• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu evlilikte neler olmalı?

Ben kendi evliliğimde bunlara çok dikkat ediyorum:
-aşk
-sevgi
-saygı
-sadakat
-hoşgörü, anlayış
-sabır
-iletişim
-cinsel tutku
-muhabbet/ortak alan
-özgüven
-güven

Ve hepsi birbiriyle o kadar bağlantılı ki... Sevgi saygı olmayan ilişkide sadakat da olmaz. İletişim olmayan bir ilişkide hoşgörü, anlayış ve sabır da olmaz vs...

Evlendikten sonra aynı evde yaşamaya başlayınca birbirinizi daha iyi tanıyacak ve farketmediğiniz huylarınız alışkanlıklarınız vs ortaya çıkmaya başlayacak o noktada birbirinizi değiştirmeye çalışmayın hoşunuza gitmeyen Bi huy varsa onla yaşamayı öğrenin, kavgalarda asla birbirinizin açığını bulup ordan vurmaya çalışmayın herzaman yüzyüze bakacaksınız, uzun süre küs kalmamaya gayret edin araya soğukluk girer ve uçurum derinleşir, birbirinizin ailesine saygı duyun sevmediğiniz şeyler olsada idare edin, birbirinizin özel alanına saygı duyun, biriniz öfkeliyken diğeri daha sakin kalmaya çalışsın, ev idaresinde ortak kararlar alın,birbirinizin kişiliğine saygı duyun, geçmiş konuları geçmişte bırakın, kırgın olsanız bile aynı yatakta uyuyun, birbirinize küçük sürprizler yapın, birlikte yapmaktan zevk aldığınız şeylere zaman ayırın...

Herkesin evlilikten beklentisi farklı oluyor.
Ama bana kalırsa ortak alan, ortak ilgi, iletişim ve sohbet çok önemli.

Evet sevgi,saygi,sadakat vs.. önemli ama bir seyi atlamış herkes. Evlenseniz de ikinizde ayri ayri bireylersiniz. İkinizinde kendinize ait özel hayatı olmalı.Yapışık ikiz gibi gezmeye her seyi beraber yapmanıza gerek yok. Ayrı ayrı arkadaslarinizla da vakit gecirin

Kızlar evlilik düşündüğüm bi ilişkim var. Ben aileden mutlu evlilik nasıl olmalı gibi bişey görmediğim için sizlere sormak istedim. Sizlere göre bi evlilikte olması gerekenler nelerdir? Bu soru uzun süredir aklımda çünkü. Elbette sevgi saygı olmalı. Fakat evlendikten sonra fark ettiğiniz neler var?

1. Kendini sev
2. Eş ailesi ile mesafe mesafe mesafe
3. Beklentilerini en aza indir
4. Hayatta her sey olabileceği gibi evlilikte te her seyin olabileceğini bil
5. Ailenle olan sırlarını ne kadar da kötü hatıraların olsada asla paylasma aileni her daim arkanda olduğunu göster
6. Herseyi baştan konus acik acik herseyi ama herseyi
6. Gereksiz ve fazla fedakarlık asla ama yapma
7. Esine ailesini asla kötüleme ( olurda anlasamazsaniz )
8. Her daim neseli ve güleryüzlü ol
9. Gerekirse boşanmaktan korkmadığını her daim hissettir ( öyle düşünmesen de )
10. Politik ol eşine odaklan

Benden bu kadar

Mutluluklar dilerim

Saygı
Sevgi
Sadakat
Mutlaka ilgi sevgi gosterilmelı
Birde iki taraf da aile olduğunu bilmeli ona göre evliliğini devam etmeli. Önceki aileye değer verilmeli sayılmalı elbette ama öncelik herzaman kurmuş olduğu aile olmalı . Bunlar olursa mis gibi olur.

Her şart ve koşulun üstesinden gelebilecek ÇABA. Sevgi, saygı, olgunluk, merhamet.. Bunlarla doğru orantılı sabır ve çokca çaba.

Saygi en basta gelir. Fazla samimiyet tez ayrilik getirir. Ne cok sıkı fıkı olucaksiniz nede cok uzak her sey kararinda olmali. Senin de esininde ozel bi alanida olmali. Esler birbirlerinin herseyini bilip karistiklarinda suyu cikiyor yuz goz oluyorsun hersey tepe taklak oluyor. Birbirinizin hayatina karsida saygi gosterirseniz sizden mutlusu olmaz. Ben kendi evliligimden yola cikarak yazdim. Mesela biz hep boyle oldugumuz icin bu gune kadar bi sorun yasamadik. Ve cocuklarimiz ufacik birseyde ozur dilemeyi bilir anne babayi ornek aliyorlar cunku.

