mutlu evlilik yok mu ?

deniiizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2012
2.679
3
66
İstanbul
kızlar etrafıma baktığımda ve kk da ki evli bayanların yazdıklarını okuduğumda evli insanların hep bir sorunlarla uğraştığını ya eşlerinden ya eşlerinin

ailelerinden sorun yaşadıklarını okuyorum etrafımdaki evli olanlardan duyuyorum
evlilik denilen şey böyle birşey mi mutlu evlilik yok mu acaba :26:

ben şimdilik mutluyum gerisi ya nasip canım

mutlu olmamın nedenlerini maddeler halinde yazıcam:
1- eşimle 9 sene flört ettim iyi tanıdım öyle evlendim
2- daha 3 aylık evliyim yani cicim ayları :1:
3- ailelerden 1100 km uzaktayız karışan müdehale eden yok
4- ikimizde hatalı olduğumuzda özür dilemeyi biliyoruz
5- eşim aynı zamanda en iyi arkadaşım
6- ev işlerinde bana yardımcı, benimle bişeyler yapmayı seven bi eş
7- birbirimizi rahat bıraktığımız zamanlar var, yalnız başına yapmaktan keyif aldığımız şeyler...örneğin o spora gider haftanın 3 günü, ya da oyun oynar, ben o arada ya kk'dayım ya kitap okuyorum ya da belgesel izliyorum, yani sürekli mıçmıç dipdibe değiliz

Mutlu evliliklerde var, olmaz mı, sitemizde mutlu evliliklere birçok örnek vardır muhakkak ama burası bir derdim var bölümü olduğundan haliyle mutsuzluklar, üzüntüler paylaşılıyor.
Buradaki konuları baz alarak temkinli ve akılcı olun fakat mutsuzlukları okuyarak geneli böyle mi diyerek karamsarlığa da kapılmayın:34:

ben şimdilik mutluyum gerisi ya nasip canım

mutlu olmamın nedenlerini maddeler halinde yazıcam:
1- eşimle 9 sene flört ettim iyi tanıdım öyle evlendim
2- daha 3 aylık evliyim yani cicim ayları :1:
3- ailelerden 1100 km uzaktayız karışan müdehale eden yok
4- ikimizde hatalı olduğumuzda özür dilemeyi biliyoruz
5- eşim aynı zamanda en iyi arkadaşım
6- ev işlerinde bana yardımcı, benimle bişeyler yapmayı seven bi eş
7- birbirimizi rahat bıraktığımız zamanlar var, yalnız başına yapmaktan keyif aldığımız şeyler...örneğin o spora gider haftanın 3 günü, ya da oyun oynar, ben o arada ya kk'dayım ya kitap okuyorum ya da belgesel izliyorum, yani sürekli mıçmıç dipdibe değiliz

en önemlisi ailelerden çok uzakta olmanız.kesinlikle evlilikte mutluluğun anahtarı ailelerden uzak olmak.sakın ama sakın olduğunuz yerden ayrılmayın.çok büyük hata yaparsınız..Allah mutluluğunuzu daim etsin

"Mutlu evlilik yok mu"dan ziyade, "Sorunsuz evlilik yok mu" demek gerek bence.
Çünkü insan öyle ya da böyle bir şekilde eşi ile mutlu olmasını bilir, kendisini en kötü hissettiği zamanlarda bile...

Sorunsuz bir hayat olmayacağı gibi, sorunsuz bir evliliğinde olacağına inanmıyorum ben.
Ama NeMeSiS98235'in vermiş olduğu güzel örnekler mevcut, önemli olan doğru kişiyi seçebilmek.
İyi tanımak, birbirine ayırılan zaman kadar, eşlerin de kendilerine zaman ayırlamaları.
Aileler arasındaki dengenin iyi kurulması gibi bir çok unsur var evliliği etkileyen.

