilirim

Tabiki mutlu evlilik var.
Ama bunun herkese göre genel geçer bir formülü olamaz.
Kendi adıma diyebileceğim tek şey evleneceğin insanı iyi seçmek çok önemli.
Benim çok fazla güven problemim var insanlara karşı.
Hemen kara kaşa kara göze aşık olabilen bir insan değilimdir.
Sadece bir insanı her haliyle tarafsız analiz etmek gerektiğini düşünüyorum
Aman ben bu huyunu değiştiririm demeyi değil, bu huy beni rahatsız eder mi etmez mi buna bakmak gerek.
Evlilik öncesi verilen sinyalleri iyi yakalamak lazım.
Burada okuduğunuz konuların çoğunda kadınlar nişanlıyken vs sinyali aldığı halde bile bile lades demiş kadınlar.
Şansıma benim çok iyi tanıma sürecim oldu.
En yakın arkadaşımla evlendim.
Ben hiç görmedim böyle sinyaller nişanlıyken zaten bu sebepten çok ahlaklı çok efendi çok saygılı bir insan beni hiç kırmaz dedim ama kalbim de vıcüdüm da şu an paramparça yetemiyor

Evlilik değildir mutlu olan, bireylerdir. Benim eşimi tanıyan herkes çok sever. Sadece bana değil herkese karşı merhametli, düşünceli birisidir. Bizi tanıyan herkese göre mutlu olmam gereken bir evlilikteyim. Ama ben mutlu değilim çünkü mutlu olmayı bilmiyorum. Sağolsunlar ebeveynlerim temeli bozuk atmışlar. Bu yaştan sonra terapilerle birşeyleri düzeltmeye çalışıyorum, en büyük destekçim yine eşim. Uğraşıyorum mutlu olmak için çünkü eşimide kızımıda etkiliyor benim mutsuzluğum. Uğraşmamın sebebide eşim, hala aşığım ona bu kadar çabalamalıyım enazından.

Bizim toplumda belli kalıplar var, insanların ayrılması için çok büyük şeyler olmalı diye düşünülüyor. Halbuki sevgi bitincede sen yoluna ben yoluma diyebilmeli bireyler. Artık sevmediğin biriyle ne kadar mutlu olabilirsin ki. Yazmış çoğu kişi bir derdim var bölümünde mutlu evlilik konusu olmaz zaten. Burada mutlu evlilik arama fikri çok manasız zaten.

Şifre veya formül ne olabilir biliyor musunuz ;
Biraz şans faktörü de vardır tabi ki ancak seçiminizi doğru yapmak.
Size hiçbir zaman kötü bir söz söylememiş olan, çevresine iyi olan, sabırlı, merhametli, sizi dinleyen biriyle evlenmek.
Erken yaşta değil belli bir olgunluğa eriştikten sonra evlenmek.
Burda ne çok görüyoruz nişanlıyken bana sövdü, el kaldırdı, aileme hakaret etti.
Yok düğün zamanı kaynanam öyle yaptı, kaynım borca soktu, görümcem yoluma taş koydu ..
O kadar çok işaret var ki aslında görmek isteyene..
Kesinlikle katılıyorum bu işaret konusuna . Ama saflıktan mı bilmem cahillik mi yoksa kendini kandırmak mı . Geçer diyoruz bi daha olmaz vs ama bi bakmışsın her gün boşanmayı düşler buluyoruz kendimizi 🤷‍♀️

Back
X