Mutlu musunuz?

susuleta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
3.046
5.534
158
Günaydın forumun değerli hatunları.
Bu aralar yine dipteyim sondayim depresyondayım.

Etrafıma bakıyorum ve sorguluyorum insanlar nasıl bu kadar mutlu?ya da mutlu olmak için neler yapıyorsunuz?

Hayatım iş ve ev arasında geçiyor .ailemden uzakta yaşıyorum ve bu beni olumsuz etkiliyor.

Forumdaki işsizlik konularını okuyunca diyorum ki ne kadar nankörüm.ama işte elimde değil.
Kimseyi tanımadığım bu şehirde kotu hissediyorum

Bununla ilgili destek alıp düzelen oldu mu?
Mutsuz insanlarla dertlesesim var biraz:/

Herkesin mutlu oldugunu nerden biliyosunuz ki? Cogu insan mutluluk rolünde. Gecen gün bi arkadaşım icini döktü aile problemlerini anlatti sosyal medyadan resimlerine baksan dünyanın en mutlu ailesi sanırsın velhasıl herkesin var bir sıkıntısı. Yeni insanlarla tanışmaya çalışın, sukredin bol bol

Bazen dünyanın en mutsuz insanı gibi hissettiğim oluyor ama o duyguya kendimi kaptırıp gitmiyorum olumlu şeyler düşünüyorum. Mutluluk da mutsuzluk da belli bir süre oluyor. Sürekli mutlu olamayız zaten. Bir de insan yalnız kalınca sürekli düşünüp düşünüp mutsuz oluyor o yüzden arkadaş edinirseniz, dertleşebileceğiniz, beraber bir kahe içebileceğiniz insanlar olursa mutsuzluğu unutursunuz.

Evet haklisiniz kızlar sosyal ortamlarda bir nebze de olsa rahatliyo insan.ama biraz sosyal fobi mı desem bilmiyorum yeni arkadaş edinmekte zorlaniyorum bu da bi sebep aslında.

Aslında her zaman modum bu kadar düşük değil ama bu ara her şey çok üst üste geldi.

Mutluluğu içerde aramak lazım.Normalde de depresif bir yapınız varsa olaylar sizi daha da üzecektir. Sevdiğiniz seyleri yapın, bir hobiniz olsun mesela, hobi cok önemli birsey insanı rahatlatan, eglendiren, keyif veren. Arkadaslarınızla vakit gecirin, kısıtlı zaman dilimi de olsa. (calstıgınızdan dolayı) Hayat herkes için zor ama bir de böle enerjisiz, olumsuz ruh hali ile bakarsak daha da zorlasır.Ki bunu istemezsiniz öyle değil mi? Kısacası kar zarar yapın bazı konularda, hicbir sey insanın kendisinden daha değerli değil ki...

Mutluluk ve mutsuzluk sebepleri kisiden kişiye göre değişebiliyor .

Mesela Ocak ayı itibariyle arabam için yaklaşık 2800 TL ödeme yapacağım için bir mutsuzluk hakim üstümde ama diyorum ki kızım arabaya binerken iyi ödemesi gelince neden mutsuz oluyorsun sonra bu ruh halinden kurtuluyorum ama ben zaten ikizler burcuyum ister istemez iki duygulu :) :)

Herkesin hayatında mutsuzluk sebepleri var, ama önemli olan mutluluk sebeplerimizi görebilmek. Bardağa boş tarafından değil dolu tarafından bakmak.

Benim için;
Sağlıklı olmamız, evimizde kavga gürültü olmadan huzurlu yaşamamız, bu kriz ortamında az çok kazandırsa da işlerimizi kaybetmemiş olmamız mutlu olmak için yeterli sebepler.
Daha fazlasını istemiyor, hayal etmiyorum. Mutluluğumu başkalarına da endekslemiyorum. Kendi içimde mutlu olmaya çalışıyorum. Beklentim yok, çok uçuk ulaşılamayacak isteklerim yok. Stabil, monoton hayatımın içinde keyfim yerinde.

Siz de alışırsınız bulunduğunuz yere. Aile candır ama her an yanımızda olamazlar. Büyüdük artık, ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. Bulunduğunuz şehirde aktivitelere katılın, kurs olur, sosyal sorumluluk projesi olur. Buralarda yeni insanlar tanır, arkadaşlıklar kurabilirsiniz.

Aslında çalışsam da vaktim var yarim gün çalışıyorum.evde sürekli kendimi dinleyince daha kötü oluyorum pek kafa yapıma göre arkadaş bulamadım burada sans artik
Bi hobi edinmeliyim ama ona bile üşeniyorum ya çok saçma bi haldeyim

Çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim o kadar haklisjliniz ki

Ay durun panik yok =) biraz zaman gerekli yeni tasınmıssınız. Bazı insanlar kolay arkadas 3dinemes, güvenemez,kişiye göre değişen seyler bunlar. Öncelikle madem vaktiniz var hemen değerlendirin. YouTube inanılmaz bir dünya.Dikiş nakıs öğrenmekten tutun spor ve meditasyon kanalına kadar hersey var. Bir konu hakkında uygulamalı ya da teorik herseye ulasabilirsinis. Onun dısında saglıklı beslenerek kendinize yatırım yapabilirsiniz,kendinise özel yemekler hazırlayın mesela. Her hafta bir filme ya da tiyatroya gidin (indirim paketleri var bununla da ilgili) tek basına da cok zevkli bence.

