• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu evlilikte neler olmalı?

Çok kişisel bir soru bu. Mutlu bir evlilik tanımı herkese göre değişir, insanların mutlu oldukları şeyler farklıdır çünkü.

Şu an eşim başka bir odada yanında içkisi çerezi kendi hobisiyle ilgileniyor mesela. Ben saçıma yüzüme bakım yaptım balkonda kahve içiyorum. Birkaç saat sonra mutfakta buluşuruz. Bir başkası için eşin ayrı vakit geçirmesi ya da alkol alması mutsuzluk sebebiyken benim için mutluluk sebebi.

Sevgi, saygı, sadakat değişmez üçlü zaten onlar kesin olmalı. Ama bunların yanında beraber gülebilmek, beraber eğlenebilmek yeri gelince beraber hüzünlenebilmek gerek. Vicdan gerek, merhamet gerek. Her şeyden önce insan olduğumuzu, kusurlarımız olduğunu kabullenmek gerek.
Evlilik demek aynı şeylerden keyif almasan bile sırf o seviyor diye zamanını ayırmak demek. Bazen hiç konuşmadan sessiz huzur içinde öylece oturabilmek demek.
Hayatındaki hemen her kararı iki kişilik almak, bu karar beni değil bizi nasıl etkileyecek diye düşünmek demek.
Paylaşmak demek. Her şeyi paylaşmak. Kaygını, üzüntünü, sevincini, korkunu, hevesini, mutluluğunu, hayallerini, paranı, yemeğini, sorumluluğunu, ev işini, hayatı her şeyi.
Neticede adı üstünde eş, hayat arkadaşı, yol arkadaşı... :KK51:

Dediğiniz gibi sevgi, saygı en temel.
Sadakat, karşılıklı hoşgörü de benim nazarımda cok önemli..

Zaten ilk başta aşk ve sevgi olduğu için evleniyoruz ama bunlardan daha önemlisi sabır, empati anlayışı ve iyi niyet olduğunu düşünüyorum. Belki benim eşim asker olduğu için birbimizden bıkacak kadar birlikte olamıyoruz ama birlikte olduğumuz her an en güzel günümüz oluyor. Aradaki özlemler aşkı hep taze tutuyor. Diğer önemli şey ise dürüstlük, çıkarsız bir sevgi...

Zaten ilk başta aşk ve sevgi olduğu için evleniyoruz ama bunlardan daha önemlisi sabır, empati anlayışı ve iyi niyet olduğunu düşünüyorum. Belki benim eşim asker olduğu için birbimizden bıkacak kadar birlikte olamıyoruz ama birlikte olduğumuz her an en güzel günümüz oluyor. Aradaki özlemler aşkı hep taze tutuyor. Diğer önemli şey ise dürüstlük, çıkarsız bir sevgi...
Allah sabırlar versin size de. Erkek arkadaşım pilot ben kabin memuru( hostes) im. Aynı şekilde özlemin diri tutacağına eminim

Olgunluk ve uyum gerekli.

Burda cok degisik seyler goruyorum. 10 cesit yemegi begenip yemeyip disardan soyleyen adamlar, adam arkadaslariyla disari cikti diye küsen kadinlar...

Bunun disinda 3 kurus biriktirebilmek icin her seyini kesen kadinlar, ama cebinde kac para oldugunu bilmeyen adamlar. Ikisine de dogru veya yanlis demiyorum. Ama uyumlu olmalilar yoksa bir taraf cok üzülüyor. Ya ikisi de parayo keyfi yiyip icmeli, ya ikisi de birikimci olmali mesela.

Kızlar evlilik düşündüğüm bi ilişkim var. Ben aileden mutlu evlilik nasıl olmalı gibi bişey görmediğim için sizlere sormak istedim. Sizlere göre bi evlilikte olması gerekenler nelerdir? Bu soru uzun süredir aklımda çünkü. Elbette sevgi saygı olmalı. Fakat evlendikten sonra fark ettiğiniz neler var?
Sohbet ve sabır. Hayat zaten imtihan dünyası.

Olgunluk ve uyum gerekli.

Burda cok degisik seyler goruyorum. 10 cesit yemegi begenip yemeyip disardan soyleyen adamlar, adam arkadaslariyla disari cikti diye küsen kadinlar...