Mutlu evlilik vardır, sorunsuz evlilik yoktur bana göre.
Nefes aldığımız sürece de sorunlar bitmez... :34:

mutluluktan anlayışınıza bağlı benim için mutluluk evimde eşimle çocuklarımla vakit geçirmektir başkası için sinemaya gitmektir başkası için gezmeek dolaşmaktır

olay aynı frekansı yakalamaktan geçer zevk aldığınız şeyler aynı değilse mutlu olmak zordur o evde oturmak istiyor sizdde beraber alışverişe çıkalım diyorsanız o zaman işiniz zor

souvvenir arkadaşımızın dediği gibi sorunlar oluyor mesela ben eşimle başbaşayken çok mutluyum :nazar:ama iş kayınvalidenin yanına gitmek olunca işte 1 ay kendime gelemiyorum farklı şehirlerde oturuyoruz allahtan:1::1::1:

en önemlisi ailelerden çok uzakta olmanız.kesinlikle evlilikte mutluluğun anahtarı ailelerden uzak olmak.sakın ama sakın olduğunuz yerden ayrılmayın.çok büyük hata yaparsınız..Allah mutluluğunuzu daim etsin

sağol canım 4 senelik şark görevinin ardından tekrar ankaraya dönsekmi diye düşünmüyo değiliz, zamanı gelince ben de bi konu patlatırım bununla ilgili :)

genellikle ailelerden uzakta yaşanan evliliklerde gerçekten sorun yok.
şimdi size bir akıl danışacağım bu konu üzerine sözlüm kendi otrudkları apartmandabulunan birdaire satın alalaım diye birteklifte bulunda yani kaynanamda yan daire de oturuyır.
ve ailesin bazı maddi sorunlarvar yani herşeyi sözlüm kendisi yapcak ve eve yarımda bulunuyor sürekli.
iyi bir işi var ve buzamna kadar kenarda beş kuruşu yok.çünki hep ailesiinin borçlarını ödemiş.
açıkcası banda onlarında yanında olmak mantıklı gelmiyor yanlışmı düşünüyorum acaba.
evleneceğiz beş kuruş paramız yok bide üstüne onlara yardım ediyor.tek o çalışıyor para kaznıyor çünki ben kendimize ait bir hayat yaşamk istiyorum.

Mutlu evlilikler elbette var. Mutlu evliliklerde dahi mutsuz anlar olabiliyor.
Hayat gibi, inişli çıkışlı zamanlar vardır. Kişiler kriz çözücü olmayı bildiğinde sorunları büyümeden çözdüğünde huzuru yakalamak daha kolay oluyor.
Ha birde çok beklentileri olmamalı kişilerin. Hayat filmler gibi değil.

tabiki var ama sabırla var sabretmezsen zorluğa karşı direnemezsen o bunu dedi bu şunu dedi şu hatayı yaptın der karşındakini hep eleştirirsen huzurda gider mutlulukta ben mutluyum çok şükür eşime bu aralar her zamnkinden dahada çok aşığım tabiki eksileri oldu hemde nasıl eksilerdi çok geçmişte kaldı unuttum şimdi huzurluyum çok şükür:52::52::52::52::52::52:

Mutlu evlilik yok mu değil de sorunsuz evlilik var mıdır diyelim. Küçük yada büyük illa birşeyler çıkar.

Evliliği sadece sevgiden ibaret sanıp evlenenler bence en büyük afallamayı yaşıyor.

Düşünsenize tamamen farklı 2 ailede, tamamen farklı 2 ortamda yetişmiş 2 insanı alıp bir evin içerisine koyuyorsunuz hadi bakalım mutlu mesut yaşayın diyorsunuz bu olabilir mi , sorun çıkmaması mümkün mü ?

Biri erken yatıyordur, biri geç. Bir kahvaltısız çıkmaz, diğeri ağzına lokma koymaz ... Bu en basitleri, bunun gibi yüzlerce örnek var.

Ancak herşeyin çözümü var, iş kişilerin geçinmeye gönlün olsun, birde karşındakinin niyetinden şüphe etmiyor olsun yeter.

Biz eşimde zıt kardeşleriz ama devam etmeye gönlümüz var, niyetlerimizden şüphe duymuyoruz bu da bize devam için yeterli gazı veriyor.

