• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu oldunuz mu

bilgi sahibi değilsem fikir sahibi olmam. bunu üstte yazdım, sizde okuyup cevap verdiniz.
e demınden berı ne konusuyorsunuz ozaman ?
bız bıldıklerımızı yazdık sız bılmemenıze ragmen ıkı saattır herkese atar yapıyorsunuz neden ?
bır dedıgınız dıgerını tutmuyor :deli:

Bosanmasin demedik ki.
Ne desek kabul etmedi ..
Bosansin calissin ek is yapsin bir sekilde is bulunur vs diye 100 teori uretildi

Ama kendilerine gore sebeplerle ablanin asla calisamayacgina inanmis konu sahibi ve ablanin kendisi

Ee o zaman biz de .. cocuklar biraz daha buyuene kadar biraz daha disini sıksın dayansin.adama madem..
4 cocuk yapana kadar nasil dayanmissa cocuklar biraz daha buyuyene kadar dayansin bari..dedik.

Yani ölum tehlikesi varsa elbette duramaz o evde
Zaten durmasin bosansin dedik en bastan

Yani ne desek olmadi
Ben de sasirdim bu konuya valla

Allah yardim etsin ne diyim
Yani herkesin kendi aklı fikri muhakeme gücü var kimse buradakilerin akillariyla hayatına yön vermiyor

Allah cezasını versin öyle pisliklerin o pisliklere öyle bi ceza vermiyorlarki adam olsunlar bence ablaniz bosanip izini kaybettirsin

Offff yıkıldım bu yoruma yanındaki barzo uyuyan dev mi :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Buna psikolojide yansıtma diyorlar.
Kendi suçluluk psikolojisini karşıdakina yüklemedir bu..

Öyle yapamaz böyle yapamaz. Bizimle kalamaz. Benim çocuğum benim annem.
Sanki ötekiler üvey..
Al işte kabak bize patladı iyi mi?

Gerçekten bazen ne yazdığının farkında olmayanlar var ama bu durum senin için geçerli değil! Anne baban sahip çıkmıyor biz burdan ne yapalım

Buna psikolojide yansıtma diyorlar.
Kendi suçluluk psikolojisini karşıdakina yüklemedir bu..

Öyle yapamaz böyle yapamaz. Bizimle kalamaz. Benim çocuğum benim annem.
Sanki ötekiler üvey..
Al işte kabak bize patladı iyi mi?
Evet cok sacma bir durum yani insanlar birsuru fikirler vermişler ve de hepsi mâkul,mantıklı.
Hayret bisey..

Sizi alıntılayarak herkese cevap veriyorum.. Kocası baştan böyle değildi sonradan böyle oldu.. En küçükle 1 büyüğünün arasında 10 yaş var.. Ben kızdım, kavga ettim konuşmadım bu küçüğü olduğunda.. Normalde konuşmuyordum kocasının sokağa attığını görünce sahip çıktım konuşmaya başladım.. Çalışmaya gelince haftasonu çalışabilir, temizliğe gidecek konuştuk çünkü en azından 13 yaşındaki kızı evde o idare edebilir benim işim olmadığında da ben geleceğim yine de haftasonu.. Hafta içi 4 çocukla birden çalışma olmuyor, haftasonu için araştırmalar yapıyoruz zaten...ayrıca bazıları bizim mi yardım etmemizi istiyor demiş.. Asla.. Sizden gelen Allahtan gelsin.. Diğer konuda da ben görevlilerin tavrını sordum böyle mi oluyor diye, detaylara girmemiştim bile.. Yardım talebim varmışmış.. Bir diğeri dün tabii ki polise haber verdik darp raporu aldık, arama kararı çıkarttık..

Küçük 9 aylık, bir büyüğüyle arada 10 yaş var o zaman 11 yaşında diğeri 12 en büyüğü de 13. Maşşallah diyeyim.

Büyükler bakıma muhtaç çocuklar değiller, kendilerine bakabildikleri gibi kardeşlerine de bakarlar. Okula kendileri gidip gelebilirler, evde yalnız kalabilirler. Bebeğe anneniz bakarsa ya da ablanız bebeği de götürebileceği bir iş bulursa sorun kalmaz.

Tek sorun babanın çocuklara zarar verme olasılığı kalır yalnız olduklarında onu da size ya da annenize yakın bir evde yaşayarak çözebilirler. Çocuklar küçük değil, okula otobüsle dolmuşla gidebilirler. Ya da hep birlikte okula yakın bir semte yerleşirsiniz.

Şu durumda hafta içi çocuklar okula gittiğinde ablanız evde bebekle boş boş oturuyor. Ablanızın bu lüksü yok malesef. Keşke olsa, bebeğini büyütse ama yok. Bunu ailece kabullenmeniz gerekiyor.

Bir ailenin çocuğuna gönüllü özel ders veriyorum. Büyük yeğeninizle aynı yaşta. Babaları ölmüş, üç kardeşler. Temizlik karşılığı kapıcı dairesinde oturuyorlar. Anne sabahtan öğlene kadar 2 şer gün üç ayrı sitenin merdiven temizliğine gidiyor ortancayı okula gönderiyor küçüğü büyüğe emanet ediyor. Öğlen gelip büyüğü okula gönderiyor, küçüğü alıp kendi oturdukları apartmanı temizliyor. Evde elektrikle ilgili bir parçanın montajını yapıyor boş kaldıkça da. Bu kadının kimsesi yok, ailesi reddetmiş, rahmetli eşinin ailesi yokmuş. Tek başına üç çocukla ayakta duruyor. Ablanızın bu kadından ne eksiği ya da fazlası var?

Back
X