Bu herkesin kendi alanından kastınız ne, her şeyini bilmek sıkıntı demişsiniz. Her şeyi bilmemiz yanlış mı. Açıklayabilir misiniz ben de merak ediyorum

Mutlu evlilik diye bir şey yoktur. Evlilik bir olgudur mutluluk bir olay. Evlilik sürdürülebilir bir şeydir mutluluk daimi olmaz. Ama sürdürülebilir bir evlilik nasıl olmalı derseniz SAYGI, EMPATİ, GÜVEN temelleri üzerine kurulmalı derim. Bunlar oldukça genel olarak mutlu hissedersiniz. Kötü günlerin üstesinden gelir sevginizi korursunuz.

Bu herkesin kendi alanından kastınız ne, her şeyini bilmek sıkıntı demişsiniz. Her şeyi bilmemiz yanlış mı. Açıklayabilir misiniz ben de merak ediyorum
Her bir yetişkin bireyin özel hayati olmak zorunda evliyiz diye tapulumu malimizmiş gibi davranirsak ve herseyine karisirsak bir sure sonra esiniz ya da sevgilinizde bu tutumdan rahatsiz olur sizinde haliyle sinirleriniz yıpranir mesela en basit ornegi sosyal medya ya da whatsap bu tur ozel alan mecralarda ben sahsen esimin benim mesajlarimi okumasini istemem gerek yok neden bilsin benim kiz arkadaslarimla olan sohbeti benim kendime ait te bir hayatim var sonucta o yuzden esiminde sosyal medyasi ve ya whasap mesajlari beni ilgilendirmiyor. Diyelimii arkadaslariyla cikmak istedi ben arkadaslarla bulusucam dedim sizin izin vermeme gibi bir luksunuz yok cunku sizden once arkadaslari vardi. Sizin icinde gecerli bu diyelimki kiz kiza takilicaksiniz ben cikiyorum dediginizde size karisamaz cunku ondan once arkadaslariniz vardi etrafinizda. Evet belki eş sevgili herkesten once geliyor bir yerde ama buna bu sekilde yaklasmak iliskiyede evliligede zarar verir. Hepimiz rahat davranmayi seviyoruz ve hepimizin ara ara kafa dagitmaya ihtiyaci var dertlesmeye ama arkadaslarimizla belkide ailemizle eger iliskide cok fazla sık bigaz edilirsek bir gun demez miyiz yeter ya bende insanim tek basima cikmak istiyorum her gun dipdibeyiz diye. Bazen mesafeli olmak cok daha iyi gelir ozlem duygusu hissederiz kavusma duygusu bunlar guzel seyler. Bu hisleri hissetmeden yasamakta bi zaman sonra olmuyor heyecani kaciveriyor herseyin o yuzden ozel alanlar çok onemli herkesin sagligi icin

Her bir yetişkin bireyin özel hayati olmak zorunda evliyiz diye tapulumu malimizmiş gibi davranirsak ve herseyine karisirsak bir sure sonra esiniz ya da sevgilinizde bu tutumdan rahatsiz olur sizinde haliyle sinirleriniz yıpranir mesela en basit ornegi sosyal medya ya da whatsap bu tur ozel alan mecralarda ben sahsen esimin benim mesajlarimi okumasini istemem gerek yok neden bilsin benim kiz arkadaslarimla olan sohbeti benim kendime ait te bir hayatim var sonucta o yuzden esiminde sosyal medyasi ve ya whasap mesajlari beni ilgilendirmiyor. Diyelimii arkadaslariyla cikmak istedi ben arkadaslarla bulusucam dedim sizin izin vermeme gibi bir luksunuz yok cunku sizden once arkadaslari vardi. Sizin icinde gecerli bu diyelimki kiz kiza takilicaksiniz ben cikiyorum dediginizde size karisamaz cunku ondan once arkadaslariniz vardi etrafinizda. Evet belki eş sevgili herkesten once geliyor bir yerde ama buna bu sekilde yaklasmak iliskiyede evliligede zarar verir. Hepimiz rahat davranmayi seviyoruz ve hepimizin ara ara kafa dagitmaya ihtiyaci var dertlesmeye ama arkadaslarimizla belkide ailemizle eger iliskide cok fazla sık bigaz edilirsek bir gun demez miyiz yeter ya bende insanim tek basima cikmak istiyorum her gun dipdibeyiz diye. Bazen mesafeli olmak cok daha iyi gelir ozlem duygusu hissederiz kavusma duygusu bunlar guzel seyler. Bu hisleri hissetmeden yasamakta bi zaman sonra olmuyor heyecani kaciveriyor herseyin o yuzden ozel alanlar çok onemli herkesin sagligi icin
Teşekkürler cevap verdiğiniz için :)

Kızlar evlilik düşündüğüm bi ilişkim var. Ben aileden mutlu evlilik nasıl olmalı gibi bişey görmediğim için sizlere sormak istedim. Sizlere göre bi evlilikte olması gerekenler nelerdir? Bu soru uzun süredir aklımda çünkü. Elbette sevgi saygı olmalı. Fakat evlendikten sonra fark ettiğiniz neler var?
Anlayış, anlayış ve anlayış

Back
X