Son düzenleme:
aileler gerçekten büyük etken, ben ömrüm boyu ankarada yaşamamayı göze alabilirim bu yüzden halbuki kendi ailemde ankarada ve eşimin ailesi yüzünden dönmek istemiyorum
Egem abla okursa kızar bana gene erkek ailelerimi sorun oluyo diye ama cidden öyle annem telefonla aradığında bile müsaitmisin diye soruyo hiçbi işime karışmıyo ama erkek aileleri öyle değil yüzyılların verdiği ataerkil aile yapısı etkisiyle herşeyi kendilerine hak görüyolar soyadımızı aldıysa bu artık bizim diyolar, resmen "bu" muamelesi yapabiliyolar gelinlere, örneğin kv beni arayıp sesiniz çıkmıyo diyo biliyorumki eşimle sürekli konuşuyolar ama o bana laf vuruyo aklınca benim aramamı bekliyo e beni sevmiyoda, amaç güç gösterisi beni sayıyolar seviyolar diye konu komşuya hava atacak, biliyorum çünkü 1.5 ay önce ankaradaydık 1 gece onlarda kaldık balkonlardan pencerelerden sarktı gelinim geldi salata yapıyo diye, eltimle dip dibe oturuyolar yemek yemek için onların gelmesini bekliyoruz, eltim işten geldim diyene kadar saat 9 oldu arayıp duruyolar e hadi gelin acıktık diye yaa belki kız banyo yapcak işten gelmiş dinlencek kurulu masanın başında bekledik yedirmedi bizede, buna 1 gün zor katlandık eltime Allah sabır versin, eşime soruyorum ankarada olsak sık sık gelirlermi ya da bizden beklerlermi diye biliyo huylarını beklerler diyo, haftada 3-4 gün beraber oluruz diyo, benim ailem beklemez ama, kendi ailemede hasret kalıcam bu gidişle

aileler gerçekten büyük etken, ben ömrüm boyu ankarada yaşamamayı göze alabilirim bu yüzden halbuki kendi ailemde ankarada ve eşimin ailesi yüzünden dönmek istemiyorum
Egem abla okursa kızar bana gene erkek ailelerimi sorun oluyo diye ama cidden öyle annem telefonla aradığında bile müsaitmisin diye soruyo hiçbi işime karışmıyo ama erkek aileleri öyle değil yüzyılların verdiği ataerkil aile yapısı etkisiyle herşeyi kendilerine hak görüyolar soyadımızı aldıysa bu artık bizim diyolar, resmen "bu" muamelesi yapabiliyolar gelinlere, örneğin kv beni arayıp sesiniz çıkmıyo diyo biliyorumki eşimle sürekli konuşuyolar ama o bana laf vuruyo aklınca benim aramamı bekliyo e beni sevmiyoda, amaç güç gösterisi beni sayıyolar seviyolar diye konu komşuya hava atacak, biliyorum çünkü 1.5 ay önce ankaradaydık 1 gece onlarda kaldık balkonlardan pencerelerden sarktı gelinim geldi salata yapıyo diye, eltimle dip dibe oturuyolar yemek yemek için onların gelmesini bekliyoruz, eltim işten geldim diyene kadar saat 9 oldu arayıp duruyolar e hadi gelin acıktık diye yaa belki kız banyo yapcak işten gelmiş dinlencek kurulu masanın başında bekledik yedirmedi bizede, buna 1 gün zor katlandık eltime Allah sabır versin, eşime soruyorum ankarada olsak sık sık gelirlermi ya da bizden beklerlermi diye biliyo huylarını beklerler diyo, haftada 3-4 gün beraber oluruz diyo, benim ailem beklemez ama, kendi ailemede hasret kalıcam bu gidişle

Egem abla kızacak kısmına bayıldım :)

Evliliğe prenses masalı diye bakarsanız zaten baştan hayal kırıklığına uğrar insan.Genel anlamda mutlu bir evliliğe sahip olduğumu düşünüyorum.Bende konu açmışımdır,eşim bana para vermiyor diye mesela ama o sorunu aştık.Yani sorunları aşmak için evlenilir,en ufak sorunda boşanmak için değil...

