Mutlu musunuz?

Mutsuz olmak için sebep bulup mutsuz olmak kolay. Asıl soru siz mutlu olmak için neler yapıyorsunuz? Sosyal medyadaki fotoğraflara göre insanların mutluluk analizini yapmayın zira kimse sosyal medyaya 5 karış suratlı fotoğrafını atmaz yani.

Kendinizi üzüp, mutsuz olacak kadar değersiz değil bu hayat. Mutsuzluğu düşünmek yerine mutluluğun yollarını aramayı deneyin. Daha iyi hissedersiniz. Mesela sizi sevebilecek bir adam (evli değilsiniz varsayıyorum) arkadaş ortamı vb.

Doğru haklisiniz son zamanlarda yaptığım tek şey eve gidip uyumak ya baya bunaldim

Kesinlikle çok haklısınız zaten nankörüm diye kendime de kızıyorum ama olmuyo işte elim biseye erip de kalkamıyorum yerimden

Zaten yeni şeylere adapte olamazken sevmedigim bu şehirde yaşamak beni daha da yoruyor biliyorum bu günler de geçecek ama çok yipratici

Mutlu değilsem de umutluyum, çok daha mutlu olacağıma inanıyorum.Benim çarem zaman, sabredip kazanacağım :)

Ben mesela, mutluyum. Neşeliyim. Pozitif enerji yüklüyüm, ve en önemlisi de sağlıklıyım. Çünkü anı yaşıyorum. Insan mutsuz olmak için etten püften sebeple de mutsuz olabilir. Atıyorum yüzü pürüzsüz, bebeksi, aynaya ikinci bakışında kocaman bir sivilce. Strese girer, eli durmaz sıkar, oynar. Daha da fazlalaşır.

Mutlu olmakta, mutsuz olmakta insanın kendi elinde. Mesela daha önce hiç yapmadığın şeyleri yapmakla başla. El becerin varsa birşeyler üret, yap, yemek konusunda iyiysen farklı baharat, sebze koy, ya da dikişin iyiyse birşeyler dik, giymesen de olur. Ya da en basitinden çık dışarı toprakla oyna, deş orayı, kirlet üstünü başını. Içindeki çocuğu ilk önce tekrar yaşatmayı dene. Sonrasında uğraşacak çok şey bulursun. Mesela ben evlendim, eşim çok çalışır, çoğu zaman günü yalnız bitiririm, ülke değiştirdim, çevre yok, arkadaş yok, ama kafa rahat. Illa birileriyle konuşmak değil, illa biriyle oturmak değil, farklı bişeylere heves etmeli insan. Gerisi gelir. Ama bir insanın ruh hali kafasında biter, ben yorgunum argınım, canım birşey yapmak istemiyor, uyumak istiyorum derse, hadi geçmiş olsun deriz.

Ruh hali, duygular hatta düşünceler dahil değişkendir, sabit kalan insanın kendisidir.

Mutluluk diye birşey Yok canım zaten. Mutluluk bence anlık bir duygu durumu.
Bu bağlamda hepimiz mutsuzuz. :)
Ama huzur önemli. Aradığın huzurda; ne bir şehirde ne iş yerinde ne tatilde ne aşkda ne alışverişte.. insanın taaa kendi içinde. Yoksa istediği yerde yaşayıp istediği işte çalışıp herşeye sahip olanlarda huzursuz..
Yani diyeceğim; bu iç sıkıntını içinde bulunduğun şehire ya da ortama bağlama.. Olumlu düşünmeye çalış; kendini kapatma, miskinliğe vurma, kendini rahatlayacak şeyler keşfet.

Kasko mu yenilicen
Ben zam gelmeden Aralık'ta yaptırdım
7600 lira
Daha acısı geçmedi MTV si var 600 lira ödicem
Binerken zevk alsam neyse
Zaten park edemiyorumda

Öncelikle sosyal medyada insanlar çoğunlukla mutlu oldukları anları paylaşır o yüzden onu baz almayın.
O mutlu oldukları anlar da an'dır.Yani sürekli değildir zaten mutluluk sürekli olamaz.
Mutluluk bir duygudur, yani gelip geçicidir.
Mutlu olmak güzel ama ben huzurlu olma durumuna daha çok önem veriyorum o daha kalıcıdır.
Bir de mutluluk duygusu neye sahip olduğunla ilgili değil bence.
Neye şükredip, mutlu olmayı seçmenle alakalı.
Bence kıyaslama yapmayın, insanlarla kendinizi kıyaslarsanız hiç mutlu olamıyorsunuz.
Benim elimde olan bunlar deyin ona göre hayatınızı güzelleştirmeye çalışın.
Ve bence mutlulukta kendine yetebilmek de önemli.
Arkadaşlarla vakit geçirmek tabi ki güzeldir ama ben tek başıma da sinemaya giderim, bir kafe'ye gider kahve içerim kitabımı okurum, dizilerimi izlerim. Kendimle de kalmayı severim, bana kafa huzuru verir.
Siz de bence kendinizle vakit geçirmeye başlayın ilk başta garip oluyor ama sonra iç huzurunuz artıyor.
Bir deneyin..

Yoo hiç mutlu değilim. Keşke ben de ailemden uzak bi yerde yaşasaydım.ne kadardır mutsuzsunuz?

Bende bir sene sehir disinda yasadim yuruyus yapiyordum,gormedigin yerlere gidiyordum. Arkadas cevremi genislettim ,bunlar seni daha mutlu eder. Sana da oneririm...

Hayatımda genel olarak depresif karamsar bir kisiliktim ama son 2 aydır inanılmaz mutsuzum
2 ayda değişen şey ne? Ya da öncesinde ufak ufak canınızı sıkan şeyler olmaya başlamıştır zaten. Ne oldu?

Kasko mu yenilicen
Ben zam gelmeden Aralık'ta yaptırdım
7600 lira
Daha acısı geçmedi MTV si var 600 lira ödicem
Binerken zevk alsam neyse
Zaten park edemiyorumda

Kasko trafik sigortası ve vergi :) hasarsızlık indirimi var Allah'tan ya olmasaydı napardim bilemedim .750 vergi ödedim ilk taksit, 19 unda kasko ve trafik sigortası 2000 civarı gelir dedi bakalım fazlası bile gelebilir herhalde :) senin ilk araba mı 7600 çok değil mi ya

Ailemden uzakta yaşıyorum evliyim. Eşimin ailesini ortadan kaldırmak istiyorum nefret ediyorum onlardan ilçede yaşayıp ile ise gidiyorum. Tek bir çocukluk arkadaşım akrabam yok. Bunlara rağmen mutluyum. Eşimi seviyorum evimi seviyorum isimi seviyorum. En azından isim var maddi yönden çok kötü değiliz diye düşünüyorum. Bir iki dostum var onlarda uzaktan kişiler anlıyoruz birbirimizi. Sende cik dolaş mutlu ol. Bazılarımız böyle sınaniyoruz işte.

İlk değil ama hasarsızlık indirimi yok
Fullerin içinde en uygunu buydu
Teminatları da yüksek
Şansıma gider maseratiye falan çarparsam batmim bari dedim
Birde araba üst segment olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…