• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MUTLU OLMAK İÇİN NAPIYORSUNUZ??

Zaten burda yazilan aktiviteleri yapacak enerjiniz ve isteginiz oluşabiliyorsa depresyonda değilsinizdir. Depresyon tam olarak 'hayattan keyif almama, özbakımda azalma ve bunların sosyal hayati etkileyebilecek seviyede olmasi' durumudur. Burdaki onerileri yapabiliyorsaniz biraz modunuz dusmustur gecicidir, toparlarsiniz. Ama yapamıyorsanız, yapsaniz da hicbir etkisi olmuyorsa bir an once bir psikiyatrsite gidin. Çünkü normalde insanların bazal mutluluk icin bir sey yapmalarina gerek yoktur. Beynimizin salgiladigi bazi maddeler bunun icin yeterlidir. Icinizde onu bulamıyorsanız kitap okuyarak film izleyerek de bulamazsınız. Doktora basvurun.

kendimi olduğum gibi kbul ediyorum ama eksik yanlarımı da öğrenip değiştirmeye çalışıyorum
sağlıklı olduğum için mutluyum
kendime hobiler buluyorum, sabah kalktığımda güneş varsa mutlu oluyorum
yağmur varsa yine mutlu oluyorum mesela
hayatın her gününün kıymetli olduğunu düşünüyorum
sevdiğim insanlarla iyi ilişkiler kurmaya çalışıyorum
bunlar mutluluktan çok huzuru getiriyor

huzurlu olunca da çoğu şeyden keyif alıyorsun

Evimi temizledim mutlu oldum çalıştığım için istediğim gibi yapamiyorum
Simdi kızımı alıp adaya gideceğim temiz deniz havası oh miss
Kızımın mutluluğu onunla bi şeyler paylaşmak dünyanın en büyük mutlulugu

Ozamanda kendini bilmesi gerekmez mi ? Mesela siz biliyorsunuz işte kendinizi. Başkası mutlu olmak için ne yapıyor sorayım bende yapayım düşüncesi zaten pek normal değil..
Saygısızca olmadı mı bu ? Kocası aldatan kadın da yazıyor buraya. Oysa her durum aynı değildir. Sadece destek almak istedim. Kırdınız

sanırım depresyondayım ben:KK43:. Hep bir iç sıkıntısı hali. Zevk almıyorum hiçbir şeyden. Ya da bi kaç dakikalık mutluluklar işte.:oops: Genel durum üzüntü ve can acısı. Nasıl atlatabilirim ki ? Siz neler yapıyorsunuz bu ruh halindeyken :KK42::KK69:
Kızıma sarılır ve ondan önce ne kadar boş bi hayatım olduğunu düşünürüm. Depresyona girmek için hiçbir geçerli sebebim olmadığını, insanlar savaş, kıtlık ve hastalıktan kırılırken sebepsiz yere bunalımlı davranmamın şımarıklık olacağını ve Allah'ın gücüne gideceğini düşünürüm... sahip olduklarımı saymak mutlu olmama yeter... mesela şunun gibi bir liste yapın, sonuca inanamayacaksınız :

Çok şükür iki elim var;
Çok şükür iki bacağım iki kolum var;
Çok şükür ellerimde 9 veya 11 değil, tam 10 parmağım var;
Çok şükür sıcak bir yatağım var;
Çok şükür bir kalbim, bir buzdolabım, müzik dinlemek için iki kulağım; güneşi görmek için iki gözüm, kızarmış ekmek kokusunu duyabilmek için bir burnum var vs vs vs vs....

Mutsuz olma sebepleriniz için birkaç cümle yeterli olurken, şükretmek için sebeplerinizin onlarca sayfa yazsanız yine de bitmeyeceğini göreceksiniz...

Öncelikle sahip olduklarıma şükür ederek,
kafamdaki olumsuz düşünceleri olumlularla değiştirmeye çalışarak ( biraz zor oluyor ama :))
kitap okuyarak, spor yaparak, daha aktif bir hayat yaşamaya çalışarak,
Son olarak ise internette bir sürü kişisel gelişim yazıları, videoları, meditasyonlar vs var onları uygulayarak çok daha mutlu olmaya başladım.Tavsiye ederim

mutlu olmak için kendinde önce düşüncelerini değiştirmelisin, sonrasında biraz sosyal olmak lazım neyi kafaya takıyorsan tabi. mesela ben pek internette takılmıyordum şimdi takıldıkça daha çok sıkıldıımı farketttim. sende kendinde bunları bulmalısın. son olarak bir kitap tavsiye edebilirim İyi hissetmek david burns yazarı. bu kitabı okursan sana nasıl iyi hissedebileceğini anlatıyor.

sanırım depresyondayım ben:KK43:. Hep bir iç sıkıntısı hali. Zevk almıyorum hiçbir şeyden. Ya da bi kaç dakikalık mutluluklar işte.:oops: Genel durum üzüntü ve can acısı. Nasıl atlatabilirim ki ? Siz neler yapıyorsunuz bu ruh halindeyken :KK42::KK69:

Çok bunaldığımda namaz kılarım ben çok rahatlatıyor yada abdest alıyorum öneririm.Sonrasın da hafifliyorum zaten mutluluk huzur geliyor

Dua çok etkili sıkıntıda...ben yasin okuyorum ve hafifliyorum...yürüyüşte çok işe yarıyor...

Back
X