Bir arkadaş madde madde yazmış nedne mutlu oldğunu bende yazmak istedim...
4 senelik evliyim ve netten tanıştım bu arada:)Benim öğrendiklerim şunlar....
1.Empati kuruyorum..
2,Olayları aynı eşimin yaptığı gibi anında kapatıyorum.
3,Az ve öz konuşuyorum.
4,Sürekli aynı şeyleri tekrar etmiyorum.
5,Aileler hakkında kötü anlamda konuşmuyorum,konuştumuyorum.
6,3, kişiler yüzünden tartışma çıkacağını anladığım zaman hemen gerek yok başkası yüzünden birbirmizi kırmaya diyorum.
7,En önemlisi şu.Eşimle severek evklendim.En ufak olayda bırakıp gitmek için değil,her anlamda beraber doğruyu bulmak için evlendim.Zoru görünce kaçacaksam hiç anlamı yok sevgimin...

Tüm bu nedenler bana mutluluğu getiriyor.Bazen ben bu kadar ince düşünürken o neden düşünmüyor desemde onuda öyle kabul ediyorum.Aslında en önemlisi kabullenmek...Eğer dayak,aldatma yoksa sabredip evliliği yoluna koymak gerekir...

Birde biz eşimle çok şakalaşırız.Sanki o an kanlı bıçalı gibi davranmatı seviyoruz.O beni tesrler ben onu.Dışarıdan gören ana bu ne biçim evlilik der.Ama biz böyle davranmayı çok seviyoruz.Dalga geçiyoruz birbirimizle:)

Çoğunluğun cevabında ''ailelerden uzak yaşamak'' sözünü gördüm, bence dominant karakterde bir anne ister 10 metre ötenizde isterse 1000 km uzağınızda olsun karışmak isterse mutlaka karışır, mesafenin engel olduğunu düşünmüyorum, mühim olan karı-kocanın ailelerine olan tutumu, erkek eşine eş, annesine anne olduğunu hissettirmeli, kadında aynı şekilde, kadın kendi ailesiyle kocasını, erkekte kendi ailesiyle karısını yüz göz etmezse, saygı korunur ve evliliğin iki kişi arasında olduğu mesajı doğru verilirse evliliklerde aile sorunu yaşanmaz, tabii bu benim fikrim bağlayıcılığı yok...

6 yıllık evliyim. hala evin içinde bile el ele gezeriz. eşim anahtarı olmasına rağmen kapıyı açmaz, zile basar, ben de bet sesimle şarkılar söyleyerek karşılarım onu, el ele ya da sarılmış halde hiç biri olmuyorsa ayaklar temas edecek şekilde uyuruz. her yere birlikte gideriz, her şeyi birlikte yaparız, en basitinden çay koymayı, kahve koymayı bile. sırrı ne? ilk olarak ikimizin de ailesi uzakta. oldukça uzakta. ailelerin olduğu şehirlere tayin istemiyoruz, mecbursak 1-2 şehir yakınlarına istiyoruz. zaten ikimizin de ailesi aynı şehirde değil. 2. bir sebebi daha var ama kimseyle tartışmak istemediğim için yazmıycam.

6 yıllık evliyim. hala evin içinde bile el ele gezeriz. eşim anahtarı olmasına rağmen kapıyı açmaz, zile basar, ben de bet sesimle şarkılar söyleyerek karşılarım onu, el ele ya da sarılmış halde hiç biri olmuyorsa ayaklar temas edecek şekilde uyuruz. her yere birlikte gideriz, her şeyi birlikte yaparız, en basitinden çay koymayı, kahve koymayı bile. sırrı ne? ilk olarak ikimizin de ailesi uzakta. oldukça uzakta. ailelerin olduğu şehirlere tayin istemiyoruz, mecbursak 1-2 şehir yakınlarına istiyoruz. zaten ikimizin de ailesi aynı şehirde değil. 2. bir sebebi daha var ama kimseyle tartışmak istemediğim için yazmıycam.

maşallah umarım evliliğiniz hep byle gider ama merak ettiim şimdiiiiiiiiiiiiii

Back
X