Bunun disinda 3 kurus biriktirebilmek icin her seyini kesen kadinlar, ama cebinde kac para oldugunu bilmeyen adamlar. Ikisine de dogru veya yanlis demiyorum. Ama uyumlu olmalilar yoksa bir taraf cok üzülüyor. Ya ikisi de parayo keyfi yiyip icmeli, ya ikisi de birikimci olmali mesela.
Evet ben de çok da sağlıklı olmayan ilişkiler de gördüm. Gerçekten alan yaratılmıyor. Tek hayatı karşısındaki erkek ya da kadın oluyor. Tek misyonu iyi gelin olmak falan. Sevgi saygı bile olmayan evliliklerle dolu

Kızlar evlilik düşündüğüm bi ilişkim var. Ben aileden mutlu evlilik nasıl olmalı gibi bişey görmediğim için sizlere sormak istedim. Sizlere göre bi evlilikte olması gerekenler nelerdir? Bu soru uzun süredir aklımda çünkü. Elbette sevgi saygı olmalı. Fakat evlendikten sonra fark ettiğiniz neler var?
Ne olursa olsun SABIR diyorum. Yetinmeyi bil sabret güzel huylu ol karşılığını alirsin emin ol. Sadakat güven saygi bunlarin hepsi en sağlam temeldir evlilikte

sevgi saygı huzur sadakat merhamet yardımlaşma kibarlık romantiklik diye sıralama gider isteğe göre 😀

Sevgi,saygı, sadakat olmazsa olmaz...gerisi kişiden kişiye degişen özellikler herkesn beklentisi farklı

Saygi
Hurmet
Alcak gonulluluk
Comertlik
Vicdan
Kendinden taviz verebilme
Bencil degil yapıcı olma
Iletisim
Guven.
Kufur kullanmama
Az beklenti
Yapicilik
Ciftler tartismayi surdurmek yerine, orta yol da anlasip birbirlerini kirmamaya ozen gostererek tatli dil ve empati kurabilmeleri gerekiyor. Her iki tarf icinde gecerli bu şiklar.

Öncelikle çiftler birbirlerinin mizacını tanımalı, olduğu gibi kabul etmeli ve hem kendisinin
hem eşinin sevgi dilini iyi bilmeli.
Karşısındakini değiştirmeye çalışmamalı.
Açık bir iletişim benimsenmeli.
İma, laf dokundurma, kavga esnasında geçmişi ve aileleri gündeme getirmekten kaçınmalı.
Eş ailesiyle olan ilişkide, saygı çerçevesinde ve belli bir mesafede olunmalı.
İlk aklıma gelenler bunlar...

Aile yapıları deger yargıları ve hayata bakış açısı benzemeli bence diğer türlü zor...

Öncelikle arkadaş olabilmek bana göre. Mesela birlikte birşeyler yapmaktan zevk alabilmek. Hadi bi kahve yapalım içelim diyebilmek gibi. Mesela eşimle her markete gittiğimizde mutlaka yolluk çikolata alırız yarı yarıya bölüp eve gelene kadar yeriz :) birlikte hayatın keyfini sürebilmek çok önemli.

Bir evin içinde sıcaklık olmalı bana göre. Çok sesli ve yaşayan bir ev olmalı. Yeri gelince tek başına yeri gelince de girenin çıkanın belli olmadığı anlar olmalı bir evde. Müzik sesi, tv sesi, çocuk sesleri, telefonda arkadaşlarıyla makara yapan koca sesi :) hepsi bir olmalı.

Yeri gelince birlikte eğlenmek, yeri gelince de birlikte kederlenip içmek, dağıtmak. Eş kişisinin off boşver yaa bırak herşeyi dışarı çıkalım demesi falan filan. Anlatabilmişimdir umarım. Ben de mutlu aile nasıldır bilmezdim maalesef. Evlendim şansım varmış sıcak bir yuva nasıl oluyomuş anladım. Umarım siz de mutlu olursunuz. Sıcak aile olabilmek gerçekten insanın hayatını değiştiriyor.

En onemlisi iletisimdir bana gore esimle herseyi konusur paylaşırım oda benimle paylasir sorun oldugunda konusur cozeriz kusmece ice atmaca olmazsa biriken dertler olmaz bence en onemlisi bu sevgi saygi standart zaten

Back
X