Şükretme egzersizi yapıyorum. Bu hayatımdaki pozitiflikleri görmeme yardımcı oldu.
Herkese öneririm, googlelayıp bakabilirler.

Sonra canım bir şeye sıkılınca şey diyorum 'Amaan annaboleyna çok değil 100 yıl sonra bu dünyada olmayacaksın bile, ölüp gideceğiz, neyi bu kadar takıyorsun?'

Bi de biraz klişe olacak ama sevdiklerin hayattaysa, sağlıklıysa, başını sokacak bir damın, yiyecek ekmeğin varsa dünyadaki çoğu insandan şanslısın.
Çok değil 1 ay önce sevdiğim bir aile buyugum zatürreden yoğun bakıma kaldırıldı. O zaman anladım taktigim şeylerin ne kadar aptalca olduğunu..

Ben mutluyum demek ben yay burcuyum demek gibi kesin, kati olabilecek bir şey değil ki
Ben dün de yay burcuydum, bugün de öyleyim, yarın da öyle olacağım.
Mutluluk çok değişken oysa. Bırakın bugünü yarını, gün içinde bile bir an çok mutluyken bir an gelip mutsuz olabilirsiniz.

Ama genel olarak kendinizi nasıl hissettiğiniz önemli. Ben genel olarak mutluyum. Kriterlerim çok yüksek değil çünkü. Çocuklarımın sağlıklı olması benim tek kriterim. Gerisini her şekilde hallederim.

Bir de hep kendimden daha kötü durumdakilere bakarım. Sahip olduğum güzel şeyleri düşünürüm. En başta ailemin bana verdiği terbiye ve karakter. Etrafta o çok karaktersiz insan var ki, özellikle eğitimli olup da bizim adam sandıklarımız. Kadın erkek fark etmiyor. Bazı insanların kendilerini nasıl küçük düşürdüğünü görünce, ne kadar alçaldıklarını görünce aynaya bakıp bakıp şükrediyorum :)

Belki siz de sosyal sorumluluk projelerinde rol alsanız, kimsesiz çocuklar veya bakımevlerindeki yaşlılar için bir şeyler yapsanız. Benim iç mimar bir arkadaşım sürekli doğudaki okullar ve öğrenciler için birşeyler yapıyor. Bekar, sevgilisi yok, çoluk çocuğu yok, ailesi yurtdışında yaşıyor vs. Ama kendini mutlu edebilmeyi başarıyor. Haaa elbette mutsuzluklarımızı mutluluğumuzu haykırdığımız gibi kolayca dışarı yansıtmıyoruz, elbette bu arkadaşımın da mutsuz olduğu anlar var. Ama aileden uzak olmak ya da başka şeyleri bahane etmiyor. Elindekileri fırsata çeviriyor.

Reactions: 000

Mutlu olmak icin sebep uretiyorum yoksa herseyi koyversem tabi mutsuz olurum cunku suan cok monoton bi hayatim var yabanci bi ulkede tek basimayim, siz yine sanslisiniz Turkiyedesiniz.

Dibe vurmayin diye kendime bi suru rutin olusturdum, ilgi alanlarimi genislettim.
Kendinize bakmaya baslayin.
Kendinizle ilgilenin

Sabah erken kalkiyorum,5 de ayaktayim.
Guzelce dilimi fircaliyorum, oilpulling yapiyorum, dislerimi fircaliyorum.
Gencligimde izledigim Friends dizisi var, ona sardim,yanima 1 litre ilik suyumu alip diziyi 6 ya kadar izliyorum.
8 de oglani okula birakiyorum, kizimla gezip eve geliyorum.
Hemen gun icinde yiyecegim atistirmaliklari hazirliyorum, yesil icecegimi yapiyorum.
Kizimla oynuyorum, evi topluyorum.
Bide bazen butun kiyafetlerimi cikarip tek tek giyiyorum, evde mankenlik yapiyorum :))
Kizim bana makyaj yapiyor vs..

Ay cok tatlısınız =) makyaj kısmına ayrıca bayıldım =)

Mutsuz olmak kolay önemli olan mutlu olmak için sebepler bulabilmek bence. Yoksa şu hayatta herkesin her istediğinin olduğunu sanmıyorum bunları düşünüp mutsuz olsaydık dunyada mutlu insan kalmazdı bana göre. Ama işiniz varmış ne güzel aileniz sevdikleriniz hayattaysa iyiyse bunlara şükredip mutlu olmayı deneyin. Yani bence mutluluk mutsuzluk olayını cok abartmamak lazım. Sevdiğimiz birine bisey olsa o zaman anlarız mutsuzluk caresizlik neymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…